Fajčenie počas tehotenstva. Koľko žien fajčilo denne?
A teraz ruku na srdce žienky myslím si ze niesom v tom sama ktorá z vás fajčila počas tehotenstva ? A koľko x za deň?
Toto mi rozum neberie. Pre toto proste nemám pochopenie. Niečo čo absolútne človek nepotrebuje na prežitie, sa tu vedie debata lebo niekto nie je schopný sa trošku dať dokopy a aspoň tomu dieťaťu neubližovať. Za mňa veľmi slabošské a úbohé.
A rozhodne v tom nie si sama. Viď osady cigánske, alebo aj biele socky- štvorzubce vhodné do výmeny manželiek.
Pozrela som si Tvoj profil... Dnes si si robila test, na ktorom je jedna čiarka...
Ak by si tam aj mala dve čiarky, tak zatiaľ je to tým pár bunkám jedno.
Nie, ja som prestala fajčiť. Prvé týždne boli muky, cigaretu som nahrádzala chrumkami, chipsami, orieškami. Sesternica fajčila počas oboch tehotenstiev. Nie sme rómskeho pôvodu, len keď sa jednej mojej sesternici naďeloval rozum, tak ona stála v rade na cigarety.
Chúďa dieťa😭, takéto "matky" obetavé fakt nechápem.
Moja sesternica fajčila a presne ako ty sa utešovala, že však aj iné fajčia majú zdravé deti
To jej, má 8 a má ťažkú astmu.
Môže sa poďakovať mame ☹️
@yoyog
Pokiaľ moje kamošky fajčili, najneskôr pri následnom potvrdení tehotenstva prestali,mnohe už pred počatím.
Ja nikdy a píla som príležitostne a s mierou. Raz tak manžel robil ochutnávku doma a mne po druhom pohári došlo, že vlastne som mala už mať ms. Pohár som odložila. Druhý deň test ukázal koľajnice a od vtedy som za 7 rokov vypila asi 3 deci v Lina. V čase keď som nebola tehotná a prestala kojit.
Teta fajčila a malý sa narodil s nízkou váhou a abstakom. Bol nervózny, veľmi uplakany dosť dlho potom.
moja znama, zo zaciatku klasicky krabicku denne, potom presla na krabicku tak za 3 dni😍😍😍 dietatko sa narodilo predsacne, nevyvijalo sa v tele matky tak ako sa malo mat, aktulane je v inkubatore, len tak dalej ozaj👏👏👏👏👏👏👏😠
Ešte som si len pripustila, že môžem byť tehotná a uz som začala mať veľký odpor voči cigaretám,dymu z nich, zápachu, ktorý ostáva na pokožke.Napinalo ma už aj pri pomyslení na cigaretu...a to som bola fajčiar
moja znama, zo zaciatku klasicky krabicku denne, potom presla na krabicku tak za 3 dni😍😍😍 dietatko sa narodilo predsacne, nevyvijalo sa v tele matky tak ako sa malo mat, aktulane je v inkubatore, len tak dalej ozaj👏👏👏👏👏👏👏😠
@anonym_d1dc40 a chceš povedať, že potvrdili, že je to z cigariet hej?
Fajčila som pred tehu krabička denne, počas tehu 3-4 cigarety, nie každý deň..po narodení dieťaťa a počas kojenia asi pol roka bez cigariet.. dieťa je zdravé..pri prvom som prestala fajčiť hneď a po narodení bábo nevyvinute, narodené predčasne, vyše mesiaca v nemocnici
Naco si robis dieta ked nie si ochotna vzdat sa kvoli nemu ani len cigariet??? Naco si taketo zeny robia deti? Hnus
@yoyog ja teda nefajčím celkovo ale 2 moje kolegyne sa toho nevedeli vzdať ani v tehotenstve, z toho jedna bola riziková a aj tak... Ja som zas na druhú stranu mala kopu stresu v tehotenstve, neprajem nikomu a môže to mať ešte horšie následky.
Moja sesternica fajčila a presne ako ty sa utešovala, že však aj iné fajčia majú zdravé deti
To jej, má 8 a má ťažkú astmu.
Môže sa poďakovať mame ☹️
@yoyog pri prvom vôbec som nemala chuť na cigu a pri druhom cca 5× denne, hlavne v robote, obe deti sú OK.
@anonym_b50c51 btw môj brat má odmalička astmu, matka nikdy nefajčila, pretože astma je autoimunitné a tým pádom dedičné ochorenie
Niektore ste strasne slabe osoby ked sa neviete vzdat sprostej cigarety skrz svoje vlastne dieta na tak kratucky cas 😀. Ja som sa zo dna na den vyliecila skrz moje dieta z bulimie co chcelo vela sebazaprenia kedze jest musi clovek stale a je to nevyhnutne pre zivot. Neviem naco si zalozila diskusiu, ci chces potlapkat po pleci ale nam je tvoje dieta ukradnute ako prd vo vetre a ty tiez. Vsak bud mas vycitky a preto sa pytas ci si jedina alebo nie a fajci aj v dalsom tehotenstve
@yoyog pri prvom vôbec som nemala chuť na cigu a pri druhom cca 5× denne, hlavne v robote, obe deti sú OK.
@anonym_b50c51 btw môj brat má odmalička astmu, matka nikdy nefajčila, pretože astma je autoimunitné a tým pádom dedičné ochorenie
@anonym_4346ef jej lekári povedali, že z priedušiek mu to prešlo do astmy a výrazne k to u prispelo fajčenie počas tehotenstva. Sesternica to priznala, lebo maly ide z choroby do choroby a nijako sa mu stav nepolepšil
@yoyog ak kvôli dieťaťu nedokážeš prestať fajčiť, tak si deti vôbec nerob !!!
V živote sa budeš musieť kvôli nim vzdať omnoho viac vecí, cigarety sú len začiatok...
@anonym_d1dc40 a chceš povedať, že potvrdili, že je to z cigariet hej?
@anonym_fb2636 Aj fajčiarovi sa možno lepšie umiera na rakovinu pĺúc, keď si uvedomí,že ju majú aj takí, čo nefajčia a nemusí si do smrti priznať,že to má z cigariet.. Mne by to ako cena útechy nestačilo a akúkoĺvek možnosť, že som svojmu dieťaťu dosrala zdravie vlastnou debilitou by som si nikdy neodpustila.
@yoyog ja som fajčila denne aj 20 cigariet,ALE ako som zistila že som tehotná, od toho momentu až do ukončenia kojenia som si ani jednu jedinú cigaretu nezapálila. Bola som tehotná 2x a teda nefajčila som spolu viac ako 4 roky.
Neviem pochopit, ako pre zenu moze cigareta znamenat viac ako vlastne dieta a jeho zdravie. Vidim fajcit tehotne ciganky a je to hnus, ale co od nich mozeme cakat.. Normalna inteligentna zena to ale nijako neobhaji.
Neviem pochopit, ako pre zenu moze cigareta znamenat viac ako vlastne dieta a jeho zdravie. Vidim fajcit tehotne ciganky a je to hnus, ale co od nich mozeme cakat.. Normalna inteligentna zena to ale nijako neobhaji.
@anonym_c43088 každá jedna tu píše o cigankach, fajn beriem, nezastavam sa..ale neviem teda, ešte som nepočula, že by takáto cigánka porodila choré dieťa s nejakou ťažkou diagnózou
Nie, nefajčím vôbec a ani žiadnu takú sebeckú trúbu nepoznám.
@anonym_c43088 každá jedna tu píše o cigankach, fajn beriem, nezastavam sa..ale neviem teda, ešte som nepočula, že by takáto cigánka porodila choré dieťa s nejakou ťažkou diagnózou
@anonym_fb2636 naozaj nie? Praveze vela ich ma dieta postihnute a poberaju na ne rozne davky a su na opatrovatelskom. Dovodom su nielen cigarety samozrejme, o tom potom, ale tvoj argument je uplne mimo, vidno, ze nepoznas ich komunitu. Oni su dokonca radi za postihnute dieta z dovodu, aky pisem vyssie.
Myslím si, že sa tu ozaj môžu vyjadrovať ženy, ktoré proste sú fajčiarky a prestali fajčiť, alebo fajčili v tehotenstve, a nie také, ktoré v živote nemali cigaretu v ústach. Keďže ľahko sa hovorí, len už ťažšie sa to vykonáva, keď je niekto závislý. Moja mama fajčila pri bratovi a nič mu nebolo. Doktorka jej povedala, že keby úplne prestala, nebolo by to dobré pre jej telo.
Poznám z prace osadníčky, ktorých deti potom po narodení preváža vrtulník lebo majú nevyvinuté pluca a my sme malá nemocnica so slabym vybavenim. To, že pomaly zabíjaš seba je tvoja vec, ale načo si robíš dieťa, keď je pre teba dôležitejšia cigareta?

Fajčila si. No a? Keď si ty retardovaná a máš svoje dieťa v paži, tak sú to len a len tvoje sračky. Aj dve ruky na srdce, ale ani som nefajčila a ani pohár alkoholu nevypila.