Kedy oznámiť rodičom tehotenstvo?
Ahojte. Som prvýkrát tehotná a práve s manželom zvažujeme, kedy to povedať rodičom. Momentálne som ešte len v 6tt. Je to naše prvé bábätko, tak naozaj ťažko sa nám toto tajomstvo drzi, keďže ide o vytúžené bábätko - hlavne keď sa stretávame s mojimi rodičmi naozaj často, keďže bývame v rovnakom meste. Zajtra k ním ideme na obed a zvažujem že im to oznámime. Predsa len, aj keby sa niečo nedajbože stalo, vedeli by o tom bez ohľadu na to či o tehotenstve predtým vedeli alebo nie. Čo si o tom myslite? Ďakujem.
Po 3.mesiaci. Chceli sme sa psychicky ochrániť, keby nedajbože nastal spontánny potrat a neľutujem naše rozhodnutie 😊 a tiež sme pravidelne s rodinou a priateľmi. Nikoho to nemrzelo, že to nevedel skôr. Nemali sme pozitívnu skúsenosť, keď sa toto stalo blízkym a potom sa neustále vysporiadavali s otázkami a ľutostivymi rečami o potrate..nie každý to prirodzene dobre zvláda.
Prvé vytužene tehotenstvo sme oznamovali už v nejakom 6tt. V 11+0 nebilo srdiecko. Najhoršie bolo stále niekomu vysvetlovat, že už nie som tehu. Preto dalšie dve sme oznámili až po prvom velkom screeningu v 13-14tt, už aj s fotkou a pohlavím.
Hneď
My sme keď som bola v 10tom týždni, povedali sme jeho rodičom a dva dni na to našim lebo oni bývajú ďaleko a babke nedobrovoľne lebo sa omylom prekecla sestrička u urológa, zvyšku na oslave priateľ akože dostal darček kde bola aj foto z ultrazvuku to som bola 14tt a deti odbalovali darčeky to je tak zaužívané čiže pozerali a potom začal krik vresk od radosti a sa smiala švagriná zr niečo tušila lebo mne bolo strašne zle prvý trimester. V práci som hneď druhý deň oznámila lebo som robila v zubnej ambulancii a kvôli rtg som musela inak by som nevravela aj tak som tam končila...
Koncom prvého trimestra
Ja som to povedala hneď mamine. A bola so mnou aj na prvom sone 🙂 . Teraz ide zas. Neviem si predstaviť, že by som jej to povedala neskôr, mame veľmi dobrý vzťah . Ocinovi, súrodencom a svokre až po prvom sone asi v 8tt. Ale inak nikomu.
Moja mama to vedela ako prva, lebo som s nimi este byvala a nasla ma revat ( od statsia, od zmesi roznych pocitov) 😁 otehotnela som neplanovane, plan bol az o par mesiacov totiz. A druhe sme tiez netajili. Ine to bolo v praci, tam vedeli len dve osoby, ostatni az ked bola tehu knizka. A druhe som bola oznamit tiez az pri tehu knizke. No rodina to vedela hned.
V prvom tehotenstve sme to povedali rodicom z oboch stran po potvrdenej akcii srdiecka. Byvame v zahranici a tyzden po potvrdeni sme akurat prisli na SK, tak sme to oznamili. V druhom tak isto, uplne rovnaka situacia, oznamovali sme asi v 7.tt. V 11.tt prestalo bit srdiecko, takze sme museli potom oznamovat aj zlu spravu a niektori clenovia rodiny to niesli dost tazko. Tretie tehotenstvo sme oznamovali az v 12.tt. Ja som chcela pockat az na prvy velky ultrazvuk, ale starsie dieta sa prekeclo.
Kedze som im chcela povedat osobne, chcela som pockat do 13tt, kedze vtedy sme mali naplanovany "vylet" k nim. Velmi som sa musela ovladat, kedze sme sa rozpravali skoro kazdy den. V 10tt mi oznamil lekar, ze srdiecko nebije. Takze po tejto skusenosti by som povedala urcite az po 12tt.
Hneď ako som to zistila .. obidve tehotenstva .. cca 4-5tt.
Tak čo, oznámili ste im to dnes? Otázka pre autorku 😊
Mamka vedela skôr ako ja 😜🤓. Vrátili sme sa z dovolenky a povedala mi, že som nejaká zmenená, že si myslí že som tehotná, nech idem k lekárovi. Ja som sa smiala...a mala pravdu. Svokrovcom sme povedali asi v 8 týždni s fotkou ultrazvu. A druhé tiež dosť skoro.
My sme to povedali hned ale tak my sme podstupovali ivf .. 10 x nic .. preto boli vzdy sklamaní… teraz sme im to povedali hned ako sme vedeli z krvi.. a ako pises vyssie stat sa moze hocico v hociktorom tyzdni.. a nedajboze keby sa ti stalo tak by tiez na tebe videli ze sa nieco deje .. (verim ze to tvoj pripad nebude) takze urcite by som povedala teraz a tesila sa spolu s nimi🥰

Stat sa nieco moze bohuzial aj vo vysokom stadiu tehotenstva , takze ak mas potrebu im to povedat, kludne🥰 je to na tebe.