icon

Zviera v byte počas tehotenstva?

zanetakovacsova
17. jan 2021

Ahojte žienky. Potrebujem poradiť. Čítala som a aj viem že mačky by nemali byť blízko mňa keď som tehu. Ale nevie niekto ako je to so psom?? Som v 7tt a vlastne aj počas celého či pes môže byť v byte. Ďakujem 🙏

cimage
17. jan 2021

@zanetakovacsova moze. My sme mali 4psov pocas tehu a z toho 1 v posteli. Pokial je pes v domacnosti, tak sa o neho urcite aj starate, hygiena a veterinarna starostlivost, tak by problem nemal byt

bucko555
17. jan 2021

Ja som mala psíka keď som bola tehotná a spával mi pri bruchu a ked.som mala väčšie bruško ešte mi aj hračky na brucho nosil akože.lre.babo

mondolina
17. jan 2021

Aj mačka aj pes. Bez problémov.

michaella24
17. jan 2021

Počas tehotenstva som mala pri sebe osem mačiek a dvoch psov. Nevidela som absolútne žiadny dôvod sa ich strániť a už vôbec by mi nenapadlo ich dať preč. Ak je o zviera dobre starané, je zdravé, očkované, odčervené je len výborným spoločníkom.

zanetakovacsova
autor
17. jan 2021

@cimage ďakujem krásne za odpoveď 🙏

zanetakovacsova
autor
17. jan 2021

@bucko555 tak toto veľmi rada počujem keďže nerada by som sa vzdala nášho psíka 🙏ďakujem 🙏

zanetakovacsova
autor
17. jan 2021

@mondolina som rada. Ďakujem 🙏

zanetakovacsova
autor
17. jan 2021

@michaella24 fíha tak ste mali veselo a plno 😛ale rada toto počujem 🙏ďakujem.

raddkka
17. jan 2021

Tu ide skôr o mačky, ktoré sú voľne žijúce a ich výkaly a mačiatka. Prenášajú toxoplazmózu. Ak je o zvieratko riadne postarané, je zaočkované, nie je problém

hennyinnsbruck
17. jan 2021

Milióny žien na svete majú počas tehotenstva doma ci psa ci mačku, či morča, všeličo.
Ja mam takmer 10 rokov dva psi. Koli tehotenstvu alebo dieťaťu som nikdy nič extra necistila.

lucia147852
17. jan 2021

Ja som mala celé teho doma pieskomilov aj keď bola dcéra malička. Jedna návšteva z muzovej rodiny sa div že nezbláznila aké je to zle pre dieťa 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ Teraz mám osmakov a vzdy sme boli v pohode. Ak je o zviera dobre postarané je zdravé. Takze určite sa nemusíš bat. A pre dieťa vyrastať so zvieraťom je dobre či už po emocionálnej stránke aj po zdravotnej

medeaa
17. jan 2021

@zanetakovacsova som na konci druheho trimestra a moje macky su pri mne nonstop (mam ich na byte) a tehotenstvo nijak neohrozuju. Ked som u nasich, vymojkam aj ich psa.

sirka9
18. jan 2021

toxoplazmozu dostane clovek skor z neumytej zeleniny alebo zle upraveného alebo surového mäsa než od mačky. ak by ste mali dostať toxu od mačky, museli by ste prísť do styku s jej výkalmi a zjesť ich. navyse, macka je infekcna maximalne 5 dni za svoj zivot - teda jej výkaly. co je naozaj mizivá sanca sa nakazit. tá zelenina a maso je na tom ovela horsie.

kristind
18. jan 2021

Mám havinu v byte celý čas a bez problémov. Malý už má 16 mesiacov. Tá moja dokonca vedela, že budem rodiť 😆 ešte aj v nemocnici som to rozprávala pôrodnej asistentke, že havina to vedela celý deň, že sa malý vypýta na svet 😆

zanetakovacsova
autor
18. jan 2021

@kristind to vám verím ja som bola úplne na začiatku a už havo mi čuchal brucho čo pred tým nikdy nerobil 🤭😛

kristind
18. jan 2021

@zanetakovacsova to zas otcova havina ki ležala pri bruchu, kým som nevedela, že už tam niekto je 😁 ale tá moja práveže vôbec nič neriešila. Dokonca sa naučila tak mi šťuchať hračkou do brucha, že som to necítila, ale furt som mala pupek od blata, keď sme prišli zvonku 😂 a davaj v ten deň pred pôrodom sa odo mňa ani nehla. Len si na mňa dávala hlavu a kňučala. Ešte večer som si z toho robila srandu a 23:50 buuum, vyletela som z postele ako raketa, čo mi v spánku praskla voda 😂 nikdy nato nezabudnem. Je to chlpatá vedma 😂

simonnesk
24. jan 2021

Ahoj, mam 15 mesačnú dcérku a máme v dome 2 psov..počas tehotenstva boli stále s nami..teraz som tehotná znovu, 23 tt a psíky stále s nami..😁 neboj sa, určite nič nehrozí..