Zvažovanie interupcie po prvom dieťati
Tazko sa mi to pise...mam rocneho syna a dalsie dieta sme neplanovali...je tu niekto taky kto to podstupil ale potom este chcel mat dieta? Mam problemy zdravotne... chcem sa dat najprv do poriadku...
@gabuchah tak radšej abstinovat ako potom riešiť potrat...ale chapem ako to myslíš...preto treba citlivo zvažiť vhodnu antiku, určite aj gynoš poradi a poviem ako s pohlavným stykom po gyn. operáciách.
Čo sa tyka prerušovaneho styku...nam 5 rokov fungoval...potom sme si nedavali pozor a nevytahoval tak vysledok bol jasny....vraj v kvapkach lasky spermie nie su, čitala som o tom uz x člankov...tazko povedať. Hlavne aby deti boli zdravé a mali sme silu a moznosti ich vychovať.
@gabuchah
@gabuchah dobre neabstinuj ale daj si antikoncepciu a nie potom ist na vyskrab a zabit zive dieta ....ano zasulozit dobre ale s vedomim ze NEOTEHOTNIEM ked to dieta nechcem a pitim idem hura na vyskrab !!! Toto dieta chcem toto nie a toto su dam prec nemyslis??? Ja mam deti tri s dvomi som lezala nohy hore obaja su dospely druhy syn je vozickar tazky stav nesedi nechodi treba ho krmit prebalovat kupat a myslis si ze by som si ho dala prec!!!! Nie lebo ho milujem a je moj a dcera ktora prisla po 20 rokoch som priala ako dar s mojim druhym manzelom sme boli spolu skoro 17 rokov a nic neotehotnela som nedalo sa az po 20 rocnom odstupe po tazko chorom synovi som otehotnela takze nevies a ani nechci vediet cim som si uz v zivote presla ....preto som za antikoncepciu akehokolvek druhu len nie potrat to je moj nazor....
Dietatko je dar z neba, niekomu nie je dopriate, aby sa stal rodicom. Ja mam 2 deticky, dalsie uz neplanujeme, ale keby sa podarilo urcite si ho nechame, a takisto aj dalsie a dalsie 😉 nasad si vhodnu antiku a mysli pozitivne :-*
@orchidea123 ja som zasa odporca antikoncepcie, hlavne hormonálnej.. Nerobí mi dobre, nemám po nej dušu a hlavne, ani chuť...
Dve kamarátky otehotneli cez ATB... To iba tak mimochodom...
Keď som tu niekde spomenula sterilizáciu, zasa mi hovorili že nemám, lebo nejakej žene by som mohla pomôcť s vajíčkami či s čím 🙂
Vieš, ono.. Každý to svoje rozpráva, podľa situácie...
Vôbec nie som zástanca interrupcií, je mi z toho do plaču, oplakala som aj kamarátky ktoré boli ale viem, že v dnešnej dobe niekedy iné nezostáva a porodiť dieťa je oveľa väčšia zodpovednosť, i keby sa dá niekde... Ako čo potom? Každý deň bude myslieť čo he s ním, či netrpí, niekedy je týrané a ak, čo je to za život...
Je to citlivá téma, ty si si prešla teda ťažkými situáciami a túžba po dieťati asi obrovská, keď prišla malá...alebo ti to tak vesmír zariadil 🙂 za odmenu 🙂
Každopádne, pokiaľ sa človek zbavuje tej malej bunky len preto ze mu to nevyhovuje je to neľudské.. Ale pokiaľ nemá možnosť, manžela, rodinu a stane sa,to dieťa sa môže narodit neskôr za podmienok, dušička si počká.. Skôr ide o život ženy potom...či to rozdycha.. Ja by sa asi zbláznili... Deti som nikdy nechceli nejako, zato teraz mam tri a nehnem sa id nich, som veľmi viazaná a až precitlivena 🙂
Veľa šťastia ti prajem 🙂 je úžasné ako to zvládaš...
Niekto si príde ale prežiť svoj život, nie život detí a to treba tiež pochopiť...
Plne s tebou suhlasim ale nie je len hormonalna koncepcia ale aj napr.T ko ktore sa zavadza alebo muz si dava pozor atd...dakujem za pospory ver nemala som ti ani nemam lahke ja som zasadne proti potratom mam tri zname ktore na nom boli prva ta o tom nehovori ale ked otekhotnela dcera ktora mala skoro 24 rokov posielala ju na potrat dcera nechcela ist ja som sa s nou vtedy velmi pohadala ze ked bola ona preco beda dcerinmu dietatu sancu nakoniec si ho dcera nechala ale narodilo sa skor bolo tazko poskodene aj hned zomrelo teraz ma krasnu 7 mesacnu ddcerkudruha povie ze by to psychicky nezvladla muz odisiel do Ruska uz jedno dieta s nim ma bol frajerkar a alkoholik a ta tretia ma vycitky smedomia dodnes mi to obcas spomenie ako sa prehadzuje memoze spat dieta ju vola stoji pri posteli Minka preco si to urobila preco si ma dala prec?? neraz si u mna poplace my sne sa spoznali az potom urcite by som ju odhovorila potom zase otehotnela lebo jej slavny muz nabuchal dve naraz a ostal s tou druhou a aka ironoa osudu??? Jej zlata dcera je vyfata 7 rokov tizia velmi po dietati s nic nemoze otehotniet preto toto by som nikdy svoje dieta neusmrtila som na to maly pan aby som sudila bude sudit ten hore .a kedze cakas babatko drzim ti palce nech ste zdravi a nech ti to dobre dopadne .Dieta je velky dar ....
@gabuchah To je super... aj ja túžim ešte po treťom dieťatku aj keď teraz mám toho dosť. Chudnem lebo nemám kedy jesť pri tých mojich anjelikoch, ale keď sa na nich pozriem som taká šťastná že ich mám. Dieťa je to najkrajšie a najúžastnejšie čo vôbec žena môže zažiť aj som všetkými problémami a ťažkosťami všetko to stojí za jediný pohľad na to malé. Ja som prevracala celé tehotenstvá obidve, bola som totálne mimo, aj pôrody som mala ťažké ale na všetko človek zabudne.... preto nechápem matky nech majú akékoľvek problémy ako môžu ísť na potrat je mi z toho smutno... keď počujem ako o tom rozprávajú ako o nejakej veci....
@orchidea123 veľká pravda... stačí jediná veta... dieťa je dar za každej situácie 🙂
@orchidea123 vieš ja hodne antiku študujem,sledujem a to samé aj záležitosti duchovna sa týkajúce a teliesko plní funkciu minipotratu, čo veľa žien netuší... Zlikviduje už oplodnene vajíčko, nie je veľký rozdiely medzi minipotratom a týmto, žena sa nikdy akurát nedozvie koľko detí mohla mať, čiže táto antikoncepcia je alibisticka ☹
Ďalej pre ženu je to cydzorode teleso v nej, i keď s nízkou dávkou hormónov, ale zenstvo tým trpí, žena potom môže trpieť cystami, rakovinou, rôznymi neduhmi...
A ako som písala vyššie, druhý metóda davania si pozor u nás zabezpečila to,že moju poličku v skrini s oblečením vymenili plienky, fľašky, podbradnicky a vzala maličkých oblečeníčok 🙂
Nebola som pripravená a občas mám pocit, že ani nie som, mám prvaka a druhaka, konečne som začínala "žiť" a znova...ale beriem to ako niečo, čo sa malo stať, čo dá životu síce menej slobody ale obohatí ho a dá mu zasa iný rozmer a zmysel 🙂 a moji, teraz už naši chalani majú nového super tatina, lebo malá nás spojila a sme rodina, ich otec ich nevidel hádam aj 5rokov a neunuva sa poslať ano len 5e mesačne.. A som rada 🙂 jeho gény v nich zdedene z nich s láskou "vymietam" viac sa podobajú na mňa, čiže ho v nich absolútne nevidím a vnímam iba málinko 🙂
To s tými ženami má mrzí, určite sa trápia a dieťa ktore je nechcené to cíti, buď odíde samo alebo...máva to taký smutný koniec... V to ze tie ženy vidia svoje deti,verím...
Ja od začiatku vedela ze to bude dievca, keď som.bola nešťastná z tehotenstva cítila som jej smútok.. Keď som išla k doktorovi, tiež som zo zdrav.dovodov a zo šoku zvažovala potrat, z ničoho nič sa mi v taške pustilo video v mobile, kde som mala nahranych mojich malých ako spievajú v kulturaku ku dňu matiek pesničku so slovami, že čo všetko k šťastiu deťom stačí iba láska a náruč matky... No slzy v očiach, hotová som bola... Priateľ MC na duchovné zážitky nie je, aleked sme videlo jej tvár, ako bude vyzerať, nie v rovnakom čase a mieste..dostalo nás to, proste samé znamenia až som tej malej raz povedala, nech odpustí, že sme ju chvíľu nechceli a ona to cítila, že to je pre nás ťažké ale ze ju ľúbime už teraz a vtedy behom chvíle dorastla do svojej veľkosti, nakoľko doktor hovoril zo je menšia o tyzden či koľko 🙂
Uff... Som sa rozpisala 🙂
Ja len ze kde je láska, tam je aj cesta ale mam úžasného chlapa.. Keby som sama, nebola by som asi takou hrdinkou..
Ale matky ktoré posielajú dcéry na potrat.. Nechápem...
Kamarátka tiez počíta koľko by mali malo keby nešla vtedy... Ďalšia sa k tomu radšej ani nevracia...
A ďakujem za prianie 🙂 aj tebe všetko len to naj aj celej rodinke a hlavne veľa síl 😘
@adela232 juuuj moja zober si trochu mojich kg 😀 Ja aj keď bola s malými sama, minimum jedla, víkendy keď spali v noci som si privyrabala ako barmanka na diskotéke a aj tak som bola krásne tvarovaná 😀 a počas tohto tehu som tri mesiace tiež vracala, ale po 100vkach gramoch priberala tak či tak 🙂
Ale tak, každý se iný a budem mať zasa dosť času sa dať do formy 😀
A zdieľam názor čo máš ty, že to stojí za to.. I keď občas som s nervami v koncoch 😀
Prajem ti aby ti malá láska vstúpila tiež do života, pokiaľ po nej túžiš, ona prídeš 🙂
@simon1993
hovoris tu o nejakej citlivosti, sudeni a bla bla...
ale aka ty si bola voci svojmu dietatku citliva?
odprasila si ho prec ako keby bol nador!!! Pricom:
- mas manzela, alebo minimalne priatela - vazny vztah
- nemas extremne zdravotne problemy
- nemalo sa ti narodit tazko postihnute dieta
- nikto ta neznasilnil....
a predsa si ho pripravila o zivot... lebo prislo "nevhod", ako keby kvoli jednemu roku, kedy uz cakas tretie, to druhe nebolo hodnotne, nebol clovek, nebol maly tvor...
Ty tu pises o sudeni ... ale ved ty si odsudila vlastne dietatko na smrt, len aby si sa tomu prvemu mohla viac venovat....
@mima4 tak nevedela si predstaviť rodiť ked bude mať dieťa rok a pol a ale ked ma 2 roky tak to je ok...ty kks toto nepochopim...dovody, ze teraz sa mi to nehodi do kramu. Moj muz by mi to ani nedovolil...ist na zakrok, za takýchto okolnosti určite nie, skor by mi znadal, ze ako mozem na niečo take mysliet.
@sardinka335 ona si myslela asi, ze to jej ako keby "vytrhnu zub". ..
a to zlyhanie HAK...
podla http://www.rodicovstvo.sk/pearlov_index.htm za rok zo 100 zien otehotnie pri uzivani tejto chemie 0,2 zeny....
https://www.modrykonik.sk/forum/adopcia-a-nahradna-rodina/dala-niektora-z-vas-dieta-na-adopciu/
ahoj, kukni do tej témy čo som dala link vyššie. ...
@adela232 zdieľam tvoj názor. aj ked detičky ešte nemám ale ... dieťa je dar, je to požehnanie a neviem, sa dočkať tej chvíľe ked budem držať v náručí svoje dieťa. po tom všetkom už teraz viem, že urobím aj nemožné aby boli moje detičky, šťastné a zdravé, nech je moje dalšie tehu akékoľvek nech sa z postele nepostavím a vraciam celé tehu ale nech je môj drobček zdravý, spokojný a šťastný. ja som tehotenstvo brala ako samozrejmosť ako niečo obyčajné ale už samotné počatie je nádhera, ale to človek pozná až vtedy ked to stratí. to je na našom živote najsmutnejšie, že človek všetko pochopí až ked o to príde. dievčatá držím vám palce nech ste štastné zo svojimi ratolesťami 😀 😀
@gabuchah 2 roky a 8 mesiacov... sú taký podarený Matúško si stále stíska malú sestričku verím že ju bude vždy ochraňovať. Som rada že sú dvaja aj ja mám dve sestry a brata a neviem čo by som bez nich robila. Je krásne mať veľkú rodinu ktorá ti pomôže v ťažkých chvíľach. Tiež nie sme milionári a ešte bývame v podnájme. Nemáme všetko ale myslím že deťom sme dali maximum... vždy sa budem tešiť ak ostanem tehotná aj ked neplanovane a aj ked nebudem na to nejak pripravena... tak ako ty držte sa!! 🙂
@adela232 akí sú krásnučký. presne ako píše @gabuchah neviem čo by som robila, bez svojej sestry a brata mám ich rada, aj ked sme to mali v rodine veľmi ťažké aj tak sme mali krásne detstvo a rada spomínam ako sme sa spolu hrávali 😀 😀 😀 a dakujem, neviem či budem dobrá mama ale urobím všetko čo bude v mojich silách aby to tak bolo. 😀 😀 😀 prajem aj vám veľa štastia nech ste spolu šťastní a ľúbite sa 😵
@gabuchah ďakujem ti krásne 🙂
@zufalazena888 pozri, toto sú mladí ľudia, ktorí majú 6 detí, najstaršie má 3, potom 2, jeden rok a najmenšie sú trojičky. No a tá žena vyzerá celkom šťastne, aj keď to iste nemá jednoduché. 😉 Viac si o nich môžeš prečítať tu: http://chillin.sk/2015/10/len-22-rocny-par-ma-6... , alebo na instagrame (odkaz v článku) .
ja neodsudzujem zeny, ktore podstupili potrat. Ale, je to CLOVEK. Je to maly zivy cloviecik. A mam kamaratku, ktorej zlyhavali oblicky a podstupili interupciu. Lekari ju strasili ze babo nedonosi. Po rokoch otehotnela s dvojickami, mala velmi tazky zdravotny stav, ale na interupciu nesla. Jedno babo neprezilo, ked sa narodili predcasne. Len chcem povedat, ze mi vravela aj po rokoch, ako ju to velmi trapilo. Neviem aky je tvoj zdravotny stav. Su situacie, ked je zivot matky v ohrozeni a vtedy naozaj veci nie su ciernobiele. Ale ak sa to zdravotne da, skus to zvladnut. Ked citam tie snazilkovske fora, kde si zeny 3x denne robia ovulacne testy, podstupuju rozne procedury tak som stastna, ze som 3x tehotna (absolutne neplanovane)
Ahoj, nechoď na interupciu, ak je to aspoň trochu možné z hľadiska tvojho zdravotného stavu. Ja mám rozdiel medzi chlapcami 1rok a 5 mesiacov a sú z nich najlepší parťáci na svete 🙂 . Myslím, že to je aj tým malým rozdielom, majú spoločné záujmy a pod. 🙂 Prvý rok je ťažší to je pravda, ale potom sa ti pekne spolu vyhrajú. Ja neľutujem taký malý rozdiel, buď rada, že čakáš mimi a teš sa z neho 😀
@gabuchah tvoje deticky skutocne vyzeraju ako dvojicky. a su nadherni, krasni, fakt.
mimochodom gabi, ja som ti posielala tie sive cizmicky adidas , spoznala som ta na fotke. pacia sa mi tvoje komentare a drzim vam palce aby ste boli zdravi a aby porod prebehol super. ja mam teraz 40 a neplanovane som oteho, som v 6 tyzdni, tiez sa mi pred par mesiacmi snivalo, ze budem mat babatko, malo to tak byt, dusicka sa k nam chystala. tiez mam zmiesane pocity, ci a ako to vobec zvladnem, ale dufam tiez, ze vsetko dobre dopadne.

@adela232 vytiahol 🙂 existujú aj prieskumnici v spermiach, na to veľa žien zabúda 🙂 Všetko bolo OK a ani som len netušila,ani sme len nepomysleli že tehotenstvo 🙂 meskajucu menštruáciu som pripisovala ATB ktoré som predtým užívala koli kliešťovi 🙂 ale ako píšem, sú veci ktoré sa dejú a nás to krásne spojilo... A tiež som bol na vazkach, predsa len, deti školáci ja konečne v robote, dobrej, čerstvých 32 a to som mala plány ako budem od 40tky užívať 🙂
A stalo sa, ešte prežiť pôrod a pár rokov toho samého kolotoču, ale tešíme sa všetci 🙂