Ako sa rozhodnúť?
Ahojte,ani neviem kde začať. Tak mame dve deti a zistila som že som tehotná aj napriek užívaniu antikoncepcie.Mame byt s dvoma spálňami a menšie auto . Manžel povedal že nechať si ho nebude dobrý nápad ale nechá to na mne. Lebo že keby že zostalo tak musíme nájsť väčší byt a tým aj viac platiť mesačne nájom a nové auto . A teraz nám to mesačne vychadza akurat a potom by sme museli davat pozor kde čo kúpime minieme… a tiež že on ma 43 rokov tak už ani ten vek neni dobrý keby že to boli pred 4-5 rokmi tak v pohode. V pondelok mám termín u doktora a mám sa rozhodnúť dovtedy a ja neviem čo robit , v týchto veciach ma pravdu len neviem či by som to zvládla dať ho preč…
Ako sa rozhodnúť? Vrátiť sa na Slovensko? Doteraz som si myslela, že ľudia idú robiť do zahraničia, aby si zarobili a mali sa lepšie. A kde vlastne žijete? Manžel je Slovák? Nechcete sa radšej vrátiť? Aspoň Ty s deťmi.
Mňa by zaujímalo, čo to je za antikoncepcia. Lebo v poslednej dobe je tu nejako priveľa diskusií, že "otehotnela som napriek užívaniu antikoncepcie".
@lauriik ok, moze byt. Ale sama mam tretie neplanovane dieta. A je to nas najvacsi poklad. A tiez som neni uz najmladsia, plat nebol bohvieaký, muz 44r.... ale tato otazka u nas nepadla ani raz, neviem proste ako by som zila so sebou, uz ako matka 2 detí ktore som lubila od ocikaneho testu, ze tretie islo zrazu "prec".... a to nie som v zasade proti potratom, ale fakt, tuto buduci rodicia nemaju rakovinu, nie sú postihnutí, ani uz existujuce deti nie su postihnuté ,situaciu vedia vyriesit aj inac nez "odskrabnutím".... ked uz k tomu doslo. A teda do buducna uz zabezpecit aby k tomu nedoslo stvrtykrat (podviazanie)
Autorka
Určite by som v takej situácii o treťom dieťati ani len neuvažovala. A vôbec nie kvôli veku. Jasné, že tu niektoré píšu citové výlevy, ale je to tvoj život, ony ho nežijú. Myslím si, že to tretie dieťa by u vás bolo len trápenie, nič iné. Nešla by som do toho.
Kde v zahraničí ste? Kde pracuje manžel? Moja známa má 3 deti, majú 3 izbový byt. Zrušili obývačku a majú 2 detské izby a spálnu. Rodila staršia ako si ty.Ale napr vo Švajčiarsku je danné koľko metrov musí mať 1 osoba na bývanie a viac osôb do bytu neprihlásia.
@jaond19 ved to je v poriadku, ze ty si si nechala dieta a si spokojna. Niekto si dieta necha a nelutuje a niekto ide na upt a tiez nelutuje (poznam 3 rodiny) Tie povolene potraty tu pre nieco su. Ja netvrdim, ze sa ma chodit na potraty hala bala ale pani brala antikoncepciu (asi preto, ze dalsie dieta nechceli) a to dost meni situaciu oproti parom co sulozia bez ochrany (prerusuju). Vychovavat dieta stylom, ze od mesacneho mimina budem utekat robit nocne lebo nemame peniaze na zivot je ciste sialenstvo. Co z takeho zivota budu mat tie deti?
vy ste sa tu zasa zišli skvelá partia a´la KDH 😀 bože môj
autorka netreba sa nad tymi svätuškárskymi rečami zamýšlať ani si z nich robiť ťažku hlavu. oni ti to tretie dieta nebudu pomahat vychovavat, ani ti neposkytnu stavebný material na rozšírenie príbytku 😀 ty sa tu neraď s ľudmi, ktorí Ťa nepoznajú, ale s tvojim manželom. ja mu kvitujem, povedal ti presne to, čo je pravda. nie je to debil ani nezodpovedný neschopák, on ti to dieta umyselne nespravil. takže city a emocie bokom. urobiť rozklad prijmov, výdajov, zvážiť plusy mínusy, náklady na deti, školu, škôlku.
držím ti palce.
Ahoj 🙂 my máme väčší dvojizbak a 3 deti. Neplánujeme väčší, chceme radšej peniaze použiť na zážitky, kurzy, kultúru, než desaťtisíce kvôli izbe navyše. Auto sme kúpili 7miestne za 1500. Ale existuje napríklad taká možnosť, ak máte dobré auto len nemá 3 plnohodnotné sedadlá vzadu, za cca 2000 taká autosedačka trojitá, kamoška to má. A kúpili sme teraz obytný príves a nevieme sa dočkať tulania po Európe :D V ňom budeme mať ešte menej miesta než doma :D Každopádne, keď budú decká väčšie, máme to vymyslené tak, aby každý mal svoj vlastný priestor. Nateraz je to jedno, aj tak sú v kuse pri nás, aj keby sme boli radi občas nech sú sami, oni aj tak furt prídu za nami či už hrať sa či čítať si, ale proste pri nás.
https://www.multimac.com/home
A posteľ do tej detskej izby čo spomínaš sa isto dá poriešiť, poschodová. Aj trojité som videla, páči sa mi to 🙂 My to poriesime tak, že chalani budú spolu a spálňu rozdelíme sadrokartónom a dcéra bude mať izbičku. Kebyže máme 3 chalanov, necháme ich spolu.
Nejaké peniaze mesačne by som ti vedela posielať, ak sú problém peniaze. Už som to tu ponúkala viackrát, nikdy sa nikto neozval. Viem ti dať aj nejake záruky na to, že proste to bude dlhodobo tak.
@mira0611 a ešte sa môže stať, že s deťmi zostane sama. Potom čo spraví?
skús bezplatné poradenstvo www.alexisporadna.sk
Mame neplanovane tretie dieta, tiez som zvazovala vselico, ale nastastie sme sa nezlakli a bolo to najlepsie rozhodnutie v zivote. Ak ste v zahranici bez pomoci a vychádzate LTT, nevidim dovod tam byt. Podte naspat na Slovensko, kde budete mat pomoc a mozes aj skor robit, ked budes potrebovat. Drzim palce. To babatko uz je v tebe, treba hladat sposoby, ako to zvládnuť a nie ako ho dat prec. Praca sa zmeniť da, byvanie tiez..

@jaond19 vies o tom, ze na najviac utp chodia prave dvojmatky s tretim neplanovanym dietatom? Pozri statistiky 😉