Ako utajiť tehotenstvo na rodinnej oslave?
Ahojte, zistila som, že som tretí raz tehotná.Prvé tehotensvo bohužiaľ skončilo missed abort v 3.mesiaci.Následne po pár mesiacoch som opäť otehotnela a mám skoro 2 ročného synčeka.Chceli sme byť opatrní a nehovoriť to skoro.No svokra mala oslavu narodenín a keď som odmietla alkohol, že si neprosim, hneď vykríkla s posmešným tónom:,, čo si nebodaj opäť tehotná?! " ako zamrzelo ma to, keďže vedela o potrate a napriek tomu to musela takto na plnú hubu vykričať. Bola som vtedy len v 9.týždni. No a opäť bude podobná oslava a opäť nebudem piť alkohol.Mám hrôzu z toho, že sa opäť rodina príliš skoro dozvie o tehotenstve, som len v 4.týždni.Stať sa môže hocičo. Nejaké rady ako tomu zabrániť? Už som myslela aj na to, že si nechám naliať víno a len raz si z neho akože odpijem, a poviem, že nemám chuť. Som z toho nešťastná a v strese týždeň pred oslavou. Nejaké nápady, ako to ustrážiť? Na oslavu ísť musím.
Ja som si naliala nealko aby to vyzeralo ako alko alebo prelej potom muzovi nenapadne
Beries ATB, povedz, ze mas infekciu mocovych ciest alebo nieco ine si vymysli. ESte mozes podpichnut, ze mas chorobu medovych tyzdnov, ci jej dojde 🙂
Povedz, že máš ATB alebo si šofér.
Choroby netreba privolavat, ked mas v rodine debilov daj si naliat rum pred nimi si do toho dolej kolu. Vylej nalej kolu a popijas miesany drink
Ved si daj hlt nech vidi a potom zamen za nealko.
jedna vec ma vzdy udivuje na takychto otazkach a diskusiach je to, ze sme spolocnost alkoholikov, ten kto nepije alebo odmietne alkohol z akychkolvek dovodov je divny a musi vymyslat vyhovorky a odmietat a nestaci povedat jednoducho nie, nechcem.
urob asi tak ako pises, daj si naliat, tvar sa ze nic a hraj to do stratena.
povedz že máš lieky a nechceš do nich pit
jedna vec ma vzdy udivuje na takychto otazkach a diskusiach je to, ze sme spolocnost alkoholikov, ten kto nepije alebo odmietne alkohol z akychkolvek dovodov je divny a musi vymyslat vyhovorky a odmietat a nestaci povedat jednoducho nie, nechcem.
@heln asi tak
len ked si dáš naliat vynukuju že to ma vypit
naštastie v našej rodine sa nie na alkohol berie ako nie a nik to nerieši
@heln ja to mám rovnako u priatelovej rodiny. Alkohol nepijem a hnusí sa mi, tak som pre nich divná a tá čo sa nevie baviť a uvoľniť sa 😆
Normálne by som tam nešla. Aj keď sa vyhovoríš na lieky a chorobu, aj tak sa v tom budú všetci vŕtať. A keď je svokra takáto netaktná, tým dupľom by som na to kaslala. Ospravedlním sa, že žiaľ, som chorá (močové kamene, bronchitida, proste niečo, s čím nemôžeš ísť na oslavu) a že nemôžem prísť. Oslavy boli, sú aj budú, jednu vynechaš a nemusíš mať stres.
@heln asi tak
len ked si dáš naliat vynukuju že to ma vypit
naštastie v našej rodine sa nie na alkohol berie ako nie a nik to nerieši
@sara07 vidíte, raz som odmietla a hneď otázka, či som tehotná. Ale svokra sa v tom hrozne vyžívala, ten jej úškrn nezabudnem.Normálne som vtedy stratila reč a vyhabkala, že som to nechcela ešte vravieť. Bolo mi do plaču. A mám des , že to opäť zažijem.
Normálne by som tam nešla. Aj keď sa vyhovoríš na lieky a chorobu, aj tak sa v tom budú všetci vŕtať. A keď je svokra takáto netaktná, tým dupľom by som na to kaslala. Ospravedlním sa, že žiaľ, som chorá (močové kamene, bronchitida, proste niečo, s čím nemôžeš ísť na oslavu) a že nemôžem prísť. Oslavy boli, sú aj budú, jednu vynechaš a nemusíš mať stres.
@malaopicka bývame cez cestu a svokra má prehľad o všetkom, aj o tom kedy idem k lekárovi, lebo stráži vtedy malého. Takže nemôžem tvrdiť, že mám antibiotiká, a taktiež šoférovanie nemôžem použiť. Jedine fakt si nechať naliať víno.
Vlastne aj prvé tehotenstvo vedela ako prvá, lebo sa jej nezdalo ako často chodím k lekárovi. Potom vravela mužovi, či sme si mysleli, že je sprostá, že to nezistí 🤦🏻♀️ vtedy mala rečí, no po potrate nemala milého slova, aspoň niečo ako ,, je mi to ľúto."
Vlastne aj prvé tehotenstvo vedela ako prvá, lebo sa jej nezdalo ako často chodím k lekárovi. Potom vravela mužovi, či sme si mysleli, že je sprostá, že to nezistí 🤦🏻♀️ vtedy mala rečí, no po potrate nemala milého slova, aspoň niečo ako ,, je mi to ľúto."
@autorka byť na tvojim mieste, tak tak fakt nejdem. ( po tom čo vmsetko čítam ) Proste ti nieje dobre a nech sa ďalej nestarajú.
Daj si naliat a nepi. Keby cosi tak povedz, ze dopijes neskor.mozno sa ta nik nebude pytat nic
Povedz ze beries Antibiotika. Problem vyrieseny 🤷🏼♀️
Nešla by som
Ja by som na oslavu nesla uz len preto, ze je svokra takato krava. Pises, ze musis ist. Nemusis! Co ta tam dotiahnu nasilim? S debilnymi ludmi nemam potrebu sa stretavat, bodka.
troška odpijem - len tak naoko a pokračujem nealkom... plus budem sa chytať za kríže - zápal obličiek a branie antb.
Takej osobe by som na oslavu nešla, povedz, že sa necítiš dobre a ďalej to nerozoberaj. Ona robí zo seba debila sama.
Niektorym by mali asertivitu ordinovat u lekara a davat zadarmo na kilá...
Ano,tebe...
Fakt mas problem z tohto?
Co budes robiť ak ťa v zivote stretne ozaj vázny problem.?
Nemusíš ísť. Ale napr. môžeš mať pokojné popoludnie s knihou v ruke. Muž, keď je normálny, povie, že ťa bolí hlava a bodka.
Zober si poharik a potom si ho vymen s manzelom. Alebo povedz ze si si dala tabletku na bolest hlavu a nechces ju miesat s alkoholom.
Ja to riesim tak, ze si vezmem pohar, vina /sektu a „akoze“ z neho odpijem, motam sa medzi hostami, pohar vzdy „niekde zabudnem“ a necham si naliat dalsi. Pri plnych stoloch sa to strati. Robim to nie kvoli tehotenstvu, ale kvoli tomu, ze alkohol vobec nepijem a hlavne na velkych oslavach proste nemam nervy a trpezlivost polocudzim ludom vkuse vysvetlovat, ze nechcem. Blizki ma nenutia, vedia, ze mi proste nechuti.
@heln presne. Toto si stale hovorim. S asertivitou ja napriklad vobec problem nemam, no casto uz ani nervy, neustale vysvetlovat, preco nechcem ziaden alkohol🤷🏻♀️
Ja by som si nechala naliat, akoze pripila/odpila a potom niekde vyliala/zabudla pohar/dala vypit muzovi, proste cokolvek vymysliet, co sa bude v danej situacii dat a by som sa tvarila ze pomaly popijam. Ked uz mate taku svokru a debilne reci, tak sa inak neda...ja som nikdy nepila, ani len pripitky, proste nic, tak ked ma kedysi svokrovci ponukali, tak obcas mali reci ze som fajnovka, teraz uz neriesia a beru to tak, ze ja proste nepijem. Ale teda ani oni moc nepiju, iba na oslavach, poharik az dva
Svokra je pekná krava, ja tomuto nerozumiem, keď niekto nechce piť, hneď do neho rýpať - a to som vinkarka. Môžeš šoférovať - ísť niekam po oelave, alebo sa vyhovor, že máš detox a vtedy sa nepije. Ja som tehotenstvo po missed abort tajila do prvého skríningu, lenže je pravda, že u nás je normálne aj nepiť.
Autorka skús si viac veriť. Stáť za sebou, za svojimi detmi.
Proste nepiješ, bodka, nie si tehotná len nechceš. Alkohol nieje povinnosť
To je úplne jedno co bude/nebude svokra vykrikovať, mysliet si, prehovárať ta atd.
Ty si sa nejako rozhodla tak si za tým stoj. Zíde sa ti to v budúcnosti
Ja nepijem už niekoľko rokov a to mám rodinu polovicu alkoholikov a druhá polovica, ktorá si myslí, že alkohol proste k oslave patrí.
Vždy poviem, že nepijem a ak sa niekto pýta dvakrát, som už sprostá. Spýtam sa, či mu alkohol zničil mozgové bunky alebo sluch; či sa on nevie zabaviť bez alkoholu a mám mu to ukázať; niekto musí byť šofér, ked tu všetci bez alkoholu nevydržia,...
Vieš ako rýchlo prestanú ponúkať?
A k svokre a jej blbým komentárom sa nevyjadrujem, tam by som bola ešte sprostejšia. Niekedy sa musíš znížiť na úroveň debila, aby to pochopil.

Ak máš vodičak povedz ze budeš sofer