icon

Čakám tretie dieťa neteším sa

hana1906
25. feb 2022

Ahojte
Včera som sa dozvedela, že čakáme 3 dieťa
Pre mňa úplný šok keďže sme po ivf,mame z neho deti a teraz som prirodzene otehotnela-anj neviem kedy keďže menzes teda krvácanie som mala 17dni dozadu.
Mam obavy ako to zvládneme, aj financne,aj psychicky pretože prvé dieťa je dosť akčné nastupuje do školy v septembri, druhé ma 2roky
No som z toho v šoku,chcela som 3deti ale toto bolo neplánovane, šokovalo ma to.
Som z toho mimo plus mi býva zle :(
Ja viem, že dieťa je dar, ťažko sme ich mali,prosím nemahte zle reči ja sama si neviem pomôcť a tešiť sa dáko. Je tu daka co to mala podobne? Muž je rad aj rodicia moji,svokra ešte nevie ta asi odpadne.
M

Strana
z2
henikap123
1. mar 2022

Sestra má dve deti jedno 7 ročne, druhé v čase pôrodu bude mat 2 roky a tiež chodila na rôzne vysetrenia, umelé oplodnenie aj niekoľkokrát potratila a teraz sa podarilo prirodzene, bola z toho v šoku ale teší sa. Manžel už menej. Bude to náročné možno ale keď vidím rodiny s 3 deťmi sú taki šťastní 🙂 na začiatku náročné ale nie viac ako dvojičky. 2 ročne aj to druhé zrejme 6 ročne ti pomôžu 🙂 a vždy hovorím, budeš mat tri deti ktoré sa o teba postarajú alebo aspoň jedno dieťa sa o vás postará 😀 držím palce nech všetko dopadne dobre.

karolinakr
4. mar 2022

Modli sa zaňho a možno bude pre teba za odmenu..teraz to nevidiš, ale v starobe sa o teba postara alebo niečo dobre spravi, čo vas s mužom poteší atd žehnaj mu ešte v bruchu...jedna znama chcela mat 3 deti ale nemohla a teraz ma dcera jej 4 deti, tak akoby jej to život vynahradil, mi to tak pripadá

karolinakr
4. mar 2022

Čo sa toho tešenia tyka, teraz máš hlavu v smutku ale neskór budeš možno jasat, čo ty vieš..nemame krištáĺovu guĺu, ako sa situacia otoči

sevcikovaa
5. mar 2022

@hana1906 nasemu prestalo bit srdce v 9tt akurat som po cisteni v slzach a beznadeji😥

kaja871
5. mar 2022

@hana1906 ahoj neboj sa teraz máš kopu myšlienok obáv že ako to zvládneš ale uvidíš ani nebudeš vedieť ako a prídeš do toho a budeš sa len nad tým usmievať keď uvidíš to klbko v tvojom náručí .Ja mám druhé bábo obrovský rozdiel 14 ročný pubertiak plieska ho puberta jedna radosť a 4 mesačné bábo vlasy mi stoja dupkom starší nevie čo zo sebou malý nevie čo chce 🤣🤣 a to som chcela iba jedno bábo možno časom bude aj tretie možno zas prekvapko ako nás prekvapil náš malý šintrík

megan777
5. mar 2022

Boze co by som ja zato dala mam 44rokov a druhy sa nedaril 5rokov a keby necakane otehotniem a bolo by to este dievcatko,mam 2chlapcekov zdravych tak som najstastnejsia na svete,blahozelam

hana1906
autor
5. mar 2022

@megan777 ďakujem, prajem ti to
Ja som otehotnela po 10rokoch prirodzene, prvé dve mam z ivf...len ma to zaskočilo vieš ako neplánovane, plus ta vojna na ua no...a ešte mi býva dosť zle :/ no proste...

megan777
6. mar 2022

@hana1906 rozumiem ja mam prvé prirodzene nedarilo sa 2roky a druhe IUI sanatórium helios vyšlo na prvý šup, nedarilo sa prirodzene 5 rokov a mam 2 chlapčekov, prajem aby sa Ti to obrátilo na pozitívne a teš sa, ze Ti panbozko takto krásne požehnal a máš chlapcov ci dievčatá?

zuzinabila
18. mar 2022

skus sa obratit na Poradnu Alexis.poskytuju aj psychologicku podporu v situacii neplanovaneho tehotenstva za dobrovolny prispevok, resp.bezplatne a anonymne.

megan777
18. mar 2022

@hana1906 ahoj ako sa citis uz je lepšie 🙏

hana1906
autor
18. mar 2022

@megan777 ahoj jej ďakujem si milá🙂
Ešte dáko tomu stále nemôžem veriť, mam z toho obavy do toho ta vojna celé zle...mne zle býva aj vraciam
A ešte odpovedám na otázku pred,prepáč, prvý syncek 6r,dcérka 2r 🙂

megan777
18. mar 2022

@hana1906 to vracanie mi je ľúto a drzim prsteky nech ste obaja zdravi , potom napis co to bude ❤️🙏🌹

hana1906
autor
18. mar 2022

@megan777 ďakujem pekne 🙂
Dám vedieť,okolo 22tt pôjdem ju Grochalovi zas ;)

megan777
18. mar 2022

@hana1906 ten je najlepsí aj ja som bola u neho

janamiklusova
18. mar 2022

Toto poznám ;) Nám sa podarilo neplánovanie po 12 rokoch. Ani vo sme som nečakala :D V strese som bola, že už nič nemám, ani jedno bodyčko, ani perinku, ani .... no nič, všetko som rozdala. A ešte, že čo rodina povie. Nakoniec bolo všetko - aj oblečko, aj staršie deti sa tešili, aj ostatná rodina. Ale poviem pravdu, že celých deväť mesiacov som neverila, že budem mať tretie dieťa :D. A keď mi ju ukázali po pôrode - normálne scifi, odkiaľ sa tu vzala?. Ale sme radi. Je to "opica" malá, už škôlkarka. Ani neviem ako to prešlo.

zuzu1111
9. apr 2022

@hana1906 ahojky, ako teraz? aké sú pocity?.....ja som na tom podobne.... neplánované 3tehu, dokonca po veľa rokoch, prvá dcéra má 11, druhý syn čoskoro 9.....o treťom sa nám ani nesnívalo, keďže mám diagnózu PCO a o deturence sme sa museli dosť snažiť, síce sa nám podarili prirodzene, ale hlavne snaha o prvé tehu bol dosť boj.....mne to nejak nedochádza, že som tehu, hlava to nejak nevie spracovať, vôbec to nie je taká radosť ako prvé tehotenstvá, že sa potom všetko točilo okolo toho.....teraz žijeme svoj hektický život a v hlave len zmiešané myšlienky.....ako zareaguje rodina, kamosky, okolie....neviem ako to povedať v praci, keď bola niekedy v práci debata, že či sme niekedy nechceli ešte jedno bábo, tak ja že v žiadnom prípade......potom, že ako to zvládnem fyzicky, keďže mám 38, kým bude pôrod 39.....k tomu čierne myšlienky, či bude všetko v poriadku, aby bolo bábo zdravé, lebo s vyšším vekom pribúdajú kadejaké riziká.....deti tiež neviem čo povedia, lebo keď bola debata o súrodencovi, či by ešte chceli, tak hlavne staršia, že ona už nikoho nechce.....takže také moje citové rozpoloženie

@janamiklusova koľko ste mali vy rokov? Koľko staršie deti? Kedy prišla taká ozajstná radosť? Aké boli reakcie v práci, v rodine?

myela
13. apr 2022

@hana1906 neboj zvladnete to a ked sa narodi, uz si to ani nebudes vediet predstavit ze by ste ju/ho nemali.
Ja mam 3 deti. Najstarsia mala teraz 6, potom druhy je od nej mladsi o rok a 4 mesiace a tretia ma 22 mesiacov. Druhe tehotenstvo som mala nebezpecne a muselo sa aj skoncit cisarkym rezom, po operacii je to potom ozaj bolestive a tazke. Uz sme teda dalsie neplanovali, ale nejako sa nam to podarilo a ja som bola tiez sokovana a hned som mala pred ocami otrasne tehotenstvo a cisarsky a malansom z toho hroznu depku, ze to budem musiet absolvovat. Samozrejme aj dalsie dva roky nevyspatia. No ale po soku som sa s tym zmierila a aj tesila na dalsieho drobceka, deti sa tiez tesili a bolo to samozrejme zas narocnejsie, ale zvladli sme to a uz ma zrazu skoro 2 roky ani neviem ako. A to nemame moznost ze by nam babky vypomohli, ale muz mi dost pomahal.

Mozno sa trochu uskromnite, ale date to aj vy a budete sa tesit 🙂. Vela sil a zdravie prajem.

lija22
13. apr 2022

@hana1906 ahoj ako sa citis? ako sa ti dari?

janamiklusova
25. apr 2022

@zuzu1111 Deti mali skoro 14 a skoro 12, ja som mala 38 a 4 mesiace. Aj v pôrodnici som na ňu pozerala ako na zjavenie, že odkiaľ sa vzala 😅 A radosť? Neviem kedy prišla, tak postupne, keď som videla ako ju starší "žerú". Hlavne - až na jednu osobu ma nikto z rodiny neodsúdila a všetci sa veľmi tešili.

betulinka1
25. apr 2022

@hana1906 gratulujem. Jasne, ze je to sok, lebo si mala inu predstavu ale podla mna uplne super cas. Prve bude chodit do skoly, druhe do skolky a ty sa vies v klude venovat tretiemu, deti pozbieras zo skoly a skolky a venujes sa aj im. Financne ak ste zvladli dve, zvládnete aj tretie. A vekové rozdieli mas tiez super, deti si budu super partaci. To starsie ti uz aj postráži aby si mohla ist do sprchy alebo uvariť. Jedine doriesit auto kde sa zmestia 3 autosedacky 😉. Verim, ze ked opadne prekvapenie, tak sa budes tesit a vsetko zvladnes.

zuzu1111
25. apr 2022

@janamiklusova jej som rada, že si odpísala, no moje majú 9 a 11....o chvíľu koncim 3mesiac a zatiaľ to nikto nevie, ani deti, ani v práci, ani nikto v okolí - len naši rodičia a súrodenci zatiaľ vedia. Teraz o týždeň idem na prvotrimestralny screening a keď bude všetko oki, tak to povieme deťom a v práci a postupne aj okolie.....Som zvedavá na reakcie 🤪
Ináč sa vôbec necítim ako tehotná.....takže aj pre nás to bude ako také scifi 😁 ....len aby bolo všetko v poriadku. 🙏 .....
Pôrod ako? Nebrali ta ako prvorodičku po toľkých rokoch? 😁 Aky bol pôrod v porovnaní s dvoma davnejsimi?

janamiklusova
25. apr 2022

@zuzu1111 My sme to povedali hneď, bola som v 7.týždni. Úprimne poviem, že sme to chceli mať čím skôr z krku 😂 Mala som aj strach, predsa len 38 už nie je 24 ako pri prvom. A k tomu - manžel je o 8 rokov starší.
Pôrod bol rýchly. Aj ja som si myslela, že to bude akoby som bola prvorodička, ale lekár povedal, že maternica si pamätá. A veru si aj pamätala. Zobudila som sa okolo jednej v noci, že asi sa voľačo deje. Do šiestej som bola doma, potom ma manžel zaviezol, ale ešte vždy to bolo úplne v pohode, len také bolesti ako pri menzese. Vyšetrili ma, dali na monitor a poslali na izbu s tým, že si občas môžem dať teplú sprchu. Tam so bola do cca 10:30 kým neporodila druhá pacientka. To už boli bolesti intenzívnejšie, bola som otvorená na cca 7cm. Tam sa to nejako zaseklo až do dvanástej. Ešte lekár vraví, že ide na obed, že to stihne. Potom mi začali brutálne tŕpnuť ruky aj nohy, malá mi zatlačila na nervy nejaké. Tak mi sestrička kázala sa pretočiť na ľavý bok. No a hneď na to tlak. Tak kričím na sestričku, že už musíme, že už aj voda tečie. A ona, že - nesrandujte, šak len 7 cm 😂. V tom, ako na zavolanie prišiel lekár z obedu, sestrička kričí, že už vidí hlavu, lekár kričí, že nemá rukavice, ja som ani nohy zdvihnuté nemala. Lekár - že či nepočkám - no jasne, že nie 😅. Ešte som sa medzi posledným dvoma kontrakciami musela posunúť vyššie na posteli, lebo tým, že som mala dole nohy sa lekárovi zle manipulovalo s hlavičkou. Potlačila som a bola von. Takže vlastne ne jeden šup, lebo hlava vyšla bez môjho tlačenia naozaj veľmi ľahko. Rýchlovka to bola, ani ma nestrihli, stehy som mala tuším dva vonku a jeden vo vnútri, úplná paráda. Akurát to manžel nestihol, nemal mu kto otvoriť dvere 😂
K tomu ľahkému vytlačeniu - neviem, či je to naozaj tým, ale od cca 6 mesiaca som pila malinový čaj (z listov nazberaných u nás v lese) a jedla som pravidelne drvené ľanové semienka. Veľa som o tom čítala a mnohým to pomohlo. Nie žeby bol pôrod bezbolestný, ale dieťatko ľahko vykĺzlo.

gabriela_obzerova
25. apr 2022

@hana1906 gratulujem! Moje tretie je moj “medailonik”. Uz nemal byt, uz sme neplanovali. A je to to najlepsie, co sa mi mohlo stat. A sestricky ho miluju nenormalne! Neboj, vsetko uz vies, si uz starsia a mudrejsia, bude to uzasna materska :

zuzu1111
25. apr 2022

@janamiklusova ďakujem za popis 😁😉 .....no ja tiez mám 38, v čase pôrodu už 39 a 3mes, takže tiež obavy 🙈 ....ja som to tak brala, že prvé mesiace sú tie kritické, kadečo sa môže stať, tak počkáme.....čakám teraz s napätím na to sono na súkrom.klinike a možno keď tam pekne uvidím všetko v 3D a ešte povie domu, že je všetko oki, tak mi aj dotukne, že asi som fakt tehu 😁🙈
Dúfam, že to platí,že si každá maternica pamätá a že to bude rýchle 😉🙏. Ja som mala prvý pôrod taký, že nekonečný príbeh, aj epiduralku som mala a myslela som, kým mi ju dali (neskoro mi dali), že už dušu vypustim od bolesti a nevladania dychat.
Druhý pôrod bol bleskovka, porodila som ako naši povedali "jak ciganecka, čo už aspoň ôsme" ....išla som na vyvolávacku po termíne, na ôsmu ráno, kým ma pripravili, klystír, infizka atď, to bolo asi pol9 a o 11tej bol malý na svete, ani epiduralku som nestihla. Tiež bez nástrihu,len jeden kozmetický steh ako vravel doktor.....taký pôrod by som brala......Len ja som nikdy nezažila, čo je to mať kontrakcie doma a kedy ísť do nemocnice, takže to bude haluz, lebo druhý pôrod vyvolávacka a pri prvom mi začala predčasne odtekať plod.voda doma v 37tt a kontrakcie nikde, tak na p

zuzu1111
25. apr 2022

@janamiklusova ups skôr mi poslalo......na prijem a čakali čo bude a po 24h že už nemôžu čakať, tak tiež vyvolávali.....tak som zvedavá teraz.
Chudák vás manžel, že mu nemal kto dvere otvoriť 🙈👍 ....a nestihol
Tak nech vám vaša dcérka robí radosť, pozdravujem 😉

janamiklusova
26. apr 2022

@zuzu1111 Ďakujem veľmi pekne. Držím palce, nech všetko dobre dopadne. Hlavne buďte obaja zdraví, všetko ostatné sa vyrieši 😉

lusyc
26. apr 2022

Tiež máme tretie úplne neplánovane. Pri pcos, zlom zdravotnom stave a vyššom veku sa podarilo ani "neviem" ako. Vydesená som bola na začiatku, dve sekcie už boli, ci mi toto bolo treba. Všetky komplikácie z predošlých tehu sa mi opakovali. V 12tt vyzeralo, že sa ani neudrží, mala som masívne krvacanie. Ale vsetko si vybojoval. A ja ďakujem každý den za moje tri deti, kocham sa, mojkam si voňavé babatko. Ani som nesnívala o takej láske.

zuzu1111
26. apr 2022

@lusyc pozerám profil, že všetky detičky také drobné sa narodili, veľa ste si toho prežili asi v začiatkoch 😔 ....ja som prvú mala 2550g a menšie si už neviem predstaviť.....aspoň máte menšie vekové rozdiely, ja budem mať medzi prvou a týmto babom 12r.🙈 .....koľko máte rokov? Keď smiem vedieť 😉 .....krásne, že si to teraz užívate 😉 ....všetko dobré prajem

lusyc
26. apr 2022

@zuzu1111 ďakujem, všetko dobré aj vám.
Tento rok 38, tretia sekcia bola v 37r. a 3 mesiace. Pre pokoj som bola v 20.tt u dr.Grochala v Martine.

Strana
z2