icon

Ako povedať rodine o tehotenstve?

4. aug 2023

dnes máme oslavu, konkrétne ja som cca v 6 týždni nebola som ešte na vyšetrení (mám naplánované), ale ako poznám moju rodinu isto budú všetci hučať čo nepijem atď.,

mám z toho mierny stres, poraďte prosím

Strana
z2
maranta_leuconeura
4. aug 2023

Tajila by som co najdlhsie. Je som nepovedala a aj som potratila na konci tretieho mesiaca, takze som rada, ze to nikto nevedel. Nepotrebujem ich lutostive pohlady, jednoducho vobec sme to nechceli s muzom s nimi rozoberat, kedze pre nas je to intimna vec. Zato moja svagrina to vykvakala snad hned ako jej vysiel test a brala dieta ako hotovu vec. Vtedy som si povedala, ake ma stastie, ked nevie, ako zle to moze dopadnut 🙂

heni79
4. aug 2023

@daja07 Zápal močových ciest je bolesť ako sviňa! Mávala som ich často v detstve, aj ako dospelá som si ho 2x „užila". Od bolesti som sa chcela škrabať po stenách! Chodiť - katastrofa. Sedieť - bolesť! Horúčka, potenie, nutkanie na močenie a neschopnosť vytlačiť viac ako 3 kvapky s pocitom, že ti tam dali žiletky. To je zápal močových ciest! Takže áno, kto to naozaj zažil, vie, ak niekto klame.

ysseba
4. aug 2023

@daja07 Neviem, možno som nechodila často na WC, neviem.

ysseba
4. aug 2023

daja07 a áno, možno aj ako píše @heni79 , že zápal močových ciest vo väčšine prípadov bolí a ja som si sedela v kľude 🙂

euka210
4. aug 2023

Do 3 mes.sme ani nehovorili...vyhovorku ake pisu baby

makulienka1
5. aug 2023

Ono je super, že jej hovoríte, že sa vyhovárať nemusí, proste povie, že nechce. Lenže zvyčajne to na Slovensku funguje tak, že ak žena povie, že nechce piť, nájde sa minimálne jedna dobrá duša, ktorá zadrie otázku či je tehotná. Kľudne aj zo srandy. A potom čo, ako odpovedať?
Ja som raz takto na oslave nepila, lebo deň predtým sme boli s vtedy ešte snúbencom na párty kde som pila jednoducho som ten ďalší deň už nechcela. Rodičia vedeli prečo, neriešili ale po oslave mi mama hovorila, že sa jej babka pýtala, či som tehotná. Takže asi tak. Lepšie povedať výhovorku ako byť zahnaná do úzkych.

mima172
5. aug 2023

Bola som v rovnakej situácii, tiež na začiatku tehotenstva a švagriná oslavovala 40tku. Vymysleli sme si s manželom, že sme sa stavili, kto vydrží nepiť celý september. Bolo reči typu "no ale za jeden na zdravie si musíte dať" atď ale nakoniec nám to prešlo. O cca mesiac sme to oznámili.

autor
5. aug 2023

Dievčatá dakujem všetkým za rady. Tak som to nakoniec urobila tak, že som si nechala naliať pohar šampanského a tvarila som sa, že popijam ale na tajnasa som ho vyliala do kvietkov, lebo sme nakoniec oslavovali vonku, takže môžem s čistým svedomím fungovať a nikto nic nevidel 😁

Strana
z2