Ako prekonať sklamanie z pohlavia dieťaťa?
Ahojte, prechádzam gender dissapoitment. Už dlho. Celé tehotenstvo sa neviem zmieriť s tým, že budeme mať chlapca. Prvé mám dievčatko, a chcela som strašne druhé dievčatko. Mám sama neuveriteľne krásny vzťah so sestrou, s bratmi nie. Túžila som aby aj moja dcéra mala takú blízku osobu v živote. Svet chlapcov mi je cudzí, od farieb cez ich záujmy ako dinosauri, lego, auta, hasiči a neviem čo všetko. Nemám k tomu vzťah. Neviem ako ma bude baviť byť s chlapcom doma.
Ale najviac, úplne najviac ma desí čo bude po pôrode. Keď sa na dieťatko (neteším?) ako mám predstierať radosť, pri bondingu? Ani neviem či ho chcem ten bonding. Bojím sa, že budem sa cítiť ako by dali niekoho cudzieho ku mne. Som asi povrchná, ale necítim tú hrdosť, ktorú som nosila pri dcérke, na ktorú som sa tešila. Chcela som, aby vedel celý svet aká som hrdá mama, prečo tie pocity nemám teraz???? Necítim sa byť mamou chlapca. Trápim sa kvôli tomu ešte viac. Mal niekto niečo podobné, že sa netešil, ale veci sa nejak zmenili? 😔 Neodsudzujte ma, hľadám skôr slová nádeje, že všetko bude ok.
Škoda tvojich pocitov. Ruhas sa, mat zdravé dieta je najviac...Snad su to len hormony.
Nemala som tvoje pocity, tiež mám dievca - chlapca. Akurat ti poviem, že vacsina matiek chlapcov má s nimi velmi vrucny vztah, je to ine, ako s dcerou, s ktorou matka často bojuje. Mat syna je úžasné. To puto je velmi silné. Mám to tak ja, vidím to aj na mojej mame. Nedá na brata dopustit.
😳
Škoda tvojich pocitov. Ruhas sa, mat zdravé dieta je najviac...Snad su to len hormony.
Nemala som tvoje pocity, tiež mám dievca - chlapca. Akurat ti poviem, že vacsina matiek chlapcov má s nimi velmi vrucny vztah, je to ine, ako s dcerou, s ktorou matka často bojuje. Mat syna je úžasné. To puto je velmi silné. Mám to tak ja, vidím to aj na mojej mame. Nedá na brata dopustit.
@barka1 áno, aj ja to vidím, že tie vzťahy matka-syn sú lepšie. Len si neviem seba predstaviť byť dobrou matkou chlapcovi, keď tie veci sú mi vzdialené. Naopak ten svet dievčat mi je až veľmi blízky. Aký majú prosím medzi sebou vzťah?
Daj si virtualnu facku a tes sa, ze cakas zdrave babatko. Nic ine sa na taketo nieco napisat ani neda. Aby si raz tieto slova nelutovala…A prosim, nikdy toto nepovedz svojmu chlapcekovi.
Si dospelá osoba, matka a nevieš si urobiť poriadok v hlave? A tvoj muž ti nevadí, že je muž? Máš skvelú príležitosť ukázať, že aj sestra a brat môžu mať super vzťah, ak majú suoer mamu aj otca.
Jasne, ze vsetko bude ok🙂 ked porodis, uvidis.
Ja si s bratom uuuplne v pohode rozumiem, tiez mam kamosku, ktora ma s bratom uzasny vztah. Vies ono to nezalezi na pohlavi ale na osobe ako takej.
Tes sa, ze si skusis byt mamou oboch pohlavi, ja mam chlapcov, vzdy som chcela chlapcov ale teraz mi je luto, ze si nevyskusam ake to je mat dievca (aj ked neznasam tie dievcenske zalezitosti). Aj ked na druhej strane, ja som asi aj rada, ze nemame dievca, v tejto dobe, je to strasidelne
@anonym_autor Prepáč, ale po týchto slovách mi je ťažko Ťa neodsúdiť🫣. Ty si toho synčeka vôbec nezaslúziš.
Ako môžeš napísať, že necítiš hrdosť?? Ako môžeš napísať, že sa na synčeka netešíš? Preto, že je chlapček? Veľmi smutné.To, aký budú mať so sestrou vzťah vieš do veľkej miery ovplyvniť Ty sama a to výchovou, prístupom, láskou k obom (!!!) deťom rovnakou mierou. Vieš, koľko žien, ktoré majú problém počať by bolo hrdých a šťastných aj s chlapčekom v bruchu?? Koľko žien by dalo všetko na svete, aby mali doma v postieľke chlapčeka? A keď budeš na moju správu reagovať, prosím, nevyhováraj sa na tehotenské hormóny.
Vie o Tvojich pocitoch manžel? Ešteže dnešná doba umožňuje utajovaný pôrod, aj toto je cesta pre Teba....
@anonym_autor Ty si zrelá na facku.
Prepáč, ale nič iné sa na toto nedá napísať.
Neboj, za pár rokov Ti syn povie, že je vlastne dievča a chce si ísť kúpiť sukňu a podprsenku
@pribinak 😂😂😂😂
@barka1 áno, aj ja to vidím, že tie vzťahy matka-syn sú lepšie. Len si neviem seba predstaviť byť dobrou matkou chlapcovi, keď tie veci sú mi vzdialené. Naopak ten svet dievčat mi je až veľmi blízky. Aký majú prosím medzi sebou vzťah?
@anonym_autor je medzi nimi malý rozdiel, dcera je tazsia povaha, občas bojuju, občas su skvela dvojka.
Divne si sa upla na predstavu dvoch sestier. Ja veru poznám aj také, ktoré sa nemusia. Ja sestru nemám a vobec mi nechyba. Mám kopec kamosiek a známych, to mi úplne stačí.
Skor by Ta malo trapit ako sa bude mat ten chlapec ked to bude z Teba cítit
@anonym_autor ja som to síce nezazila, no určite ťa neodsudzujem. Jednoducho určite pocity sa ovládať nedajú. Ja mam tiež syna a dcéru, tiež som sa tesila na dievčatko, no paradoxne si lepšie rozumiem so synom , sme si viac podobne povahy. Samozrejme, že ich milujem rovnako, su obaja rovnako moji. Navyše oni dvaja ako súrodenci majú zatiaľ perfektný vztah, napriek tomu, že sú v puberte. Dokonca majú jednu spoločnú partiu, tak všade chodia spolu.
@anonym_autor toto nemyslíš vážne, že nie? 😀
Hlavne nekaz detom dopredu vztahy, ja mam parik chlapec a dievca a budu mat podla mna pekny vztah. Ako deti vychovas, tak mas.
@anonym_autor je medzi nimi malý rozdiel, dcera je tazsia povaha, občas bojuju, občas su skvela dvojka.
Divne si sa upla na predstavu dvoch sestier. Ja veru poznám aj také, ktoré sa nemusia. Ja sestru nemám a vobec mi nechyba. Mám kopec kamosiek a známych, to mi úplne stačí.
@barka1 ved toto, ze poznam vela sestier, co sa nemusia.
@anonym_autor Prepáč, ale po týchto slovách mi je ťažko Ťa neodsúdiť🫣. Ty si toho synčeka vôbec nezaslúziš.
Ako môžeš napísať, že necítiš hrdosť?? Ako môžeš napísať, že sa na synčeka netešíš? Preto, že je chlapček? Veľmi smutné.To, aký budú mať so sestrou vzťah vieš do veľkej miery ovplyvniť Ty sama a to výchovou, prístupom, láskou k obom (!!!) deťom rovnakou mierou. Vieš, koľko žien, ktoré majú problém počať by bolo hrdých a šťastných aj s chlapčekom v bruchu?? Koľko žien by dalo všetko na svete, aby mali doma v postieľke chlapčeka? A keď budeš na moju správu reagovať, prosím, nevyhováraj sa na tehotenské hormóny.
Vie o Tvojich pocitoch manžel? Ešteže dnešná doba umožňuje utajovaný pôrod, aj toto je cesta pre Teba....
@lilinka76 pisem to lebo to tak citim prave a ver mi, ze ma to trapi. Neviem preco to tak je. Mozno ,ze sa pominul sen o dvoch dievcatach? Ver mi, ze sa za to nenavidim. Chcem ich milovat oboch, ale zatial neviem ake to bude. Mozno je to tym, ze o druhe dievcatko som prisla, a cakala som, ze sa ku mne este vrati? Nevieeeeem, ale je na hovno s takymi pocitmi zit, ver mi. Chcem aby to bolo dobre. Manzel to vie, on to bere s lahkoustou, kazdy v rodine si je isty, ze ho milovat budem, preto ma neriesia.
a s partnerom mas aky vztah, ked ti je tak cudzi svet muzov? mas k nim asi nejaky blok.. bud rada, ze budes mat syna, pomoze sa ti ho zbavit.. budes mat bohatsi zivot
tiez som chcela mat dve dievcata, aby boli kamosky, chlapca az tretieho.. mam dievca a chlapca a som vdacna, lebo k tretiemu som sa uz nedostala a bolo by mi luto, ze som si nezazila aj syna..
inak tie predstavy, ako budu dcery kamaratky a budu mat super vztah, su len predstavy.. zato, ze ty si to tak mala so sestrou, neznamena, ze by to tak isto bolo aj pri tvojich dcerach.. je kopu sestier, co sa neznesu a su rivalky.. zivot sa nekona vzdy podla nasich predstav a castokrat je to tak aj dobre.. vsetko je, ako ma byt, nechaj sa prekvapit, este budes nakoniec rada
a nekaz si tehotenstvo blbymi pocitmi.. radovat sa nemusis, ani byt hrda, ale ani nemusis prezivat lutost a strach, ako to bude.. proste to nechaj iba tak, nemusis o tom vobec premyslat
@lilinka76 pisem to lebo to tak citim prave a ver mi, ze ma to trapi. Neviem preco to tak je. Mozno ,ze sa pominul sen o dvoch dievcatach? Ver mi, ze sa za to nenavidim. Chcem ich milovat oboch, ale zatial neviem ake to bude. Mozno je to tym, ze o druhe dievcatko som prisla, a cakala som, ze sa ku mne este vrati? Nevieeeeem, ale je na hovno s takymi pocitmi zit, ver mi. Chcem aby to bolo dobre. Manzel to vie, on to bere s lahkoustou, kazdy v rodine si je isty, ze ho milovat budem, preto ma neriesia.
@anonym_autor ja len dúfam, že keď sa ti narodí, nebudeš ho presviedčať, že je dievča, lebo akože to je choreeee 🤨🤔
@anonym_autor ja som bola sklamana ked som po 1.chlapcovi cakala zase chlapca. Ale nejako som to rozchodila. Mala som 2 starsich bratov, takze svet chlapcov mi nie je cudzi. Mame nakoniec 3 chlapcov 😁, zo skusenosti nasej aj rodiny, su chlapci viac nalepeni na mamu a dievcata na otca. Aspon spoznas trochu ich svet. A mas hadam aj manzela, on je tiez chlap...jemu rozumies? On si urcite s chlapcom bude rozumiet a bude sa s nim hrat atd. Nebudes na chlapca sama. Nas najstarsi uz 14r sa bavi s manzelom o elektronike...myslis ze tomu rozumiem? Nerozumiem im. Ale ked nieco boli, ci je hladny...stale pride za mnou 😁
Mas to dobre, ze budes mat obidve pohlavia.
@anonym_autor ja len dúfam, že keď sa ti narodí, nebudeš ho presviedčať, že je dievča, lebo akože to je choreeee 🤨🤔
@miselka257 som šibnuta momentalne, ale nie až tak 😣 to by som mu neurobila. Snad mu to neurobi ani dnesny svet
Prepáč, ale keď si sa rozhodla mať druhé dieťa,mala si rátať aj s možnosťou, že bude chlapec. Ak si vtedy mala už voči tomu odpor,možno ste mali radšej zostať pri jednom. Teraz už nerieš, nemáš už čo.
@anonym_autor ja som si vôbec nevedela predstaviť byť matkou,hoci som deti vždy chcela...a vždy. Ale keď som otehotnela,zľakla som sa,že to nedokážem. Ešte prvý šok z tehotenstva neprešiel,prišiel druhý,že to bude chlapec. Reku ok,veď dalšiw bude dievča. Druhý bol chlapec tiež😁😁😁
A poviem ti,že všetko prešli,len čo mi ich dali do náručia.
Myslíš,že ti chlapci sú tak strašné iní,horší,zlí a neviem ešte akí? Vôbec nie. Nefixuj sa na nezmyselne sny a nerozmýšľaj o hkupostiach. Bude to tvoje dieťa, všetko ostatné je nepodstatné.
Ja by som ich nedala za celý svet. Akurát sa bojím neviest😅😅😅😅
@miselka257 som šibnuta momentalne, ale nie až tak 😣 to by som mu neurobila. Snad mu to neurobi ani dnesny svet
@anonym_autor ja len že to robí v dnešnom svete veľa žien, tak len aby náhodou 😂
@anonym_autor Daj si povolenie cítiť, čo cítiš. Potláčanie emócií ich len zhoršuje, a preto to pretrváva tak dlho u teba. Nie je to znak, že si zlá mama – je to reakcia na nesúlad medzi očakávaním a realitou. Uvedom si, že tvoje pocity pramenia z toho, že realita je taká, aká je, a nie nereálna (taká, akú si si vysnívala). Viem, absurdné je hnevať sa, že realita nie je nereálna 🙂 Ešte raz: daj si povolenie cítiť, čo cítiš. Prajem veľa šťastia ;) a hlavne zdravého valibuka, čo ťa bude milovať.
@anonym_autor vymente si deti s tou, co tu nedavno pisala, ze chce chlapca🙄🙄🙄
@anonym_autor vymente si deti s tou, co tu nedavno pisala, ze chce chlapca🙄🙄🙄
@guudy 😂😂😂
Mam dvoch chlapcov a je to uplne ze super. Starsi ma 12 uz a mame neuveritelne blizky vztah… tak ale u nas bolo jedno, ake to bude pohlavie… tes sa, ze malinky je zdravy. Toto su strasne malichernosti
Verím, že po pôrode sa ti pocity zmenia a raz si povieš, že by si ho nevymenila ani za svet. Skús byť vďačnejšia, mne dve detičky v tehotenstve zomreli a po 10 rokoch manželstva a v 45 mi je veľmi ťažko bez detí. Teš sa, že ich máš.

Neboj, za pár rokov Ti syn povie, že je vlastne dievča a chce si ísť kúpiť sukňu a podprsenku