icon

Kedy oznámiť rodičom tehotenstvo?

16. mar 2024

Ahojte. Som prvýkrát tehotná a práve s manželom zvažujeme, kedy to povedať rodičom. Momentálne som ešte len v 6tt. Je to naše prvé bábätko, tak naozaj ťažko sa nám toto tajomstvo drzi, keďže ide o vytúžené bábätko - hlavne keď sa stretávame s mojimi rodičmi naozaj často, keďže bývame v rovnakom meste. Zajtra k ním ideme na obed a zvažujem že im to oznámime. Predsa len, aj keby sa niečo nedajbože stalo, vedeli by o tom bez ohľadu na to či o tehotenstve predtým vedeli alebo nie. Čo si o tom myslite? Ďakujem.

Strana
z2
biglovemom
17. mar 2024

Stat sa nieco moze bohuzial aj vo vysokom stadiu tehotenstva , takze ak mas potrebu im to povedat, kludne🥰 je to na tebe.

tinalia
17. mar 2024

Po 3.mesiaci. Chceli sme sa psychicky ochrániť, keby nedajbože nastal spontánny potrat a neľutujem naše rozhodnutie 😊 a tiež sme pravidelne s rodinou a priateľmi. Nikoho to nemrzelo, že to nevedel skôr. Nemali sme pozitívnu skúsenosť, keď sa toto stalo blízkym a potom sa neustále vysporiadavali s otázkami a ľutostivymi rečami o potrate..nie každý to prirodzene dobre zvláda.

barka1
17. mar 2024

Prvé vytužene tehotenstvo sme oznamovali už v nejakom 6tt. V 11+0 nebilo srdiecko. Najhoršie bolo stále niekomu vysvetlovat, že už nie som tehu. Preto dalšie dve sme oznámili až po prvom velkom screeningu v 13-14tt, už aj s fotkou a pohlavím.

dadka1997
17. mar 2024

Hneď

ronie338
17. mar 2024

My sme keď som bola v 10tom týždni, povedali sme jeho rodičom a dva dni na to našim lebo oni bývajú ďaleko a babke nedobrovoľne lebo sa omylom prekecla sestrička u urológa, zvyšku na oslave priateľ akože dostal darček kde bola aj foto z ultrazvuku to som bola 14tt a deti odbalovali darčeky to je tak zaužívané čiže pozerali a potom začal krik vresk od radosti a sa smiala švagriná zr niečo tušila lebo mne bolo strašne zle prvý trimester. V práci som hneď druhý deň oznámila lebo som robila v zubnej ambulancii a kvôli rtg som musela inak by som nevravela aj tak som tam končila...

ivangeline
17. mar 2024

Koncom prvého trimestra

adrbat
17. mar 2024

Ja som to povedala hneď mamine. A bola so mnou aj na prvom sone 🙂 . Teraz ide zas. Neviem si predstaviť, že by som jej to povedala neskôr, mame veľmi dobrý vzťah . Ocinovi, súrodencom a svokre až po prvom sone asi v 8tt. Ale inak nikomu.

siska53
17. mar 2024

Moja mama to vedela ako prva, lebo som s nimi este byvala a nasla ma revat ( od statsia, od zmesi roznych pocitov) 😁 otehotnela som neplanovane, plan bol az o par mesiacov totiz. A druhe sme tiez netajili. Ine to bolo v praci, tam vedeli len dve osoby, ostatni az ked bola tehu knizka. A druhe som bola oznamit tiez az pri tehu knizke. No rodina to vedela hned.

diewcatqoo
17. mar 2024

V prvom tehotenstve sme to povedali rodicom z oboch stran po potvrdenej akcii srdiecka. Byvame v zahranici a tyzden po potvrdeni sme akurat prisli na SK, tak sme to oznamili. V druhom tak isto, uplne rovnaka situacia, oznamovali sme asi v 7.tt. V 11.tt prestalo bit srdiecko, takze sme museli potom oznamovat aj zlu spravu a niektori clenovia rodiny to niesli dost tazko. Tretie tehotenstvo sme oznamovali az v 12.tt. Ja som chcela pockat az na prvy velky ultrazvuk, ale starsie dieta sa prekeclo.

evivb
17. mar 2024

Kedze som im chcela povedat osobne, chcela som pockat do 13tt, kedze vtedy sme mali naplanovany "vylet" k nim. Velmi som sa musela ovladat, kedze sme sa rozpravali skoro kazdy den. V 10tt mi oznamil lekar, ze srdiecko nebije. Takze po tejto skusenosti by som povedala urcite az po 12tt.

kamilakin
17. mar 2024

Hneď ako som to zistila .. obidve tehotenstva .. cca 4-5tt.

drakvak
17. mar 2024

Tak čo, oznámili ste im to dnes? Otázka pre autorku 😊

mantilka
18. mar 2024

Mamka vedela skôr ako ja 😜🤓. Vrátili sme sa z dovolenky a povedala mi, že som nejaká zmenená, že si myslí že som tehotná, nech idem k lekárovi. Ja som sa smiala...a mala pravdu. Svokrovcom sme povedali asi v 8 týždni s fotkou ultrazvu. A druhé tiež dosť skoro.

martaatram
18. mar 2024

My sme to povedali hned ale tak my sme podstupovali ivf .. 10 x nic .. preto boli vzdy sklamaní… teraz sme im to povedali hned ako sme vedeli z krvi.. a ako pises vyssie stat sa moze hocico v hociktorom tyzdni.. a nedajboze keby sa ti stalo tak by tiez na tebe videli ze sa nieco deje .. (verim ze to tvoj pripad nebude) takze urcite by som povedala teraz a tesila sa spolu s nimi🥰

Strana
z2