Ako zvládnuť psychické nároky v tehotenstve?
Poraďte mi čo mám robiť nezvladam tehotenstvo hlavne psychicky ide na poraziť s toho že som veľa pribrala aj keď sa neprejedam a dokonca jem menej ako pred tým mám strašne široké boky stehná a zadok sú na Tom hrozne neviem ako to zvládnem dokonca som len v piatom mesiaci bojím sa že to nevydržím psychicky čo mám robiť mám už 75kil hrozné mi je z toho chytá ma panika ako to zvládnuť.....😭😭😭😭 manžela mám dobrého chváli má ale ja to neviem zvládnuť........ väčšinu dňa ležím alebo upratujem....lebo som strašne unavená
@anonym_autor len pokojne, o rok uz moze byt inak. Ja som mala pred tehotenstvom 63kg, rodit som sla ako 80kg co ma fakt desilo ale v jednej knihe som citala, ze zena “musi” pocas tehotenstva pribrat min. 12kg pretoze to je vaha nielen dietatka ale aj plodovej vody, placenty atd. Cize, ma to tak byt….a mozno budes mat take stastie, ze budes patrit k zenam, ktore kojenim chudnu. Ja som vdaka kojeniu schudla na 56kg a to som jedlo vsetko…snaz sa upokojit, aby sa dietatko vyvijalo v pokojnom prostredi a nie vo vystresovanom. Skus sa nastavit na to, ze mas pod srdcom krasne, zdrave dieta a mas byt sakra za co vdacna a nie saliet kvoli par kilam.
@martyzpp žiaľ kojit nebudem môcť už mi to aj povedali môj zdravotný stav to nedovolí
po 5. mesiaci to už zvykne byť lepšie, skús dlhé prechádzky a nejesť menej, ale správne bielkoviny+sacharidy+vláknina+tuky (skús kalorické tabuľky), diéty určite nie v tehotenstve
@anonym_autor Pokial sa naozaj neprejedas, tak to bude urcite iba voda, hormony...bud v klude, po porede sa tvoja vaha pomaly, ale isto da do normalu, taketo psychicke rozpolozenie neprospieva dietatu. Ak ale nemas ziadne tazkosti, skus aspon zaradit troska pohybu, prechadzky, tehotenska joga...doda ti to troska energie a urcite aj lepsi pocit, ze robis nieco aj pre svoje telo. Rastie v tebe novy zivot, zeny tehotenstvom a porodom riskuju zmenu svojho tela a je to uplne prirodzene. Teraz obetujes trocha zo seba pre svoje dieta a casom mozes cas venovat znova svojmu telu. Ja vyzeram aktualne lepsie, ako pred dietatom, ale je to iba preto, ze som zacala pravidelne cvicit a jest zdravsie.
@martyzpp žiaľ kojit nebudem môcť už mi to aj povedali môj zdravotný stav to nedovolí
@anonym_autor tak ale urcite sa budes krutit okolo babatka a na jedlo moc casu nebude. Jedz zdravo, pi vela vody a to je maximum co preto mozes urobit. Ak budes aj tak priberat, tak bohuzial, genetika. To sa spravi neskor cvicenim.
po 5. mesiaci to už zvykne byť lepšie, skús dlhé prechádzky a nejesť menej, ale správne bielkoviny+sacharidy+vláknina+tuky (skús kalorické tabuľky), diéty určite nie v tehotenstve
@lucka_ke dlhé prechádzky teraz v tých horúčavách nevládzem nič nieto ešte sa prechádzať 😭
Dobre máte pravdu dáko to vydržím a hneď po pôrode idem držať diétu ako aj predtým som držala tvrdú diétu a schudla som tridsať kíl za dva mesiace 🙂
Jooooj, nerieš váhu. Zameraj sa na zdravú vyváženú stravu, to je prospešné pre bábätko. Ak sa necitis dobre, vypusti aj to upratovanie. Môžeš si prečítať nejaké knižky o vývoji detí, o tom, čo ťa čaká. Na začiatok odporúčam Psychológiu pre milujúcich rodičov.
P.S.: ja som mala pred tehotenstvom 63 kg, rodila som s 84 kg. Týždeň po pôrode som mala 61. Vyzerala som ale hrozne nezdravo. Ten váhový prírastok je naozaj individuálny
skoro ráno ešte nie je horúco, vtedy sú prechádzky veľmi príjemné a čoskoro sa už ochladí
Dobre máte pravdu dáko to vydržím a hneď po pôrode idem držať diétu ako aj predtým som držala tvrdú diétu a schudla som tridsať kíl za dva mesiace 🙂
@anonym_autor Nemaj ale velke ocakavania, po porode budes vycerpana, deficit spanku robi svoje. Kludne tomu daj cas, ziadne drasticke diety hned po porode...tvoje telo, hormony, psychika, vsetko sa musi upokojit. Ja som realne bola schopna cvicit a drzit nejaky kaloricky deficit cca. 1,5 roka po porode.
Teraz váhu vôbec neries, ja som ešte z pôrodnice odchádzala vždy o 10kg ľahšia 🙂
A po porode žiadne drastické diéty! Budeš potrebovať silu pri starostlivosti o bábätko. Nastav si vyváženú racionálnu stravu s kalorickym deficitom. Ale 30kg za 2 mesiace? Veď to je ideálny stav pre okamžitý jojo efekt!
Bozinku zas budem asi za zlu ale nefnukaj, fakt. Ja som rada ze som vobec tehotentvo prezila ( doslova) a moj syn tiez. Teraz som chora a keby mam mysliet negativne tak si zivot vobec neuzivam.
Povedz si ze stale je to len obdobie a stale su to veci ktore vies ovplivnit ( pribratie ).
Mimochodom, tehotenstvo je oproti materstvu ozaj malina
Teraz váhu vôbec neries, ja som ešte z pôrodnice odchádzala vždy o 10kg ľahšia 🙂
A po porode žiadne drastické diéty! Budeš potrebovať silu pri starostlivosti o bábätko. Nastav si vyváženú racionálnu stravu s kalorickym deficitom. Ale 30kg za 2 mesiace? Veď to je ideálny stav pre okamžitý jojo efekt!
@glade22 mala som poruchy príjmu potravy 😭
@anonym_autor nemáš nábeh na ppp? Takto sa stresovať kvôli pár kilám? Väčšina žien v tehotenstve priberie a tak to aj má byť, schudneš potom a hlavne zdravo, žiadne tvrdé diéty.
@glade22 mala som poruchy príjmu potravy 😭
@anonym_autor očividne máš nie mala si, vyhľadaj pomoc
@anonym_autor nemáš nábeh na ppp? Takto sa stresovať kvôli pár kilám? Väčšina žien v tehotenstve priberie a tak to aj má byť, schudneš potom a hlavne zdravo, žiadne tvrdé diéty.
@januska12323 áno mala som anorexiu a to som denne jedlá iba cestoviny každý deň iba na obed potom sa to ešte viac vyhrotilo a jedlá som iba jogurty a ako som spoznala muža som pribrala a bolo mi lepšie lenže ako som už v piatom mesiaci tak hrozne mi je s toho že ešte viac som pribrala
Chcem vyzerať ako Hatice so sultána ona keď bola tehotná tak bola pekná štíhla aj ja chcem taká byť 😭
vyhľadaj prosím ťa odbornú pomoc, očividne to stále nemáš pod kontrolou
každá žena v tehotenstve priberie, ja som celý život bola chudá trieska a v tehotenstve som pribrala 13 kg, rozšírila sa mi panva, pribrala som do stehien aj do zadku, to je NORMÁLNE je to príprava na pôrod, potom po pôrode keď nebudeš kojiť môžeš začať rozmýšľať o svojej váhe, zatiaľ jedz normálne, neprejedaj sa a hlavne sa hýb, pohyb je potrebný pre teba aj pre dieťa
Ty potrebuješ odbornú pomoc.
Chcem vyzerať ako Hatice so sultána ona keď bola tehotná tak bola pekná štíhla aj ja chcem taká byť 😭
@anonym_autor asi by ti prispeli chodiť do práce.... Lebo ak nie si troll,si mimo a veľmi. Ale pravdepodobne si troll. Tak pekný deň.
vyhľadaj prosím ťa odbornú pomoc, očividne to stále nemáš pod kontrolou
každá žena v tehotenstve priberie, ja som celý život bola chudá trieska a v tehotenstve som pribrala 13 kg, rozšírila sa mi panva, pribrala som do stehien aj do zadku, to je NORMÁLNE je to príprava na pôrod, potom po pôrode keď nebudeš kojiť môžeš začať rozmýšľať o svojej váhe, zatiaľ jedz normálne, neprejedaj sa a hlavne sa hýb, pohyb je potrebný pre teba aj pre dieťa
@lucka_ke lenže Hatice nepribrala veľa skoro vôbec nepribrala a ja chcem byť ako ona a áno chodím k psychiatrovi každý mesiac a hatice sa ani nehýbala mala svoje poddane a ja nevládzem sa hýbať rada upratujem to je ale málo pohybu pred tehotenstvom som veľa chodila tancovala som a cvičila teráz sa mi nedá tak vôbec
@anonym_autor asi by ti prispeli chodiť do práce.... Lebo ak nie si troll,si mimo a veľmi. Ale pravdepodobne si troll. Tak pekný deň.
@maciatkolulu niesom troll čo je na tom že chcem vyzerať pekné aj tehotná
koľko si doteraz pribrala?
koľko si doteraz pribrala?
@deti95060810 neviem koľko som mala predtým teraz mám 75
Si si ista, ze dokazes vychovat dieta?
tak to ešte min. 5 kg pribudne. Ale tu píšu maminky ako dali aj tieto kg pomerne rýchlo dole. hádam sa ti to podarí keď ťa to tak trápi.
Si si ista, ze dokazes vychovat dieta?
@diewcatqoo ....nie.Sama je ešte nedozrete dieťa.V hlave určite.Takyto ľudia by nemali mat dieta

@anonym_autor len pokojne, o rok uz moze byt inak. Ja som mala pred tehotenstvom 63kg, rodit som sla ako 80kg co ma fakt desilo ale v jednej knihe som citala, ze zena “musi” pocas tehotenstva pribrat min. 12kg pretoze to je vaha nielen dietatka ale aj plodovej vody, placenty atd. Cize, ma to tak byt….a mozno budes mat take stastie, ze budes patrit k zenam, ktore kojenim chudnu. Ja som vdaka kojeniu schudla na 56kg a to som jedlo vsetko…snaz sa upokojit, aby sa dietatko vyvijalo v pokojnom prostredi a nie vo vystresovanom. Skus sa nastavit na to, ze mas pod srdcom krasne, zdrave dieta a mas byt sakra za co vdacna a nie saliet kvoli par kilam.