Dá sa spomaliť rast väčšieho bábätka v tehotenstve?
Ahojte dievčatá,viem,že tu už možno taka diskusia bola,ale nechce sa mi pátrať. Tak sa chcem spýtať báb,ktoré to mali podobne. Som pomaly v 33tt. a dnes som bola na genetike,keďže rodím v 36(babo je zdrave),ale od skoro začiatku tehotenstva je o tyzden staršie,tým pádom aj väčšie. Dnes už má malý 2114g,tehotenskú cukrovku nemám. Dá sa nejako spomaliť jeho priberanie?Každý vraví,že bábätka ešte len teraz začnú priberať a celkom mám strach z jeho veľkosti. Samozrejme teším sa,že je zdravý,ale či sa to nedá nejako trošku spomaliť,napríklad obmedziť sladké. Som prvorodička.
Nieje to úplne 100% presné, takže neobmeduj nič
Uplne hlupe uvazovanie, tie cisla su hausnumera, vahu jedlom neovplyvnis preboha a nikto ti nezaruci s akou vahou sa realne narodi. Studuj si starostlivost a dojcenie, nie zbytocne hluposti na urovni plochej zeme
To meranie nie je presne, je to +/- 500 g. Mna strasili, ze dieta 3700 g, nakoniec z toho bolo 3200 g, priberanie dieatka neovplyvnis, berie si co potrebuje.
A hlavne, ,,o týždeň” väčšie? Veď odchýlka je plus mínus 2tt
@sim_simonka ono možno ma to vydesilo,že sa ma začala vypytovať aj akú som mala ja váhu,môj partner,keď sme sa narodili,či nemám cukrovku..atď, ja len ci dakto nemal podobnú skúsenosť 🙂 ale viem...základ je zdravie môjho babatka.. 🙂
@anonym_autor nie, neda, rovnako ako ked rastie aj po porode, tak rastie. Tiez som nemala diabetes, mala mala v 38tt cez 3,5kg a 54cm
@sim_simonka ono možno ma to vydesilo,že sa ma začala vypytovať aj akú som mala ja váhu,môj partner,keď sme sa narodili,či nemám cukrovku..atď, ja len ci dakto nemal podobnú skúsenosť 🙂 ale viem...základ je zdravie môjho babatka.. 🙂
@anonym_autor inak nasa mala rastie na 97% percentile uz 9 mes, v 9 mes ma 9,5kg a 80cm alebo tak. Proste velke dieta. Nevieme preco je taka vacsia, ma take tempo a uvidime ako bude dalej
@anonym_autor tak to sú kontrolné otázky. Aby vedeli aj oni čo čakať a čo si nabudúce všímať. Ak ste vy s manželom boli väčšie deti, je pravdepodobne že aj vaše bude väčšie. Ale nie je to stopercentne. Nestresuj, kľud, uvidíš nabudúce. Ak máš dostatok plodovej vody, ak sa neotvaras, ak nemáš vysoký tlak…všetko je s najväčšou pravdepodobnosťou v poriadku
ja ze povies, ze je vacsie o dva mesiace a nie o TYZDEN :D nehnevaj sa, ale je to usmevne. ak si zoberies, ze to meranie je orientacne tak totalne zbytocnost riesis. ja mam raz o tyzden mensie, raz o tyzden vacsie a nenapadlo by ma takto uvazovat. obzvlast ked sa to neda ovplyvnit
Ach staré dobré časy,keď som počas tehotenstva žiadne takéto informácie nemala
Prepac ale nechapem co riesis a to sa naozaj snazim nemysliet v zlom. Tvoje dieta ma uplne normalnu vahu, okrem toho ze usg meranie je s odchylkou +-500g. Ale ak chces spomalovat rast dietata, mozes skusit nejest 🙄 mozno pomoze... (Nech Ti to ani nenapadne!!).
Babatko si samo berie kolko potrebuje. Ja som mala 4x tehotenstvo. Najmensi 3200 najvacsi 3900.
@anonym_autor naozaj velmi dufam, ze toto srandujes, inak si dovolim pochybovat o tom, ci si v poriadku... dieta rastie podla vlastnej potreby a genetickej predispozicie, preto je pre niektore deti 2800 akurat tak isto ako pre ine 4800... chapes? mimo ine, tolerancia pri merani je +- 500g... ako co by si rada drzala dietu , aby dieta uz nepribralo? a nie je ti to jedno, ked je dieta v poriadku? tak ako prirodzene nemusis porodit dieta do 3 kil, mozes prirodzene kludne porodit aj 5 kilove...
Pre vsetky mudrlantky,ze prečo to rieši. Ja to riesim tiez, s tym rozdielom,ze toto bude tretie babo. Od prvého merania to môjmu gynekologovi a aj druhemu, ku ktorému chodím na velky utz vychadza babo o dva tyzdne vacsie. Keby to vychadzalo jednemu ok, ale obom nezavisle. Prve dve deti mali pri porode 3kg, toto podla predpokladov sa bude blizit k 4 kg. Tehotensku cukrovku nemam, neprejedam sa ani nic, na zaciatku som mala silne nevoľnosti takze som najprv vela schudla. Momentálne som 35tt a som na svojej pôvodnej vahe pred tehotenstvom. Teraz som od poradne k poradni ani nepribrala,praveze schudla 🤷 takze velkost nášho bábätka mi je zahadou 😁 a preco to moj doktor riesi? Lebo mam 150 cm, som drobna a porod vacsieho baba by mohlo byt riziko. Prvy porod bol tazky a malemu museli na konci pomoct VEXom. A to bol 3 kg cervicek. A uz vtedy sa zastupca primara vyjadril,ze pri mojej telesnej stavbe by si na prirodzeny porod trufol pri vahe do max 3400g. Takze ja idem buduci tyzden po meraniach do nemocnice, kde primar rozhodne ci je to indikacia na CS alebo nie. Proste aj keď bábo vacsie, uz u mna nemá chúďa ani miesto..neviem kde by sa pomestilo ešte mesiac 😅 minulý tyzden mi aj doktor povedal ze ma hlavicku strasne nizko, uz asi nevie kde by sa tam ulozilo 😁 nema miesta u mna tolko akoby malo u vyssej zeny proste.
Samozrejme nechcem male nijako obmedzovať 😁 jem normálne, vsak ked pribera nech pribera... To sa naozaj neda nijako stopnut.
Prispievam tu len preto, aby ste sa tu prestali do autorky navazat. Lebo pri niektorých ženách sa vahovy odhad babatka pred porodom riesi a nie je to vymysel. Najma ked je prvorodička a proste nie vsetko este vie. Ved nato je tu forum, aby sa opytala.
Ak nemate co normalne alebo k veci napisat, nepiste nic. Ci vas k tomu niekto nuti?? Och...
Pre vsetky mudrlantky,ze prečo to rieši. Ja to riesim tiez, s tym rozdielom,ze toto bude tretie babo. Od prvého merania to môjmu gynekologovi a aj druhemu, ku ktorému chodím na velky utz vychadza babo o dva tyzdne vacsie. Keby to vychadzalo jednemu ok, ale obom nezavisle. Prve dve deti mali pri porode 3kg, toto podla predpokladov sa bude blizit k 4 kg. Tehotensku cukrovku nemam, neprejedam sa ani nic, na zaciatku som mala silne nevoľnosti takze som najprv vela schudla. Momentálne som 35tt a som na svojej pôvodnej vahe pred tehotenstvom. Teraz som od poradne k poradni ani nepribrala,praveze schudla 🤷 takze velkost nášho bábätka mi je zahadou 😁 a preco to moj doktor riesi? Lebo mam 150 cm, som drobna a porod vacsieho baba by mohlo byt riziko. Prvy porod bol tazky a malemu museli na konci pomoct VEXom. A to bol 3 kg cervicek. A uz vtedy sa zastupca primara vyjadril,ze pri mojej telesnej stavbe by si na prirodzeny porod trufol pri vahe do max 3400g. Takze ja idem buduci tyzden po meraniach do nemocnice, kde primar rozhodne ci je to indikacia na CS alebo nie. Proste aj keď bábo vacsie, uz u mna nemá chúďa ani miesto..neviem kde by sa pomestilo ešte mesiac 😅 minulý tyzden mi aj doktor povedal ze ma hlavicku strasne nizko, uz asi nevie kde by sa tam ulozilo 😁 nema miesta u mna tolko akoby malo u vyssej zeny proste.
Samozrejme nechcem male nijako obmedzovať 😁 jem normálne, vsak ked pribera nech pribera... To sa naozaj neda nijako stopnut.
Prispievam tu len preto, aby ste sa tu prestali do autorky navazat. Lebo pri niektorých ženách sa vahovy odhad babatka pred porodom riesi a nie je to vymysel. Najma ked je prvorodička a proste nie vsetko este vie. Ved nato je tu forum, aby sa opytala.
Ak nemate co normalne alebo k veci napisat, nepiste nic. Ci vas k tomu niekto nuti?? Och...
@anonym_3a2140 a co je tvoja pointa? Ako teda zabranis any dieta nerastlo a nepriberalo? Alobalom na hlave? 😁
@anonym_3a2140 a co je tvoja pointa? Ako teda zabranis any dieta nerastlo a nepriberalo? Alobalom na hlave? 😁
@anonym_08c91a nevieš čítať ?? Odpovede na tvoje zbytočné otázky nájdeš na konci jej príspevku.
Neberies náhodou prenatalne vitamíny? Ale spomaliť nemáš ako. Mne sa prvé dve deti narodili s váhou od 3 kg, teraz onedlho rodím tretie a od začiatku je o 2:týždne väčšie. Hlavne, nech je zdravé
@anonym_08c91a nevieš čítať ?? Odpovede na tvoje zbytočné otázky nájdeš na konci jej príspevku.
@anonym_92a1ac citat viem, skopiruj mi teda odpoved, a bacha, neubliz si
@anonym_08c91a moja pointa je, ze nie u každej ženy je odhadovana vaha babatka zbytocny udaj. Ano, niektorym je jedno ci male bude mat 3 ci 4,5 kg... Porodia normálne oboje. Ale u niekoho to je napr indikacia na cisarsky.
Nikde nepíšem o tom, ze by sa mal nejako rast spomalit a ze s tym ma čo urobiť.
Ale napisala som ten príspevok ako kvoli tym,ktore sa do nej navazali, ze prečo riesi vahu. Preto. Kludne si ho precitaj viackrát,ak si na prvýkrát všetko z neho nevstrebala....nikto sa ti za to nebude posmievat 👍
@anonym_08c91a moja pointa je, ze nie u každej ženy je odhadovana vaha babatka zbytocny udaj. Ano, niektorym je jedno ci male bude mat 3 ci 4,5 kg... Porodia normálne oboje. Ale u niekoho to je napr indikacia na cisarsky.
Nikde nepíšem o tom, ze by sa mal nejako rast spomalit a ze s tym ma čo urobiť.
Ale napisala som ten príspevok ako kvoli tym,ktore sa do nej navazali, ze prečo riesi vahu. Preto. Kludne si ho precitaj viackrát,ak si na prvýkrát všetko z neho nevstrebala....nikto sa ti za to nebude posmievat 👍
@anonym_3a2140 ty si ale arogantna chudera. Autorka sa jasne pytala ako spomalit rast a priberanie dietata v bruchu, a nie to ci lekar riesi velkost kvoli prirodzenemu porodu alebo sekcii...
@anonym_3a2140 ďakujem za odpoveď,chápem ze druhé maminky,to možno hneď zobrali scenárom ako keby som šla teraz hladovať,ale je pravda ze jem viac sladkeho/do toho femibion,tak som sa zamyslela ci práve to nemá vplyv na babo, do toho cisársky rez pri veľkých bábätkach. Tak som chcela len vediet ci s tym dakto nemal skusenosti. Plus tiez mi vypocty robia dvaja lekari.Prečítala som si každý príspevok a názor,ale Vám ďakujem za empatiu 🙂
Ja som sa touto temou zaoberala, kedze moje oboje deti mali pri porode 4380g a teraz cakam dalsie. Pouvazuj aj nad genetikou - ak ma otec 2m, nemozes zrejme cakat babatko narodene s 48cm.
Podla oficialnych rad, napriek tomu, ze nemas gestacny diabetes, by sa cukrovkova dieta mala pomoct, aj keby obmedzene.
Z neoficialnych rad o ktorych som pocula v Afrike od zien je to, ze mas pit cierny caj a jest uhorky 😂 Smejem sa na tom, lebo ja to nedokazem, ale uplne im verim, lebo ich bizardne triky overene ziadnym vyskumom, ale praktizovane milion zenami casto funguju
A co sa tyka odhadov, u mna boli vzdy velmi presne. Zalezi, aka masina a doktor to mera
@anonym_3a2140 ak ti to pomoze, moja mama s tvojou vyskou porodila 4.5 kg dieta: v porodnici najmensia matka a najvacsie dieta
Teraz citam, ze jes sladkosti a beries vitaminy. ou to treba zrusit...jasne, ze s tym sa spajaju velke babatka. aj ked uz moze byt trochu neskoro, lebo toto na zaciatku vyformovalo placentu tak, ze efektivne zasobuje dieta glukozou. Velke dieta-velka placenta a to uz nezmenis
@anonym_3a2140 ty si ale arogantna chudera. Autorka sa jasne pytala ako spomalit rast a priberanie dietata v bruchu, a nie to ci lekar riesi velkost kvoli prirodzenemu porodu alebo sekcii...
@anonym_08c91a arogantna chudera? A to mi akoze preco pises? Nepochopila som velmi tomuto tvojmu vylevu 🤷
Ja som rodila syna 40+6, cely cas vitaminy, tehu aspirin, progesteron skrz potraty pre nedostatocny vyvin placenty, mal 3,7kg a 53cm, bez diabetu, so sladkeho mi bolo zle. Dcera to site nasadene skrz anamnezu a vek, rodila som 38tt a mala cez 3,5kg. Ako u nas je pristup taky, ze ked je pocas porodu nieco, ze vidia, ze to nepojde, tak to ide na cisarak. Vyvolavaju pri vahe od 4kg/ 38tt. Pri dcere som tiez nejako velmi sladke nejedla, to som furt grcala. Tak si vyberte. Najskor bola ta placenta dobre prekrvena, ale obe deti mali v 37tt uz hranicne hodnoty pri tej placente. Ja ani neviem ako to u syna vydrzalo cele.
@anonym_3a2140 sesterka ma 158 cm a porodila prve dieta s 3700 a druhe s 4300 prirodzene. Ono to zavisi aj od sirky panvy, ale zase tie vacsie/tazsie deti, nemusia mat umerne aj obrovsku hlavu a ta je pri porode podla mna dolezita v prvom rade. Ak sa Ti vojde kvoli rozmerom panvy do porodnych ciest (mali zmerat), tak sa da aj vacsie dieta porodit. Ja som sice mala 4 deti, ale max 3100g malo najtazsie, neriam 152 cm a porody relativne dobre. Tam ide aj o elasticitu tkaniv. Ale poznam aj zenu, co je len kusok vyssia odo mna, ale na prvy pohlad ma panvu uzku, takze toto naozaj musia zvazit lekari, lenze ich merania su dakt niekedy mimo.
Sestru furt strasili, ze je dcera malicka a ma ist do nemocnice a vykaslala sa na to, a mala sa narodila ako valibuk 🫣😁.

@anonym_autor nie nedá, a prečo by si to asi tak robila ? 😅 bože, to že ti ho zmerali a odvážili, nemusí to tak byť, a nie neboj, to že ma teraz v 33tt 2000g neznamena ze bude mat v 40tt 6000g ... kludne sa moze narodiť s hmotnosťou 3600g .. cize nie nebude rýchlo priberať 🫣🫣🫣🫣