icon

Čakáme tretie dieťa

23. nov 2025

Pekný večer mamičky. Je tu niekto kto má 2 detičky a čakal ďalšie? Máme doma 4r dcérku a 1,5r synčeka. MS mi mešká už týždeň, dnes som si spravila test pepino a clearblue a obe vyšli pozitívne. Chceli sme časom ešte jedno dieťatko, ale prišlo to skôr ako sme plánovali... Bojím sa či sa to dá zvládnuť v takomto vekovom rozdiele. Blbé poznámky si prosím nechajte. Ďakujem aj za prečítanie.

Strana
z6
anonym_8bd8c2
23. nov 2025

Ochrana zlyhala? Ci ziadna nebola, co?

anonym_576a20
23. nov 2025
@anonym_8bd8c2

@anonym_8bd8c2 doslova napísala blbe poznámky si nechajte a nevieš si pomôcť 🙄

anonym_dc320a
23. nov 2025
@anonym_8bd8c2

@anonym_8bd8c2 iste neužila antikoncepčnú tabletku zámerne a just sa bude tváriť, že užila ....

majus2323
23. nov 2025

@anonym_autor ach tieto ženy čo dlho nikto nepomiloval. To sú komentáre ženy.
Ok keby mala 18 a má frajera 3 mesiace chápem taký komentár ale je to rodina. Proste sa také veci dejú. Pýtala sa, či sa to dá zvládnuť. Potrebuje povzbudiť a nie čítať či mala ochranu. Tak nemala a čo ? Tak nemala a plánovali neskôr a čo ako ???
A tebe autorka- vieš aká je výchova detí , čo obnáša tehotenstvo, pôrod , šestonedelie a prvý rok. Dala si to 2x takže to dasts prehľadom aj 3.
Áno bude to náročné prvé roky ale staršia bude zachvilu parťáčka na úplne inej úrovni a toto babatko bude total šťastné vyrastať pri 2 súrodencoch. Všetko je tak, ako má byť.

anonym_cce96e
23. nov 2025
@majus2323

Ok keby mala 18 a má frajera 3 mesiace chápem taký komentár ale je to rodina. Proste sa také veci dejú. Pýtala sa, či sa to dá zvládnuť. Potrebuje povzbudiť a nie čítať či mala ochranu. Tak nemala a čo ? Tak nemala a plánovali neskôr a čo ako ???
A tebe autorka- vieš aká je výchova detí , čo obnáša tehotenstvo, pôrod , šestonedelie a prvý rok. Dala si to 2x takže to dasts prehľadom aj 3.
Áno bude to náročné prvé roky ale staršia bude zachvilu parťáčka na úplne inej úrovni a toto babatko bude total šťastné vyrastať pri 2 súrodencoch. Všetko je tak, ako má byť.

@majus2323 ale tak...co chce pocut?.................kazdy sudny clovek zijuci pohlavne bez ochrany musi ratat s tym, ze tehotenstvo je potencialne mozne...naco teraz rozprava, ze planovali? tak asi neplanovali...a ci to zvladne?..jasne, ze zvladne ...bude sice padat na hubu, ale je dospela a musi brat zodpovednost za nasledky svojho konania

majus2323
23. nov 2025
@anonym_cce96e

@majus2323 ale tak...co chce pocut?.................kazdy sudny clovek zijuci pohlavne bez ochrany musi ratat s tym, ze tehotenstvo je potencialne mozne...naco teraz rozprava, ze planovali? tak asi neplanovali...a ci to zvladne?..jasne, ze zvladne ...bude sice padat na hubu, ale je dospela a musi brat zodpovednost za nasledky svojho konania

@anonym_cce96e ešte raz. Chce povzbudiť. To je celé

anonym_cce96e
23. nov 2025
@majus2323

@anonym_cce96e ešte raz. Chce povzbudiť. To je celé

@majus2323 dost smutne, ze povzbudenie hlada na anonymnom MK...v naruci otecka by bolo lepsie

miadi
23. nov 2025

Jasne ze sa to da zvladnut 😁mam teda len 2 ale v okoli mam ludi co maju bezne 6 alebo 9 deti ( sekta) ale aj bezne ludia maju 3 . Ber to tak ze to malo byt . A ze to bude super . Ono je to dost o tom ako sa nastavis a ako sa k tomu postavis . Hlavne nech je drobatko zdrave , potom je to vsetko jednoduchsie . Tes sa a ver si ze to zvladnes. Budes mat viac roboty ale aj viac lasky 🥰 zameraj sa na to ze ste chceli este jedno . Nie na to ze si ho chcela neskor . Moze byt ze prave teraz je ten “ spravny “ cas a Preto sa to stalo , Ak mas s muzom harmonicky vztah tak sa nemas coho bat. Ste team.

miadi
23. nov 2025

Este Moj ujo bol z 3 deti a on mal 3 deti a vsetky jeho deti maju 3 deti .😁nie je to nic nezvladnutelne. ( a blbe reci je idealne ignorovat )

janinah
23. nov 2025

My sme traja surodenci a medzi nami je vzdy rozdiel 1,5 roka. A nasi to zvladali super.Samozrejme,ze to zvladneš aj ty s manzelom.

simona20201309
23. nov 2025
@anonym_576a20

@anonym_576a20 co je na tom blbé? Dospelá žena ktorá už má 2 deti asi vie ako sa robia deti, nie?

simona20201309
23. nov 2025
@anonym_8bd8c2

@anonym_8bd8c2 toto ma bude asi cely môj život udivovat 🙂 a mam dojem ze 90% deti ktoré sa narodia tretie v poradí s 1 až 1,5r odstupom sú nechcene deti/,,neželané"

anonym_edf43c
24. nov 2025
@anonym_dc320a

@anonym_8bd8c2 iste neužila antikoncepčnú tabletku zámerne a just sa bude tváriť, že užila ....

🥉Udelujem ocenenie primitivi tejto diskusie 🥉
@anonym_8bd8c2
@anonym_dc320a

Autorka jasne že to daš ❤️ hlavne najstaršie dieťa Ti časom bude pomahať . Ešte 9 mesiacov kym porodiš a to bude brutalna zmena u oboch 🥰 držte sa v ZDRAVIČKU

alkoholik
24. nov 2025
@anonym_edf43c

🥉Udelujem ocenenie primitivi tejto diskusie 🥉
@anonym_8bd8c2
@anonym_dc320a

Autorka jasne že to daš ❤️ hlavne najstaršie dieťa Ti časom bude pomahať . Ešte 9 mesiacov kym porodiš a to bude brutalna zmena u oboch 🥰 držte sa v ZDRAVIČKU

@anonym_edf43c Preco by boli primitivi??,
Ze clovek s rozumom vyjadri svoj nazor je primitiv?
Vela zien ma predstavu o velkej rodine. Ale skuste sa zamysliet kolko penazi, casu potrebujete na ne v tejto dobe. Ak ma manzel nadstandarny prijem preco nie. Ale ludia co ledva viziju a su financne negramotny a nevedia si spocitat kolko to bude stat, to je skor na zamyslenie. Aj ja by som chcel Ferrari, ale zial nemam nan. Kazde dieta ( ci sa vam to paci alebo ) stoji € a cas ktory zoberiete zase tym 2 detom a menzelovi. Potom je tu kopec diskusii ze manzel zdrhne od rodiny. Preto by som sa snazil vyvarovat do buducnosti problemom. Ono mat 3 deti v tejto dobe je fakt zlozite, takze nemalujte jej ruzove okuliare. Staci sa len prakticky zamysliet: byvanie, auto,kruzky..

miadi
24. nov 2025
@alkoholik

@anonym_edf43c Preco by boli primitivi??,
Ze clovek s rozumom vyjadri svoj nazor je primitiv?
Vela zien ma predstavu o velkej rodine. Ale skuste sa zamysliet kolko penazi, casu potrebujete na ne v tejto dobe. Ak ma manzel nadstandarny prijem preco nie. Ale ludia co ledva viziju a su financne negramotny a nevedia si spocitat kolko to bude stat, to je skor na zamyslenie. Aj ja by som chcel Ferrari, ale zial nemam nan. Kazde dieta ( ci sa vam to paci alebo ) stoji € a cas ktory zoberiete zase tym 2 detom a menzelovi. Potom je tu kopec diskusii ze manzel zdrhne od rodiny. Preto by som sa snazil vyvarovat do buducnosti problemom. Ono mat 3 deti v tejto dobe je fakt zlozite, takze nemalujte jej ruzove okuliare. Staci sa len prakticky zamysliet: byvanie, auto,kruzky..

@alkoholik ty si uplne nepochopil otazku autorky. Asi nebudes matka . Ona sa nikde nepyta ci to zvladne ekonomicky. Tretie dieta s muzom v plane mali Len neskor . Nie Preto ze by nemala $ ale Preto ze ma dost male deti a ty si nevies predstavit ake je to fyzicky a psychicky narocne mat viac malych deti ( ale deti su male len chvilku rastu ako z vody ) . Ona netuzi mat Ferrari . Ide skor o to ze sa dalsich par rokov moc nevyspi . A mà len dve ruky no deti budu 3. Ale deti maju aj otca a ten ma tiez ruky. Mat tri deti v tejto dobe nie je o moc zlozitejsie ako mat 2. A nie je to o “ dobe” ale o danych rodicoch ako aa kto vie postarat . To nie su ruzove okuliare nie kazdy zije z minima. Nie kazdy potrebuje ku stastiu Ferrari . Niekomu staci mat 3 zdrave stastne deti . Kazdy ma ine priority .

alkoholik
24. nov 2025
@miadi

@alkoholik ty si uplne nepochopil otazku autorky. Asi nebudes matka . Ona sa nikde nepyta ci to zvladne ekonomicky. Tretie dieta s muzom v plane mali Len neskor . Nie Preto ze by nemala $ ale Preto ze ma dost male deti a ty si nevies predstavit ake je to fyzicky a psychicky narocne mat viac malych deti ( ale deti su male len chvilku rastu ako z vody ) . Ona netuzi mat Ferrari . Ide skor o to ze sa dalsich par rokov moc nevyspi . A mà len dve ruky no deti budu 3. Ale deti maju aj otca a ten ma tiez ruky. Mat tri deti v tejto dobe nie je o moc zlozitejsie ako mat 2. A nie je to o “ dobe” ale o danych rodicoch ako aa kto vie postarat . To nie su ruzove okuliare nie kazdy zije z minima. Nie kazdy potrebuje ku stastiu Ferrari . Niekomu staci mat 3 zdrave stastne deti . Kazdy ma ine priority .

@miadi Ano suhlasim.
Ferrari bol len muzsky priklad... Ano som muz.
Ale odpoved jej nikto neda tu na MK ci to zvladnu, to musi ona vediet.

anonym_4d5b72
24. nov 2025
@miadi

Jasne ze sa to da zvladnut 😁mam teda len 2 ale v okoli mam ludi co maju bezne 6 alebo 9 deti ( sekta) ale aj bezne ludia maju 3 . Ber to tak ze to malo byt . A ze to bude super . Ono je to dost o tom ako sa nastavis a ako sa k tomu postavis . Hlavne nech je drobatko zdrave , potom je to vsetko jednoduchsie . Tes sa a ver si ze to zvladnes. Budes mat viac roboty ale aj viac lasky 🥰 zameraj sa na to ze ste chceli este jedno . Nie na to ze si ho chcela neskor . Moze byt ze prave teraz je ten “ spravny “ cas a Preto sa to stalo , Ak mas s muzom harmonicky vztah tak sa nemas coho bat. Ste team.

@miadi V akej sekte musia mať 6az 9 deti? Ja len, aby som sa jej vyhol. 🙂

belllinka
24. nov 2025

Cize zlyhala antikoncepcia?

anonym_4d5b72
24. nov 2025

Si hlboko veriaca katolícka? Lebo toto sa deje hlavne v takých rodinách. Ak by si bola ateistka, tak by si vedela, ako vyriešiť tvoje tehotenstvo vyriešiť (interrupcia) a na koníka by si určite nepísala. No čo sa stalo, sa neodstane. Dieťa musíš prijať. Ja mám tiež z tohto strach, dve deti máme a tretie (a ďalšie) si určite nemôžeme dovoliť. Bude potrebné nasledovný raz použiť nejaký druh antikoncepcie (najlepšie asi kondóm). Aj ja budem používať kondóm (a modliť sa, aby sa nič nestalo), hoci viem, že je to proti pravidlám mojej viery. Tretie dieťa vychovas, keď si dala dve. Neboj sa.

anonym_710b45
24. nov 2025

Toto su otrasne komentare,podaktore fakt hrozne.
Neboj date to v pohode,zo zaciatku to bude zahul ako pri kazdom malickom ale aj to malicke vyrastie a bude fajn.
My sme planovali 4 deti,mame 5 a nelutujem.Ten najmensi je laska vsetkych.
Pri 3detoch sme kupovali dom,a bez problemov aj hypo dostali,tak ako aj pri 5tich nebol hypo problem.
Robime obaja,prijem mame krasny a myslime ozaj na vsetko.Aj na dovolenky chodime,aj deti maju ozaj,co chcu.
Tak sa neboj,3deti su este uplne v pohode.Hlavne,aby ste boli vsetcia zdravi,to je zaklad vsetkeho.

olimuc
24. nov 2025

Kym sa ti narodi 3 tie dieta, mozes dat 2 do skolky alebo najneskor od sptembra. Druhe bude mat cez 2 roky, takze to urcite zvladnes …nie 2 roky nie je az taky maly rozdiel, len musis trocha planovat dopredu a v ramci logistiky este surodenecky kocik so stupienkom, kvoli volnym rukam 1 dieta + kocik udrzis … 2 tazko … ked viac nechcete, rozmyslala by som o definitivnej antikoncepcii.

autor
24. nov 2025
@anonym_8bd8c2

@anonym_8bd8c2 Blbá poznámka, ale ja som nenapísala, že nechceme dieťa. Napísala som, že sme chceli trochu neskôr. To je rozdiel.

anonym_ec7080
24. nov 2025

Ak si ho aj prípadne nenecháš, nikto by ťa nemal ukameňovať, vaša voľba.

autor
24. nov 2025
@majus2323

@majus2323 ďakujem krásne 🙏 dcérka už teraz pomáha s bračekom tak snáď to bude tak aj pri tomto.

belllinka
24. nov 2025
@anonym_710b45

Toto su otrasne komentare,podaktore fakt hrozne.
Neboj date to v pohode,zo zaciatku to bude zahul ako pri kazdom malickom ale aj to malicke vyrastie a bude fajn.
My sme planovali 4 deti,mame 5 a nelutujem.Ten najmensi je laska vsetkych.
Pri 3detoch sme kupovali dom,a bez problemov aj hypo dostali,tak ako aj pri 5tich nebol hypo problem.
Robime obaja,prijem mame krasny a myslime ozaj na vsetko.Aj na dovolenky chodime,aj deti maju ozaj,co chcu.
Tak sa neboj,3deti su este uplne v pohode.Hlavne,aby ste boli vsetcia zdravi,to je zaklad vsetkeho.

@anonym_710b45 to je najake pravidlo, ze ked vy mate 5 deti, pekny prijem a deti vsetko, co si zaziadaju, tak to tak bude aj u ostatnych?

ciama
24. nov 2025

@anonym_autor ked sa chce, tak sa da vsetko zvladnut. Bude to isto narocne ale da sa to zvladnut

anonym_710b45
24. nov 2025
@belllinka

@anonym_710b45 to je najake pravidlo, ze ked vy mate 5 deti, pekny prijem a deti vsetko, co si zaziadaju, tak to tak bude aj u ostatnych?

@belllinka neni to pravidlo,to mas pravdu.Ale hejtovat tiez nemusite,ked sa pani pyta hlavne na ten maly vekovy rozdiel,babo planovali tak ci tak.A tu jej potrat radite,sa tu uz konecne podaktore uvedomte.

anonym_62b089
24. nov 2025

@anonym_autor ak mas pochynosti kludne sa obrat na poradnu Alexis. Su tam super psychologicky a pomahaju aj neplanovane tehotnym. 😉

anonym_f5d087
24. nov 2025
@anonym_576a20

@anonym_576a20 No tak ked nechcem 3 deti s malym vek.rozdielom, tak nesexujem a ak sexujem, chranim sa. Ocividne je tehotna a pyta sa, ci sa to da zvladnut. Co caka, ze jej napiseme "nie" a potom ???

belllinka
24. nov 2025
@anonym_710b45

@belllinka neni to pravidlo,to mas pravdu.Ale hejtovat tiez nemusite,ked sa pani pyta hlavne na ten maly vekovy rozdiel,babo planovali tak ci tak.A tu jej potrat radite,sa tu uz konecne podaktore uvedomte.

@anonym_710b45 a ako jej teda pomohla tvoja odpoved, ze mate barak a chodite na dovolenky? Okrem toho, ze si sa potrebovala pochvalit

Strana
z6