icon

Je váha dieťatka 423g v 20. týždni normálna?

dena424
Dnes o 12:28

Ahojte chcem sa poradiť bola som na poradni a doktorka mi povedala že budem mať skôr pôrod mala som termín 4.decembra a povedala mi že bude 28 novembra... Dieťatko váži 423g čo je 90%viac nepytala som sa jej na nič lebo som si myslela že je to v poriadku ale teraz viac a viac otom čítam že v takom týždni vážia max 350 g... Na papieri pise že podľa merania som v 21w3 dni.... Je to normalne? Nevadi to je to moje prve tehotenstvo lekárka ma na nič neuppzprnila a nechcem jej volať že teraz som čítala a že som zistila ze to je veľka váha lebo ma asi vysmeje preto sa chcem poradiť z vami ďakujem za každú radu

anonym_3b41f6
Dnes o 12:40

upokoj sa. Všetko je Ok , keby bolo niečo zlé - lekárka by ti oznámila.
rozdiel 2 týždne je úplne v poriadku - je to v norme. Merania sú nepresné.

anonym_39ff52
Dnes o 12:43

@dena424 toto su take orientacne merania. Co viem ja, tak smerodajne je sono v 12 tt., toho sa mi vzdy drzali lekari aj na poradni v nemocnici tesne pred porodom. Pri prvych 2 detoch som ani netusila tieto vahy.
Po tom 12 tt., uz babatko moze naberat individualne. Mne napriklad teraz v 32.tyzdni vravela, ze asi bude babatko mensie...no a jedna poradna bola taka, ze mi povedali 1800g a o tyzden ina doktorka namerala 2300g, to uz tieto tyzdne neskorsie...neni mozne, aby pribralo pol kila za tyzden 🫣😅. Takze je to len odhad.
V tom 12 tt. ti aky termin napisali? Vacsinou to sedi plus/minus, ak lekar vie merat.
2 tyzdne rozdiel je v poriadku.

anonym_216bda
Dnes o 15:13

Tie merania su orientacne. Keby nieco nebolo v poriadku tak ti povie. Ja v tomto som rada, ze moj gyn hovori len ci je ok, ziadne cisla, hodnoty lebo tak si nemam aspon co hladat na internete a nestresujem sa zbytocne niecim, comu ani nerozumiem a naco nemam vzdelanie aby som to vedela zhodnotit

ludmilka2407
Dnes o 19:18

V 20.tt menit termin porodu je blbost...hovoril o tom aj minule Mudr.Zahumensky...riadit sa treba vypocitanym TP v 12tt, to je najpresnejsie...neskor uz kazde babatko pribera inak