icon

Ako zvládnuť tehotenstvo a prácu bez klímy?

nona1997
7. jún 2026

Ahojte, poprosím o radu alebo ak si niekto týmto prešiel, napíšte ako ste to zvládli 😊
V práci dopĺňam automaty, mám auto bez klímy a keďže teraz ide leto a horúčavy mi vôbec nerobia dobre, behám po firmách hore dole, dlhé trasy nemám, jedná sa skôr o to že vždy musím mať auto odparkovane na asfalte bez možnosti tieňa a keď sadnem do auta tak je to vtom aute na odpadnútie, takto sadnem do auta veľa krát priebehu dňa a keď mám ísť po 14:00 domov v Tom najväčšom teplé... Bojím sa o bábätko keďže telo by sa nemalo prehrievať, som v 17 týždni, na najbližšiej kontrole sa chcem poradiť s gynekológom o Tom ale v práci mi bolo povedané že auto a klímou mi nedajú ale môžem si to riešiť dovolenkou, keď budú najväčšie horúčavy tak mám končiť skôr a budem si to pokrývať svojou dovolenkou alebo pečiatky od dr.. na PN nechcem íst. Doma by som to nevydržala. Ďakujem za každu radu 😊

domkakvet
7. jún 2026

@nona1997 nemam taku skusenost, ale mozes vyskusat ako sa budes citit, ak ti nebude dobre, tak aj tak inu moznost ako pn mat nebudes.

anonym_890411
7. jún 2026

Ak mas nevyhovujuce pracovne prostredie, poziadaj o preradenie na inu pracu.
Ak budes mat zdravotne komplikacie, potom jedine ta PN

anonym_32d51a
7. jún 2026

@nona1997 To dopĺňaš automaty čiže niečo ťažšie vláčiš, zohinaš sa. V každej firme kde pôjdeš vypeckovaná klima a potom sadneš do vyhriateho auta.
Ako ti už hore písali požiadaj o preradenie na inú pracovnú pozíciu, ak si zamestnávateľa písomne informovala že si tehotná, má povinnosť ťa preradiť pokiaľ to nie je možné máš nárok na pracovné voľno s náhradou mzdy priemerného zárobku, záleží na lekarovi čo ti napíše. Ani tej PN by som sa nebránila, veď máš ešte tehotenské k tomu až taká katastrofa to nebude.

domka222
7. jún 2026

Ja som robila v plechovej fabrike celé leto,kde klimatizácia bola len na okrasu. To naj teplo mi vyšlo keď som bola už v 5 a 6tom mesiaci.

anonym_1b2924
7. jún 2026

No tak mas dve moznosti bud to vydrzis alebo pojdes na PN.. si.predstav ze su zeny ktore maju auto bez klimy tehotne vozia deti do a zo skoly aj na kruzky aj na nakupy aj do roboty chodia aj na kupalisku s nimi musia vydrzat aj ulohy napisat a potom su aj take bez auta ktore to davaju v autobuse. A aj take co robia v hale vo vyrobe kde je na poobednej aj 40 stupnov.Na aute si otvor okno daj si kratasy alebo lahke saty nezabudni pit a normalne pracuj.ked to nepojde daj sa vypisat a z domu do toho tepla nevyliezaj vobec.

anonym_890411
7. jún 2026
@anonym_1b2924

No tak mas dve moznosti bud to vydrzis alebo pojdes na PN.. si.predstav ze su zeny ktore maju auto bez klimy tehotne vozia deti do a zo skoly aj na kruzky aj na nakupy aj do roboty chodia aj na kupalisku s nimi musia vydrzat aj ulohy napisat a potom su aj take bez auta ktore to davaju v autobuse. A aj take co robia v hale vo vyrobe kde je na poobednej aj 40 stupnov.Na aute si otvor okno daj si kratasy alebo lahke saty nezabudni pit a normalne pracuj.ked to nepojde daj sa vypisat a z domu do toho tepla nevyliezaj vobec.

@anonym_1b2924 ale na PN sa chodi pri zdravotnych problemoch. A to predsa teplo nie je.

saxana000
7. jún 2026

pokial ti teplo nerobi dobre trpis zavratami mota sa ti hlava je to dovod ostat doma a setrit sa..treba sa porozpravat s lekarom ked pracovne prostredie nie je vyhovujuce a preradit ta nemaju kam ze ina moznost nebude..prezijes leto a za par tyzdnov sa do prace vratis

anonym_d12245
7. jún 2026

Firma ma auto bez klimy??? A to je kolko stare? 30 rokov? A ma to vobec STK-cku?

anonym_19139e
Včera o 07:26

Ja som bola v takom týždni ako ty a robila som na hale bez poriadneho vetrania a samozrejme bez klímy. Normálne som gynekologičke povedala, že či by sa nedala PN dať cez tie horúčavy. Nemala problém. Veď nemusíš ostať doma dokonca tehotenstva. Iba cez leto kým neskončia horúčavy. Ja som strašne zle celkovo znášala teplo. Preradili ma na lepšie prácu, keď som im oznámila, že som tehotná ale stále to bola záťaž.