icon

Vysoké pečeňové testy a bolesť krížov v 32. týždni

mima6193
12. okt 2017

Ahojte čakateľky a maminky 🙂
Prosim Vas idem sem po radu ci som sama na tom tak ,alebo to niektora zdielate so mnou 😉 Momentalne som v 32 tt od siesteho mesiaca mi hapruje pecen tak mam nasadene ursosan a essentialle zda sa ze mi to pomohlo no treti den mam neskutocne bolesti v krizoch tak mi dal gynekolog magnerot ale zase mam pocit ze ma zacinaju svrbiet ruky:( mate to niektora?☹ uz som z toho na nervy :(
Dakujem za precitanie a info 🙂

lucinocka
12. okt 2017

@mima6193 pecen som mala aj ja, dieta sa musi vtedy narodit najneskor v 38 tt... krize ma neboleli, lebo ma hned dali v nemocnici na prisnu dietu, v podstate som mesiac jedla len suchare a vodu, cize som v kuse len spala 🙂

mima6193
autor
12. okt 2017

@lucinocka no mna najskor strasili ze bude musiet ist skor ale sa mi polepsili o dost vysledky len tie krize mi to trosku asi komplikuju..uvidime co bude dalej 😉 a odkedy ste boli v nemocnici?ja zatial nemam dietu len sa mam vyhybat sladkostiam,presolenym jedlam a tak 🙂

lucinocka
12. okt 2017

@mima6193 od 33 tt som bola v nemocnici...najprv na dva tyzdne...a potom sa mi dost zlepsili vysledky, tak ma pustili na tyzden domov, ale s tym ze musim prist o tyzden, lebo pri tej tehotenskej cholestaze je to velke riziko a treba stale monitorovat babo a ozvy...a potom som ostala do konca uz... isla som na vyvolavacku v 38 tt, nechceli ma dalej uz nechat a pritom par dni pred porodom sa vysledky vratili uplne u normal

mima6193
autor
12. okt 2017

@lucinocka a co ste mali nejake priznaky?svrbelo vas telo ??lebo mne sa vacsinou vtedy zhorsili vysledky ked ma zacali dlabe svrbiet...hm no ved uvidime co mne povedia v pondelok idem k dr na poradnu tak uvidime ,len verim ze sa vyhnem nemocnici ;(

lucinocka
12. okt 2017

@mima6193 hej, strasne ma vsetko svrbelo...skrabala som sa celu noc, hned som vedela ze to nieje dobry znak, tak som sla rano rovno na testy ku dr. a vysli zle vysledky a rovno do nemocnice....ked som bola na diete, bolo ok...cim som zjedla napr. bobulku hrozna, driapala by som sa do krvi celu noc v sprche :(
Ja som bola kludnejsia ze som bola v nemocke, aspon som pocula 2x denne malej ozvi, som vedela ze je ok... a brala som Ursofalk tabletky na pecen

lucinocka
12. okt 2017

@mima6193 najhorsie na tom je ze sa to v 98% opakuje v kazdom tehu... zato sme zatial nemali odvahu na druhe...

spitmausi
12. okt 2017

Naozaj si na to daj pozor, ak ťa svrbia dlane, chodidla, telo tak rovno k lekárovi, nečakaj do pondelka.

mima6193
autor
12. okt 2017

@lucinocka no to ja chvalabohu az tak som nemala mna to len ta sivorilo trosku ...ale zatial je to v pohode ;) dam si tvaroh a hadam zaberie 🙂 no pocula som ze sa to opakuje aj v dalsich tehu ☹ ale nebojte verim,ze by to nebolo v dalsom 😉 a kolko rocne mate dieta?🙂
@spitmausi nesvrbi ma to nejak extra,ono to len tak stekli...ale lubi sa mi to vytrat po chvili tak uvidim 😉

lucinocka
12. okt 2017

@mima6193 5 rocnu slecnu 🙂 no cholestaza sa zvykne zhorsovat s vyssim tehu, kedze babo je vacsie a vacsie a viac tlaci na pecen , mne zakazali aj spat na strane kde je pecen 🙂 drzim prsty, nic moc taketo trapenie pred koncom tehu :-/

lucinocka
12. okt 2017

@mima6193 nasla som medzi fotkami prve vysledky- na zaklade nich ma hned brali do nemocky...

mima6193
autor
12. okt 2017

@lucinocka no tak to uz je velka slecna 😉 verim ze coskoro sa vam ppostasti a bude aj surodenec drzim palce ;) dakujem verim ze to dobojujeme este nejakych par tyzdnov ;)

mima6193
autor
12. okt 2017

@xxxxxnnnnn diky pozriem 🙂

hettinka
12. okt 2017

@mima6193 ja som to mala celý posledný trimester pri obidvoch deťoch, svrbenie tela, u mna aj nevoľnosti, silné pálenie zahy, zle mi celkovo trávilo a pri druhom tehotenstve som mavala aj bolesti v boku a v strede chrbta ... po porode problémy akoby mávnutím čarovného prútika úplne vymizli, no po polroku po 2. pôrode sa vrátili v podobe žlčníkového záchvatu a žlčník musel von. Odvtedy žiadne problémy nemám, všetko sa postupne upravilo.

mima6193
autor
12. okt 2017

No tak to som rada ze ste v poriadku ;) no uvidime co bude nasledovat ked sa mi mala narodi bud to zmizne alebo ma potrapi zlcnik lebo sa mi tam asi vytvorili male kamienky :( a vydrzali ste do terminu?ci skor ste rodili?🙂

hettinka
12. okt 2017

@mima6193 obidve deti na termín, teda mladší o 2 týždne skor, ale bol to spontánny pôrod, bez vyvolávačky

mima6193
autor
12. okt 2017

@hettinka no tak to je super verim ze ani nam nebude treba vyvolavat porod alebo robit sekcie ☹

lety17
29. nov 2017

@mima6193 ja som s tym bola 2 mesiace v nemocnici a musela som na sekcii v 32. tyzdni,ja som mala abnormalne vysoke hodnoty alt nejakych 30 a nic mi nepomahalo. Babo bolo sice predcasne narodena,ale uplne ok

lucinocka
29. nov 2017

@lety17 pozri tabulku moju hore, ja som mala ALT 114🙂

mima6193
autor
30. nov 2017

Kocky hlavne ze sme v poriadku vsetci ;)