icon

Ako utajiť tehotenstvo?

16. feb 2025

Ahojte, podarilo sa vám druhé tehotenstvo utajiť pred rodinou keď vám bývalo zle, únava a vlastne všetky príznaky ktoré je možné mať? S manželom sme sa takto rozhodli kvôli tomu že svokra nás pri prvom hneď dotlačila do toho aby sme to povedali všetkým v rodine na stretnutí a to som nebola ani v 12tom týždni. Takto to v rodine skratka chodí, nedalo sa ubrániť tak z tohto dôvodu lenže aby to bolo fér tak to chceme rovnako spraviť s mojou rodinou. Je to vôbec možné keď sa stretávame? Už teraz si musím pred mamou vymýšľať že k doktorke častejšie chodím kvôli nepravidelnému cyklu a síce to bol môj problém ale aj tak. Je možné si nevšimnúť tieto príznaky? Dokonca manželova babka a teta Už vďaka tomuto vedia. Chcela by som to udržať aspoň do apríla alebo mája. Vďaka za skúsenosti🙂

Strana
z3
andrea_82
16. feb 2025

Nechapem, na co mame hovoris, ze si isla k lekarovi. Byvate spolu, ci preco ta ma pod kontrolou? A aby to vedeli babky a tety? Ved ked sa vypytuju, tak poviem, ze mam nejake problemy, ale nechcem o tom hovorit.

gypsomilka
16. feb 2025

Ludia ja toto nechapem nikdy. Ved mate 18 uz asi davno. Tak nerozumiem ze musite to povedat rodine. Nedonutil by ma nikto nikdy a zvlast daka svokra. Ja rozhodujem co bude a kedy bude a kam chodim po lekaroch atd

heminepa
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
16. feb 2025

tiež som prekvapená že svokra autorku donútila... tak pri mne by si mohla akurát tak pískať, robím si čo chcem a kedy chcem...
ako utajiť? ak nebývate spolu tak len obmedziť stretávanie....

balerina2025
Odpoveď bola odstránená
kristie571
16. feb 2025

Preco maju stale niektore zeny pocit, ze sa mozu starat do tehotenstva inej zeny? Udivuje ma toto..

ina2405
16. feb 2025

Prečo mama, babka a tetka vedia o tvojich návštevách u lekára? Tieto rodinné zvyky sú zvláštne. Si dospelá žena, aj mama ti už má byť skôr priateľkou a nemusíš ju "počúvať" a byť ňou vychovávaná.
My sme to tajili, lebo svokra aj mama sú klebetné a po poslednej zlej skúsenosti som sa poučila. Nik by ma nedonútil povedať o tehotenstve skôr, než ja chcem. A kľudne si v takejto situácii budem vymýšľať, ak by som bola k tomu dotlačená. Ich nevychované jazyky totiž narobili škody.

eeffka
16. feb 2025

Navstevy lekara som isto nikomu nehlasila ale brucho som pri 2mala skoro,cize toto by som neodparala nijak

michaela329
16. feb 2025

U mňa rodina nevedela do 12tt, v práci až do 16tt. Samozrejme, že sa to dá 🤷 Nosila som oversized veci a alkohol u nás nikto nerieši, takže sme si pekne počkali na prvotrimestralny skríning a oznámili už s fotkou zo sona. Ten pokoj v tých prvých týždňoch bol na nezaplatenie...

autor
16. feb 2025

@andrea_82 mám doktorku stále tam kde som bývala, som s ňou spokojná ale keď mam kontrolu tak musím ísť s dcérou spať k našim ebo cesta dlhá a ráno by som už o piatej musela byt na ceste.. takže aj počas kontroly mi malú stráži mama alebo švagriná ktorá tam býva. Tak len preto vie že chodím k doktorke. Q moja mama je dosť zvedavá, tam nefunguje tak že si nepovieme čo. Zatiaľ máme celkom úprimný vzťah ale toto je iná situácia

januska12323
16. feb 2025

Mne sa zdá blbé klamať mame keď tam stále chodíš, ona nie je hlúpa a už to minimálne tuší.

autor
16. feb 2025

@gypsomilka svokra nás donútila takým štýlom ako je písané nižšie, je to klebetnica a počas návštevy stále dávala priame narážky aby sme povedali tak sa aj každý dovtipil skôr než sme to povedali

katies0410
16. feb 2025

Tak , ale veď mama je ine ako svokra. Veď tej keď to povieš, tak ona to nepovie svokre, či?

autor
16. feb 2025

@heminepa skúsim to s tým oblečením. Nebývam s nimi len sa raz do týždňa stretavam s mamou a tak. Ale na kontroly tam musím chodiť ako píšem vyššie, mam tam doktorku a stráženie pre dcéru počas toho

autor
16. feb 2025

@deti95060810 nedá sa so svokrou obmedziť ani stretávanie. Firmu majú pár metrov od nášho domu a nedá sa tomu ani vyhnúť nijak. Či už vidanie prvej dcéry a tak ďalej

svetlonos
16. feb 2025

Autorka
@deti95060810

no vieš ako to býva. Inak by to vytvorila všetkým svokruša. Niektoré nevedia, čo som životom a fakt riesia maternice inych. Ja sim to povedala mame a ta to vytvárala všetkým ma okolo! Tak som si s druhym dala na čas. A bola som hrozna lebo som si divízia oznámiť jej to až pi treťom mesiaci ako aj sesternica. Obe sme boli pre to za sibnute...
Predtým som po 2 mesiacoch potratila, až pri tom divnom krvacani na pohotovosti mi dr povedala, ze zial uz plod nevidi...
A teraz pri treťom, po nevhodných (pekne pivedane) poznámkach uz len pri zmienke o treťom dietati, sa nám pekne darí až doteraz. O pár týždňov mam termín pôrodu 😏 ale teda nebývam spolu a aj v inom štáte. Bude prekvapko ako foto uz s babom 😝.
Môjho ex sestra to zvládla pred nami tajiť 5 mesiacov. V praci dokonca 7. Tiez predtým potratila a mala ohromný strach. Ona nikdy nenosila xs ale tak 38-40. Ale nikdy by ma nenapadlo pýtať sa drzo, ci trochu nepribrala. Takže určite sa to dá. Môžeš povedať, že máš helikoptéra 😁 vtedy byva zle, brucho je nafúknuté atd. Ja ked som ho mala, jeden kolega ma 15 munut presviedčal, nech mu piviem termín, ze toto uz predsa nezamaskujem, o deň neskôr ma pano v buse pustila sadnúť- hádam zehotna nebudem stat! Nechcela som nič vysvetľovať a sadla si. Ked sme s bývalým priazel9m vystúpili, udivene na mňa pozrel, ci mu chcem niečo povedať 🙈.
Každopádne prajem pevne nervy pri takej rodine, radila by som odstahovanie na opačný koniec SK 😉

autor
16. feb 2025

@ina2405 nižšie už mám vysvetlenie prečo mama vie o kontrolách a manželova babka a teta sa dovtipili keď mi je stále zle. To mi vpodstate nevadí, oni to ďalej neposunu len zvyšok rodiny je problém🙂 no zatiaľ idem štýlom vymýšľania si

autor
16. feb 2025

@katies0410 jasne mame by som to aj povedala ale nechcem sklamať manžela, mohol by to zobrať zle že sme sa tak dohodli a ja som to porušila.. alebo že to nie je fér že jednej rodine áno a druhej nie. Chápete ako to myslím🙂

ina2405
16. feb 2025

Už rozumiem...neporadím ti. Moja mama to vyzvonila každému a po potrate sa ma pýtali cudzí ľudia, že kde mám dieťa🙄 takže rodina-nerodina, moje duševné zdravie je prednejšie.
A tie kontroly máš tak často? Tak povedz, že sa snažíte a chodíš na kontrolu cyklu atď.

autor
16. feb 2025

@svetlonos super skúsim keby čosi 😁 a gratulujem k tak dlhému utajeniu 😁❤

autor
16. feb 2025

@ina2405 to ma napadlo presne že toto poviem 😃 uvidím ako dlho to utajim

autor
16. feb 2025

@januska12323 je mi to jasné a aj mne je to blbé ale kvôli manželovi.. chcem byť fér

colsami
16. feb 2025

Neviem, mne pride blbe to utajovat a vyslovene vymyslat si a klamat pred najblizsimi. Ked mi byvalo zle, boli sme zrovna tyzden u nasich, a to uz som mala babatko, ktore mi oni zatial bavili. Normalne sme povedali nasim, ze cakame dalsie, ze nech si nemyslia ze som nejaka hnida co len gaucuje 😄

Ak by sme s nimi zrovna neboli, na nos im to nevesiame. Ale ak by sa ma niekto opytal na dovod navstevy u Dr a pod, ze mi dieta strazievaju, by som sa citila trapne im klamat. Za prve preto, ze nie su blbi. Za druhe preto, ze ak sa nieco stane, no tak "zivot". Jasne ze by to nebolo prijemne, ze mavnem rukou, ale co teraz sa mam preto, 8 mesiacov z tehotenstva paranoidne spravat a klamat rodicom? Lebo co ak sa nieco stane? My sme zas v tomto s manzelom trosiu racionalnejsi. Ako hovorim, na nos sme to nikomu nevesali, ale ak bol niekto vramci aktivit ktore s tym suviseli, tak normalne sa povedalo "nemozem, lebo som tehotna". Niekedy sa okolo robia vacsie cirkusy, nez je nutne...

janickacrazy
16. feb 2025

Radšej by som išla k doktorke o 5 ráno a dieťa nech postráži manžel. Je to úplne jednoduché a mame nemusíš všetko hovoriť. Ja som tajila tehotenstvo v práci, to bolo o dosť náročnejšie, ale dala som to v pohode až do 4. mesiaca. Aj keď mne sa zdalo, že to musia vidieť, ale nič si nevšimli.

lasona
16. feb 2025

Však ale prve mesiace sa chodí iba raz za mesiac na kontrolu nie? Až posledne mesiace som chodila každý týždeň...no nic iba vymyslieť ze máš dáke problémy.. zapal, alebo dačo a musíš to riesit

autor
16. feb 2025

@janickacrazy manžel strážiť nemôže, rodinná firma takže len moja mama je možnosť🙂 no ja to nejako dám aj tak

autor
16. feb 2025

@lasona veru už si to nepamätám ale pri prvom tehotenstve som mala preeklampsiu tak doktorka spomínala niečo o častejšich kontrolách. Uvidíme a ďakujem za rady🙂

miriamzba
16. feb 2025

@svetlonos tiež som posledne tehotenstvo rodine neoznamila, až po pôrode sme poslali fotku, meno a miery. Pritom prve som povedala hneď v 6tt, ale poučila som sa pre tie nasledujuce tehotenstva, usetrila som si kvantum stresu a neprijemnych chvil.
Maskovala som širokými tmavsimi svetrami a bluzkami, ale v kombinácii s uzkymi tehotenskymi riflami. Dosť to na mne viselo a ešte sa ma kamosky pýtali čo tak chudnem 🙈

janinah
16. feb 2025

Vzdy som teh.povedala hned kazdemu a s radostou,nechapem naco tajnosti pred najblizsimi ludmi.

andrea_82
16. feb 2025

@janinah napriklad preto, ze aj ti najblizsi su niekedy taki, ze to vykvakaju vsetkym naokolo. A ked sa potom, nedajboze, nieco stane, tak vsetkym vysvetlujes, preco uz nekocikujes.

Strana
z3