Dcérke som želala sestričku, ale čakám chlapčeka
Ahojte. Skacem do jamy levovej ale.....
Dozvedeli sme sa, ze k nasej dcerke pribudne bratcek. Bolo nam to jedno, tesili sme sa na obe pohlavia rovnako, videli sme v kazdom velke vyhody. No a po sone to prislo....vsetko na mna dolahlo a preplakala som zopar hodin, prisla na mna uzkost z toho, ze sama mam bratov, a ktorymi vychadzam uplne vlazne, aj oni medzi sebou...jednoducho ziadne puto, ale aspon ked boli mali, hrali sa spolu. Ja som bola vecne sama a velmi som trpela a vyrastala skoro ako jedinacik. Vsetko to na mna dopadlo a zelala som si k dcerke sestricku, aby aspon ona mala nejaku zensku spriaznenu dusu .... proste....nechapem sa....asi hormony. Ale som si ista, ze to cele je preto, ze si to prirovnavam k sebe a bratom ... bohuzial, mam to v srdci navzdy a vela veci boli .... neviem sa od toho odosobnit a miestami mam dojem, akoby som dcerke isla s bratcekom ublizovat. Nemal niekto cosi podobne?
Nezáleží na pohlaví,ale na povahe. 🙂 Držím palce!
@hederamonstera podla mna je horsie v takomto pripade nevediet...este viac by sa vzila do toho ze bude mala sestricka. ja sa tiez neviem stotoznit s tymto ale ak uz niekto ma "vysnivane" pohlavie, je lepsie vediet dopredu ako to je naozaj a nevzit sa do toho, ze to bude to "vysnivane" a pripravit sa na to, co bude. podla toho co citam a pocujem, vacsina tých ktorí nechcu vediet pohlavie, prave preto nechcu vediet, chcu zit v tej svojej predstave co najdlhsie a nemyslim si, ze to je dobre
@queen_el tak ja celkovo nechapem NACO niekto sniva o nejakom pohlavi, ale az tak, ze bude smutny, ze to je druhe pohlavie....vsak viem, ze taku vec nijako neovplyvnim. Proste prijmem pohlavie ake pride. Fakt tomu nerozumiem. Nedava mi to zmysel. Jedine, ze chce premietnut svoje nenaplnene sny zo svojho zitia do svojho dietata ale to je tiez chore a to dieta tym bude trpiet.
@hederamonstera ano ved ja tiez pisem, ze sa s tym neviem stotoznit...len som reagovala na to, ze podla mna je lepsie, ze uz to vedia, aspon si to nenahovara do porodu, to by bolo horsie aj na psychiku
@siska25 a autorka...chapem Vas. My mame prveho chlapceka a druhe dievcatko. Ked mal 7 a ona 5, tak sa nam neplanovane podarilo tretie. Bola som vnutorne presvedcena, ze to bude dievcatko. Lebo syn uplne flegmaticky, ze no dobre, ale dcerka v kuse basnila o sestricke. A ked boli so mnou na sone, tak sa rozplakala, ze to bude chlapcek. A ja som sa do porodu nemohla zmierit s tym, ze to bude chlapec, navyse, ked svagrina cakala o mesiac po mne dievcatko. A sesternici sa 5 dni pred nasim druhym synom narodila tiez dcerka. Este aj meno som narychlo vyberala, lebo som neplanovane rodila skor kvoli zdravotnym problemom a este mesiac po porode som sa nevedela vyrovnat s menom, ake som mu dala...Deti vzali braceka uplne super, dcerka ho cuodi kupat so mnou, kocikuju ho, hraju sa s nim, prebaluju (teda pomahaju), krmia ho a dcerka je z neho hotova. Ale stale opakuje, ze este chce sestricku. Ona sa potrebuje hrat take dievcenske hry, syna to uz prestava bavit a ju az tak tie dinosaury a technika nebavi. Lenze keby to aj vyslo, aj tak uz bude medzi nimi velky vekovy rozdiel, ked sestricku by bavili babiky v 6 rokoch, tak ju uz v 12 bavit nebudu 😅. No, my sme to vysvetlovali detom tak, kedze sme veriaci, ze Jezisko najlepsie vie, koho mamine pksle do vruska, aku dusicku, ci nam treba chlapceka alebo dievcatko a musime to tak brat, ze On to tak vybral. A aj ja som sa tak nejak s tym vyrovnala a nase zlaticko je milacik celej rodiny. Dobre to bude, neboj 😉
Ono medzi deťmi nech sú akéhokoľvek pohlavia prídu proste nezhody. Takže ako to by som nejak neriešila. Možno sa obávaš zbytočne, neboj dobré to bude
Prepáč hormóny nehormóny,môžeš byť rada,že máš zdravé dieťatko,mnohé to šťastie nemajú ❤️takže vyspať sa z toho a rozmýšľať nad inými prioritami
@vlada2401
Nenecham ho v porodnici, bude milovany, nebude mu nic chybat, o to sa neboj.
Ale vela mamiciek mi tu napisalo aj skutocne pribehy, ktore mi pomohli, to, ze mozem dakovat za pocatie, za zdravie......o tom som vedela a uvedomujem si to😉
Mala ked zobrala $ co nasetrila od zubkovej a sla si kupit hracku najprv nasla dinosaura pre svojho brata . A kupila mu ho.Ked ideme niekde tak mi vzdy balila prenho plienky a hracku.. sladkosti sa snim podeli ona nedostala do 3r on ovela skor 😂od sestry ale nevadi aspon nie je lakoma. Ona sa snim zahra aj s dinosaurmi a on prearanzuje nabytok v domceku pre babiky, hracky mà kazdy svoje ale zaroven su vsetky spolocne. Hracka je toho kto ju mà momentalne v ruke ten druhy musi pockat ked ju chce.. alebo mu mala ponukne inu na vymenu.( mala zvyk trhat mu veci z ruky a provokovat no po tisic x zakazu jej docvaklo ze to robit nema) brat je kamarat na cely zivot a jediny ( okrem gaya) co si mozes byt ista ze nema skrytu agendu. My sme sa s bratom nevedeli tak pekne zahrar ako moje deti . Ale vzdy mà vyzdvihne na letisku aj odvezie naspet. Posledne nas viezol do viedne na letisko a potom klusal za frajerkou do malaciek. Dosiel o 10 rano a ona zurila ze chcela aby dosiel o 9 ze ona mà volno a koli jeho sestre si kazy den. On jej povedal ze vzdy budem jeho sestra a vzdy v takej veci da prednost Mne Ved ma vidi raz za rok a ze frajerka tu zajtra ani nemusi byt .( Tak mu dala chvilku potom kopačky prave na narodky jeho hoci den predtym vravela ze ho lubi) mm vzdy vozil svojho brata s jeho rodinou na letisko neskore nocne lety mna by ani vo sne nenapadlo namietat Ved od toho je rodina pomahat si v takych veciach...krv nie je voda Aj ked sa deti nemusia hrat v dospelosti tie vztahy ake su - je len na nas . Som rada ze mam brata aj to ze sme sa bili mi nieco dalo. 😂
To,aky maju vztah surodenci ciastocne ovplyvnuju aj rodicia. Ak ich budete viest k sudrznosti,bude z nich nerozlucna dvojica. Ja mam s bratom dobry vztah,boli sme ako dvojicky,prehrali sme sa cele detstvo a aj v dospelosti sme si blizky. Chapem tvoje pocity,ale musis zmenit pohlad,lebo svojim spravanim mozes ovplyvnit aj dceru.
Vies co, kazdy mame pravo na pocity, co sa mame zakopat? Niektori stastie na deti nemaju,ano, ALE, Kazdy z nas ma predsa iny zivot, inu situatiu. Prosim Ta, za pocity sa absolutne nehanbi a nelyncuj. Nechaj ich plynut, precit to, co citis. Ano, dieta je zdrave, to je skvele, ale ak si niekde v kutiku duse chcela dievcatko, tak co, mas sa zastrelit, ze si sklamana? Prerozpravaj to, vyrozpravaj sa, casom to prijmes. Ludi, co ta odsudia, napisu komentar, ktory ta nedajboze zrani alebo odsudi za to, co citis.. To ani neries. Drz sa.

Aj ja som to tak mala, dokonca ešte asi aj rok po porode, kým som nestretla surodencov brata a sestru, ktorí sa ľúbia ako kone(ten chlap dokonca povedal, že keby to nie je jeho sestra, tak si ju vezme za zenu a ona zas so smiechom povedala, že jeho by si nevzala ani keby bol posledný na svete, ale vraj ho aj tak miluje😀). Toto mi tak otvorilo oci, že nezáleží na pohlaví, aj tak tam môže byt silne puto😊