Mám depresiu. Prestala som ľúbiť priateľa a nič ma nebaví

kavlarka
2. dec 2015

Dobrý deň, potrebujem nutne poradiť, som veľmi zúfalá a nerozumiem svojim pocitom. Som v 10. týždni a trápia ma dosť silné depresie. Riešila som to už aj s lekárkou a predpísala mi lieky-antidepresíva, bojím sa ich brať, aby som neublížila dieťatku, ale budem musieť asi. Večer ťažko zaspávam aj keď som unavená, stále len plačem a všetko do budúcnosti vidím čierne. Priateľ stojí pri mne, boli tam aj nejaké problémy, ale to už sme vyriešili, no mám pocit, že ho už neľúbim. Som z toho smutná a zúfalá z tých pocitov lebo neviem, či sú to len hormóny alebo sú to pravé pocity. Nedokážem byť ani v jeho byte, cítim sa tam veľmi zle. Vadí mi aj jeho rodina, aj keď vlastne nič proti nim nemám, bývajú hneď vedľa a aj toho sa bojím ako by to bolo v budúcnosti. Doma nejaké pochopenie pre mňa nemajú lebo som mala vlastne vedieť skôr, že ho nemám rada ako teraz, keď už som tehotná. Ja som to fakt netušila. Nechcem ani jemu ublížiť lebo si zaslúži, aby ho niekto v živote ľúbil. Som zmätená, zúfalá a nedokážem sa teraz tešiť ani z bábätka. Veľmi sme ho chceli, ale teraz mám úplne opačný pocit. Je mi z toho zle. Prosím len o radu alebo podobnú skúsenosť. Ďakujem veľmi pekne.

zimmi1
2. dec 2015

@kavlarka ahoj, ja podobnu skusenost nemam, aj ked je pravda, ze v prvom trimestri som zrovna nehyrila laskou k manzelovi, mozno to bolo aj celkovou nechutou k neznostiam, no rozhodla som sa to v sebe nijak extra nerozoberat, bolo mi jasne, ze to je hormonmi a pod. a samozrejme, ze to preslo.
mozno so mnou niektori nebudu suhlasit, ale vela veci v zivote je o rozhodnuti a nie len o pocitoch a to dokonca aj vo vztahoch. v dlhodobejsich vztahoch sa raz za cas sa stane, ze zrazu "necitis" lasku, to este neznamena, ze tam naozaj nie je a uz vobec by som sa na pocity nespoliehala v case depresie, lebo ked ta pominie, uvidis vsetko inak. Ako pises, cakate spolu dieta, vychadzate spolu, stoji pri tebe- urcite to stoji za trochu namahy a naozaj si myslim, ze tvoje nahle stavy su sposobene hormonmi, pocitmi depresie. Ak nevies ako dalej, mozno skus vyhladat odbornika 😉 drz sa.

kavlarka
autor
2. dec 2015

Ďakujem ti veľmi pekne 🙂

maminkynafazulka
2. dec 2015

Ze fuuuuuu ako keby som to pisala ja... Tiez mam rovnake pocity a neviem si predstavit buducnost s nim... Aj ked pred tehu by sojm s nim zila hned.. Myslim si ze su to len hormony a ked pride mimi upravi sa to... Ale tak sme spolukazdy den a asi preto mi uz ide na nervy...nemozem byt ani chvilku sama.. Fakt niekedy na prasky.. Premyslam nad pauzou nech si v hlave upracem a uvidime.. Nechcem ho trapit a pretosi potrebujem ujasnit co chcem... Drzim palce nech to dobre dopadne ;))) inak po prvom trimeatri mz tieto stavy presli.. A cim viac sa blizi porod tym viac som s toho na prasky zas.. To budu len hormony 🙂))

kavlarka
autor
2. dec 2015

Nikdy by ma nenapadlo, že hormóny sú také silné. No budem to musieť nejak predýchať. Už som myslela, že nie som moc normálna. Je to dosť reálne tie pocity a potom sa v tom neviem orientovať. Drž sa aj ty maminkynafazulka, nech všetko dobre dopadne aj tebe, veľa síl 🙂.

limetka69
2. dec 2015

@kavlarka určite hormóny, v 12 tt som sa vydávala a par dni pred svadbou som mala krízu, že mm nechcem, nemilujem, nepotrebujem, že ma nikto nechápe, nikdy nepochopí.... Strašné stavy, väčšinou pre blbosti. Chvalabohu prešlo to, od 5. mesiaca som kľudná jak baránok. Muža nekonečne milujem, a viem, že vtedy som to nebola ja 😀

kavlarka
autor
2. dec 2015

My sme neboli spolu ani tak dlho, kým som otehotnela. Je to prvý chlap, ktorý sa ku mne správal pekne a tak som si myslela, že to bola len prvotná zamilovanosť a tá opadla. Dokonca momentálne sa mi ani nepáči, mali sme sa brať vo februári a ako napísala limetka69 tiež nastala tá kríza a ja som to radšej odložila, nemali sme ešte nič dojednané, takže sa to dalo. Dúfam, že to tiež teraz nie som ja a znovu sa objavia tie pocity, ktoré som mala predtým a budem tiež kľudná jak baránok :D.

ematko29
2. dec 2015

Ahoj,poradím ti z vlastnej skusenosti.Manžela som síce neprestala lubiť,ale vsetko mi vadilo,aj on.s každým v rodine som sa pohádala a naozaj sa ma vsetko neskutocne dotýkalo,Tie pocity nie sú prave ,ale je dobre,že to riešis s lekárkou.hovor si sama ,že co sa týka priatela tak to necháš na potom po 600nedelí.momentálne by aj tak nemalo význam aby si sa rozchadzala ,lebo potom ti bude luto,že s tebou nepojde ani k lekárovi a nebude ti hladkať brucho a počuvať ako kope a milion takým maličkosti.Ver mi teraz so sebou vela nespraviš,len to že sa vynervujes a môžes si sposobiť aj potrat ,alebo predcasný porod,Tak teraz pocuvaj,ale dobre.Zober nervy na povraz a kasli na vsetkých naokolo a rob to co tebe robí dobre.nechce sa tii upratovať tak neupratuj,chces isť von na trhy tak chod.absolutne neries nič a nikoho.predcasne som porodila viem co hovorím.Ak by si sa chcela vykecať viac kludne mi napis.

limetka69
3. dec 2015

@kavlarka určite sa to napraví, ja som sa nespoznavala. Teraz už len revem pre bludy. Som citlivá aj bez tehotenstva, ale toto je extrém. Minule som plakala, lebo som mužovi vyliala uhorkový šalát, ktorý si šetril nakoniec a ktorý miluje a ktorý nemal, lebo som mu ho vyliala do rozkroku. 😀 nerieš, toto vážne nie si ty, moja kamoška mi celé tehotenstvo vravela, že je dajaka divná, že jej asi jeb...a jej prvá veta po pôrode bola, že a konečne som normálna 🙂

katrin21
3. dec 2015

@kavlarka ak mas tieto pocity, nepomoze ti z nich nikto, ani lieky, ani priatel, ani lekar...
Musis si pomoct len a len sama....
Ak vidis vsetko cierne, je to len tvoj pohlad na vec.... ak nevidis vo svete nic pekne, je to len odraz toho, ze si nespokojna sama so sebou, zacni mat rada viacej sama seba, zacni citat veci okolo tohoto a uvidis, ze snad sa nieco zmeni.... Je to len rozhodnutie, ako budes vnimat svoj zivot, tvoje myslienky tvoria tvoju realitu a buducnost....
ak priatela nemilujes ,alebo si nie su ista, dajte si pauzu... rozmysli si, ci ti chyba, ci to nie je len rozmar..
Ak budu len cierne, tak vsetko bude len cierne.. zmen to, nikto iny to za teba nespravi...
Na zaciatok si mozno kup Slabikar Stastia od Baricaka...a prestan sa lutovat, sebalutost a niizka sebelaska nie su pocity, ktore by malo citit tvoje dieta, co mas v brusku.. alebo chces odovzdať tieto pocity jemu, aby sa tak citilo aj ono, ked vyrastie???
Pocuvaj hudbu, co ta rozveseli, stale.... rob veci, co robis rada, alebo co si napr. robila rada ako dieta.. Len tak sa zober a chod na hocijake nove miesto, kde si nikdy nebola a nasavaj jeho atmosferu.. vsetko sa da, staci chciet.
Cim skor pochopis, ze vsetko je len v tvojich rukach, tak tym skor sa z toho vymotas, drzim palce.

kavlarka
autor
3. dec 2015

Ďakujem dievčatá 🙂

dsadsalllllllll
3. dec 2015

@katrin21 myšlienkami nejde ovplyvnovať chemiu tela uplne ale tak w/e

lenadka
3. dec 2015

@dsadsalllllllll tak to sa veľmi mýliš, práve myšlienkami sa to dá, odskúšané na sebe, pred rokom a pol v hlbokej depke pre chorobu mi pomohli motivačné prednášky zdraví a o tom, že musím začať inak myslieť a aj na začiatku tohoto tehu som upadla do depky ako bude a kamoška keď ma videla po dlhšom čase ako som na tom, išla do izby a doniesla mi tú knihu od Baričáka čo píše @katrin21 a veľmi ma motivovala zmeniť svoj pohľad na všetko-depka zmizla 🙂

katrin21
3. dec 2015

@dsadsalllllllll s tym, ze depka je nevyrovnana chemia v mozgu ja nesuhlasim, kym clovek nema fakt pocity, ze ide skocit z mosta... a okrem toho, casto je za tym parazit v mozgu, meni osobnost. Napr. taky echinococcus... lenze to nikto nezistuje v klasickej medicine, nemame tu nejakeho Hausa a pod.... ale ono sa to potvrdilo, ked robili vyskum a nasli v mozgu samovrahov tento patogen :(

Ver tomu, ze vacsina toho, co my volame " depka", nie je depka... je to len neschopnost vidiet dalej ako za dnesny sivy den... a clovek nema chut sa pohnut, nic robit atd.. ale je to len postoj.. chce to podnety, cinnostki, tvorenie .... nove prostredie, mozno novu pracu, lebo ta stara nas ubíja, mozno noveho partnera, lebo tento z nas mozno len cucia energiu a nic nam nedava... atd...
je toho vela... ale podstata je, ze jediny, kto to moze zmenit sme MY sami... kazdy jeden...

katrin21
3. dec 2015

nieco pre lepsie pochopenie... par stranok od Baricaka... zrovna vcera som ich citala.... tak ich uvadzam ako priklad, aj ked v knihe je o tom ovela ovela viac a hlbsie..

kavlarka
autor
3. dec 2015

prečítala som už veľa kníh takéhoto typu a aj keď sa človek chce podľa tých kníh riadiť a riadi sa, jednoducho ak niečo v mozgu nefunguje ako má alebo, ak hormóny nefungujú v tele ako majú nedostane sa z toho úplne. Ďakujem aj za tento pohľad, ale nesúhlasím s ním na 100 %, aj keď samozrejme aj pozitívne myslenie je veľmi dôležité a nie je depka ako depka. Ja by som nazvala niečo čo sa dá zvládnuť knihou a nadstavením sa len smutnou náladou, ale s depkou je fakt ťažký boj a netrvá len chvíľu, ale aj dlhé roky a musí sa liečiť.

kleofaszkutya
26. dec 2015

Daj si alprazolam, bude ti lepšie.

smilleeveryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
laska201
9. feb 2019

Rozmyslam nad tym ako sa clovek moze takto dopracovat k tomu ze toho druheho nemiluje a az k odporu.ved ked s niekym zijem a uz neriesim teda zamilovanost hormony zostava laska.a obzvlast ked cakam dieta.cim to je ze dnesne deti povecsina bude z nekompletnych rodin.co im to davame za priklad.

smilleeveryday
9. feb 2019

Ahojte mam taky isty problem z nicoho sa netesim nic sa mi nechce citim sa ako kamen bez citov priatela uz nemilujem netesim sa na neho nemam na neho chut beriem ho ako kamarata s ktorym cakam babatko . Chodi stale v jednom tricku do roboty ked pride domov tak zaspava v Tom tricku a este aj ked vstane tak v Tom tricku ide do roboty a ze sa nepoti. Prestal sa o Seba starat len pribera a kazdy vecer pivo a palenka do jednej a do druhej nohy. Pripada mi ako keby som Zila s 50 rocnym chlapom a to ma po 30 the. Uvazujem ze sa s nim rozidem. Neviem
Si s nim predstavit buducnost . On ma stale miluje a boji sa ze uz o mna prisiel aj o baby.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre