Ako zvládnuť stres a pripraviť sa na pôrod?
Dobrý večer baby! Vy ste sa ako prípravky na pôrod? Som v 33tt a dosť sa stresujem. Niekedy mi je do plaču,a aj si poplačem (asi to bude stých hormónov),že neviem čo ma tam čaká.
@anonym_autor určite choď alebo si pozri nejaké predporodne kurzy. Mne stačilo pozerať na mamaclass - ak sa nič nezmenilo, tak prednášky idú aj naživo a máš možnosť sa pýtať otázky. Za mňa to bolo super a budúci mesiac si tam asi pre osvieženie (opäť tehotná) zase kúpim na chvíľu členstvo 🙂
Mammaclass a pozeraj prednasky, budes vediet, co ta caka. Kazdy by sa mal pripravot, najhorsie je ked niekto pride a netusi co sa tam bude diat. Ja som pozerala dost vela, lebo som si odlezala na rizikovom a bolo to super.
Predporodna príprava v nemocnici, do ktorej pôjdeš rodiť - zoznámia Ťa trochu aj s prostredím a nepočúvaj blbé reči o tom, že pôrod je horor a preteky, ktorá ho mala horší. Ja som takýchto ľudí totálne vytesnila, tešila som sa, že malý bude vonku a mala som síce dlhý, ale pekný pôrod.
@anonym_autor ja som sa tiež bala porodu,ked som na to myslela a nakoniec som bola v 33tt ako ty a porod sa zacal, ale koniec koncov aj dobre, ani som nemala cas stresovat
@anonym_autor a nikdy nevies,co ta caka
Ja som si predstavovala hocico a realita bola total ina ako moje predstavy.
Ja som vobec nestresovala ale to co prislo bola fakt hroza. Podla mna by si mala ist na predporodnu pripravu a akotak sa pripravit na to, ako porod vyzera cca. No nikdy to nepojde podla knizky. Vela veci sa vie hnusne skomplikovat a je dobre vela veci vediet a nacitat si napr. o oxytocine, vyvolavani, tlačení, dýchaní atď. A vezmi si niekoho so sebou.
Ja som asi troska masochistka, ale ja som sa na porod tesila 😅 V zmysle, ze som bola velmi, ale velmi zvedava, ako sa s touto vyzvou popasujem. Ako to zvladnem a ci to bude take strasne, ako to vacsina opisuje. Rodila som 2x a v oboch pripadoch to bol krasny zazitok. Jasne, isty stupen bolesti tam bol, ale nic co by sa nedalo predychat a vydrzat. Dcery mali 4,3kg a 3,8kg. Bez nastrihu a poraneni. ALE! predchadzala tomu niekolko tyzdnova priprava, najma psychicka - nacitane o hypnoporode, nastudovane fazy porodu, dychanie a pod. Informovanost vie do velkej miery zmiernit strach - cca vies, co mozes cakat v jednotlivych fazach a ako si ulavit, pomoct. Hypnoporod ta zas nauci, ze hlavu jednoducho musis vypnut a nechat to telo pracovat same. Pretoze ono vie co robit. Mne k vacsej sebaistote pomohol aj Aniball (avsak nie je garancia nepotrhania sa). Tiez mi pomohlo sa na to pozriet ako, na prvu velku skusku pre dieta, narodit sa prirodzene. A ze ako mu viem, co najlepsie pomoct, aby to zvladlo. A tam prave strach pri ktorom tuhnu svalu (maternica je tiez sval) vedia porod skomplikovat a az zastavit. V neposlednom rade nedam dopustit na toto video s afirmaciami (ak vies po anglicky, samotne afirmacie zacinaju od 2:49)
https://www.youtube.com/watch?v=ApqjONd5hpsTak a po celej takejto priprave, uz len s pokorou prijat to co ma prist (pretoze garantovane nie je nikdy nic). Drzim palce!

Choď na pred pôrodnú prípravu.