Ako zvládnuť strach z druhého pôrodu?
Ahojte,
Ako sa hovorí prvého pôrodu sa bojíš lebo nevieš do čoho ideš druhého sa bojíš lebo vieš do čoho ideš 🙂
Prvý pôrod pred 3,5 rokmi žiadna trauma sa nekonala, naopak na prvorodicku ukážkový, bezproblémovy a rýchly 5 hodinový pôrod.
Takže sama neviem odkiaľ teraz ten môj strach a panika vychádza.
Už sa v noci veľa krát zobudím a myslím len na to ake to bude čo ma čaká, a len dúfam že to bude aspoň take ako prvý krát.
Cekovo sa bojim aj toho ake to bude potom, ako zvládnem materstvo s dvoma deťmi ako starší syn a pod.
Bojim sa kedy to na mňa príde a ako to budem riešiť ak budem nahodou s malým sama a muž v robote.
Už su tie strachy zo všetkého a neviem ako sa ukludnit
Ja som mala prvý porod katastrofálny a a odkedy som zistila ze som opäť tehotná tak som mala každú noc až do pôrodu nočné mory... ale druhý bol najlepší zo všetkých mojich 3. Ale prvý stále vyhrava
Ja som mala pre tyzdnom takisto krizu, potom to preslo, dnes mi skoro rupla voda, mne to bolo zrazu uplne jedno 🙈
je to normálna reakcia, prirodzená ... tiež som to tak mala aj pri druhom a tretom
ale už vieš ako to prebieha, vieš si povedat toto ano toto nie, takto a takto tiež nie
vieš do čoho ideš ... to dáš , raz si to dala ...
ked to na teba príde však máš telefon, mobil a vieš že do 15 min aj tak neporodiš ...
a po pôrode to zvládneš, hormony a priroda sa už o to postará nejak, prve dni sa budete hladat ale potom ten rytmus nabehnete všetci ..
A pride 3.porod a prides do porodnice s tlakom 170 ako ja, stres jak hrom, ale to aj preto, ze som stara rodila, 40r.
Tiež som sa veľmi bála 🙂 presne asi preto, ze už som vedela, ze co ma čaká a aká obrovská bolesť to bude. A snažila som sa už ku koncu,, preprogramovat,, tak, ze je to súčasť toho všetkého, ze celá tá bolesť k tomu bohužiaľ patrí a ja to zvládnem. A veľmi mi pomohli slúchadlá 😅 celý čas som ich mala v ušiach a počúvala hudbu. Druhého syna som rodila počas covidu, takže ani manžel pri mne bohužiaľ byt nemohol. A pôrod bol ťažký, syn mal 4810g keď sa narodil, ale zvládla som to a zvládneš to aj ty ❤️ pretože sme ženy, sme silné a pánboh vedel prečo si vybral na rodenie deti nás a nie našich chlapov 😅😂😂

Ja som mala hrozný pôrod a bojím sa len predstavy že by som ešte niekedy rodila tak si na tom asi dobre. Neboj sa dala si prvýkrát dáš aj druhý. Prajem nech je minimálne taký ako prvý ak nie lepší a nestresuj sa zbytočne dopredu