Ako prekonať sklamanie z pohlavia dieťaťa?
Ahojte, prechádzam gender dissapoitment. Už dlho. Celé tehotenstvo sa neviem zmieriť s tým, že budeme mať chlapca. Prvé mám dievčatko, a chcela som strašne druhé dievčatko. Mám sama neuveriteľne krásny vzťah so sestrou, s bratmi nie. Túžila som aby aj moja dcéra mala takú blízku osobu v živote. Svet chlapcov mi je cudzí, od farieb cez ich záujmy ako dinosauri, lego, auta, hasiči a neviem čo všetko. Nemám k tomu vzťah. Neviem ako ma bude baviť byť s chlapcom doma.
Ale najviac, úplne najviac ma desí čo bude po pôrode. Keď sa na dieťatko (neteším?) ako mám predstierať radosť, pri bondingu? Ani neviem či ho chcem ten bonding. Bojím sa, že budem sa cítiť ako by dali niekoho cudzieho ku mne. Som asi povrchná, ale necítim tú hrdosť, ktorú som nosila pri dcérke, na ktorú som sa tešila. Chcela som, aby vedel celý svet aká som hrdá mama, prečo tie pocity nemám teraz???? Necítim sa byť mamou chlapca. Trápim sa kvôli tomu ešte viac. Mal niekto niečo podobné, že sa netešil, ale veci sa nejak zmenili? 😔 Neodsudzujte ma, hľadám skôr slová nádeje, že všetko bude ok.
@anonym_autor ahoj, ja ti rozumiem.. som stastna, ze mam zdraveho syna,je to inak uzasny chlapec,empaticky, dava mi vela lasky, tesim sa, ze ho mam. Ale na druhej strane niekde vo vnutri som sa ani za 8r nezmierila s tym, ze nemam dceru.. proste vzdy som sa videla ako mama dievcat, mam sestru, v rodine mali vsetci bratranci a sesternice dievcata, proste som si nevedela nikdy predstavit, ze budem mat chlapca. Svagrine sa po dcere narodil syn, nrvedela som sa s nim hrat, ani som nevedela, o com sa s nim rozpravat, a ked som videla aky je oproti svojej sestre vo vsetkom pozadu, tak uz vobev som si syna nevedela predstavit. Ale zivot to zariadil tak, ze mame len jedneho syna. Lubim ho najviac na svete, ale ten smutok za dcerou, ktoru nemam nezmizne. Ty budes mat parik, uzi si to, syn ti da novy rozmer lasky, ver mi 🙂

@anonym_autor Neboj sa, budete mať zmenu, ty aj dcéra. Odkedy mám syna, naučila som sa toľko vecí - napr. predtým som vedela, že sú osobné a nákladné autá. Teraz? Potom ho zaujímali vlaky... Už poznám aj zopár futbalistov, a to futbal nemusím :D A vychádzam s ním lepšie ako s dcérami. Je z nich troch najcitlivejší. Dcéry ho majú rady, je dobrý parťák pri hre. Dáš to!