Je vek 38 rokov už neskoro na tehotenstvo?
Ahojte mamičky,myslite že vek 38 je už dost na tehotenstvo? Mám dve detičky 16 a 8 už a zistila som že som tehotná…
Nie je 🙂 podľa mna si najviac užiješ to dieta 🙂
Vôbec podľa mňa, my plánujeme 4. až po 40-tke ak sa podarí.. 🙂
Nie. Poznam zeny, ktore mali v 39 prve a po 40 dalsie. Vsetky zdrave.
ja som s tretim otehotnela v 39. rodila som tesne pred 40tkou
vobec to nie je neskoro
nie vobec 🙂
Nie. Dnes majú ženy bežne deti aj po 40tke
Bude to iné, ale opäť krásne.
Smelo do najkrajšieho očakávania.
Gratulujem.
Nie, niektoré žienky vtedy iba začínajú..
vsetko je to strasne individualne a hlavne o tvojom zdravotnom stave a mentalnom naladeni 😊 cim skor babo prijmes a zacnes sa nam tesit, tym ti bude lepsie
Nie je, obzvlášť nie na tretie dieťa.
Sú ženy, ktoré v tomto veku rodia prvé
38 rocna som rodila tretie dieta, na 41 rokov stvrte.
Prve som mala 21 druhe 35 a 3tie 39
Pre mňa áno
Ako pre koho predsa . Po zdravotnej tak i aj po psychickej stranke
Napriklad pre mna po oboch strankach ano
Ty mozes byt naopak uplne zdrava a aj psychicky vyrovnana s viacerymi detmi a aj v tom veku
no je to dosť rokov, ale ak si už tehotná nerieš. Ak nemáte iné problémy, teš sa z tehotenstva. Určite lepšie ako v 45tke.
Nie je to v pohode ☺
My sme mali plánovane tretie skoro v 37čke. Deti 14 a 10,5 roka. Najlepšie rozhodnutie, dcéry najmladšiu doslova zbožňujú a nás omladila. S manželom často vravievame, že tie dve čoskoro vyletia z hniezda a nám aspoň zostane ešte malá a nebudeme sa nudiť. V cestovaní nás nebrzdí, ako by niekto namietal. Toto leto sme s ňou (3 ročnou) dali 6000km trip autom, hory, more, mestá, pamiatky...
Kamoska caka 1. ;D
Zalezi od zeny, nie veku
mne sa syn narodil keď som mala 35 a už to bolo neskoro, teda podľa mňa
Mam 41 a dvojrocneho synceka,17 r.syna a 11r dcerku..Najlepšie a najviac si uzivam tuto poslednu matersku teda malého..Je to úplne ine ako pred 17 rokmi...Je to super🙂
Taký vek už prináša zvýšené riziká pre matku a najmä pre dieťa, takže odborníci rozhodne neodporúčajú nechávať si tehotenstvo na vyšší vek. Ale ty už predsa si tehotná, nie prvá ani posledná pred štyridsiatkou, a predstava ďalšieho dieťaťa sa nezdá byť pre teba neprijateľná. Takže ak uvažuješ o prerušení tehotenstva len kvôli veku, potom to nerieš. Pravdepodobne budeš viac sledovaná u lekára, možno budeš mať odporúčané a preplácané niektoré vyšetrenia navyše (neviem ako je to na Slovensku).
Gratulujem. Zvládneš. Nenechaj sa stresovať lekármi a rodinou. Veľa zdravia všetkým. 🙂
Úplne v pohode vek. Síce viac vyšetrení, ale úplne bez problémov. Niet sa čoho báť. A hlúpe reči a pripomienky si nevšímať.
Nie,rodila som v 41 druhé😊👍
Podla mna to neskoro nie je, ty musis vediet, ci si OK a vies si predstavit, ze pri vacsich detoch Ta caka opat starostlivost o novorodenca.
Mam kamaratku, ktora mala prve dieta v 40-tke a teraz po XY rokoch riesi, ze jej syn ostane sam, lebo je jedinacik, a rodicia su starsi a ona sa nemusi dozit ani jeho maturity.
Toto je ale taky pesimisticky scenar, ze ona teraz takto zacina uvazovat (ci sa nad tymto zamyslela predtym, ako mala prve dieta v 40tke neviem).
Nie je to vobec neskoro. Zdravotne rizika neries, ich pravdepodobnost je sica vyssia, ale to neznamena, ze je nejak zavazne vysoka, ked ste obaja zdravi. Niektore tu rady mudruju, ale ziaden lekar ti nepovie, ze v tvojom veku by si uz nemala otehotniet, maximalne ti nastavi trochu iny rezim, prisposobeny minimalizovaniu tych rizik. Priemerny vek prveho tehotenstva sa stale zvysuje, vo vyspekych krajinach je to uz 31 rokov. Uplne v pohode mozes mat este vela deti 🙂
Mame v rodine extra mlade mamicky a mame aj povedzme, ze extra stare. A v oboch pripadoch to ma rozne nevyhody, ale aj vyhody. Paradoxne najmenej spokojne byvaju okolo mna mamicky v odporucanom veku 25-30 rokov 😀 . A najtazsie to zvladaju. Mlade nejak plavaju, lebo musia a si vela toho este neuvedomuju, ale maju energiu este. A starsie zase su uz vyrovnane a lepsie si vedia vsetko okolo dietata zariadit.
ja osobne si myslim, ze to nie je neskoro, su aj starsie mamicky a vsetko je v poriadku 🙂 zalezi ako sa citis ty a co ti povie lekar. a co si myslia ostatni, to ti predsa moze byt srdecne jedno 🙂

Nie je.