Ako prekonať strach v tehotenstve?
Ahojte žienky, som na začiatku tehu po ivf. Máme za sebou dlhú vyše 5r cestu za bábätkom, 3 ivf cykly, 7 vklad.. zatial testy vyzerajú dobre ale trápi ma obrovský strach či sa zas niečo nepokazí. Viem, že toto veľmi nie je v mojich rukách a keď sa má pokaziť tak sa pokazí hocikedy ale čo vám pomáhalo keď na vás prišiel ten strach ? Snažím sa myslieť pozitívne a zbytočne si nevytvarať stres ale je to ťažké. Budem povďačna za nejaké rady od žienok, ktoré si prešli niečím podobným ❤️
Nic nepomohlo proste som stale mala take myslienky kedze som o 2 deti predtym prisla ,z toho jedno az v 5 mesiaci. Bolo to prirodzene
Mali ste to tazke, ja som mala jednoduche bezproblemove pekne tehotentva a potom tehotetnstvo, kde babatku prestalo bit v 14.tyzdni srdiecko... dalsie tehotenstvo - 1,5 roka snazenia a potom cele tehotenstvo pichanie injekcii na riedenie krvi, vkladanie progesteronu a neskutocny strach, ze sa zasa nieco pokazi... ja som to tehotenstvo mala proste len strach...kazdy jeden den... Riesenie som nenasla, ale dobreho gynekologa, ktory to chapal,robil mi castejsie kontroly, ked maly zacal kopat, uz to bolo lepsie, ale vydyhla som si az po porode...
Hmm neprejde ten strach už asi nikdy...tiež som o dve bábätká z IVF prišla, tretí pokus bol úspešný. Najskôr som sa bála do 12tt, potom do veľkého sona 20tt, potom do narodenia a ešte strach z pôrodu...okrem rodiny a pár známych som ani tehotenstvo neoznamovala radšej a pritom bolo celé bezproblémové. Vždy keď také myšlienky prišli, som sa snažila rýchlo prepnúť hlavu a myslieť na niečo iné, hoc aj úplnú "blbosť", len aby som zabavila rozum. Hovor o tom s niekým, s manželom alebo kamoškou, trochu pomôže, keď ťa niekto aspoň na chvíľku ukľudní. Držím palce a posielam všetko šťastie na svete, aby tehotenstvo dopadlo dobre a bábätko bolo zdravé🍀
@anonym_autor najdi si na youtube pozitivne anfirmacie napr. Vrorec pro zivot
Dakujem vam baby ste zlate ❤️

@anonym_autor ja som si povedala že bude ako má byť, že som spravila vsetko pre to, a aj robím čo sa al, beriem vitamíny strava a podobne. Ja som po spontánnom potrate, beriem progesteron lebo mám silne kŕče už dva týždne a proste žijem deň za dňom. Ako nás učili v práci existuje tzv. kruh vplyvu veci čo ovplyvniť dokážeš a čo nie, to ako bude prospievať tehotenstvo či vyjde alebo nie proste ovplyniť nedokážem preto sa sústreďujem na to, čo áno. A napr. mne veľmi pomáhajú na ukľudnenie vonné oleje eukalyptus do difuzera pustím si a snažím sa vnímať tu vôňu, relaxovať pri tom alebo prechádzky teraz je krásna jeseň proste tešiť sa z prítomného okamihu