Žĺtkové rezy v tehotenstve
Myslite že by sa nemalo nič stáť mne a hlavne drobcovi čo nosím pod srdcom??? Úplne mi to vyfučalo z hlavy ,osobné si dávam pozor na surové vajíčka ale včera som piekla koláč žĺtkové rezy, a hlavné som koštovala polevu stých surových vajíčiek a večer som si na ňom aj pomaškrtila dobrých 6 kúskov
@terezi666 toxoplazmoza saprenasa AJmacacimi vykalmi starsimi ako 24 hod.musela by si ho "zjest" - dostat sa ti z ruky do ust., ale macka je infekcna len cca 2 tyzdne v zivote. potom uz nie.
toxo mozes dostat aj od inych zvierat, zo zle umytej zeleniny, zo zle tepelne upraveneho masa. jeovela vacsia sanca, ze ju dostanes inas, ako od macky ...
okrem toho na zaciatku, kedti brali krv,tak sa testujeaj toxo, ci ju akutne nemas. vtedy sa da zistit, ajci si ju uz prekonala v minulosti - v tele vtedy ostavaju protilatky, ktore najdu v krvi - mozes sa na to opytat - ci mas protilatky na toxo, alebo ci si mas davat extra pozor na kocura, aby si bola kludnejsia. toxo si mohla prekonat a nevediet o tom.

Toxoplazma nieje az taka banalita ako si niekto mysli.A uz vobec nieje zo zle umytej zeleniny.