icon

Manžel prezradil pohlavie bábätka

5. feb 2022

Ahojte, som sklamaná.
Chcela som prekvapenie.
Manžel to vedel a vždy som všetkým vravela ze ne h sa nechajú prekvapiť.
Pohlavie poznáme iba ja a manžel.
Podľa mňa to nie je až taká fuška povedať ne hame si to ako prekvapko (ci už to dotyčný pochopí ako ze ani mi nevieme alebo iným nechceme povedať).
No manžel pred časom povedal pohlavie svojim rodičom a dnes prišiel ze sa pýtali na meno dokonca.
Povedal aj to.
Vie ze mi na tom záležalo.
Preháňam?
Ale smuzn mam pravo byt nie

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
tykat
5. feb 2022

Presne...upinas sa na predstavy. A potom si sklamana a zbytocne sa trapis.
Tes sa na babatko, a dopraj aj rodine nech sa tesi. Meno dajte podla seba, a kludne aj 4 za sebou... ostatni mozu akurat tak nazor povedat.
Ked budes brat zivot aky je a neupinat sa na svoje "vrtochy" tak budes stastnejsia.

katarinakatka57
5. feb 2022

No mna by to tiez zamrzelo. Ked ste sa dohodli ze to nebudete hovorit, tak to nemal hovorit.

autor
5. feb 2022

Vnímaj aj ostatných to vo svojom živote robím absolútne stále a absolútne vo veľkom už 35 rokov a toto som si chcela uchrániť pre mňa a malé.
Takže som trápna a hrám sa na dôležitú..
Nevadí, ved tu je tak 80 percent rekaci často ze nebuď krava a par reakcií dokážem ta vlastne pochopiť.
Za tie samostatne dakujem

dudos
5. feb 2022

Ja si nemyslím, že preháňaš. Samozrejme, že to nie je dôvod na rozvod ale dohodli ste sa na niečom. Manžel sám pripravil rodičov o neskutočnú radosť, ktorú mohli zažiť po narodení vášho dieťatka.
Viem o čom hovorím, lebo švagrovci takto pri prvom nepovedali a všetci sme čakali až do pôrodu. Tá radosť potom bola neskutočná. So mnou to prežívala celá kancelária dievčat v práci, keď švagriná rodila.
Samozrejme, že radosť je vždy ale toto je fakt ako Ježiško na Vianoce 🤩.
My sme pri druhom tiež do určitej doby nikomu nepovedali. Nechali sme si to na rodinnú dovolenku. Strelili sme konfety, pre nášho syna a druhé deti v rodine. A to rodina vedela, že mi vieme. A tiež dobiedzali 🤭.

dudos
5. feb 2022

@dudos ...joj...MY...🤦

mariska1989
5. feb 2022

Tiež sme to tak mali . Nikto nevedel že čo čakáme len ja a manžel .najviac čo má nahnevalo že sa mi mama pozrela do komody čo tam mám samozrejme boli tam aj neutrál aj chlapčenské aj dievčenské

dzulli1980
5. feb 2022

Také detinské mi to príde z Tvojej strany ... celkovo mi príde divné tajiť pohlavie dieťaťa pred okolím, mala som takúto kolegyňu, strašne trápne to bolo ... a pritom sa jej to pýtali len zo zdvorilosti, každému to bolo v podstate jedno ... iné veci sú dôležitejšie.

alfonzia10
5. feb 2022

ja Ti rozumiem. Pri druhom dieťati sme už pohlavie ani meno nehovorili nikomu a nechali to ako prekvapko najmä po tom, čo mi bolo doslova vyčítané, že prvé je dievča (áno, ešte aj v dnešnej dobe sa také robí). Nieže by sa aj tak nerýpalo, ale myslím si, že týmto sme dali jasne najavo náš a hlavne môj postoj. A trošku ľutujem, že aj my sme si to nenechali ako prekvapenie 🙂

fineta
5. feb 2022

Úplne Ťa chápem. Vnímala by som to ako tiež ako podraz. Jasné, ze treba odpustiť, ale... ťažko to predýchať.😔

sante81
5. feb 2022

Niektoré ženy na koňovi mi prídu také, nemám problém, tak si ho vytvorím. A ty patris medzi ne

martina1201
5. feb 2022

A prečo ti tak veľmi záležalo na tom aby to bolo tajomstvo do pôrodu? Však nič také hrozne sa hádam nestalo že to vedia. Aj tak skutočnosť či to bude chlapec alebo dievča sa dozvedia všetci po pôrode. Koľkokrát sa stalo že sa nenarodí to pohlavie, ktoré lekári povedali.....

7lenka11
5. feb 2022

Ja si myslim, ze prehanas. Dieta ma byt o radosti v rodine, nie o hadkach. Prepac, ze to tak napisem.. Ale vsetky tieto wau efekty (party, balony, tajnosti atd) okolo dietata su pre mna len poznavacim znamenim premotivovanych matiek. Vsak ked ste to chceli urobit ako prekvapenie, tak ste sa mali nechat prekvapit aj vy... Ja teda celkom nechapem, preco by som svojim rodicom nemala odpoveda na otazku, ci to je chlapec alevo dievca.. Obzvlast, ked chcu pomoct s vybavou alebo drobnostami pre male..

danieli
5. feb 2022

Aj mna by sa to dotklo v zmysle, ze nepochopil ako velmi som si zelala, aby to bolo tu chvilku tajomstvo, dodatocne by som si to s muzom odkomunikovala, ze sice je to len drobnost, ale v danej chvili mi na tom zalezalo, jednoducho vy dvaja s muzom ste teraz rodina partaci a ak mate tajomstvo tak je vase a rada by si sa do buducna spolahla na to, ze co sa doma povie to doma aj ostane…

autor
5. feb 2022

Neviem presne odpovedať na otázku prečo mi záležalo na to, aby to bolo tajomstvo do porodu.
Proste to tak bolo som to tak cítila.
Dáke RACIONÁLNE vysvetlenie asi nemám.
Pokusim sa to pustiť z hlavy, maximálne utrusim poznámku ze sa im to podarilo z manžela na koniec vypacit ale pokúsim sa na nich nehnevat..
Samozrejme ze je dôležité aby bolo malé zdravé a wow efekt bol len (asi zbytočný?) bonus o ktorý som proste prišla.
Dakujem za raekcie

mogaa
5. feb 2022

Prepáč ale to že ty chceš prekvapenie neznamená že to musí chcieť aj tvoj muž...je to aj jeho dieťa, nielen tvoje....takže on má tiež snáď právo povedať či čaká syna alebo dcéru a povedať to kedy chce.....a naozaj preháňaš, rodina chce pokúpiť aj veci pre bábo a asi by sa ti nepáčilo keby si podostávala všetko ružové a čakala chlapca.....

alison11
5. feb 2022

Plne ťa chápem,každá máme svoje predstavy,no niekedy sa stanú nečakané veci ako to že tebe muž sa prekecol a môže sa stať ako tu vyššie jedna maminka napísala že sa narodí práve druhé pohlavie a nie to čo tvoj muž povedal rodičom a tak bude o prekvapenie postarané.Mne sa prvorodený neukázal do 7mesiaca a ani potom čiže jedinký raz som počula že to bude chlapec a tak som pre istotu všetko neutrálne nakúpila béžovo biele,žlté a zelené 🙂 a pravda aj biele. a tvrdila že bude možno prekvapenie 🙂 a možno chlapec. A pri druhom som ja cítila že to bude chlapec a aj tvrdila darmo svokra chcela vnučku lebo len vnukov vtom čase mala 😀 aj o menách mala predstavu že prvý má mať meno po otcovi,nuž nedala som a pri druhom to brala ešte ťažšie,že je chlapec a že nie je Jozef :D ale mňa t najmenej trápilo oto viac že môj biologický otec je tiež Jozef a vykašľal sa na nás tak oto viac som si zatým stála že žiadny Jozef nebude...lenže to oni nechápu...a ešte bola aj hnusnejšia keď mi odišli ďalšie mi vyhodila že dievča neviem vynosiť,tak som sa aj vzdala mať viac ale nie kvôli čiste len potratom ale aj kvôli sit. ktorá je a dražovaniu.Tak si ztoho nič nerob radšej sa vduchu nachystaj na verziu čo ak bude to drhé pohlavie a nie to čo viete že by malo byť by sa dezorientovali keby si neutrálne nakúpila a vybrala si aj meno pre druhé pohlavie stať sa môže aj to že sa lekár mýli.

sasesoe
5. feb 2022

No len aby vas este babo pri porode vsetkych neprekvapilo ;)
Toto su tehotenske hormony...

mamina1419
5. feb 2022

Ale preháňas. Tak im to povedal a čo ? Však to nehovorí cudzím ľuďom ale budúcej babke a dedkovi. Ja som oznámila hneď čo budeme mať ako mojím rodičom tak aj svokrovcov

h2
5. feb 2022

Ja som myslela, že to nechtiac prezradil Tebe, hoci si chcela mať prekvapenie. Ale keď vy dvaja to viete, prečo to nemôžu vedieť vaši rodičia napríklad?

beata_k
Odpoveď bola odstránená
vamajka
5. feb 2022

A preco by to nemal prezradit, ked ste chceli prekvapko nemali ste si dat zistovat pohlavie a hotovo. To je dovod na rozvod🙂

elviku11
5. feb 2022

Ja ťa chápem s tým wow efektom z pôrodnice. Tiež som chcela po pôrode s mužom každému zavolať a povedať - je to chlapec a volá sa Miško. Aby bolo vôbec nejaké prekvapko. Lebo keď každý dopredu vie pohlavie aj meno, tak potom z pôrodnice už len zavoláš, že sa narodilo, že to máš za sebou. Pričom každý vie čo sa narodilo. Nie je tam ten waw efekt.
Ale my sme to urobili tak, že aj doktorovi som stále hovorila nech mi nevravím pohlavie. Aj pre mňa to pri pôrode bolo prekvapko, aj pre muža 🙂 vydržali sme. A na otázky o menách sme odpovedali, že zvažujeme viac možností.... Tiež sme si úplne sami vybrali meno a ostatným ho povedali po pôrode.
Na tvojom mieste by som bola tiež na muža trochu nahnevaná. . Ale určite by ma to prešlo... A s dieťaťom sa ti zbúra ešte veľmi veľa predstáv o živote aj o sebe, ktoré máš ... Na to si treba len zvyknúť

zuzana9393
5. feb 2022

@natalienka12 tak preco to taki ludia chcu vediet? Trochu si protirecis. Mozno skor ide trochu o take prekvapko

dizajnerka
5. feb 2022

Nič ešte nie je stratené. Zmeň meno dieťaťa, to bude kukať aj manžel 😀

deti95060810
5. feb 2022

tak pri ďalšom bábu budeš vedieť že si to máš nechať pre seba...
moja sesternica vedela pohlavie, ale radšej nepovedala ani manž. , lebo by to vedelo do večera celé mesto...

autor
5. feb 2022

@beata_k aspoň teda mohol počkať na mňa a spolu sme mohli nie?

bobo2433
5. feb 2022

Ja by som tiež bola nahnevaná a sklamaná .keď budete vedieť pohlavie necháme si ho tiež len pre seba.je to naše druhé dieťa a pri prvom sme si teda vypočuli stále otázky dokola,čo to bude ,a chcete chlapca alebo dievča ? A meno? A jooj škoda že prvý chlapec a bla bla bla..teraz keď sa dozviem pohlavie ,necháme si ho pre seba a tiež dúfam ,že sa neprezradi .každému povieme že sa nechávame prekvapiť. Nieje to preto ,,že chceme byť dôležitý,,ale preto že nechcem zas s každej strany počúvať blbé otázky a poznámky a rady ...

beata_k
Odpoveď bola odstránená
tianna
5. feb 2022

Ja ti úplne rozumiem 🙂 o prvé bábätko sme prišli a pri ďalších 3 deťoch som nechcela povedať nikomu pohlavie ani meno a ani som nepovedala. Muž mám pocit že povedal kolegom, no pre môj dobrý pocit som sa tvárila že som to prepočula 😁