Budem maturovať s drobcom v brušku
Čaute baby mam 20 akurat maturujem , strasne stresujem a bojim sa ze to ublizi malemu. Mate s tym daku skusenost ? Aj vy ste stresovali ? Bolo potom s babom vsetko v poriadku ?
@extempore Rovnako nečakám úľavy na skúškach, preto spomínam vyššie, že som si štúdium prerušila 😉 Ani by to nešlo, keďže ešte aj v 5. mesiaci som zvracala a teraz mávam hrozne nízky tlak, modlím sa len, aby som niekde cestou neodpadávala. Nemám na to, aby som teraz držala krok s netehotnými spolužiakmi, ani ten stres mi za to nestojí. Nastúpim späť do letného semestra budúci rok a verím, že aj popri bábu sa mi podarí doštudovať. Ale bejbino je priorita, nebránili sme sa mu, snažili sme sa o neho a sme šťastní, že prišlo...všetko ostatné sa mu dá prispôsobiť 🌞
@matusinda nikde v práci sa ťa nebudú pýtať na akú známku si zmaturovala, i keď dáš na 4ku vsetko podstatné je že zmaturujes 😉 učitelia ti pomôžu, oni vedia strasne vystresovat a potom sa len smejeme aka to bola formalita...ja som mala oveľa väčšie stresy ako bola maturita keď som bola tehotná a drobec je tu, krásny zdravý 😊
@matusinda Neboj, to zvladnes! Len netreba az prilis stresovat. Ked si dokazala prejst az k maturite, tak jednoducho aj tie skusky das 🙂
@zuzadula Rovnako som zástanca homeopatie, pomohla mi k otehotneniu 😉 Akurát tu by som to riešila opatrne, mne sa za to dostáva od rigidných katolíkov spätná väzba á la cesta do horúcich pekiel 😅
@matusinda tak mas bud moznost odlozit si maturitu na september alebo na buduci rok, ale s malym babatkom tiez nie je moc easy sa ucit 🙂 alebo aspon sa skus poradit s gynekologickou co by si mohla na zmiernenie stresu uzivat, ci neexistuju nejake nenavykove doplnky, prip. cajiky...vsetko co by sa mohlo aj v tehotentstve... ale hlavne, vela sa prechadzaj, chod do prirody, treba sa pravidelne ventilovat a odreagovat pri uceni.
@ressankajanka Áno, ale je to len názor týchto ľudí na vec a to je tak všetko, čo tým môžu dosiahnuť!! 🙂
@zuzadula Veď práve, mne homeo nijako neuškodilo, práve naopak 🙂 Aj v tehotenstve ho užívam, žena tým predíde mnohým problémom.
@ressankajanka Určite áno a naozaj úžasne účinkuje pri pôrode.. odporúčam 🙂
@matusinda co takto skusit nejake meditacne techniky? Nejake byliny na ukludnenie valerianske kvapky napriklad. To das zachvilu to budes mat za sebou a babetku sa nic nestane neboj. Ziadna tehotna predsa nezije v izolovanej bubline kde nezazije ziadny stres ani nervy.
Skutocny stres je vojna, hladomor, nasilie to moze zanechat stopy nie nejaka maturita. O nic nejde, ja som maturitne vysvedcenie za tych 15 rokov od maturi pouzila len raz - ked som bola na urade prace. Naozaj sa nic nestane keby mas aj 4 ky, navyse profaci sa vedia vzdy zlutovat.
Maturita je oproti výške skvelá, ale myslím, že človek vníma v danú chvíľu ten stres rovnako, hlavne ak na to má predispozície. Veľa ľudí napr. neje, schudne a pod. Je jedno, čo bude potom, že je to len papier, človek to vníma ako momentálnu situáciu, ani nám to vtedy nebolo jedno, že prídu "okná". 😉 Maturita je do života dosť podstatná vec, nikto predsa nechce skončiť so základným vzdelaním. Človek sa v tehotenstve dokáže vyhnúť stresu, záleží koľko si na seba toho nabalí a ako k daným situáciám a vzťahom pristupuje. Pre mňa je dieťa priorita, síce som študentka už vysokej školy, štúdium som si kvôli nemu prerušila.
@matusinda už vie koľko toho zvládne a kde sú jej hranice, mala by sa pre to rozhodnúť sama, nikto predsa jej vnútro a náročnosť učiva nepozná. Dokonca každé tehotenstvo aj dieťa je špecifické.
Je lahko po vojne robit generala.Ja mam Phd a teda vela statnic za sebou, ale maturitu si pamatam a tiez som sa dost bala.Kazdy v danej etape zivota prekazku vnima subjektivne a pre teba je urcite ta skuska rovnako narocna v tomto stadiu ako pre mna ta statnica po tolkych skuse ostiach.Chapem ta, ale ak sa svedomito pripravis a nechas si den na preopak alebo oddych, budes ok.Drzim palce a zvladnes to.
Niesi prvá ani posledná. Ja sa smejem že skôr maturoval moja malá v brušku a urobila :D po pôrode s uz pricucnutym babom ústne maturity...predseda komisie kolegom len "však netrápte ju ona má iné starosti" ;) odchádzali sme "zmaturovane" ...vôbec nestresuj, nemáš preco. Ja som si školu tvrdo oddreka s bruškom má nešetrili ale matura bola iná 🙂
Dorabala som so maturu externe popri praci a s bruskom😁.
Babo bolo planovane-chvalabohu za zle urcenu diafnozu a odporucanie dr rychlo otehotniet-inac by tu Samko nebol..
Sice na mna si pani v komisii koli brusku zasadla ale mam ju😁
Vobec sa neboj ze by chvilkovy stres mohol babanku ublizit.
Horcik,magnezium by ti mohlo pomoct..so sebou si vezmi vela vody a cokolady😁
Drzim palce
V júly som rodila 🙂 profesori rypali veľmi,matura za 3332,čo mám doteraz nervy za také znamky... No ja som sa dostala kvôli stresu až do stavu "už mi je to jedno" ... A po som sa smiala,že fakt je to len formalita :D
@kamr
@matusinda no neviem teda, ale toto nebola rada nad zlato, spoľahnúť sa na to, že ti to dajú, keď si tehotná, lebo ženy v komisii na teba budú prihliadať.. Tiež som maturovala tehotná, ale bruško som mala malé a snažila som sa ho skryť, aby ma nehodnotil lepšie alebo horšie kvôli tomu.. Dobre som sa učila celú školu a tehotenstvo mi nepomohlo zmaturovať, a aj by ma to naštvalo, keby ma nehodnotili objektívne..
@matusinda a k tomu stresu.. Neboj sa, bábätku to nič neurobí lebo nie je to až taký dlhý stres, babo bude v poriadku.. Aby si nebola v strese ber magnézium a spoľahni sa na akademický týždeň.. Vytlač si co je tu treba sa naučiť a cez akademický si výhrad hodiny, kedy sa budeš učiť každý deň a zvyšok oddychuj.. Ja som maturovala v šiestom mesiaci a myslela som si, že stresy sú za mnou, konečne pokoj a ešte väčšie stresy prišli potom keď ma priateľ nechal ☺️ a môj bobačik je v poriadku aj napriek stresom takže neboj sa..
Ja som maturovala tehotná a prvý syn mal vtedy necelé 2 roky. Bol to riadny zaberák,ale dala som to 🙂
To zmaknes 🙂 a vobec tu neodpovedaj na veci, na ktore si sa nepytala 🙂 najmudrejsie su tu vzdy vyryvacky, povacsine perfektne a bezchybne mamicky, ktore mali cele tehu vylozene nohy 🙂 my mame teraz tiez velke starosti, o tyzden rodim a nejake veci sa nam pokaslali na poslednu chvilku, je to tazke a stresujuce, ale co narobime 🙂 si dospela, a ako si si to zariadila tak to aj mas 🙂 cize za mna-nemusis sa zbytocne stresovat, bud to das, alebo to proste das na druhy krat no boooze, ved svet sa nezruti 🙂
ja som si robila rigoroznu skušku týžden pred pôrodom, som stresák na jednotku 🙂, pred skúškou som to skoro neudýchala, taká som bola "vylepená"...vôbec som nečakala, že budú takí ústretoví, zohľadnili môj stav, čo pri danej skúške vôbec nemuseli a malý je zdravý, šťastný, pokojný a spokojný aj napriek stresom a tomu, že som ešte prácu dopisovala 🙂 nič sa neboj, v komisii sú len ľudia, zvládneš to a ten malý človiečik to zvládne tiež! 🙂 držím palce! 😉
Stres nespravi babatku zdravotne nic... Maximalne budes citit ze ta kope viac ako zvycajne, kedze aj do neho prudi kortizol a nadedralin. Ci bude po porode pokojne, alebo bude neuroticke a ukricane - to tiez nie je vedecky dokazane ci je to sposobene stresom v tehu alebo nie. Ja som uzkostlivy clovek, vie ma rozhodit akakolvek malickost (napr posledne dni sa stresujem kvoli buducorocnym daniam...) a dieta to zvladlo v pohode... A co sa maturit tyka: ked uz som presla ja, a to som patnast minut pred naukou zo spolocnosti kricala ze pockajte este som nevidela psychologiu... (podobna situacia na statniciach) tak to musi zvladnut kazdy. Drzim palce 🙂

@bielavila mozno to neni standardne, ani bezne, mozno ani nie moc akceptovane nasou spolocnostou, ale urcite by som to nenazvala nenormalne...