Depresia z tehotenstva
Ahojte..potrebujem to zo seba dostat von..sme s priatelom spolu 9,5roka.Nikdy sme neboli typy, ze by nase zivotne poslanie bolo mat deti, ale vedeli sme, ze niekedy deti budu..Sme dost aktivny,sami komplet prerabame dom, robime si na zahradke, chodime na aktivnejsie dovolenky, a nase "deti" su nasi psi a kvetinky a toto vsetko nas naplna a vyplna vsetok nas volny cas..ale mame uz 30 a 35r a tak sme si povedali, ze by sa asi patrilo mat dieta, nechali sme to na prirodu, ziadne snazenie, lenze cca rok nic, tak som bola nesvoja, ze asi niesme zdraví..ale potom sa podarilo..som tehu v 4.mesiaci, ale netesim sa, ani priatel to nedava na javo a ja som skor smutna, ze o vsetko pridem, uz teraz nemozem robit to, co do teraz, som pribrata,, zo zaciatku mi bolo dost zle, tak este aj to dalo psychike zabrat, ze som nebola schopná vobec nic robit..a do toho viem, ze uz nas zivot nebude ako pred tym, tak isto mna mata, ze uz nebudem financne nezavisla, kedze rodicovsky je taky priserne maly, ze to nieje ani stvrtina mojej vyplaty a budem zavisla na priatelovi..viem, ze su pary, co sa snazia a nemozu mat deti a ze by mna ludia za toto najradsej vyfackali, ale ja som proste dufala, ze sa to vo mne prebudi, ale ono to este nedorazilo..ja sa o deti starat viem, lebo mame vela deti v rodine o ktore som sa starala, ale skor mna stve to, ze mi to zoberie to moje ja a bude mna to obmedzovať...
@poppy_00
Ahoj. Mám kamošku, ktorá si mega dá potrpieť na všetkom okolo seba, postava, práca, kariéra, oblečko … ona je jedináčik a naučená, že všetko je tip top, je obrvoský pracant a perfekcionista. Na jej svadbe mi hovorila, aké majú s mužom plány, že aspoň 5 rokov budú cestovať, že sa bude ona učiť, chcela si zakladať jazykovku a tak. Dva mesiace po svadbe mi volala a spomínala, že jej je blbo a tak a mne to bolo nejaké povedomé, tak sa jej pýtam, či si nerobila tehotenský test a ona sa mi začala rehotať do telefónz, či mi šibe, že ona decko ešte nechce a blabla, ja že ok. O pár týždňov mi volala, revala, že nevie, čo má robiť, že je tehotná. Presne o 9mesiacov po ich svadbe sa im narodil syn. Keď mal 6mesiacov, každý deň prišla k nim domov jej mamka na 5 hodín a baba chodila na 4hodinový úvazok do práce, lebo soma by zošalela 😂😂😂. Majú už dve deti, veľké, pri druhom spravila to isté, čo pri prvom, mamka k malej, starší do škôlky, ona do práce. Ona je úžasná a dobrá žena, ktorá svoje deti miluje a dovolím si tvrdiť, že sa im venuje viac a intenzívbejšie, ako mnohé ženy na rodičovskej doma 3 roky. Ja som doma šiesty rok vkuse s s tretím dieťaťom. Chcela som to tak, muž to tak chcel, cítili sme to tak, sme tak spokojní, ale túto moju kamošku úplne chápem a podporovala som ju v jej rozhodnutiach vzhľadom na to, že viem, aká je povaha. Takže nemusíš o všetko prísť, nebuď smutná, diaťaťko je dar. Uvidíš, aké to bude, keď sa narodí a potom sa nejako zariadiš. Skús sa na to vykašľať teraz a užívaj si ten malý zázrak, ktorý sa v tebe deje. Nemusíš si ísť slovenskú klasiku, že 3 roky doma, dá sa to aj inak, neznamená to, že si horšia matka. Držím ti veľmi prsty 🙂.

@poppy_00 to su hormóny. Bohužiaľ dnesna doba je taka ze tehulky sa na sociálnych sieťach ukazuju vsade šťastné a štýlové a potom su tu tie , ktore maju ine pocity z toho a su nešťastne. Drz sa . Uvidíš, ze ked budes mat bábätko v rukach , ze to bude nádherný pocit. Všetko dobre prajem. 🍀