icon

Ako zvládnuť psychický stres počas tehotenstva?

23. feb 2025

Mali ste niektorá zlé tehotenstvo po psychickej stránke? Myslím stály stres, nervovanie sa a pod.... Dopadlo u vás všetko ok alebo sa to niekde odzrkadlilo?

kiki68
23. feb 2025

Hej, je to bezne, tazke tehu a lahky porod by som povedala. Akoze tehu je pre mna mor skrz fyzicku stranku, ale tak clovek vydrzi vela

michaela789
23. feb 2025

Ja som prvé tehotenstvo komplet celé prerevala, preziapala, prenervačila (manžel má medailu za výdrž). Revala som kvôli jedlu, filmom, úplne bežne som sa vytáčala na manžela pre absolútne hovadiny - že kúpil zlú odrodu zemiakov, napríklad. 🙈 Navyše moje obdobie "hniezdenia" ku koncu tehotenstva bolo snáď to najhoršie čo som zažila. Mala som pocit, že celý náš dom je nevhodný pre dieťa, takže som zas len revala, vyhadzovala veci do koša...no hrôza 🙈
Syn je úplne v pohode a pôrod bol zo všetkých troch najlepší.

kiki68
23. feb 2025

@michaela789 ja som behala v prvom tehu po obi a kupovala priamociaru pilku 😂😂😂 Z modu musim lezat som sa prebrala do “ ideme renovovat “

michaela789
23. feb 2025

@kiki68 no, presne. Tento záchvat že PREBOHA, PRÍDE DIEŤA A TU NIČ NEFUNGUJE! VŠETKO ZAVADZIA! VŠETKO JE ŠPINAVÉ! 🙈🙈🙈 Manžel ma posielal k psychológovi... Pri druhom a treťom sa už len pri prvých náznakoch prežehnal a poprial si veľa šťastia 🙈

zabka79
23. feb 2025

Tvoj kortizol dostava aj babätko a ked sa narodi moze byt uz nastavene na nervozitu ale laskavym prostredim sa to da vyriesit odstranit.

dadka1997
23. feb 2025

No moje posledne tehu bolo fakt jak z hororu, snad som ho preplakala cele, a mozem dakovat, ze to vsetci so mnou vydrzali

euka210
23. feb 2025

2 tehu v pohode, 3. tehu som kvoli inym veciam mala dost uzkosti, neskor brala Ad, ktore velmi nepomohli, terapia trochu pomahala. Kym prvi dvaja mali cez 4kg a valibuci, treti mal len nieco cez 3kg...ja to pripisujem tomu uzkostnemu tazkemu obdobiu.
Ale bezne veci a normalny stres nemaju zly vplyv na dieta.

abbey1
23. feb 2025

Počas tehotenstva so staršou dcérou nám zomieral syn. Vieš si predstaviť väčší stres? Tehotenstvo dopadlo dobre, dcéra sa narodila zdravá, synček zomrel.

ariannazara
23. feb 2025

@abbey1 😢

selena_luna
23. feb 2025

Ja som o prve babatko prisla, preto druhe tehotenstvo som naozaj bola uplny vynervovany uzlik. Pomaha vypnut hlavu - pozeranim serialov, citanim knih donemlatom. Dcerka sa narodila zdrava, krasna. Dalsie tehotenstvo som uz bola ovela ovela pokojnejsia, aj taka stoickejsia v zmysle co ma byt bude, co nema, nebude a ja to neviem zmenit.
Stres a strach su normalne pocity, ale nenechaj sa nimi ovladat.