Kedy začínajú tehotenské nevoľnosti a aké majú priebeh?
ahojte prosím vás kedy vám začali vaše ranné nevoľnosti? a ako prebiehali? mali ste aj hnačku alebo iné črevné problémy alebo to bolo čisto len zaludok
Aj mne začali nevoľnosti až okolo 6tt, nechutenstvo, napínalo na niekedy bezdôvodne 😁 prešlo ma to ešte v prvom trimestri.. tiež som mala hnačky a neskôr zápchy, potom aj aj.
@anonym_autor kazda zena to ma inak ale vacsinou je pravda, ze nevolnosti nastupuju neskor a tiez mam kamaratku, ktora vracala po kazdom jedle, ona aj schudla pocas tehotenstva
Niektoré nemajú žiadne nevoľnosti. Ja mám tri deti a nikdy som nevoľnosti, zvracanie ani tráviace problémy nemala.
keby mi nerástlo brucho, an neviem, že som tehotná. Nie každá musí mať nevolnosti. Ale sú ženy, ktoré zvracajú všade. Ťažko radiť. Každá sme iná.
Mne zacali 2tyzdne po meskani ms. Ja som aj odpadla, hned som vedela ze som tehotna
Hnacka s tehotenstvom nemusí suvisiet vobec. A najskor ani nesuvisí, urcite to nie je typické.
A tehotenske nevolnosti nemaju ziadne pravidla a nedržia sa žiadnych noriem. Ja som bola tehotná 3x a nikdy mi nebolo zle, vobec. Jediný raz som zvracala behom porodu.
Ja som mala nevolnosti hned, prvy den ako neprisla MS. Nezvracala som, no napinalo ma z jedla, dokonca aj voda mi robila problemy.
Nemala som žiadne. Ani pri jednom tehotenstve.
@anonym_autor No hlavne neboli ranne, ale celodenne. Nevracala som ani raz, ale bola to nevolnost a taky pocit priotravenosti a niekedy take nechutenstvo, ze som zjedla akurat tak suchu ryzu. Ale zase nic az tak hrozne oproti niektorym inym zenam. Zacalo to koncom 6tt a skoncilo po 1. trimestri.
mne bolo na vracanie,a le nikdy som nevracala, nevolnost pretrvavala cely den, najviac asi rano, neskor najviac vecer, pomohlo nieco zjest, no po chvili mi bolo blbo zas. preslo to prechodom do 2.trimestra.
kamoska tehu 2x a vzdy vracala cele tehu.
@anonym_autor nemala som žiadne ani raz 🙂 ale zato by som spala nonstop aj postojačky asi prvé tri mesiace 😃
Nikdy som nevracala. 3 tehotenstvá. Hnačka úplne na začiatku pri uhniezdovaní, sprevádzaná akoby silnými menštruačnými bolesťami. Ale to bolo len chvíľu.
@anonym_autor je to individuálne pri chalanoch mi nič nebolo a u dievčat mi bolo zle od 5 týždňa až do 23 týždňa mohla som jesť len chlieb so salámou nič iné
@anonym_autor nemusia začať vôbec, nemusia byť ranné, ale napr. večerné, alebo celodenné ako u mňa. Začali po 6 týždni a boli u mňa brutálne, zvracanie aj 16 x do hodiny, nebolo už čo, neudržala som v žalúdku ani vodu, aj minerálku som pila po kávových lyžičkách. Chuť som nemala na nič, udržala som v sebe iba chlieb vo vajci, alebo knedľu vo vajci, takže prvotriedne zdravá strava. Vychudnutá som bola ako z koncentráku, v siedmom mesiaci som zapla nohavice, dieťa zdravé, takmer 4kg, čo sme nechápali. Na druhej strane som sa od polovice tehotenstva, kedy nevoľnosti ustali cítila výborne až do pôrodu. Žiadne opuchy, bolesti, nič. Hnačky som nemala vôbec. Mám známu, ktorá mala pri jednom tehotenstve nevľnosti až do pôrodu, pri druhom žiadne.
@anonym_autor nauzea, únava, hlad - akosi mi rýchlejšie trávilo
Cca 6tt mi začali mierne nevoľnosti. Nevracala som, iba ma naplo z istých jedál, veci mi smrdeli, nemohla som niektoré jedlá vystáť. Ale úplne nevoľnosti mi začali v asi 8tt. Vtedy som vracala. Moje najväčšie prekvapenie z tehotenských nevoľností je fakt, že ani po vyvracaní sa sa mi neulavilo. Jednoducho konštantne mi bolo na vracanie a vracala som niekoľko krát za deň. Ale u mňa to nebol pocit miernej nevolnosti ako občas mávam aj nie tehotná ale neustály pocit ako keby tesne predtým než sa vyvraciam. Črevné problémy som nemala. Prešlo to až v polovici 2 trimestra.
@anonym_autor mne začali nevoľnosti keď som ešte ani len netušila že som tehotná a trvali 3 mesiace. Ale to neboli ranné nevoľnosti ale 24/7 🤦♀️ nemohla som ani vyjsť z domu aby som sa nepovracala niekde v obchodnom centre 🤢
Trvalo to zhruba od toho 6 do17tt. Bol to taky celodenny pocit nevolnosti a tazoby na zaludku. Bolo mi zle z toho, ze som vola hladna a akonahle som sa najedla bolo mi zle z jedla ... Nedokazala som pit cistu vodu, co nornalne nepijem nic ine, ale vtedy len mineralku alebo cocacolu. Mala som dni ked som vracala aj 6x za den, alebo aj tyzden bez davenia "len" s neustalim pocitom na vracanie... Schudla som asi 4 kg. Cize ked som konecne zacala nornalne jest a priberat spociatku som len dobiehala povodnu vahu.
A este mi vsetci smrdeli. Moj muz, moja kolegyna s ktorou som roky sedela v kancelarii a viem, ze nesmrdi ale vtedy som nonstop vetrala . A uplne najhorsie to bolo v mhd...
Mam za sebou dve tehotenstvá a žiadne nevoľnosti…
Od 7tt do 41tt kedy som po vyvolavacke porodila.
Vracala som každú polhodinu, všade so sebou som niesla sáčky aj najviac úrazov v živote som v tehotenstve mala. Držím palce 👌💫

@anonym_autor od 6tt do 20tt
Vracala som aj 15x za den, meustala bolest a tazoba zaludka nech som zjedla cokolvek
Na zaciatku hnacka, neskor zapcha ale take ze aj 6dni som nemala stolicu len vdaka glycerinovemu cipku ajnto aom sedela na zachode hodinu aj dve