Zjedla som pečeň a teraz mám výčitky
Baby, vraj sa pečeň v tehotenstve nemôže kvôli veľkému množstvo vitamínu A. A ja som mala prednedávnom na obed a aj večeru kuraciu pečeň. A potom aj o deň neskôr na obed. A teraz sa bojím. Nevedela som, že je to až také tabu.
@verbe
Ja se dozvidam o TABU v techto smerech, ktere si ted vycitas - az ted - tady na MK 😉 , kdyz jsem uz odrodila 4 zdrave deti..
Jedla jsem pecen,- pila mleko a jedla jogurty... 😉 🙂
Myslim si, ze se to zacina prehanet a chapu stres v tehotenstvi z techto informaci..
Mozna by bylo idealni po dobu 9ti mesicu vypnout PC a pustit si oblibene CD 😉
Kdysi to tak bylo...tehotenstvi si zena uzivala...obcas si poslechla od svojej babky nejaku "babsku" ...a tim to skoncilo..
Preji prijemne tehotenstvi...🙂
@anjelicek26 fúha, tak to je dosť hrozné☹ Ja našťastie pečeň neznášam, jedla som ju len párkrát aj to len preto, aby švagrina na mňa nehovorila, že som rozmaznaná. teraz tu už nebýva, tak s ajej môžem zďaleka vyhýbať🙂 Takže toto u mňa problém nebude. 🙂
Pečeň
Pečeň je vhodné v tehotenstve konzumovať. Aj keď sa to môže zdať zvláštne, je to tak. Pečeň obsahuje vysoké hodnoty vitamínov a minerálov. Pozor ale na ich dávkovanie. Pokiaľ budete konzumovať príliš veľké porcie pečene, hrozí predávkovanie vitamínom A, ktorý môže spôsobiť vývojové vady plodu. Maximálne bezpečná denná dávka vitamínu A pre tehotnú ženu je zhruba 3000 µg. Pre lepšiu predstavu sa môže jednať napr. o zhruba 100 g kuracej pečene
ja som sa prave chystala pecienky robit s ryzou,ja ako pecienku nemusim len tu stavu ma rada s ryzou to by som mohla ci nie?
lebo tiez ma ludia odradzali od vela jedal tak preto je lepsie sa pytat ako nieco vyparatit
🙂 😉
ježiš mária nerieš, kým ti z toho nie je zle...niektorí jedia aj omietku a žijú...a kedysi to tiež nikto neriešil a ľudia jedli čo bolo, a ľudstvo tiež ešte nevyhynulo...
lepsie je zistit skor ako by som mala mat vycitky ze som pojedla jedla ktore mozu ublizit
tak dakujem zienky za info citala som ze aj plesnove syry nie su zdrave a ja strasne zboznujem Nivu tak neviem ci aj tej sa idem vyhybat alebo jest z kazdeho rozka troska. Ale zase to by sme asi nemohli jest nic.
😉 🙂 😝 😀
Ahojte babulky strasne ma boli zub taj som si ho natrela cajovnikom australsym a asi som to prehnala s mozstvo je to nebezpecne pre babo taktiez pouzivat cajovnik na intimnu hygienu a moj gynekolog to niako neokomentoval ☹

@anjelicek26 uz som sa vylakala dost.. Az ma chut na tu pecienku aj presla..