icon

Môže alkohol a fajčenie poškodiť plod na začiatku tehotenstva?

1. dec 2024

Ahojte,mavam strasne nepravidelny cyklus,tehotenstvo som zistila az v 7tt,lenze zacala som aj spinit tak som isla ku gynekologovi,na sone videl len gestacny vak ktory velkostou zodpovedal 6t3d,predpisal mi duphaston a o 10 dni kontrola,moja otazka je ak by tehotenstvo pokracovalo a o 10dni by bol aj plod a akcia srdiecka,mohlo ten plod poskodit ak som 2dni pred zistenim to som bola 6t1d pila 3koktejli kde bolo trochu vodky a 2deci dzusu a fajcila?

kiki68
1. dec 2024

Nie, urcite sa nic nestalo. Toto spravi kopec zien, to by tie deti boli radom postihnute. Nakolko do 6/7tt nevies proste o tom tehu. Ja som podobne vypila 2dc vina v prvom tehu, test neukazal dve ciarky, isla som von, o dva tyzdne uz boli ciary uplne tmave. Dieta je v poriadku

svetlonos
1. dec 2024

My sme si po dlllhej dobe s mm dali deň pred očakávanou ms 3 poháre vína večer. Na druhý večer 4 pohare. A bolo mi divne, ze kde nič tu nič, tak som urobila test a tam už koľajnice! Bola som v 5 tyzdni. Počas tehu ani kojenie som nepila nič, ani len ústnu vodu s alkoholom nepoužila.

autor
1. dec 2024

@svetlonos a niekde som citala ze plod este vtedy neni napojeny na krvny obeh matky ze to tak neskodi,ktovie ci je to tak

svetlonos
1. dec 2024

presne tak, nie je.