icon

Ako sa vyrovnať s neplánovaným tehotenstvom?

20. sep 2026

Ahojte, som tehotna v 7tt, neplánovane, mam 39 rokov a 8 rocnu dcerku. Neviem sa s tymto tehotenstvom vobec vyrovnat. Je mi veľmi zle, vobec neviem fungovat, dcerka sa o mna boji, nechape co sa deje. Popravde najradsej by som to tehotenstvo vzdala, ale nemam na to srdce. Na druhej strane, vobec necitim ziadny vztah k tomu plodu, hnevam sa na partnera, ze mi toto sposobil a obavam sa, ci vobec budem schopna to dieta prijat. Je to pre mna obeta, nie radost. Prosim nelinčujte ma za tieto pocity, naozaj za to nemozem, kazde rano ked sa zobudim a uvedomim si ze som tehotna zacne mi byt zle fyzicky aj psychicky, uz mam pocit ze miestami to hranici s depresiou. Som bezradna, neviem co robit ale viem ze takto nechcem fungovat, zaroven ako som napisala nedokazem to ukoncit. Som v kruhu a neviem ako z toho von.

Strana
z4
valria
21. sep 2026
@pr85

@valria Ak zoberieš život nevinnej ľudskej bytosti, tak normálny človek má pocit viny. Čo je na tom prekvapujúce?

@pr85 Bytosť jestvuje samostatne, má prinajmenšom rodné číslo. (Zviera, pravda, nemá, ale je to je bytosť). Aj právo to vidí tak, nebudem mu oponovať.

anonym_3bc381
21. sep 2026

Pokladaj si naksôr otázku, ako sa vyrovnať s tým, že žiješ s kktom. A či s ním mieniš žiť ďalej, totiž to ak vám pribudne člen do rodiny, celé sa to skomplikuje.

anonym_aa0ba4
21. sep 2026
@pr85

@anonym_d889b8 Samozrejme, že zaujímajú. Sme za život od narodenia po prirodzenú smrť.

@pr85 a "carodejnice", ktore cirkev vo velkom upaľovala, tie nemali pravo na zivot? To neboli ludske bytosti chranene od pocatia po smrt? A co kriziacke vypravy? Lebo ked obhajujes cirkev, tak obhajujes aj toto. Ci cirkev chrani len zivoty, ktore sa jej hodia? A este, ako konkretne ty pomahas nechcenym detom? Len recami? Alebo realne prispevas nejakej matke, ktora sa rozhodla si dieta nechat? Z tych, co boli vcera na pochode, kolko ludi realne, konkretnymi cinmi pomaha nechcenym detom, ktore sa uz narodili a niekde zivoria? Ak by taky clovek hovoril o prave na zivot, respektovala by som ho. Ak o tom tliacha niekto, co to v zivote nezazil, su to len prazdne reci.

anonym_418689
21. sep 2026
@anonym_autor

Damy ked pisem ze som nahnevana na partnera mam na to konkretny dovod, ziadna z vas pri tom nebola a ano, urobil to naschval. Nebudem sa k tomu viac vyjadrovat. Postujem v skupine "Moje pocity v tehotenstve" takze som.skor cakala skusenosti, ako to mali zeny a ci tieto pocity casom presli a z materstba sa tesia alebo lutuju, ze to nevyriesili kym sa dalo. Dakujem

@anonym_autor ja ta plne chapem. Stalo sa mi presne to iste. prve doeta uz vacsie samostatne, cestovali sme, kariera, a ked som si predstavila ze sa mam vratit k plienkam tak mi bolo z toho uzko. Za mna to vyriesil osud a priroda. Prvu milujem a nechcem lasku delit ani nasobit. Chcem jedno doeta a plnohodnotne sa venovat jemu. Takze ja som vdacna ze to dopadlo ako dopadlo

anonym_887829
21. sep 2026

Autorka, mrzi ma, co prezivas. Poradit neviem, ale chcem vyjadrit podporu. Ist na potrat z trucu, lebo ved on to urobil naschval, tak teraz pojdem ja naschval na potrat, ako tu jedna navrhla, je tak nizke a nedospele. Ak sa ale pre potrat rozhodnes, dufam, ze to bude na zaklade rozumu, nie jesitnosti. Budem ti drzat palce, nech sa rozhodnes tak, aby si s tym bola ty sama co najviac "spokojna" alebo aspon zmierena. Na muza ohlady neber, ten stratil pravo vyjadrit sa k tomu v okamihu, ked ta prinutil.

anonym_c38ffe
21. sep 2026

To bude len to že máš nejaky vek. Dieťa ktoré spi ,zájde si same do chladničky atď a nevieš si to cele predstaviť a ešte k tomu nevoľnosti. Popravde chcela by som byť v tvojej koží neplánovane otehotnieť ale to u nas nereálne manžel si dáva pozor. Mam 37 a 6 ročnú dceru a túžba mať ešte jedno aj by mi nevadilo nevoľnosti, únava. Ešte si krátko na to aby si niečo k tomu maličkému pokladu cítila

pr85
Včera o 16:38
@anonym_aa0ba4

@pr85 a "carodejnice", ktore cirkev vo velkom upaľovala, tie nemali pravo na zivot? To neboli ludske bytosti chranene od pocatia po smrt? A co kriziacke vypravy? Lebo ked obhajujes cirkev, tak obhajujes aj toto. Ci cirkev chrani len zivoty, ktore sa jej hodia? A este, ako konkretne ty pomahas nechcenym detom? Len recami? Alebo realne prispevas nejakej matke, ktora sa rozhodla si dieta nechat? Z tych, co boli vcera na pochode, kolko ludi realne, konkretnymi cinmi pomaha nechcenym detom, ktore sa uz narodili a niekde zivoria? Ak by taky clovek hovoril o prave na zivot, respektovala by som ho. Ak o tom tliacha niekto, co to v zivote nezazil, su to len prazdne reci.

@anonym_aa0ba4 Čarodejnice boli upalovane statnou mocou a nie Cirkvou. Najviac ich ale upálili protestanti (Salem Witch Hunt). Kriziacke výpravy boli organizované na oslobodenie sv. zeme z rúk moslimov (presne tých, ktorých liberalky ako ty pozývajú do Európy v rámci ilegálnej migrácie). A ako pomáham narodeným deťom? Napríklad finančnou podporou organizácií ako poradna Alexis, ktoré pomáhajú ženám aj po pôrode s ubytovaním.

anonym_aa0ba4
Včera o 18:07
@pr85

@anonym_aa0ba4 Čarodejnice boli upalovane statnou mocou a nie Cirkvou. Najviac ich ale upálili protestanti (Salem Witch Hunt). Kriziacke výpravy boli organizované na oslobodenie sv. zeme z rúk moslimov (presne tých, ktorých liberalky ako ty pozývajú do Európy v rámci ilegálnej migrácie). A ako pomáham narodeným deťom? Napríklad finančnou podporou organizácií ako poradna Alexis, ktoré pomáhajú ženám aj po pôrode s ubytovaním.

@pr85 jaj, krasne, cirkev si predsa nepospini ruky, ona ich iba odsudila, upalit ich dala svetskej moci. Ci chces povedat, ze inkvizicia bola statny nastroj a nemala nic spolocne s cirkvou? A k moslimom: konkretne ja ich sem nevolam, ale migracii nezabranis, ci zakazeme ludom slobodne sa pohybovat po svete? A navyse, ved islam je tiez náboženstvo, ktore sa riadi nejakym presvedcenim, na zaklade čoho usudzujes, ze je horšie od tvojho? Kto urcil, ze tvoje nabozenstvo je jediné spravne? A navyse moslimovia su urcite tiez proti potratom, to by sa ti malo pacit, ci nie? A posledny bod: Miluj svojho blizneho ako seba sameho. Jaj, ci len vtedy, ked to nie je moslim, Zid, gay, slobodna matka...

Strana
z4