icon

Je nervozita v tehotenstve bežná?

6. apr 2026

Ahojte ste tu nejaká mamička ktorá mala celé tehotenstvo hlavne v prvom trimestri stále strašne nervy veľa plakala a stresovala sa. A narodilo sa vám zdravé bábätko aj napriek všetkým týmto stavom ? Je to normálne že vždy po takýchto stavoch ma začne bolieť podbrušku ? Mali ste to tiež tak podobne ?

reela
6. apr 2026

Ano a su zdravi, velmi mi pri druhom psychicky pomohlo, ze som si dala urobit testy z krvi, ci nema nejaky syndrom, som bola kludnejsia

alexis846
6. apr 2026

Ja som mala stres najma na konco tehotenstva a to konkretne posledny mesiac, bol to taky stres, ze mi aj skakal tlak...mam hypertonicke babatko, vraj to moze byt aj z toho, ze ten stres to podporilo...neviem, z coho mavas taketo stavy, ale nic a nikto ti za to nestoji aby si sa stresovala v tehotenstve - skoda, ze som na to prisla neskoro

anonym_f2af5f
6. apr 2026

Akoze vobec neviem, vo by sa mohlo stat, zazila som 5 tehotenstiev, aj umrtia pocas tehotenstva, aj vlastnu depresiu, aj ocinovi nasli zhubny nador, aj sestra potratila, ked som cakala tretie dieta, vselico. Brucho ma bolievalo vzdy a za roznych okolnosti, aj pokricim po detoch, aj sa vela nervujem, deti su uplne okej 🙃. V tretom a stvrtom tehotenstve som mala vysoky tlak, v tretom dokonca bol covid, rok 2020, tam boli riasne nervy a stresy, nikto nevedel, co bude, ako bude...
Paradoxne, najkludnejsie bolo moje druhe tehotenstvo a to dieta malo asi najprisernejsie koliky, trapili sme sa s jej bruchom intenzivne do roka a menej intenzivne az do 2 rokov, narocne dieta, vybuchy nervov, jej vzdor bol jedna katastrofa, na slucku, fakt. Takze na toto ja neverim. Teraz cakam piate a mam tiez rozne stavy psychicke, liecim sa na vysoky tlak, stresuju ma aj doktori, rizikove poradne atd., pri kazdom malom pohybe, zohnuti mam tvrdnutie brucha, dnes som musela asi pol hodinu predychavat, co som bola v zahradke nieco porobit tak na 15 minut. A to som len v 20tt., takze musim si davat uz pozor. Niektore veci neovplyvnis, tak sa budes stresovat, ze su prezivala nejaky ten stres? Ved to je uz prehnane. 🙃

anonym_8b4b54
6. apr 2026

Mňa dokonca operovali v tehotenstve na zhubný nádor, tak si vieš predstaviť, v akom strese som bola . Doteraz mi je do plaču, keď si na to obdobie spomeniem