Kedy oznámiť rodine, že čakáme dieťa?
Ahojte, mám 40 rokov a momentálne končím 12 TT.
Mám trochu dilemu, kedy oznámiť rodičom že budeme mať dieťatko.Či im to oznámiť teraz, alebo po všetkých testoch.
Manžel sa na mňa už aj hnevá, prečo to toľko tajím.
Ja sa mu snažím vysvetliť, že už mám svoj vek a dieťaťko môže byť aj postihnuté.Aby počkal aspoň na prvé výsledky
My sme to oznámili v 15. tt, bola vtedy na to vhodná príležitosť, tak sme na ňu počkali - inak by sme to oznámili cca v tom 12-tom. Ak to tak cítiš, pokojne počkaj na tie testy. A môj muž mal tiež nutkanie to vytrúbiť skôr, ale našťastie pochopil a akceptoval, že chcem počkať.
Po vysledkoch z trisomy okolo 15 tyzdna
Najbližšej rodine hneď ako som sa to dozvedela. Ved videli aká som stasna, a vymýšľať si nebudem. Ostatným až cca v 15tt
Ja som sa len pýtala, neviem, prečo odpovedás tak "útočne". Ja si jednoducho neviem predstaviť, že by som mojej mame nepovedala niečo také podstatné ze som, alebo ze som bola tehotná, keďže to bol môj (teraz okrem manžela) najbližši človek. Bohužiaľ už nežije.
@jaskolka neviem ci si nieco take prezila ako napr. Ja a mnoho zien ktore sme o deti prisli skor ci neskor v tehotenstve alebo mas chore dieta tiez ako vela zien, no ak nie, prave preto tomu nechapes . Ak ano,tak sa hadam nemozes cudovat ak sa tvoja otazka ,koment celkovo autorky dotkol a vela z nas sme radsej ozaj uz dlhsie cakali hoci mame vztahy v rodine vyborne. Nevravim ze vsetky, no kazda sme ina
@jaskolka Ja si neviem predstaviť, že by som to povedala mamke a za týždeň by som jej oznámila nebajbože,mamka malé bude postihnuté, lekárka mi povedala že musím ukončiť tehotenstvo.Moja sestra mala 2 krát mimomaternicové tehotenstvo, viem aká bola nešťastná, ako sa preto trápila.Pre jej srdiečko,to nieje dobré už v jej veku.
@jaskolka Ja niesom útočná,ale priama.Poviem bez cenzúry čo si myslím
@ysseba to som ešte nevidela keď som písala 😉 s amniocentezou mám osobnú skúsenosť 😉
Podľa tvojich posledných odpovedí je vidieť, že si sa rozhodla, kedy to komu povieš, fajn, že to máš už vyriešené 😉. Nech sa darí ✊.
@ivik4 písala som už vo viacerých diskusiách, že som prišla o prvé dieťa, bol to MA. Normálne to blízki vedeli, potom keď som otehotnela znovu, aj to sme povedali bez problémov prakticky hneď. Nevidím nijaký dôvod to tajiť, skôr by mi bolo horšie, keby nič nepoviem a tvárim sa ze "sa nič nestalo", nebola som tehotná.
No tam autorka, ja som tiež priama a bez cenzúry poviem co si myslím, tak preto rovno vravím, ze ja nechápem takéto utajovanie pred blízkou rodinou. Veď rodina je na to, aby človeka podržala,zvlášť v ťažkých chvíľach
Ok, keď ty si sa rozhodla tak, fajn. Ja viem, ze moju mamu by 100 x viac trápilo keby jej zatajim takú vec, a náhodou by sa to dozvedela, tak by ju viac bolelo, ze som jej nedôverovala.
@ivik4 o co to ide? Ja som písala svoj pohľad, svoj názor, svoj zážitok, slušne a normálne. Dokonca som aj jasne napísala, ze ide len a len o moju zvedavosť, a neplánovala som nijako "vyryvat".
No vidíš, ja zase sa čudujem, ze ty, sa čudujes, ze ja to vnímam takto. Je to presne, ako píšeš, ty máš svoj zážitok, svoj názor a ja zase svoj. Obe sme ho napísali, nezhodujú sa, a to je všetko.
@ivik4 ja ti môžem to isté napísať. Prečo teda ty nechápes mňa a tváris sa tak, ako si napísala? Proste toto je o prežívaní každého, ja nemusím prežívať veci ako ty a autorka. A vy zase ako ja, no to neznamená, že niektorá z nás je "teliatko" alebo to prežíva zle. No ja vám nič nevycitam, ani neriešim, co sa ma dotklo, ci nedotklo.
Ja som sa normálne niečo opýtala a vy ste obe na mňa "vybehli". To tiež nie je príliš slušné
Ahoj
@jaskolka este raz a naposledy ok?
MNE JE U PRDELE ZE TEBE LEPSIE PADLO SA VYROZPRAVAT RODINE. Nikde nepisem ze ta NECHAPEM A ZE SA TI CUDUJEM. VOBEC...
CHAPEM ZE KAZDY PREZIVAME SMUTOK INAK, NAROZDIEL OD TEBA. JA SA CUDUJEM LEN TOMU ZE TY SA CUDUJES ZE SU LUDIA KTORY POTREBUJU TIETO SITUACIE RIESIT INAK.
TAKZE ESTE RAZ, JA SA NECUDUJEM ZE TY SI TO RODINE POVEDALA (ANO CHAPEM TA) ALE TOMU TVOJMU NECHAPANIU ZE NIE VSETCI SME AKO TY.
UFF normalne mi cicas energiu tym ze schvalne nechapes ako som to myslela lebo nechces😃. Cav
ja neviem, prečo sa pýtaš, keď v tom máš jasno? bojíš sa, že plod môže byť postihnutý, tak počkaj po testoch... 🙈
@ivik4 vieš čo, ty si fakt divný človek. Ja som jasne písala, ze ide LEN o môj názor a môj postoj.Nemusíš s nim súhlasiť, ani chápať. Co na nom ta tak rozzurilo? Lebo ta údajne nechápem? No nie, tak som ta nepochopila(jedine ak v tom, že ja som to brala a konala inak) a autorka takisto tu mala kopec odpovedí, ze zeny to doma povedali hneď. Tiež ju nepochopili?
Ja mam proste iný svoj názor a ty ho tiež nechápes. Mám to písať, ze mi tiež cicas energiu? Prajem ti krásny deň a už mi nepíš svoje výlevy, ako hrozne ta nechápem.
@jaskolka Nenapadlo ťa že tvoja zvedavosť, tvoj názor môže znieť ako provokácia? Prečo si teraz začala rýpať do @ivik4,len preto že nemá rovnaký názor? Alebo preto,že tvoje komentáre ignorujem? Prečo by som mala cudzej osobe hovoriť o vzťahoch v rodine, alebo obhajovať svoje rozhodnutie? Nechápem.Je to len moja vec....
Táto téma mala jasný názov,kedy ste povedali svojej rodine, že ste tehotná 🙂 Alebo sa teba dotko prečo s tebou nezdieľam svoje rozhodnutie? Prečo treba odsudzovať/súdiť konanie iných.Každý sme iný,mali by sme sa rešpektovať.Ja rešpektujem tvoj názor, rešpektujem rozhodnutia iných ľudí, rešpektujem aj keď sa žena rozhodne ísť na potrat/neriešim to.Každý sa môže slobodne rozhodovať.Prajem všetkým pekný deň
@abcmajacba gynekologička mi vzhľadom na to že syn je autista, navrhla aby som ju podstúpila.
@abcmajacba A áno už som v podstate rozhodnutá, počkám na vyšetrenia, výsledky a potom to všetkým oznámim naraz,nech už sú akékoľvek.Ďakujem
Ďakujem všetkým za vaše komentáre, prajem pekný deň
Keby to bolo v nejakom zmysle pozivitne. Napr ja by som to dieta nechcela nechat s nimi, nemyslim, ze vedia, co je druhej osobe prijemne a maximalne si z nich tak spravim srandu ze su ,,stari” rodicia. Len za to mi to stoji. Mne samej hovoria same trapnosti a otravuju, zatazuju, beru mi kazdy klud, ked sa mam dobre, tak len ukazuju, co vsetko by som este mohla vyhrotit. A ked je akoze daco ok tak to pripisuju sebe. Proste hnus.
Nie, pretože to vôbec nebolo myslené ako provokácia a preto mi ani nenapadlo,že to tak môže niekto pochopiť.Mrzi ma,že si to tak pochopila.Jednoducho ma zaujímalo, prečo sa niektoré ženy nechcú podeliť s takou informáciou s blízkou rodinou, preto som to tak aj napísala .
Nič také ako provokácia tým nebolo myslené,preto som nechápala, prečo ste na mňa tak " vybehli,"

10-11 tt lebo sme práve boli na Slovensku ale bývame v zahraničí 🙂