icon

Ako zvládnuť stres a pripraviť sa na pôrod?

11. aug 2025

Dobrý večer baby! Vy ste sa ako prípravky na pôrod? Som v 33tt a dosť sa stresujem. Niekedy mi je do plaču,a aj si poplačem (asi to bude stých hormónov),že neviem čo ma tam čaká.

januska12323
11. aug 2025

Choď na pred pôrodnú prípravu.

anonym_42acf8
11. aug 2025

@anonym_autor určite choď alebo si pozri nejaké predporodne kurzy. Mne stačilo pozerať na mamaclass - ak sa nič nezmenilo, tak prednášky idú aj naživo a máš možnosť sa pýtať otázky. Za mňa to bolo super a budúci mesiac si tam asi pre osvieženie (opäť tehotná) zase kúpim na chvíľu členstvo 🙂

modrahruska
11. aug 2025

Mammaclass a pozeraj prednasky, budes vediet, co ta caka. Kazdy by sa mal pripravot, najhorsie je ked niekto pride a netusi co sa tam bude diat. Ja som pozerala dost vela, lebo som si odlezala na rizikovom a bolo to super.

michaela329
11. aug 2025

Predporodna príprava v nemocnici, do ktorej pôjdeš rodiť - zoznámia Ťa trochu aj s prostredím a nepočúvaj blbé reči o tom, že pôrod je horor a preteky, ktorá ho mala horší. Ja som takýchto ľudí totálne vytesnila, tešila som sa, že malý bude vonku a mala som síce dlhý, ale pekný pôrod.

anonym_c00ecf
11. aug 2025

@anonym_autor ja som sa tiež bala porodu,ked som na to myslela a nakoniec som bola v 33tt ako ty a porod sa zacal, ale koniec koncov aj dobre, ani som nemala cas stresovat

anonym_c00ecf
11. aug 2025

@anonym_autor a nikdy nevies,co ta caka
Ja som si predstavovala hocico a realita bola total ina ako moje predstavy.

anonym_cbb5f9
11. aug 2025

Ja som vobec nestresovala ale to co prislo bola fakt hroza. Podla mna by si mala ist na predporodnu pripravu a akotak sa pripravit na to, ako porod vyzera cca. No nikdy to nepojde podla knizky. Vela veci sa vie hnusne skomplikovat a je dobre vela veci vediet a nacitat si napr. o oxytocine, vyvolavani, tlačení, dýchaní atď. A vezmi si niekoho so sebou.

minilla
11. aug 2025

Ja som asi troska masochistka, ale ja som sa na porod tesila 😅 V zmysle, ze som bola velmi, ale velmi zvedava, ako sa s touto vyzvou popasujem. Ako to zvladnem a ci to bude take strasne, ako to vacsina opisuje. Rodila som 2x a v oboch pripadoch to bol krasny zazitok. Jasne, isty stupen bolesti tam bol, ale nic co by sa nedalo predychat a vydrzat. Dcery mali 4,3kg a 3,8kg. Bez nastrihu a poraneni. ALE! predchadzala tomu niekolko tyzdnova priprava, najma psychicka - nacitane o hypnoporode, nastudovane fazy porodu, dychanie a pod. Informovanost vie do velkej miery zmiernit strach - cca vies, co mozes cakat v jednotlivych fazach a ako si ulavit, pomoct. Hypnoporod ta zas nauci, ze hlavu jednoducho musis vypnut a nechat to telo pracovat same. Pretoze ono vie co robit. Mne k vacsej sebaistote pomohol aj Aniball (avsak nie je garancia nepotrhania sa). Tiez mi pomohlo sa na to pozriet ako, na prvu velku skusku pre dieta, narodit sa prirodzene. A ze ako mu viem, co najlepsie pomoct, aby to zvladlo. A tam prave strach pri ktorom tuhnu svalu (maternica je tiez sval) vedia porod skomplikovat a az zastavit. V neposlednom rade nedam dopustit na toto video s afirmaciami (ak vies po anglicky, samotne afirmacie zacinaju od 2:49)

https://www.youtube.com/watch?v=ApqjONd5hps

Tak a po celej takejto priprave, uz len s pokorou prijat to co ma prist (pretoze garantovane nie je nikdy nic). Drzim palce!