Dokedy ste vládali robiť domáce práce?
Dnes sa mi stala taka vec muz na mna vybuchol ze v kuchyni je stale bordel neboli umyte (3 taniere dve misky a dve hrnce a dajake pohare ) a nikdy neumyjem vsetok riad :D mne vela nechybalo a vybuchla som. Kym som nadavala a cistila ten posraty riad som sa este aj porezala :D zacala som mat krce v bruchu tak som si dala magnezium
ano viem urcite si pomyslite ze som leniva a neviem doumyvat riad ale po 10 minutach statia ma strasne rozbolia krize a pride mi zle :( tak si sadnem a necham to tak... hoci mam umyvacku nevidim zmysel umyvat riad v tom ked ja to umyjem za 10 min tych par tanierov
tak isto rano sa zobudi zapne si pc a ide hrat hru a sto krat mu hovorim prosim ta povysavaj, pozbieraj veci co su na susiaku ale nie on si dalej hra a stale povie ze to urobi za hodinu... hovno urobil ja som to robila :(
kym on je v robote ja stihnem vyprat 4 kopiek oblecenia nakopi sa to strasne , povysavat, pozmyvat, umyt kupelnu aj wc atd este aj navarit a on mi povie ja tiez nesedim na zadku v robote
Dobre ja viem on nech zaraba ale ako mu to dat pocitit ze by sa trosku vcitil aj do mna?
teraz som v 7 mesiaci 29 tyzden kym vladzem popratam, navarim hoci ma aj bolia krize ale neverim ze budem vladat aj v 9 mesiaci :D ci ako to je da sa to zvladnut? nechcem pred nim vyzerat jak slaboska :(
teraz si pripadam jak ufnukana tehotna a niektore tu v 9 mesiaci este aj okna umyvate :D
poradte skusene vydate zeny hlavne prosim neurazajte ma :(
No u nás to bolo asi tak že pri prvej dcére mi chlap naozaj veľa pomáhal aj keď vtedy na ranné , poobedné a nočné chodil. Pri druhej keď som bola tehotná už robil v zahraničí kde je zázrak keď aspoň raz za mesiac príde domov ale väčšinou chodí po 2 až 3 mesiacoch cca na 10 dní takže som bola celú dobu sama na staršiu dcéru (okolo 1,5 roka mohla mať ) a skrátka som musela sama zvládať keďže svokrovci aj moji rodičia pracujú takže nemohli varovať ani pomáhať a úplne v pohode. Bolesti, nebolesti bolo vždy čisto , navarené aspoň 2 chody, s dcérkou sme aj keď som bola v 9 mesiaci chodili aspoň na 2 až 3 hodiny na ihrisko, jašili sa , ja som ešte aj do pôrodu cvičila večer aspoň trochu nech nezleniviem. A tiež som okná umývala , koberce tepovala, sama si nábytok skladala, sama sa vláčila s ťažkými kabelami z obchodu , sama na Vianoce všetko ozdobila a nachystala kým môj neprišiel a neubudlo zo mňa. A to bolesti boli a nie malé... Kopu krát som zuby zatínala a musela si sadnúť na chvíľu už ku koncu ale všetko sa v pohode zvládlo. A inak som vďaka toľkej robote mala neskutočne ľahký pôrod. 😁 Raz sme išli na poradňu už keď bol môj doma (došiel na SK 5 dní pred pôrodom keby náhodou) , ja vysmiata ako sa dnes super cítim , ešte sme si plánovali po ceste späť do Dráčiku skočiť pre pár darčekov naviac dcérke na Vianoce a na poradni na mňa lekárka ako ma videla zo spodu iba oči vyvalila že :"Slečna vy nieste v bolestiach?" . Reku nie ,prečo. A ona mi zadelila že som na viac ako 6cm otvorená , že do hodiny určite rodím 🙈 Ani ma už nechcela domov postiť rovno na príjem a že len môj nech prinesie veci 😅 a teda teraz si to neviem vynachváliť. Bolesti som začala mať až tak 20 alebo 30 minút pred pôrodom a na 2 zatlačenia bola dcérka vonku 😁 sestričky a lekárka nechápali , ešte mi vraveli že taký rýchli a prakticky bezbolestný pôrod by aj oni chceli 😅 pôrod bol tak rýchli že môj sa ledva stihol s tými vecami do nemocnice dostaviť 🙈
@diusqa761 ach taky porod mat :D :D
Tiež som za to vďačná bola že aspoň vďaka tej všetkej robote som aspoň toto ako bonus mala 😅
Ale ak je chlap doma určite by ti mal pomáhať.
Presne nechapem čo ženy nestíhajú, akože aj ja mám obdobie, že všetkého plne zuby, ale pre boha prvé dieťa ešte nieje na svete a nestíhate!!! Fuha ja som ešte deň pred pôrodom normálne všetko robila a upozorňujem druhé hyperaktívne trojročné dieťa doma a tu som balada, a popritom sme ešte komplet prerábali dom a ja v siedmom mesiaci veselo vymalovala celý dom a v ôsmom mesiaci posadila 100 tuji 🙂 a nedokázat umyť riad tak chudá dieťa
@elizabet173 no tak ja som si to dosť odtrpela behom tých 9 mesiacov čo som nemala nikoho aby mi dieťa zavaroval alebo pomohol. Pritom som mala komplikované tehotenstvo ale zvládlo sa. 👌ale máš pravdu nie každá aj keď to má na vlas rovnaké má potom aj dobrý pôrod. Priala by som to každej mamičke aby mali rýchli a čo najmenej bolestivý pôrod a pekne spomienky naň ☺️
Teraz som sa zasmiala a nedostala som sa na koniec diskusie, ze ked bude navarene si mozes dorobit skolu. On si predstavuje ze bude chodit iba do roboty ked budete mat male doma a ked sa vrati z prace tak nic? Ty navaris, poupratujea, umyjes kupelnu, wc, nakojis a okolo maleho a on pojde o deviatej spat. Zelam ti dieta, co bude tam kde ho polozis spokojne a vysmiate.
Malé rady na uľahčenie:
Riady - začínate používať tu umývačku. Stačí ho naložiť raz denne (určite máte doma viac ako jeden tanier na použitie 🙈)
Pranie - perte iba raz týždenne. Najmä keď ste dvaja, stačí to. 😉
Potraviny: nakúpte potraviny na viac dní
Vysávanie - podľa mňa stačí každý druhý/tretí deň. Ak je na zemi extra bordel (napr v kuchyni), zoberte metlu. 🤷
Ostatné ako napr. umývanie kúpeľne, utieranie prachu, okná si už spravíte podľa toho či máte čas, chuť a silu. 🙂
Vies to bolo aj u nas, partnerova mama s dvomi detmi a domacimi zvieratami stihala vsetko... na bordel musela rezignovat, prech je nepodstatny, aspon nebudu alergici, po viacerych debatach vysvitlo, ze jej chodila s upratovanim po detoch pomoct jej mama, z rozpravani viem ze ich dala do ohradky a tam sa vedeli hodiny prehat. Mala ma rok a par a sama sa vie zahrat sporadicky, inak mi beha okolo riti, ked zmyvam podlahu tak vo vedre radostne kupe plysakov.
Ja by som tie reci typu moja mama, ja ked som bola doma s tebou brala s odstupom, uz si nepamataju casove horizonty, a na druhej strane pozabudnu ze obcas im niekto aj pomohol.
Co sa tyka dietata to je radost a nie starost, tak nech si tu radost uziva aj manzel, kupanim, prebalovanim, uspavanim. Samozrejme nie o druhej rano, aby sa nevybural ak chodi autom do prace, ale proste to dieta je aj jeho.
Este mi neda, dokedy vladze tehotna robit to je individualne, zas sa netreba porovnavat. Tiez mam dve nohy, pluca a srdce ale neubeham tenisovy zapas ako Cibulkova. Bolia ta krize, povedz to muzovi. Alebo pracuj aj cez nepohodlie a bolest, len aby si mu to potom v podvedomi nevycitala, ze ty si makala aj v 9.tom mesiaci a on dve hodiny vysava, ja za dve hodiny som mala umytu zem, utrety prach, umyte wc a kupelnu a vypitu kavu, ked som nemavala malu za ritou
Vsetko umyvam v umyvacke, ked sa nezmesti, pustim 2x a neriesim. Od kedy mam umyvacku mozem kychat umyvat rucne a navyse mi to zozere menej vody.
@luciannka83 nasa umyva 193 min alebo 93 min :D neviem ci zoberie menej vody mozno mame staru ... byt sme uz kupili tak ze bola aj umyvacka tu
Nechcem byť vobec zla, ale asi to naozaj veľmi prežívas, v tomto týždni ženy ešte bežne chodia do prace, plus sa starajú o domácnosť... Takže netreba sa tomu podávať, rob koľko vladzes, hyb sa... a keď sa mužovi nepáči, nech si robí poriadok sam
@ave17 to mas pravdu obcas aj hormony robia svoje :D
@alvaluka asi hej :D mne to tiez tak prislo :D ale tak zas mohol to aj tak mysliet lebo vecerna skola je cez vikend ze sa on postara kym ja chodim na prednasky a ze ci sa budem stihat ucit na skusky zas dat kazdy rok 500 eur na skolu a potom to nechat tak nema zmysel :D len u nas je smola v tom ze stary rodicia este pracuju teda babky a dedo je uz na dochodku ale to je uz stary pan ten ledva vladze psa vyvencit :D zas moja mama je 50 km od nas a svokra ma na miesto vnucata psa :D teraz si kupila steniatko tak ho mojka jak male decko :D ale to je ina debata na dlho tiez :D
Inak reálne prečo nepoužívaš umývačku ? Ja teda svoju púšťam aj 2-3x denne. Sme doma 4 ľudia. A keď som sama tak ukladám cely deň a večer pustím. Eko program na takmer 3 hodiny. Ten púšťam na noc. Štandardne používam program čo má niečo cez hodinu a pol.
@lenka1993 pouzivam ale niekedy mi je jednoduchsie umyt to rucne napr take veci co su iba jemne zaspinene pohare par ks atd... akurat som ju nalozila do zajtra sa nalozi do plna 🙂
Manžela prevychovat. Kľudne mu povedzte, že už potrebujete pomôcť, aj keď to zvládnete aj sama. To ze pracuje nie je dôvod na to, aby nepomohol. Raz pôjdete do prace aj Vy a budete to musieť stihat tiež všetko plus dieťatko. Vám sa život zmení ale jemu nie - zacnite ho zapájať. Sú muži, ktorí doma pomáhajú a tiež pracujú.
Ja mam taky rychly 30min a potom2,5 hodiny. A vezme menej, lebo rotuje tu istu vodu.
Prvotna chyba je vo vychove chlapa z domu-tam treba hladat korene.Svokra sa prsi,ako ona zvladala 3 deti,ale ako sa vtedy citila,ti uz nepovie.To je taky styl,ze aj nas buzerovali na vojne,zvladli sme to a aj vas mladych by mali-lebo ved preco by mal mat niekto lepsi zivot ako ja?Mam znamych s podobnymi vztahmi a pozor,narodenim dietata sa to len zhorsilo.Este v den porodu niesla tri tazke kabele z nakupu a chystala mu desiatu do prace.Panko dceru ani neprebali,lebo by sa pogrcal,nikdy ju sam nestrazil viac ako hodinu,a to ma dieta jeden a pol roka.Ona sa stale snazi byt tip top,sex musi byt kazdy den,upratane,navarene samozrejme-a on ju popritom prace z gauca s mobilom v ruke len buzeruje - vrcholne cislo bolo,ze byt je jeho a moze byt rada,ze v nom moze drhnut-nie su zobrati,na byt je 35-rocna hypo,panko ju splaca este len dva roky,no to uz mi je len vlastnictvo.A ceresnicka na torte-podvadza ju pocas celeho vztahu,cize cela jej "snaha"je Sizyfovska praca.Nedopust,aby na Tebe oral,odpocin si,lahni si,ked to tak citis.Niekedy mam pocit,ze tu zeny sutazia,ktora nude vacsia hrdinka a kto co riesi-nie some v kozi tej druhej,nepozname celkovy zdravotny stav,kondiciu,preto sa treba riadit svojimi instinktmi.Nestoji to za to,aby si skoncila v nemocnici,nedajboze predcasne porodila.
@mlska19 pravda... a inac pises presne tak jak moja mamka to dnes okomentovala :D za to ze svokra zvladla sama tri deti a muz sa jej dakde ozieral a pracoval ano zivil ich ale tak to neznamena ze to musi byt aj u mna... jak si spravis tak mas to uz aj ine zeny tu pisali
@zuzka102 ono teoria ako si to napisala je velmi pekna 😂 ale realita bohuzial nie...dvakrat moj muz umyl kupelku, lebo som napr bola v praci, on bol doma a cakali sme navstevu nejaku dolezitu hned po mojej praci...dojdem domov a ze idem pre istotu skontrolovat kupelku...na zrkadle kvapkance, na stojane elektrickej zubnej kefky usadeniny, na bateriach tiez zostatky vodneho kamena...a ked som mu povedala ze preco to nespravil dokonalo, tak sa odul ze on sa snazil 😅 jakoze chlapi skratka nevedia umyvat a upratovat kupelku a wc tak, aby to bolo tip top...mozno som sa zle vydala ale fakt nepoznam chlapa co vie dobre umyt kupelku (ani otec, ani svokor, ani brat, ani muzi mojich kamosiek) 😃
@doda26 ked uz je o tom rec mm poriadne vycistil jednu kupelnu sprchu wc ( mame dve) ked chce tak vie. A zrkadla Neviem tak ako lešti lepsie ako ja. To Ja neznasam cmuhy robim on nie 😅 iba unho je to sviatocna akcia u mna non stop nieco ved treba stale vsetko cistit este pri detoch duplom .
@elizabet173 joooj to je mi ľúto. Ja som to mala podobné s prvou dcérou. Nonstop som denne aj 20 x vracala, cez deň mi bolo nonstop na omdlenie, niektoré dni som si ani čistej vody nemohla dať lebo som ju hneď vyvrátila ja som bola v tomto stave ale až do pôrodu 🙈 vtedy som bola rada že partner bol pri mne. Nakoniec sa staršia dcéra narodila s ani nie 2600g v termíne a ja za celé tehotenstvo som aj v 9 mesiaci mala len o 6 kg viac 😒 takže dokážem to pochopiť ale zvládla si to 👍🤗

@doda26 ZA NE zacali kupelky a wc umyvat? Akoze muzi kupelku a wc nepouzivaju??? Urcite pouzivaju, tak nevidim absolutne ziaden problem v tom, aby ju z casu na cas (a tym nemyslim raz za rok) aj umyli. A nielen vtedy, ked je zena tehotna... Obaja ziju v jednej domacnosti, tak sa obaja maju starat o to, aby ta domacnost nebola chliev.