icon

Ešte som ani neporodila a už sa každý stará

10. jan 2023

Ahojte,
mám dosť veľký problém a ja fakt neviem ako to vyriešiť. Som v 36.týždni tehotenstva, väčšinu času som sama, nakoľko manžel je väčšinu času v zahraničí. Mne to zatiaľ takto vyhovuje. Trávim čas rada sama, s kamoškami, mame zatiaľ 2i byt, tak veľa prace tu nie je - teda žiadna práca tu nie je :D Veci pre malú mám už dávno nachystané, všetko pripravené. Už som aj zbalená do pôrodnice. Jedine čo tak si po sebe poupratujem, jedlo si objednávam, takze nemám momentálne ´žiadnu robotu”. Venujem sa teraz sama sebe, prechádzkam, čítam knihy, oddychujem.
Minuly týždeň mi svokra zriadila izbu v ich dome, kde budem s malou. Keď som sa jej opýtala načo to robia, tak vraj že keď to nebudem zvládať, tak aby som mala všetko prichystané, aby som tam mohla bývať. Tak som jej len povedala, že ďakujem, ale verím, že to zvládneme.
Dnes mi volala moja babka, že ona k nám príde budúci týždeň a bude až do pôrodu (a možno aj po pôrode). Vraj aby som nebola sama. Že ona mi pomôže. Keď som jej povedala, že mne pomoc netreba, tak ostala zaskočená. A aj tak dodala, ze príde budúci týždeň. Býva 200km od nás.
Bud so mnou Lomcujú hormóny a ja to veľmi prežívam alebo fakt nevedia pochopiť, že ja to zvládnem? A že nepotrebujem zatiaľ ich pomoc? Veď keby som potrebovala, tak poviem.
Ako by ste to riešili?
Prosím nekomentujte tie, ktoré nemáte žiadnu pomoc a že si to mám vážiť a podobne… ja si to vážim, ale nechcem.

Strana
z3
lenkadenisa
11. jan 2023

Pri prvej som pomoc nechcela a nepotrebovala. Bola to pohoda, bola som aj mladá. No ale pri druhej ďakujem Bohu za skvelého manžela a ochotné babky. A teraz čakáme tretie, no modlím sa, nech mi sú všetci zdraví a prídu pomôcť, nech sa aspoň vyspím 😂

jj298
Odpoveď bola odstránená
mariska1989
11. jan 2023

Rázne trvať na svojom .lovec môžeš prísť na návštevu ak chceš môžeš prespať a na druhý deň domov a nič viac .

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
11. jan 2023

Tak dnes som volala s mamou, povedala som jej, že budem vďačná, keď všetci prídu, ale aj odídu 😃😃😃 Že budem rada, keď mi navaria alebo operú, keď nebudem vladat a poprosím ich, ale nie sa tu nasačkovať.
Mama povedala, ze ma chápe a ze keď budem potrebovať, tak mám zavolat a ze tiež nerada niekomu narúša súkromie. Volala som aj jej sestre, mojej tete, že nech babke vysvetlia, že si užívam posledné týždne voľna. Tak že príde na dva dni nakoniec 😀😀😀 jupiiiiiii.

autor
11. jan 2023

A svokru neriešim, možno nakoniec budem rada, že tam máme všetko, aspoň nebudem musieť nič nosiť hore-dole. 🙂 takže ďakujem Vám žienky za všetky komentáre !

marca12
11. jan 2023

Co ti poviem ja ani tehotna nie som a mne svokra oznamila,ze ked budeme mat dieta,ona sa mi on postara. Nezmohla som sa ani na slovo v tom momente.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
marca12
11. jan 2023

@elizabet173 moja sa nudi na dochodku,tak vymysla.

simonka15513
12. jan 2023

Tak ja ked som povedala ze nikoho nechcem tak aj bolo 🙂 a vtedy bol aj covid taze mojich rodicov tak ako aj muzovych som privítala asi az po mesiaci 🙂

lasona
12. jan 2023

@kristinka92 áno toto co píšeš, s tým by som nesúhlasila

lenik98
12. jan 2023

Uplne sucitim s tymto prispevkom, no poradit neviem kedze sa to iste deje aj v mojom zivote. Sice sa ku mne nikto nejde nasackovat, avsak dookola same otazky a poucovania na moju osobu a takisto svokra si u seba ide zariadit vraj izbu pre nas a pre maleho hoci som jej 1000x zdoraznovala ze sa tam stahovat nemienim. Do toho sa za mesiac vydavam takze plus aj tam ide cast energie a chcem to mat uz cele za sebou. Chcela som len povedat ze odo mna mas len pochopenie v tejto situacii. 😉

jamacka
12. jan 2023

Povedz im normálne narovinu,že ty si veríš a,že to zvládneš a keď sa budeš potrebovať o niečom poradiť ,alebo pomôcť s niečím, tak sa sama na nich obratis. Mne by to veru tiež liezlo na nervy.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mamelka
13. jan 2023

Každá sme iná🤷‍♀️ niektoré čakajú,že ju budú všetci obskakovať a iné zasa,že najlepšie,,sama,, nechápem tie niektoré komentáre.
Tak hádam keď viem,že nechcem babku, svokru, mamu, švagrinu, sestru doma tak ju nechcem a bodka. Nebudem sa tváriť,že ju potrebujem. A zasa keď ich potrebujem,tak sa netvarim,že ich nepotrebujem.
Ja som nikoho nepotrebovala, jedine co som chcela bol manžel. A teda s vložkou medzi nohami, keď som sa v noci ak 3x prezliekala mi bolo lepšie keď sme boli bez nikoho. Ale nechápem toto osočovanie 🤦‍♀️🙈 a nie ani mamu ani svokru by som nechcela mat pri sebe. Manžel vie ako mám rada domácnosť a teda kojenie sa mi rozbehlo aj po sekcii krásne, mala som kľud a konečne sestonedelie podľa seba a nie podľa rodiny lebo,,sa patrí,, 🤦‍♀️

mamelka
13. jan 2023

Hlavne sa nenechaj vystresovat kojenim. Keď sa nebude dariť pozeraj na to aby si bola ty spokojná a aj bábätko.

drakaria
13. jan 2023

Pozri asi sa tešia ...treba im pekne slušne povedať že im ďakuješ a ak bude treba dáš im vedieť a môžu ti pomôcť a dobre ...vybavené

danny173
15. jan 2023

Neviem si to ani predstaviť. Na chytá úzkosť už len pri tej predstave, že by sa mi niekto (hoc aj mama) nasackovala domov, keby som to nechcela. To by bol rýchly proces 😅 Byt tebou, babku ubytujem na dva dni, nech ma výlet a po dvoch dňoch Adios.

diaszoky
15. jan 2023
jana_eyre_2
15. jan 2023

@elizabet173 aj ja autorku chapem, ja som pomoc nemala ale ani nechcela a nemám rada navstevy.. ale tak či tak si myslím ako h2 pise, že o veľký problém jednoducho nejde..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzi0911
Autor odpoveď zmazal
daniela2202
22. jan 2023

To si len myslíš, že zvládneš, áno zvládneš ale za pomoc budeš veľmi vďačná, keď malé bude revať a ty si budeš chcieť pospať

Strana
z3