Dá sa spomaliť rast väčšieho bábätka v tehotenstve?
Ahojte dievčatá,viem,že tu už možno taka diskusia bola,ale nechce sa mi pátrať. Tak sa chcem spýtať báb,ktoré to mali podobne. Som pomaly v 33tt. a dnes som bola na genetike,keďže rodím v 36(babo je zdrave),ale od skoro začiatku tehotenstva je o tyzden staršie,tým pádom aj väčšie. Dnes už má malý 2114g,tehotenskú cukrovku nemám. Dá sa nejako spomaliť jeho priberanie?Každý vraví,že bábätka ešte len teraz začnú priberať a celkom mám strach z jeho veľkosti. Samozrejme teším sa,že je zdravý,ale či sa to nedá nejako trošku spomaliť,napríklad obmedziť sladké. Som prvorodička.
To sa chodi na genetiku ked budem rodit ako 36rocna? Je to povinne?
Dakujem
@bluka2 prosim Ta, jedla som vitaminy pri 4 detoch a tony sladkeho a prve dieta malo v 41. tyzdni 2800g, dalsie 3050, tretie 3100 v 39 tyzdni a v 38 tyzdni narodene stvrte malo 2900. Tak jak to?
@anonym_0f4e69 vsak bud rada, aspoň teda ja si to tak predstavujem, že taký pôrod musí byt skvelý…
Dakujem
@anonym_7fe004 odporúčané nie je povinné.
Moje malo v 35 týždni 3500 :D bolo o mesiac väčšie. Narodilo sa v 38+2 a malo 4420 ...váha tvojho je myslím ok.
Mne bolo povedane, ze od 4kg sa vyvolava alebo riesi CS. Je to aj kvoli tomu ze pri porode sa moze dieta zaseknut plieckami a potom ide o zivot. A viem to preto, lebo bol zly odhad vahy, dcera sa narodila s 4,7kg a pri porode sa zasekla, musel ju doktor rukami vytiahnut
Dakujem
@anonym_7fe004 mňa poslali skrz veku,ale môj gynekológ je taký,že nechce nič zanedbať,tak neviem ako je to u iných.
Pre vsetky mudrlantky,ze prečo to rieši. Ja to riesim tiez, s tym rozdielom,ze toto bude tretie babo. Od prvého merania to môjmu gynekologovi a aj druhemu, ku ktorému chodím na velky utz vychadza babo o dva tyzdne vacsie. Keby to vychadzalo jednemu ok, ale obom nezavisle. Prve dve deti mali pri porode 3kg, toto podla predpokladov sa bude blizit k 4 kg. Tehotensku cukrovku nemam, neprejedam sa ani nic, na zaciatku som mala silne nevoľnosti takze som najprv vela schudla. Momentálne som 35tt a som na svojej pôvodnej vahe pred tehotenstvom. Teraz som od poradne k poradni ani nepribrala,praveze schudla 🤷 takze velkost nášho bábätka mi je zahadou 😁 a preco to moj doktor riesi? Lebo mam 150 cm, som drobna a porod vacsieho baba by mohlo byt riziko. Prvy porod bol tazky a malemu museli na konci pomoct VEXom. A to bol 3 kg cervicek. A uz vtedy sa zastupca primara vyjadril,ze pri mojej telesnej stavbe by si na prirodzeny porod trufol pri vahe do max 3400g. Takze ja idem buduci tyzden po meraniach do nemocnice, kde primar rozhodne ci je to indikacia na CS alebo nie. Proste aj keď bábo vacsie, uz u mna nemá chúďa ani miesto..neviem kde by sa pomestilo ešte mesiac 😅 minulý tyzden mi aj doktor povedal ze ma hlavicku strasne nizko, uz asi nevie kde by sa tam ulozilo 😁 nema miesta u mna tolko akoby malo u vyssej zeny proste.
Samozrejme nechcem male nijako obmedzovať 😁 jem normálne, vsak ked pribera nech pribera... To sa naozaj neda nijako stopnut.
Prispievam tu len preto, aby ste sa tu prestali do autorky navazat. Lebo pri niektorých ženách sa vahovy odhad babatka pred porodom riesi a nie je to vymysel. Najma ked je prvorodička a proste nie vsetko este vie. Ved nato je tu forum, aby sa opytala.
Ak nemate co normalne alebo k veci napisat, nepiste nic. Ci vas k tomu niekto nuti?? Och...
@anonym_3a2140 asi si nepochopila pisany text... otazka je preco riesi vahu dietata, ked jej z toho vyplynie jedine- indikovana sekcia kvoli vahe... ale ona sa pytala, ako vie ovplyvnit finalnu vahu dietata a tu je otazka aj odpoved uplne zbytocne, pretoze ako sama pises, si malicka a napriek tomu mozes mat velke deti a nebyt usposobena prirodzenemu porodu atd...
Mne bolo povedane, ze od 4kg sa vyvolava alebo riesi CS. Je to aj kvoli tomu ze pri porode sa moze dieta zaseknut plieckami a potom ide o zivot. A viem to preto, lebo bol zly odhad vahy, dcera sa narodila s 4,7kg a pri porode sa zasekla, musel ju doktor rukami vytiahnut
@carduelis To v starych casoch tak bolo a teda este v nejakych krajinach, kde su znami tym, ze v nemocniciach maju iba chirurgicke saly na porod a nie porodne saly, ako napr. v Brazilii. Inak vaha nie je indikacia na sekciu v modernej medicine
@carduelis To v starych casoch tak bolo a teda este v nejakych krajinach, kde su znami tym, ze v nemocniciach maju iba chirurgicke saly na porod a nie porodne saly, ako napr. v Brazilii. Inak vaha nie je indikacia na sekciu v modernej medicine
@bluka2 no neviem, ale bezne to tak stale je, ja som sa s tym stretla pomerne casto. Hlavne tie zeny s velkymi babatkami maju casto vyssi vek, po IVF, proste nie su v takej kondicii a toto je to, preco porodnici zvazuju od 4kg, co s tym. Dnes nikto nechce ist domov bez dietata len skrz to, ze sa nieco nepodari.
@bluka2 no neviem, ale bezne to tak stale je, ja som sa s tym stretla pomerne casto. Hlavne tie zeny s velkymi babatkami maju casto vyssi vek, po IVF, proste nie su v takej kondicii a toto je to, preco porodnici zvazuju od 4kg, co s tym. Dnes nikto nechce ist domov bez dietata len skrz to, ze sa nieco nepodari.
@kiki68 Ja som mala 4,4 kg v 28. rokoch, cize nie az tak stara a bez problemu a rovnako to iste potom aj druhy krat. Inak tato tema sa vyskytuje teraz dost aj v terminovej skupine, cize sa mi to zda pomerne bezne. No asi sa mame dobre, viac ci lepsie jeme alebo kto vie cim to je. Nezabudni, ze operacia ma tiez rizika.
Tak naberanie veľkosti sa dá do určitej miery ovplyvniť. Základ - cukor, tehotenské vitamíny, dokonca aj priveľa kuracieho mäsa. Vysvetlím. Možno to znie zvláštne, ale teda tehotenské vitamíny nie sú zas nevyhnutné užívať celé tehotenstvo. Viacerí doktori upozorňujú na to, že sa deti potom rodia väčšie. Základ je jedine kys. Listová (z nej ti, dokonca vo vyšších dávkach, chutí aj viac jesť. Podvedome). Možno by som pridala nejaké omegy vo vyšších štádiách pre vývoj mozgu. Ale ak máš dobrú kvalitnú stravu, tie vitamíny sú už navyše.
Ešte zaujímavejšie je kuracie mäso. Mám kamošku so 4 deťmi. Niekto z jej rodiny dostával prídeli kuracieho mäsa, keďže pracoval v hydinarni. Každú chvíľu robila iba kuracie. Ale vieš si predstaviť aké sliepky to boli - kŕmené zmeskou s hormónmi na podporu rastu a antibiotikami, aby ich nejaká choroba neporazila skôr ako porážkareň. Takže to všetko mala v tom mäse a následne vo svojom tele. Prvé dve deti mali značne cez 4 kilá. Potom jej gynekológ pri treťom bábätku povedal nech výrazne obmedzí hydinu. Ďalšie dve deti už mali okolo 3.5kg.
P.s. nechápem zosmiesnovanie, ktoré tu poslednou dobou vidím príliš často. Hneď sa niektoré pýtajú či je autorka normálna, odporúčaju rodenie s alobalom na hlavne (len parafrazujem, zas ma neberte doslova)... Všade je nenávisť a posmešky. Sú toho plné internety. Nevozte tento hnoj aj na koníka.

Teraz citam, ze jes sladkosti a beries vitaminy. ou to treba zrusit...jasne, ze s tym sa spajaju velke babatka. aj ked uz moze byt trochu neskoro, lebo toto na zaciatku vyformovalo placentu tak, ze efektivne zasobuje dieta glukozou. Velke dieta-velka placenta a to uz nezmenis
@bluka2 prosim Ta, jedla som vitaminy pri 4 detoch a tony sladkeho a prve dieta malo v 41. tyzdni 2800g, dalsie 3050, tretie 3100 v 39 tyzdni a v 38 tyzdni narodene stvrte malo 2900. Tak jak to?