icon

Zneužívanie práceneschopnosti tehotnými ženami

21. okt 2025

Ja nechápem preco niektore tehotné zeny tak zneužívajú pn. Od 4teho mesiaca sa daju poniektore vypísať hned na pn, ze rizikove ale pritom tej dotyčnej nic nie je. To co staci gynekologicke povedať, ze dostanu ihned pn az do porodu? A nepíšte mi tu, ze sa to nerobi. Ja viem minimálne o 3 ženách ktorym sa proste nechcelo robit a hned pn.

Strana
z5
anonym_9bdead
22. okt 2025

@anonym_autor moj gynekológ je úžasný trn povedal ze každá zena si ma pravo oddychnut a telo sa mení prežívame veľa zmien potom porod starostlivosť....proste vždy ponúkne pn aku diagnózu vykazuje dom poisťovne netuším ale som mu zato vdacna bola som doma oddýchla som si a pripravila sa na príchod ak sa zena citi ze chce pracovať nech pracuje ja som teda mala.odro ene dost a predtým som na pnke veru nikdy nebola .

barbie2023
23. okt 2025
@anonym_fe52be

@barbie2023 jasnačka, a preto pcham do skolky dieta "iba so soplikom". Vsak to podla vás nič nie je. Tak čo teda stresujete?

@anonym_fe52be v zš/mš nie je len soplik. Bežne tam máš deti ako teraz so zltackou , virózy ,ktoré vyvolávajú rôzne zvracania,hnacky a vysoké teploty, už som zažila aj mononukleózu, kiahne samozrejme bežné a tiež vsi , svrab a inú háveď. Takže asi tak to je . Mne raz lekár po výbere z hrdla a výsledkoch hneď typol ,že som učiteľka lebo ,že to mám "učiteľske" hrdlo. Ako naozaj prostredie pre tehotnú 🤦 soplik je úplne najmenej.

magdalienka11
23. okt 2025

@anonym_autor nerieš iných. Su to kozy a čo s tým narobis. Je to chyba lekára. Ako im dokázať....

sisa183
27. okt 2025

@anonym_autor podla mna pokial tam nie je nieco co ohrozuje babo a matku nemal by dat dr PN. Ja som od 8tt ako som sa to dozvedela lenze ja mam dve diagnizy a som rada ze vobec nosim dieta v sebe. Lenze ak ma zena “bolesti” lekar nevie odhadnut ci ma ci nema. Takze je to tazko. A nakolko lekar potrebuje byt kryty ze nic nezanedba tak tu PN proste da. Ale tiez mi ti leze na nervy byt stale doma no nemam na vyber. Dobrovolne by som sa isto nedala na to cusat doma a nudit sa.

jamacka
27. okt 2025

@anonym_autor Viečok neviem prečo ta toto trápi, to je čisto každého vec. Sú ženy ktoré chcú ostať na PN aj preto,že chcú prežiť to pekne obdobie tehotenstva v kľude a bez stresov,tak preto sú na PN.Ja by som to nebrala,že sa im nechce robiť. Mame na PN narok,tak je každého vec ako si z PN narába a je mi uplne jedno ci niekera ostane len tak doma.
Ja som napríklad už po troch potratoch a ak sa niekedy ozaj podarí,že to tehotenstvo už konečne vinde,tak tiež isto ostanem doma cele tehotenstvo,aby som sa zbytočne nestresovala v praci

anonym_23c619
27. okt 2025

Tak ja napriklad nemam fyzicky narocnu pracu a na mierne spinenie v prvom trimestri som, chvalabohu, nemala vacsie problemy... Ale hned na prvej kontrole sa ma lekarka spytala, kde a co v praci robim a ked som jej povedala, ze pracujem v skolstve (nebola moznost oreradenia na inu poziciu a dotahovat sa so zamestnavatelom o tom, aby mi platil aj ked nebudem v robote, tak to sa mi fakt v tom stave nechcelo), tak mi sama lekarka navrhla, aby som bola doma a nie medzi chorobami, najma infekcnymi, s ktorymi neustale chodia deti do materskej skoly. Sama lekarka mi povedala, ze je to podla nej rizikova praca. Samozrejme, ze som nebola nadsena z toho, ze som mala byt zavreta doma a odkazana na 4 hodiny vychadzok, ale ked clovek tuzi po babatku, tak spravi cokolvek preto, aby vsetko dobre dopadlo.

barbie2023
27. okt 2025

No prosím - kolegyňa učiteľka 4. ročník tehotná a zistila ,že majú v triede hlisty 🤦 tak akože ,niee, vôbec to nie je rizikové povolanie ,medzi toľkými deťmi s rôznych sociálnych pomerov.

anonym_dded9c
28. okt 2025

Jezisko. Nikto sa tak v tehotenstve o seba neboji, ako ucitelky 😁😁

jazzy03
28. okt 2025

Ja nepoznam ani jednu taku, co sa dala vypisat bezdovodne na pn. Ale poznam mnozstvo zien, co maju, mali problem s otehotnenim, tehotenstvom a to je velmi znepokojujuce.

bosorkabb
28. okt 2025

Nikdy nevieš čo dotyčnej osobe po zdravotnej stránke je.
Tiež som bola PN skoro celé tehotenstvo z toho 2 krát v nemocnici a viac krát na urgentnom príjme.
Keby si ma videla nikdy by si neprišla na to čo mám za problém.
A potom sú tu ženy ktoré idú na PN z dôvodu že zamestnávateľ ich do toho tlačí.

barbie2023
3. nov 2025
@anonym_dded9c

Jezisko. Nikto sa tak v tehotenstve o seba neboji, ako ucitelky 😁😁

@anonym_dded9c ty choď do detského kolektívu . Aj netehotna do 3 dní by si chytila nejakú pliagu. Nehovoriac o tom, že tehotná ani hociaké lieky nemôžeš mať a tehotné ženy majú aj zníženú imunitu. Nikto normálny toto čo ty nepovie . Fakt nikto a môžeš si hovoriť čo chces ,ale učiteľstvo je rizikové povolanie. Kto tvrdí opak je buď z inej planéty alebo to len z nejakého nenavistneho dôvodu nechce priznať.

anonym_2c83bc
6. nov 2025

@anonym_autor od 4 mesiaca je hned? Ja som sla pn hned o 5 tt😉 a musela lezat 😀 takze od 4 mesiaca nie je hned... Ale ano, lekar da zene pn ak sa mu postazuje... vraj. Ale su aj lekari, co aj ked sa co deje, tak zenu nevypise... dost zalezi od gynekologa podla mna.

Strana
z5