Otočenie bábätka koncom panvovým tesne pred pôrodom

andelok
12. apr 2016

Ahoj, prosim o radu. Stalo sa niektorej z vas, ze by sa vam babatko otocene hlavickou nadol, v posledej chvili otocilo koncom panvovym? Nas maly je od 28.tt dolu hlavou, pri dnesnej kontrole (38 plus 1 tt) je zrazu dole zadockom ☹ Mate skusenost, ze by sa babatko takto pretacalo a ze sa prip. este otocilo naspat? Dakujem za kazdy prispevok.

winner
12. apr 2016

Stalo sa mi, ale presne naopak. Prenasala som, babo zadockom dolu, planovany cisarak. Ale vecer pred sa otocila a po vyvolavavke som v ten den porodila.

andelok
autor
12. apr 2016

@winner Ved presne, ze citam len same pripady, kedy je to naopak...Nechapem, co sa u nas porobilo ☹ Ale dufam, ze sanca na pretocenie este je.

winner
18. apr 2016

Ahoj. Ako babo? Otocilo sa?

andelok
autor
18. apr 2016

@winner Ano, v 38+3 a dufam, ze tak uz ostane 🙂 Doktorka to nechape, vraj je to celkom rarita...

majiskoo
19. sep 2016

@andelok ahoj, mne sa stalo presne toto iste 38+0 zrazu KP.. dnes som 38+5 a stale KP.. čakame do stredy a potom sa uvidi.. ale asi am čaka cisarsky :(

andelok
autor
19. sep 2016

@majiskoo Ahoj, ja už mám doma 5 mesačneho synčeka, ale točil sa do poslednej chvíle.38+3 sa otočil Kp, o dva dni zas dole hlavou a 4 dní pred termínom zas Kp, dali mi termín sekcie, ale dva dni pred termínom sa zas otočil hlavou, takže mi rýchlo pichli vyvolávacku, lebo som chcela veľmi rodiť prirodzene po prvej sekcii a podarilo sa 😃Mne zrejme na otočenie pomohli cviky.

majiskoo
19. sep 2016

@andelok No vliala si mi nadej do duše.. Ja sa tiez snažím cvičiť. Aké konkrétne cviky si cvičili ty prosím? A gratulujem k syncekovi, je super ze to tak o vyslo a narodil sa prirodzene 🙂 🙂

andelok
autor
19. sep 2016

@majiskoo Mačací chrbát hlavne, ten by mal spôsobiť, že sa v maternici vytvorí priestor pre dieťa. Pravdupovediac som skúsila asi všetky cviky čo som našla na nete.
Inak teraz sa asi zasmejes, ale čo zrejme definitívne pomohlo,bolo ze som v nemocnici si osprchovať to miesto kde som cítila hlavičku (pod rebrom) studenou vodou, dosť dlho. To mu zrejme bolo nepríjemné,lebo som cítila, že ju otočil preč, do môjho boku. Tak som rýchlo išla na zem robiť mačací chrbát a keď mi po tejto procedúre urobili sono, už bol dole hlavou 😃 Ja som niekde čítala, že studené im je nepríjemné.

andelok
autor
19. sep 2016

A ešte na to môže pomôcť akupunktúra. Jednej pani takto pomohla žena, ktorá robí akupunktúru. Ja som k nej bola objednaná, ale potom som to zrušila,lebo sa otočil. Si prvorodicka?

majiskoo
19. sep 2016

@andelok ano prvorodička a babo má podla dnešneho sona 3580g.. tak mi indikuju cisarsky automaticky.. to s tou sprchou je dobry napad, skusim to! mačaci chrbat a cviky tomu podobne robím aj ja tak uvidíme no

andelok
autor
19. sep 2016

@majiskoo No u prvorodiciek je to podľa mojej porodnicky priblematickejsie, pretože majú menej miesta než my, čo už máme jedno tehotenstvo za sebou. Ale zas ja si myslím, že keď malo dosť miesta, aby sa ti otočilo Kp, tak ma dost miesta sa otočiť aj naspäť.
Skusaj, nič za to nedáš. A ak by to náhodou nevyšlo, ja som sa ukludnovala, že bábätko vie, prečo robí to co robí, možno ho šnúra nepustí a podobne, vtedy je lepšie nech radšej zostane tak, ako je. Ja som sa mu dosť prihovarala, že mu verím, že sa dá to takej pozície, aby sme ten pôrod spolu zvládli a minimálne na mňa to malo dobrý psychologický efekt 😃

andelok
autor
19. sep 2016

@majiskoo Inak pozerám, že si z BA ako ja, ja som rodila v kochu a tam boli pripravení ma odrodit aj Kp, ale to som nechcela, jednak to bol chlapec a jednak som bola namotivovana rodiť bez nástrihu lebo som cvičila s aniballom a pri pôrode Kp robia dosť veľký nastrih rutinne, tak som si povedala, že to radšej plánovaná sekcia a aspoň viem, do čoho idem.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre