Ako sa mám tešiť z bábätka, keď máme stále dlhy?
Mam manzela,2 deti a cakam tretie.Sme v strasidelnej financnej situacii,ktora sa taha uz od zaciatku roka.Nie a nie sa vyhrabat z bahna.Doteraz som obvinovala muza,ze nemame penazi [len v mysli,do oci som mu nic nepovedala]no prave dnes som si uvedomila,ze nie on,ale JA som vinna!
Zaciatkom roka som zatuzila po tretom dietati,hoci aj vtedy sme zili od vyplaty k vyplate.Manzel najprv nechcel ani pocut,potom som ho ,,zlomila,,2 tyzdne sme sa milovali bez ochrany,no zakazdym sa ma muz spytal,ci to naozaj chcem a ci si uvedomujem,ze budem sama z 3 detmi,lebo on bude stale v robote.Chcela som.Po tych 2 tyzdnoch povedal,NIE.Pockame z tretim dietatom par rokov.Zduvala som sa za jeho ,,zradu,,No my sme za tie 2 tyzdne dieta splodili.Ja som si medzitym uvedomila,ze ma vo vsetkom pravdu,takze pozitivny tehotensky test uz nebol veru radostny.No co uz.Muz to zobral v pohode,ze nejako to zvladneme.
No teraz,tesne pred porodom je nasa financna situacia este horsia,mame na krku exekucie,muzovy sa cely rok nedari v praci[hoci sa snazi]a ja si uvedomujem,ze keby som netrvala na dietati,mohla som nam pomoct,dat mladsieho syna varovat svokre[starsia dcera chodi do skolky]a ja som sa mohla vratit do prace.Urcite by sme sa vyhrabali z dlhov.....Boze,co som to vykonala?
Ako sa mam tesit z babatka?
@karap Ahoj,,,,potrebujes sa ukludnit,upokojit aby si mala mliecko pre dietatko......bolo obdobie ze sme mali hojno aj hovno,,,,,,a teraz sme akurat v pohode,,,,,zacala som tym ze svietilo sa len podla potreby kde sme prave boli,vymenili sa casom ziarovky zo 100w na 60w,,,na schodisti sme prestali svietit,svietila som 24h aj v obyvacke osvetlene skrinky aj vsade po dome,,,,,,,,uspora energie sa prejavila po vyučtovani,,,,,,tak isto s kurenym,,,,vetrame len po 10min,podla potreby 6 krat za den,alebo viac,,,,,z teploty 25 stupnou sme presli vlani na 22 a v pohode staci,,,teraz chceme na 20 az 21 stupnov,,,,,jeden stupen tepla je 6% zo sumy co platis uspora,,,,,,,Kupuj na varenie chlieb a urob si natierky,,,,,,,mucne jedla su pracne ale lacnejsie,,,,,rezance,,langose,sisky,granadir,dobre sa setri aj zo zemiakmi,,,,,,,,nevihadzovat vsetko dojedat,,,detom mliecko kupis v LIdli,,tescu,,,,,,,sampony vw gele,mydlo tekute stoja okolo 0,5 centov litove balenie,,, a umyje sa cela rodina na mesiac staci 1L......prasky kvalita vyborna Lidl 2kg na farebne za 1,99...............je na 20 prani,,,,,ak nemas aut,pracku oper rucne,avivaz nedavaj,,,oplachaj len vo vode,,,ja mama mydlo na pranie a prepieram si v umyvadle co ide,,,,,Predtym som pustila pracku za jedny gatky a podprdu,a manzelove boxerky,,,,,teraz nie az ked sa pracka naplni.....setrim prasok ,ucet za vodu a elektrinu........stanov si limit na den ze 5e alebo menej ak mame jeden den chlieb za 0.9e a margarin za 0.8 uvarim 3vajicka co je 0.3 to su spolu 2e strava pomazanka zostane aj na druhy den,,,,,,USETRENE 3E,,,3e plus na den 5e mam 8e...kupim chlieb za 0.9.....pomazanku mame ryzu za 1.2 a kurca za 3E to je 5,1,,,,kupim mrkvu ,rezance ak neurobis doma za 1E to je 6,1....urobim polievku z kurata potom ho vyberiem a upeciem s ryzou a mame na 2-3dni a uspora je 1.9 plus po 5 a 5 e,,,je 12e...kup detom v sekaci alebo po dedinach chodia firmi z deckym oblecenim ,,,ale striedmo a pojde to,,,,,,,,,,dohodnut si v banke co ako splacat,,,,,ak je to neziskovka co Vam poslala exekutora,§§§§tak chod do postovej banky poradie vyrataju a daju ti jednu splatku podla toho aby si vladala platit,,,, a zastavia exekuciiu,,,bude to chciet vela sili ale da sa zvladnut,,,,,,,,,co sa tyka roboty,,,nie kazdy ma moznost chodit do praci v okoli svojho bydliska tak ved rodicovsky ti bude chodit aj nejake pridavky ,,,skus sa popytat na urade prace naco mas narok a treba si poziadat,,,,,,drzim palceky,, 😵 ...
dakujem vam vsetkym za prispevky.Viem,ze si za terajsiu situaciu mozem len a len ja[a manzel],mate pravdu,ze je neskoro plakat za rozliatym mliekom a mali sme rozmyslat predtym.....
Ja od tejto diskusie necakam ziadne zazraky ani pomoc...Len som sa potrebovala vyrozpravat,vyzalovat,vyliat si srdce a ako to tu citam,je nas v rovnakej situacii cela kopa.
Keby som mohla vratit cas o rok dozadu,nebolo by ,,co ,,pisat.Len to slovicko KEBY...
Ja som vdacna aspon za zdrave deti,[dufam,ze aj malicka bude zdrava a moze stresy jej neublizia]lebo keby som mala este bojovat z chorobami deti,tak to by bol uz naozaj koniec............
@karap hlavne sa staraj o manzela. Jeho choroba, hoci aj horsia chripka a nasledna PN by vas uz uplne mohla polozit. Aspon teda podla toho ze ste v exekucii sudim, ze nemate rezervy na pripadny vypadok mzdy v dlhodobejsom alebo aj kratkodobejsom obdobi. Je to jediny zivitel, tak si ho riadne pestuj.
mi mame tiez uvery ale koli svokre zariadili,prerobili sme cely byt minuli uspory este sa aj zadlzili stym ze tam budeme zit vezmeme sa atd...krasna idea dokým byt nebol hotovy a na druhy den mi vystahovany bez penazi 😠 a zadlzeny ale svokra mal krasny byt co uz ...uz su to 4r. a som ju videla raz nech je jej dobre tam kde je raz sa jej to vrati aj jej priteplenemu druhemu synovi od zaciatku mali plan prerobit byt kedze bol povodny a potom ho predat ....takzemi sme ostali na ulici zo dna na den nastastie mi pomohol brat a boli sme unho kym sme nasli podnajom no ale museli sme zrusit zivotnu poistku aby sme mali na najom kedze sme museli platit 3najomne na to nam svokra vzala auto na ktorom sme mali spateny lizing za 120 000sk takze peniaze v keli pretoze to bolo na jej meno koli tomu ze priatel vtej dobe ked auto brali nemal dostatocny prijjem ale platil si ho nacas a poctivo tak sme dosli aj o auto . pokial mate kde byvat a co jest ste zdravy neboj su dobre obdobia a su zle obdobia urcite tvojmu stavu dopomaha toto hnusne pocasie tiez to ze si pred porodom 😉mi sme sa mali zle neskor super potom priatel prisiel o pracu bolo sychravo a teraz sa zase vyčasuje:o)hlavne ze smne zdravy mame kde byvat a mame vsetko co potrebujeme.
A prečo sa netešiť??? Čo bábätko môže za vaše dlhy alebo čo?
Nechápem ľudí, ktorí si najskôr na dieťa musia našetriť. A čo je dieťa? Dom? Auto? Navyše také dieťa nepotrebuje všetko nové, značkové a neviem aké úžasné. Potrebuje to, aby sa na neho rodičia tešili!
@yanni áno, súhlasím s tebou, ale predsa by som to nevidela až tak kriticky, keďže minimálne oblečenie môže "dediť" po starších súrodencoch 😅 a možno za rok , za dva, problémy pominú a budú šťastný za svoje rozhodnutia..aj keď teraz sa to zdá byť dosť zúfalá situácia, vždy asi len čas ukáže, čo bolo správne a čo nie... a myslím, že viera v to, že bude všetko zas dobré je najdôležitejšia 🙂
@karap no nezavidim, nemas to jednoduche, ale musite to zvladnut kvoli vasim detom....ja uz ti rady davat nebudem, bolo ich tu dost, ja by som niekedy potrebovala radu, mozno taky preplesk...som si teraz uvedomila ako dobre si mi zijeme, sice som musela dat drobca do jasli a ist do prace lebo sme sli dost do minusu popri hypoteke a pozicke na auto, ale aj tak sa mame super a stale len nariekam....sme zdravi, drobec je zdravy, mame obaja pracu, byt, auto, aj ked penazi nemame nazvys a tiez keby manzel prisiel o pracu tak je to v prdeli ale az teraz si uvedomujem ze som si to vlastne vobec nevazila a nejako sak nejak bude sme to furt ustali....
drzim prsteky nech to zvladnete....
baby, len jedno.... kočík, vanička, osušky, šaty (čo tu spomínate furt v súvislosti s dedením) sú tie najlacnejšie položky... pretože to vám dá rodina, známi, kúpiť v sekáči, či na bazáre za pár šupiek.... ale tie najdrahšie položky - plienky, mlieko (ak žena nemôže dojčiť, lebo aj také sú 😉 ) neskôr strava (ovocie, zelenina, UM, aspoň trošku lepšie jogurt atď.).... toto ide najviac do peňazí.... a ako tu už bolo napísané.... zo vzduchu a z lásky dieťa neuživíte, či sa to niekomu páči alebo nie...
@li_la súhlasím, že to nenarodené dieťa za nič nemôže, ono sa na svet nepýtalo..... ale nesúhlasím, že na dieťa si netreba našetriť... ak viem, že na dieťa financie nemám, tak ich proste nemám..... dieťa sa nedá uživiť bez toho, aby som mu každý mesiac nedokázala vyčleniť z financií určitú sumu, ktorú potrebuje....
Už toľkokrát som bola na MK sfúknutá za to, že som zástanca - radšej jedno dieťa bez pozerania do peňaženky, ako dve-tri a celé noci hlava v smútku, že kde vezmem peniaze na obedy pre staršieho.... Toto jednoducho neuznávam.... aj moje srdce občas zatúži po druhom dieťati, po súrodencovi pre malého.... ale viem, že by sme to z manželovho platu a mojej materskej (ako aj z priestorových dôvodov, keďže žijeme u mojej mamy) zvládali ťažko... síce zvládali, ale ťažko....
@zabka88 no vies neviem akoby som to nazvala zo zaciatku bola ako med je pravda ze ona a jej druhy syn (hmosexual rozmaznany a pohodlny ktory radcej akyby siel pracovat chodil uz na 3skolu )proste casom nezniesli ze doma nemali uz sluhu kedze moj priatel sa o vsetko staral navaril,upratal,porobil a nechaval jej celu vyplatu jej druhy syn bol vegetarian ktory mal speci stravu ale syr+hranbolky jedol aj kazdy den to je na dlho bol nauceny ze priatel mu robil desiatky do skoli atd...n 😠 mamina robota bola len dojst domou zapnut tv lux a zapil to pollitrom pritom zdravotna sestra!odjakziva robila medzi nimi rozdieli uz sme ju aj 1x stretli u nas v restike priatel ju dal vyviest na druhy den volala svokrovi ako sme si to dovolili ale ked sa narodila mala ani len sms ze gratuluje alebo ci je mala ok svokrovi nenapisala ...no ako ju poznam urcite vsade narieka ako nevidi vnucku a aky sme hnusny atd.. v zivote som tak falosneho cloveka nevidela ...no ponov pracuje vraj na zdrav.stredisku kde ma mala pediatricku tak som zvedava kedy ju tam stretnem keby by mi vratila moje uspory jak by sa mi sveta zilo!to ale mozem len snivat ...
@hoogy , ak chceš odvrátiť hrozbu exekúcie, tak manžel musí robiť od rána do večera, nie prichádzať poobede domov...a o varení...som sa schuti zasmiala, lebo my doma sme vegetariáni aj vitariáni, my máločo dlho varíme 😀 , ale jasné, nemohla si vedieť...tým chcem povedať, že aj ja som proti dlhému vareniu 😉
@karap , a ešte je veľmi dôležité, čo ti napísala@hajanka , že nikdy neuvažuj o maličkej, čo by bolo keby nebola, a ani nikomu inému to nedovoľ!
@nibiru , nezávidím...klobúk dolu 😕 😒
@karap
Je hodne zen ve Tve situaci, ktera se trapi z toho, ze se "neumi-nedolkaze" tesit z miminka...
Uplynulo hodne casu od te chvilky, kdy se Vam Vase 3.miminko objevilo pred ocima, pomoci !zazracneho prouzku", ktery by Ti takovy "obrazek" na nem kde kdo zavidel a zavidi 😉
Pocit z krasneho materstvi neni jakousi povinnosti od prirody..je nekolik pripadu, jak se citit tak, jak se citis momentalne ty...
Ze sveho okoli znam zenu, ktere se v prubehu tehotenstvi zabil manzel na motorce...
Otec, ktery opusti svou zenu a jeste nenaropzene dite, protoze se zena nesmi milovat v tehotenstvi...
Vojak, ktery se uz z humanitarni akce ve valce nevratil..
Otec nemocny na rakovinu, ktery zemrel drive nez mohl spatrit sve dite...
Matka, ktera tak dlouho vahala prozradit dlouho ocekavajici tajemstvi, ze si jeji manzel nasel novou zenu, ktera mu dala dite chvili po te, co se zrodilo jeho asi 10let ocekavane...
Temito pripady z meho zivota a okoli 😉 a z clanku, nejsou zdaleka vsechny, kdy se citime v tehotenstvi porazeny...prestavame si uvedomovat dar, ktery nam byl dan a pohlti veskere nase vnitro "bolest a beznadej"
Jsou to priklady, ktere Ti uvadim, aby sis uvedomila, ze by mohlo byt JESTE hur...Mne tyto prirovnani pomahaji zvladat tezke situace, dojdu k zaveru, ze jeste neni tak zle, aby nemohlo byt hur
Pote se snazim dodrzet mou znamou vetu pana farare a jiz znamou zde na MK
"Neni dulezity vysledek, ale TO, co jsme na nej vynalozili.."
To znamena, snaz se o co mozna nejkvalitnejsi zivot i za pritomnosti "beznadeje"..
Snaz se nestresovat, aby Ti neuteklo mlicko, snaz se chovat tak a dbej o SEBE tak, aby miminko melo vyrovnanou mamu, abys nemela starosti s dalsimi komplikacemi spojenymi se zdravim - Tve zdravi, je zaroven i zdravi miminka i Tvych dalsich deti...Zdrava mysl = zdrava rodina.
Zachovavej klid a neboj se rict o pomoc..
Nevim, jak je tomu na "ceskoslovenskem uzemi", ale tady v Italii spolupracuje s budoucima maminkama Klaster v kazdem meste...pomaha maminkam behem tehotenstvi, hradi naklady lekaru, ale tim zpusobem, ze neda penizky mamince, ale sjedna a zaplati primo lekari...pomaha s leky-plati rovnou v lekarne....muzes si ve stanovene dny vyzvednout jidlo pro sve i jiz narozene dite, stara se o Tebe CELE tehotenstvi a 1 CELY prvni rok narozeneho miminka. Tyto organizace humanitarniho zabezpeceni se jmenuji "Ruka-kamaradka" 😉
davaji piskoty, sklenicky s papanim a zeleninou, piskotky, plenky, mlicko i osaceni a hracky, kocarky, postylky...
Je tu vzdy fronta kazde pondeli a ctvrtek pred kostelem a vsichni o tom vi...kdo ma, co darovat temto maminkam, maji plne ruce vseho uz pred tim, nez se dostanou na radu v Klastere.. 🙂 Nikdo se nestydi, nikdo neplace..nikdo se nestresuje..Ruka kamaradky funguje..zkus se zeptat...
A posledni vetu bych Ti rada dopsala, raduj se uz z toho, ze Ti miminko nevezmou, tady kdyby vedely, ze se neradujes, urcite by "potvory urady" cekali u Tveho porodniho stolu se slinama na kraji a hned po porodu by Ti ho sebrali a umistili do nahradni rodiny..
TOTO je duvod, kvuli kteremu by ses mela radovat...mas sanci to zvladnout a zvladnes to, pokud si budes verit...Bud silna, maly Te potrebuje a Tve dalsi deti nesmi vedet a ani si myslet, ze budou mit mene nez driv a to vse kvuli prichodu maleho...Nesmis dovolit sama sobe to, ze na ne nezbyde..at uz je to susesnka nebo tvuj cas..
Hodne stesti..
@k_a_j_k_a Z500E pre dvoch zo všetkými nákladmi si nemyslím že máme vysoké nároky a to sme na tom ešte lepšie ako niektorí ľudia...a to budeme o chvíľu traja a som si istá že to nejako zvládneme.I keď viac detí si asi dovoliť zo ozačiatku nebudeme môcť. Ide skôr o to že ľudia by aj radi pracovali, napríklad ja by som rada ešte robila, ale tak so mnou šéf vy...babrával, že bolo lepšie pre mňa aj bábo odísť. A takto je to takmer všade.Nájsť v dnešnej dobre solídnu prácu- v tom je najväčší problém.
@nibiru my sme mali podobne v rodine, možno preto ma tak zasiahol tvoj pribeh..moj tatino mal takú matku, všetko len sestre dávala, z toho čo zarobil a poslal domov jej nakupila vybavu, keď sa naši stavali, na dome ani triesku nepreložila , akurat pomahala nakupovať material ale za našich peniažky (lebo naši v čase predaja boli v praci) a nechavala si účtenky potvora, nakoniec sa to tak vyostrilo že skončili na sude, ona vytiahla učtenky že čo akože nakupila na dom, tak sud rozhodol že jej naši musia zaopatriť byvanie, tak sa musel dom predať (chudak otec sa na nom nadreli všetci, vtedy sa všetko svojpomocne robilo) aby jej mohli kupiť byt.. a naši začali odznova, ale mali odvahu, vybudovali sa ešte raz pri dvoch deťoch už vtedy a uplne sa od nej dištancovali cely život, otec už umrel bohužial, nikto z jeho rodiny neprišiel na pohreb...
Tu ide o 2 rozdielne veci, ktoré v podstate nemajú spolu nič spoločné. Konkrétne tvoje nenarodené dieťa nemá nič spoločné s exekútorom. A preto: Pozitívum celej záležitosti je, že čakáš zdravé dieťatko. Zmyslela si si otehotnieť a o 2 týždne si už bola tehotná. Niečo neuveriteľné. Aspoň pre mňa, ktorej sa to nepodarilo ani na 32. krát, nieto za 2 týždne. Tak rýchlo si nestihnem kúpiť ani nové čižmy, od kedy ma napadne, že ich budem na túto zimu potrebovať 😀 . Si šťastná žena so zdravými tromi deťmi a viac k tomuto netreba písať.
Poďme ale k negatívnej časti a tou sú vaše dlhy. Keďže ste sa dostali už do toho štádia, že Vás obháňajú exekútori, treba si zobrať papier, kalkulačku a pero. Spísať si na jednu stranu všetky príjmy do rodiny - mzda, rodičák, prídavky a pod. a na druhú stranu všetky mesačné výdavky, teda réžiu na byt/dom, strava a pod + všetky mesačné splátky dlhov (úverov, pôžičiek). Potom si tieto výdavky napíšte v poradí od najdôležitejších až po tie, ktoré "chvíľu" počkajú. Splátky si zoraďte v poradí od najvyššieho úroku po najnižší. Ak máte hypotéku, tak okamžite nabehnite do banky a žiadajte o zníženie splátok. S bankou sa oplatí komunikovať, aj banka má viac záujem o klienta, ktorý vie splácať ako sa naťahovať s dražbou nehnuteľnosti. Porozmýšľajte, či nemáte príbuzných, ktorí by vám vedeli požičať peniaze na splatenie najnutnejších splátok a im by ste potom splácali dlh bez úrokov. Manžel si musí bezpodmienečne nájsť inú prácu, je jedno akú - na dohodu, brigádu, roznos letákov, čokoľvek. Spravte si program splácania a pevne sa ho držte.
Ja zarábam, ale každý mesiac si spravím takú malú analýzu a človek by nikdy neveril, že keď vidím čísla na papieri a zoberiem kalkulačku, tak vždy sa dá aj malými presunmi peňazí z jednej položky do druhej pekne pomôcť.
Už tu bolo písaných veľa rád a nápadov, verím, že nejaké z nich sa budú dať aj zrealizovať a vy sa z toho nakoniec pomaličky dostanete. Veľa šťastia.
@adriana7 vies co na jednej strane som aj rada ze tam nebyvame bolo par okamihou ze som mala dost a ked si predctavim ze by sme tam byvali s malou ona ako zdrav.sestra by sa mi do vsetkeho montovala amen tma som rada ze byvame sami i ked v podnajme mam pokoj nastastie priatel ma dobru skolu zamestnanie take ze pomimo robi zakazky hocijake dojdu a vzdy vedel zarobit pomimo preto hovorim mi mame vzdy obdobia slnecno sychravo.hlavne je to zdravie lebo bez neho by sme boli v keli ja osobne som skoro 2r bola liecena na zavaznu chorobu,najmladsi brat mi zomrel tiez pre chorobu premna je fakt najdvolezitejsie zdravie pochadzam zo sromnych pomerou takze niesom narocna viem sa uskromnit zavarame ,pestujeme si na zahrade nakupujem vylucne v zlavach kazdy den mame doma ovocie,zeleninu,jogurty mozem povedat ze teraz sa mam luxusne oproti dectvu a to sme boli 4deti mama sama bez alimentou je pravda ze strasne vela veci nam chybalo neraz aj jedlo ale prezili sme ja nechcem aby moje deti zazili take dectvo ako ja lenze rozdiel je v tom ze ja mam priatela ktory sa o nas stara ukazkovo ako moze nahana roboty kde sa da aj ked su obdobia kedy fusky navyse nezozenie a moja matka bola sama zo 4 detmi.
@irriss booze ja by som sa zblaznila. Preto stale vravim, ist na vsetko s rozvahou a rozumom. To tretie dieta tejto kocky nebolo rozumne rozhodnutie. Pre mna je dolezite radsej menej 1-2 deturence a nestrachovat sa, ze co bude, nemame ako zaplatit ucty a podobne a nie to este skolsy vylet, plavaren, nejake extra a nie splnit si tuzbu po velkej rodine a hlavne ked uz dopredu viem, ze nam to uz teraz nevychadza a nie to este potom. Ano moze sa stat, ze z dobrej situacie sa zrazu clovek ocitne na dne ale toto uuz bolo pred otehotnenim. Ja by som pockala. O rok o dva mohla byt ta situacia uplne ina. Takto sa len stresuju a babätko a aj ostatne deticky to hned vycitia.
@adriana7 ale vies nie vzdy sa da vstkohodit na muza. ked si nevie najst viac prac lebo aj take kraje su tak jednoducho sa musia v pracach prestriedat aj ked je to urcite potom psychicky aj fyzicky narocne 🙂 ja so len chcela povedat,ze neznasam ked sa zeny stazuju na neustale varenie. ja nikdy nevarim dlhsie ako pol hodinu a to mame vsetko, polievku, druhe a skoro kazdy den cerstvy salat. 🙂
@zabka88 ja to nikdy nepochopim ja by som rozdiel medzi detmi nedokazala robit preboha ved su moje priatel vravel ze u nich to fungovala od zaciatku tak kedze mladsi brat bol ako babika on typicky chalan preto moze len smutit ze nieje z vnuckou kedze od mladsieho sa vnucat nikdy nedočka ten ma svoje mačičky tie su jeho zivot takže myslim že to jej trest za to vsetko co nam porobila.on si najde chlapa jeho sen bola amerika a ona tu ostane sama!
@nibiru
@hoogy
@hadassah tiež to nikdy nepochopím, ale zjavne je to akýsi inštinkt chrániť to najnepodarenejšie - najslabšie, však tie životaschopnejšie sa postarajú aj samé. len ma bolí keď vidím že niektoré matky dokážu byť až krkavčie, že protežujú jedno dieťa na úkor druheho, a to až tak veľmi že tomu druhému nonstop ubližujú..
@zabka88 no veď to, ako sa má to decko potom naučiť byť samostatné a niečo samé dokázať, keď mu za zadkom vždy stojí "matkobodyguard" a vždy mu zametá cestu? A viete, čo je najlepšie? Že práve to "naj" protežované decko bude to najnevďačnejšie a na matku sa na staré kolená vys........ a doopatrujú ju deti, ktoré sa predrali životom samé.

@adriana7 pises ze pri 3 malych detoch sa takzko robi,ale podla mna ked treba tak sa vzdy da nieco najst. moze napriklad si najst zehlenie ne doma pre niekoho ineho. je vela takych,ktore v dnesnej dibe taketo sluzby vyhladavaju. plus poobede ked pride mm z prace moze ist upratovat do skoly alebo tak. alebo autorka pise ze ma svokru ktora sa vie postarat. vzdy je moznost. a varit sa da aj rychlo a zdravo netreba byt hodiny pri hrncoch