icon

Aké hlášky o vašom brušku vás vytáčajú?

mirka_80
11. okt 2010

Ahojte. Najprv som si pridala krátku správu do blogu:
"Už začínam byť alergická na hlášky typu: a ty sa ešte gúľaš, ešte si neporodila??? a ešte: bože, aké veľké brucho!!! čo si myslia, že to dieťa sa má kam vopchať!!! :-/ "
A rozpútala sa okolo toho celkom dobrá zbierka vašich reakcií. Tak začínam aj diskusiu.
Tu sú niektoré vaše reakcie:
- tiež mi to troška "lezie na nervy" a najmä ked niekoho stretneš aj 2-3x za týždeň... a ešte radšej mám "ešte si sa nerozpadla???" tlak mi vtedy stúpa...
- Mirka, ja som si cez vikend vypocula: "A ty dokedy mienis takato chodit?" no co na to odpovies?Tak mu vravim: "Ja mam mesiac do terminu, ale u Teba je to natrvalo!"
Aké máte vy skúsenosti???

lussy666
11. okt 2010

ked som bola tehotna, tak zakazdym, ked a videla frajerova sestra, nezabudla podotknut - citujem - "pekne kynes, nejsou tam dve?" som myslela, ze ma rozhodi...a tuto istu hlasku pouzivala od zaciatku az do porodu....a mna triafal slak zakazdym..... 😠

meduliacik
11. okt 2010

Ja sa uz najradsej dobrovolne neukazujem v praci (uz som PN a coskoro zacinam MD), lebo tie dristy typu "urcite cakas dvojcata, ked mas take velke brucho", alebo "vyzeras uz na den pred porodom" ma riadne vedia nastvat. Mam uzky driek, tak je logicke, ze tam pre bobacika nie je miesto a musi to ist viac vonku. 😠

dadika1114
11. okt 2010

ja si zatial nestazujem a to som na zaciatku 9 🙂 ja som bola pred otehotnenim ozaj ako vychrtlica :D to vtedy sa mi smiali potvori .... ale teraz len pocujem ako dobre vyzeraaaam 🙂 tak snad uz ani nebudu ziadne hlasky 😉

nice202
11. okt 2010

mne jedna drza predavacka povedala, ked sa mi pozrela na brucho povedala, ze si myslela, ze cakam dvojicky 😅

benne
11. okt 2010

Ja som dvojčatá až trojčatá čakala už 2razy 😀 teda podľa cudzích pohľadov na moje brucho. Ja sama som konštrukcia sama osebe, v oboch tehu som mala diagnozu gestačný diabetes, jeho príznakom je aj veľko množstvo plodovej vody - výsledok, obrovské brucho a po pôrode 10kg dole hneď. Ja som sa tých poznámok napočúvala 😎 Hlavne ked som od šiesteho mesiaca vyzerala ako tesne pred pôrodom niektoré 🙂 Pri druhom tehu mi to našťastie vyšlo tak, že som posledný trimester mala v zime - zimná bunda veľa skryla a cudzí sa radšej nič nepýtali (ved čo ak som len taká tučná 😀 😀 😀

masinka
11. okt 2010

baby, mna keby sa pytali ci to budu dvojicky, aj by som bola rada - mna sa zase stale pytali ci "nemam nejake male brucho".... vzdy som im na to povedala ze na bruchu nezalezi, hlavne ze babo je dost velke (podla UTZ nastastie bolo) , ale aj tak ma to vzdy nastrasilo - predsa len, co ak to nie je OK ? - hlavne ked to ta dobra dusa doplnila komentarom o tom, ako kamaratka v siestom mesiaci potratila.... mala je zdravucka, ale je nervak - tak sa radsej nenechajte vytacat 😉

komarik
12. okt 2010

Mňa tiež do teraz vytáčala veta : "Ja som vedela že nie si tehotná, že sú to len reči." A pri tom končím 6 mesiac. Podľa mňa mám normálne bruško ale je jeseň, ide zima a človek sa lepšie oblieka tak to nevidno.

domidomi
13. okt 2010

baby nedajte sa vytočiť s malým bruškom. Aj ja som v 6 mesiaci mala tiež malé bruško, ale počkaje do 8 a 9 mesiaca!!!
To zas budú reči typu že: ešte si neporodila - A to som bola mesiac pred termínom, alebo: A nebudú to dvojičky? A kedy to už bude? Nedajte sa vytočiť ani ja sa nedám 😎

pancake
13. okt 2010

mne to je jedno co hovoria. vyzeram ze uz uz kazdu chvilu porodim a pri tom mam este 3 mesace cas. 😝 😝

quaxi
13. okt 2010

komentare na velkost brucha som s prehladom ignorovala, kedze kazdy druhy tvrdil ze je prilis velke a kazdy druhy, ze je prilis male 😝 takisto ma niektori svato-svate presviedcali, ze je gulate, tak to bude dievcatko, aby mi o par minut iny clovek povedal ze je spicate a bude to chalan (uz sme pohlavie davno vedeli)... ale co ma vzdy vedelo totalne vytocit, bolo obchytkavanie brucha 🙄 neviem si predstavit aky dovod na to ti ludia maju, ale casom som im to zacala pekne vracat a obchytkavat ich s otazkou ci im je to prijemne 😠 hlavne svokrovci maju bohuzial zafixovane ze to je super, dokonca svokor mi chytil brucho s komentarom "ved to je predsa nase vnuca, mame na to pravo!". Teraz mi brucho ledva vidno, ale ked sme s nim boli pred par dnami, uz som videla ako mi pozrel na brucho a cukol rukou tym smerom, ale spamatal sa a nakoneic ma nechytil.