icon

Ako sa vyrovnať s neplánovaným tehotenstvom?

Dnes o 09:33

Ahojte, som tehotna v 7tt, neplánovane, mam 39 rokov a 8 rocnu dcerku. Neviem sa s tymto tehotenstvom vobec vyrovnat. Je mi veľmi zle, vobec neviem fungovat, dcerka sa o mna boji, nechape co sa deje. Popravde najradsej by som to tehotenstvo vzdala, ale nemam na to srdce. Na druhej strane, vobec necitim ziadny vztah k tomu plodu, hnevam sa na partnera, ze mi toto sposobil a obavam sa, ci vobec budem schopna to dieta prijat. Je to pre mna obeta, nie radost. Prosim nelinčujte ma za tieto pocity, naozaj za to nemozem, kazde rano ked sa zobudim a uvedomim si ze som tehotna zacne mi byt zle fyzicky aj psychicky, uz mam pocit ze miestami to hranici s depresiou. Som bezradna, neviem co robit ale viem ze takto nechcem fungovat, zaroven ako som napisala nedokazem to ukoncit. Som v kruhu a neviem ako z toho von.

Strana
z3
anonym_d889b8
Dnes o 19:59
@anonym_ce150d

@anonym_autor Ak nechceš dieťa, choď čím skôr na potrat a nerieš hlúpe pocity. Ber to ako problém, ktorý treba vyriešiť a bodka. A hlavne to tu nerozoberaj, pretože tú sú všetky za rodenie, tu pochopenie nenájdeš.

@anonym_ce150d Presne, tieto pro-life kecy o tom, ako sa bude z babatka tesit a aj dcera bude nadsena...no, mozno ano, mozno nie. Proste ked dieta nechce, tak nech si dohodne termin UPT.

anonym_d889b8
Dnes o 20:04
@anonym_461af2

@anonym_0ff451 Adopcie a "anonymné" pôrody sa teda vôbec nedajú utajiť. Irituje má ten zavádzajúci prívlastok. Jednak sa trápiš s tehotenstvom, dokonca ešte viac, jednak musíš vysvetľovať, ísť na MD, podstúpiť pôrod aj ťažké rozhodovanie, odsúdenie okolia, kopec otázok.....obnáša to rozhodne viac než jeden abort, o kt. sa nikto nikdy nemisí nič dozvedieť. Veď o koľkých reálne viete?🙂

@anonym_461af2 No presne. Kravina ako mraky. No velmi je to anonymne, ked ta cela rodina a susedia vidia s bruchom ako balon a potom zrazu nemas dieta...ludia rozmyslajte.

elenkaba
Dnes o 20:48
@anonym_autor

@elenkaba Zmierila si sa s tym az ked ide mat 3 roky? 😯 A to si ako fungovala dovtedy? Strasne sa tohto obavam, odkedy som mala pozit test, co je vyse 2 tyzdnov, tak zatial som nemala ani len jediny zablesk radosti alebo pocitu, ze to bude v poriadku a zvladnem to...

@anonym_autor myslim, ze tak uplne zmierila, ze sa tesim ze ju mame, ze je zdrava a sikovna. Prvu polku tehu som bola nestastna, potom uz bolo lepsie, po porode narocne nespave dieta a prvacka, neustale choroby v skole, a teraz som v praci, mala v skolke a konecne sa citim, ze je to tak ako ma byt...

anonym_461af2
Dnes o 21:41
@anonym_618e3b

My sme tento rok tiez Mali sok, 2 ciarky na tehu teste. Uz na cely rok plany, a zrazu skrt cez rozpocet
Do toho som ja v 10 tt skoncila v nemocnici so zavaznym ochorenim (nesuvisi s tehotenstvom, ale ma nan vplyv a lieky tiez ni su idealne).
Potom nam vychadzali zo vsetkych moznych testov rozne katastroficke scenare ohladom zdravia babatka, mne z kazdeho odberu nieco nasli. Rodila som predcasne, drobec zazil svoje.
Ale Nas 6 rocny syn bol najstastnejsi na svete, ze Bude mat surodenca, dodnes sa vsade hrdi, ze je velky brat. S babatkom som Bola niekolko tyzdnov v nemocnici, syn to bezo mna vydrzal na jednotku.
Drzim palce .

@anonym_618e3b No vidíš, neprebehlo to hladko. Prečo by mala ísť do rizika, ak ani sama nemá chuť, oporu?

Strana
z3