icon

Budem rodiť ako 37-ročná

6. jan 2026

Ahojte. V prvom rade, plánovali sme to, chceli sme to. Dala som si 2 roky, aby som otehotnela a podarilo sa v podstate hneď za čo sme neskutočne vďační. Som na začiatku 3.mesiaca, narozdiel od prvého tehu to zvládam veľmi dobre a užívam si to. Ale dnes má nejako chytila panika. Ako to zvládnem? Tie prvé roky ok, ale aj ja budem starnúť. (Áno, viem, mala som nad tým rozmýšľať predtým...). Mám skvelého muža. O moju dcéru sa stará ako o vlastnú, o netere tiež a viem, že bude dobrý ocko. Máme bývanie, máme finančné zabezpečenie a preto nemám obavy. Len vzhľadom na vek. Rodili ste niektorá v tomto veku? A ako to zvládate časom?

Strana
z4
btus
7. jan 2026

@anonym_autor mala som čerstvých 39. A zvládala a zvládam v pohode. 🙂

rivini
7. jan 2026
@anonym_eefe5a

@rivini oki beriem a vôbec si nerobim z toho hlavu,dcéra má moje priezvisko ale ajtak sme rodina a ak sa raz vezmeme,budeme mať všetci rovnaké.Nezakladam si na tom.Pokial sa autorka cíti ok,že druhé dieťa bude mať v 37 tak v pohode,vyjadrila som svoj názor,že pre mňa je to proste neskoro a už aj riziko ale je to môj názor a pre mňa za mňa si dieťa urobte aj v 50tke ak sa ešte bude dať 🤣

@anonym_autor
@anonym_eefe5a vyjadrila si nazor, ze by sme sa radsej mali tesit na vnucata, ako mat deti. Ja sama som dieta mladych rodicov. O ano, mamka bola na kazdej besiedke krasna a mlada a bola som na jej vzhlad hrda. No pamatam si aj to, ze bola vkuse vystresovana, nevedela sa ohradit, stale posobila tak neisto. Vsade jej tykali. S vekom prisiel pokoj, aj istota. Ale ja som uz bola na vysokej skole😂. Myslim, ze moje deti si nas s muzom uzivaju omnoho viac. Mame uplne ine financne, aj mentalne rezervy, ake by sme boli mali v 25-ke na vysokej skole. Viem sa za seba, svoje dieta postavit uplne inak, ako by som to robila v 20-ke.

lilope
7. jan 2026
@anonym_eefe5a

@lilope mňa vôbec nezaujíma váš názor a ani vaše dedukcie,ja viem čo žijem a ako žijem a ako sa nám to podarilo a kašlem na vašu "dôveryhodnosť"🤣hypotéku sme nemuseli brať ale však sa nebavime o ville v hodnote 2 miliony

@anonym_eefe5a takže ste mali minimálne 100 tisíc v hotovosti, koľko stál v období od 2015 priemerný 2-izbový byt v Bratislave, kedy bola priemerná mzda 880€ v hrubom, jasné 🤔 z toho mi vychádza, že buď ste ho získali darovaním alebo dedením alebo je partner zahojený. Akože dá sa všeličo, ale študovať, podnikať a kúpiť si byt na materskej bez hypotéky v čase tesne po nej, predtým absolvovaná len stredná škola... buď si Copperfield alebo Ezop. 😀

any_soj
7. jan 2026

@anonym_autor moja mama mala prvé a jediné dieťa v 35. Pred 39 rokmi. Zvládla v pohode. Ja som rodila (zatiaľ) posledné deň pred 37.

anonym_68a8c4
7. jan 2026

Panebože veď to si už takmer jednou nohou na dôchodku. Masaker fakt. 🥹

ankare
7. jan 2026

@anonym_autor úplne v pohode. Netráp sa zbytočne dopredu. Držím palce!

anonym_a1b024
7. jan 2026

Toto je velmi individualne. Zavisi od celkovej formy, zdravia, kolko sa clovek hybe, aku ma kondicku. Vek je v tomto pripade velakrat len cislo, 20nicka s nadvahou a zlym zivotnym stylom zvladne porod a starostlivost o novorodenca horsie ako 40tnicka s dobrou kondickou, co sa drzi vo forme. Ja som rodila v 38 druhe dieta a bolo to lepsie ako pri prvom v 31rokoch (clovek uz ma tie skusenosti a vie do coho ide, na co sa pripravit). Zaroven ten vek rodicovstva sa posuva vyrazne vyssie. Ked som ako 38rocna tehotna isla na gravid jogu alebo aquafitness nebola som tam zdaleka najstarsia. Velmi vela mamiciek po 40ke aj prvorodiciek. Na rodicovskom u dcery vidam aj starsich rodicov co maju okolo 50. Takze za mna, pokial to tehotenstvo dovoluje, pripravovat sa na porod aj fyzicky, kazdy den sa hybat, zatazovat svaly atd. a bude to ok.

janababana
7. jan 2026
@anonym_autor

Mňa dnes prepadla panika, že budem na rodičku najstaršia🙈😁 proste, však su to len stavy z hormónov?

@anonym_autor su to len stavy z hormonov. Pamataj, ze clovek v 40ke moze byt zhumplovanejsi nez ten v 50ke. Teba bude drzat "pred zenitom" male dieta, takze sa neboj 😘

anonym_056ea9
7. jan 2026

@anonym_autor ďakujeme za informáciu.

anonym_2a3989
8. jan 2026

@anonym_autor mas este uplne normalny vek, hlavne na dnesnu dobu. Dnes je bezne, ze zeny okolo 40 este rodia. Nie si ziadna vynimka, je vas vela. Bud rada, ze sa vam to podarilo rychlo. Ja mam 38, 4 a 3 rocne dieta, do druheho sme isli rychlo aj kvoli veku a som rada, ze uz to mam za sebou.

anonym_9e46a3
8. jan 2026

Ja sa nedivim, ze vo svete je tolko konfliktov, ked sa ani tuto zeny medzi sebou neznesu. Nemas deti, nic nevies o zivote, mas jedno, to je malo, mas viac nez dve, uz niektori dvihaju obocie, si mlada mama, zle je, si starsia mama, decko sa za teba bude hanbit. Na svete je 8 miliard ludi a cim dalej tym viac mam pocit ze vacsina je padnuta na hlavu.

Strana
z4