Budem rodiť ako 37-ročná
Ahojte. V prvom rade, plánovali sme to, chceli sme to. Dala som si 2 roky, aby som otehotnela a podarilo sa v podstate hneď za čo sme neskutočne vďační. Som na začiatku 3.mesiaca, narozdiel od prvého tehu to zvládam veľmi dobre a užívam si to. Ale dnes má nejako chytila panika. Ako to zvládnem? Tie prvé roky ok, ale aj ja budem starnúť. (Áno, viem, mala som nad tým rozmýšľať predtým...). Mám skvelého muža. O moju dcéru sa stará ako o vlastnú, o netere tiež a viem, že bude dobrý ocko. Máme bývanie, máme finančné zabezpečenie a preto nemám obavy. Len vzhľadom na vek. Rodili ste niektorá v tomto veku? A ako to zvládate časom?
Pravdaze rodila, nikdy ma nemrzelo, je to zlaticko ktore vie neskutocne davat lasku... a pritom je to 13rocny chalanisko🙂
prestan to riesit.. panika ako prisla, tak odide
@anonym_autor ja mam 30 a a jednu dcéru a bojím sa,že už teraz by som to nedala a nie to v 37 rokoch ale je to čisto iba môj strach.
Ja som rodila v 37 tretie dieťa a v 43 štvrté. V 37 to je ešte ozaj v pohode. Po 40 to z môjho pohľadu už je také povážlivé. Ale 37 naozaj nemaj obavy, zvlášť ak nemusíš riešiť ani zdravie, ani financie nejak extrémne.
@anonym_autor moja sestra mala dieta v 46. rokoch - planovane. Omladla, vsetko je v poriadku.
Ja som rodila v 37 tretie dieťa a v 43 štvrté. V 37 to je ešte ozaj v pohode. Po 40 to z môjho pohľadu už je také povážlivé. Ale 37 naozaj nemaj obavy, zvlášť ak nemusíš riešiť ani zdravie, ani financie nejak extrémne.
Prvú dcéru mám v 30. Ale od pôrodu som bola takmer 5 rokov na ňu sama a áno, tiež by som si nevravela, že toto chcem ešte zažiť. Bola som vyhoreta, permanentne unavená, ale aj lekári aj rodina vravia, že to bolo kvôli psychike.
Asi to je naozaj len nejaká slabá chvíľka kvôli hormónom. Snáď.
Zvladnes, neboj, nerob si stresy, viem, ze sa to lahko pise, ale Tebe a ani babatku to neurobi dobre, velmi Ti drzim palce🫶🏻🤍
Prvé som mala v 35r, druhé v 39r. Úplná pohoda
Vobec si to takto neporovnavaj vtedy si bola prvorodicka. Teraz vies do coho ides. Mas priestor sa tesit na to pekne a uz realny pohlad na tie narocne veci. Nezaskocia ta choroby, vzdor, celkovo vyvoj dietata. Mam teraz druhe dieta a teda ta ulava na “mozog” je neskutocna. Mam pocit ze vela situacii teraz zvladam “s prstom v nose”.
Mňa dnes prepadla panika, že budem na rodičku najstaršia🙈😁 proste, však su to len stavy z hormónov?
Mňa dnes prepadla panika, že budem na rodičku najstaršia🙈😁 proste, však su to len stavy z hormónov?
@anonym_autor na rodičku sa zisťuje vek rodičov? To odkedy
@anonym_autor na rodičku sa zisťuje vek rodičov? To odkedy
@anonym_28cd49 veď nie, ale tak vzhladovo, pri dcére som mala v škôlke 33 a to som bola z najstarších 🙈🙈🙈
@anonym_autor ale no tak, veď dnes bežne rodia ženy po 40. V našej rodine dve, jedna mala prvé dieťa v 41 rokoch a to sa snažili o druhé, ale nepodarilo sa. Druhá prvé v 39 a druhé v 42, zvládajä v pohode, jedna už má cez 50.
@anonym_autor no budeš najstaršia, všetci sa na teba budú pozerať a v škôlke hlavne a budú ťa ohovárať, lebo si stará. To je isté. Áno, je to dôvod na obavy a hlavne aj na paniku je to dôvod. 😳
38 a nie nešla by som len tak do toho 🫣😬 proste už nevládzem, 5r som v noci nespala🥱 je iné rodiť v 20, 30 a skoro 40
Ja som rodila druhe dieta tesne pred 37 a vobec som si stara nepripadala a ani si nepripadam
Moja dcéra sa vždy strašne teší,keď mi hovori ze všetci si myslia,že prišla jej staršia sestra na rodičko,keďže som najmladšia z triedy.Aj decka to beru určite inak lebo sa nehanbia,že majú stare matky a otcov.Keď sa pozrem okolo seba na rodinku už sami dôchodca pomaly 🤣🤣🤣trošku aj na tie decká treba myslieť.
V 37 robit paniku? 😀🙈🙈🙈 keby mas 47 pochopim
Moja dcéra sa vždy strašne teší,keď mi hovori ze všetci si myslia,že prišla jej staršia sestra na rodičko,keďže som najmladšia z triedy.Aj decka to beru určite inak lebo sa nehanbia,že majú stare matky a otcov.Keď sa pozrem okolo seba na rodinku už sami dôchodca pomaly 🤣🤣🤣trošku aj na tie decká treba myslieť.
@anonym_eefe5a tak nema vela ludi deti okolo 20, ja som v jasliach nemala v triede tu v Rakusku nikoho pod 39 rokov. Vsetko rodili po 37
@anonym_eefe5a tak nema vela ludi deti okolo 20, ja som v jasliach nemala v triede tu v Rakusku nikoho pod 39 rokov. Vsetko rodili po 37
@kiki68 no v tejto dobe prevažne aj u nás na Slovensku sú všetko v takom veku.Ja mam 30 a v triede sedia už skoro 50tnici
@kiki68 cítim sa tam medzi nimi taka teenagerka🤣🤣
@anonym_eefe5a tak ja som do 30 študovala a budovala firmu 🙂 ale každý má priority. Ja na deti samozrejme pozerám, moja dcéra má všetko čo potrebuje, máme vlastné bývanie bez hypotéky, máme firmu, ktorá na seba robí už sama. A to isté bude mať aj druhé dieťa. Zase, keď má dieťa vzťah s matkou, nemyslím si, že sa hanbí za vek svojich rodičov. A tobôž nie v škôlke. A ja aj v tomto veku mám s dcerinymi kamoškami aj kamarátsky vzťah, takže vďaka za komentár, úprimne, neviem, či si ma chcela zosmiešniť alebo čo bolo cieľom, ale nevydalo ;)
Ženy, asi ste ma trošku ukludnili. A paradoxne komentár od "teenagerky", lebo som si uvedomila, že to zvládnem. A nebudem sama. Ďakujem vám zo srdca 🙂
@anonym_autor ja som druhého syna rodila v 43 rokoch...uz ma 10 rokov, a čuduj sa svet, ale na rodicku nie som najstaršia mama....a teda dobra polovica matiek je tam co porodila dosť po 30ke...takzd určite nebudeš najstarsia...a keby si aj bola..budeš preto horšia matka?
@anonym_autor v pohode, rodila som ako 37 rocna druhe a uuplne v pohode. A mam kamosky aj starsie rodicky a dali to skvele.
@anonym_eefe5a tak ja som do 30 študovala a budovala firmu 🙂 ale každý má priority. Ja na deti samozrejme pozerám, moja dcéra má všetko čo potrebuje, máme vlastné bývanie bez hypotéky, máme firmu, ktorá na seba robí už sama. A to isté bude mať aj druhé dieťa. Zase, keď má dieťa vzťah s matkou, nemyslím si, že sa hanbí za vek svojich rodičov. A tobôž nie v škôlke. A ja aj v tomto veku mám s dcerinymi kamoškami aj kamarátsky vzťah, takže vďaka za komentár, úprimne, neviem, či si ma chcela zosmiešniť alebo čo bolo cieľom, ale nevydalo ;)
@anonym_autor ja som vyštudovala pri dcérke,tiež msm vlastne bývanie bez hypotéky a s mužom firmu.Zvladli sme aj pri nej aj keď možno skoro.Všetko sa dá.Druhé už by som takto ľavou zadnou asi nedala.Nikoho som nechcela zosmiešniť ale proste je to fakt,že aj tie decká sa potom cítia lepšie,keď sa za tých rodičov nehanbia.
Ja som porodila ako 38 ročná, tretie dieťa. Tehotenstvo všetko ok, ale to bolo, aj keď som mala 25. Teraz ma dieťa 14 r. ja 52r. A nešla by som znova do toho. Je to len môj subjektívny názor, však aký iný by to mal byť, že? Ja som unavená, chcem už mať svoj kľud, mám už aj dve vnúčatá. A doma mám pubertiaka, ktorý trpí tým, že má "starých rodičov" jeho slová. Máme úplne odlišné vnímanie ako tráviť čas (aj ten spoločný). Niekedy nerozumiem "reči jeho kmeňa", je proste úplne iná generácia. Takže panika je na mieste, ale neskoro ... Veľmi záleží v akej budeš kondícií, keď nabehne puberta dieťaťa....
Osobne by som do toho nešla, ale ja mám 39 a už 18 ročného syna. Asi by ma zabil, už by som mohla byť babka 😂 ale ak máš muža, ste si tým istý, tešíte sa, podporuje ťa, za mňa je fér dať mu dieťa 🙂 rozumieš ako to myslím? Šli ste do toho vedome. Je to ok. A keď to zvládaš dobre a aj si rýchlo otehotnela, ako píšeš, kašli na vek. Si ešte v skvelej kondícii. Užívaj si to, čo si pri prvom možno nemala. A keď celkom, nech ti muž po pôrode zaplatí vyhladenie vrások.
Neboj sa, sú to len blbé myšlienky. Prídu a odídu. A ver, že ešte prídu. Drž sa
@anonym_autor ja som rodila v 30, 32, potom v 37 a v 39. Najmladsia ma cerstvo 3 roky, ja budem mat na jar 43. Da sa to zvladnut uplne normalne a dokonca sa ma lekar spytal, ze naco specialne vysetrenia, ze to nie je ziadny vysoky vek (37) a ani v 39 mi nic nehovoril, ani som na speci testoch nebola. Len ja som mala ku koncu v tom tretom a stvrtom tehotenstve vysoky tlak a po porodoch hypertyreozu, takze zdravotne to bolo tazsie, ale napriek tomu nelutujem. 37 je dnes uplne normalny vek. Sestra mala prve ako 36 rocna a druhe ako 39 rocna.

37 ….ved nemáš 100 rokov. Je to úplne normálny vek