Nárokujúce matky a neupravené tehotné ženy
Ahojte.nechcem tymto prispevkom nikoho urazit ani nic podobne ale vcera sa mi stala taka zvlastna vec.isla som v mhd,sedela som,a zrazu nastupila tehotna zenska,neupravena,proste nic...a povie mi este aj PUSTITE MA SADNUT!ani prosim ani nic..lebo ona je tehotna no jej problem..ale nielen tehotne ale aj matky doma na materskej mi pripadaju take neupravene proste vyjdu von v teplakoch s mastnymi vlasmi,bez kvapky makeupu a parfemu,a o tehotnych uz ani nehovorim.vsetko si narokuju tym ze su tehotne alebo ze matky.co je toto za mentalitu??zanedbane chodit po ulici??? 😲
@lerrinka nepises, ci si sa nejak ohradila, ale ja by som teda bola ostra v takej komunikacii
Ono je rozdiel vybehnut nieco kupit do obchodu v slusnej teplakovej suprave alebo ist v neonovych vytahanych teplakoch bez podprsenky a neucaesana niekam...hocikde 😂 to si proste vsimne kazdy ako nevkus. Ja som minule bola u gyn a tehotne mamicky mali pekne leginy a cez nich dlhe tuniky alebo svetriky, upravene v ramci moznosti, teda aspon pre mna ja to viem pochopit ze asi je problem umyt si vlasy s takym brusiskom hlavne ked ste zvyknute umyvat nahnute cez vanu ako ja. Ale bola tam aj pani v teplakoch roznozena akoby uz trenovala jak vylezie na kozu vlasy katastrofa ksicht katastrofa teplaky katastrofa botasky spinave az hroza. tehotna nebola urcite. Nepoviem keby len zaklopala ze doniesla nejaky papier a odisla ale ist takto k lekarke je hanba. Ked ju mala aj vysetrit tak dakujem pekne 😀
@kexik218 ja teda ked vidim "slusnu teplakovu supravu" (najlepsie snehobielu cim-viac-pruzkovu, a s obrim logom) chyta ma zimnica 😀 ale chapem co myslis - ked si o 8 vecer spomeniem ze doslo mlieko kludne na pyzamo natiahnem bundu a vybehnem do obchodiku na nasej ulici 30s od domu. Zas leginy su pre mna tiez teplaky a z domu v nich vyjdem maximalne ked ide cvicit. A takto som fungovala bez vacsich problemov aj ako tanker tyzden pred porodom...
@moni244 a preco by nesla? ved nepise ze by jej vadilo stat, vadila jej drza komunikacia od stevardky...
Ja som sla dnes von bez make upu, dost mastne vlasy, no celkovo....fakt som sla len do lidl a dmky nic sa mi nechcelo riesit, prebdena noc...priatel ma poprosil sa daco opytat do jedneho obchodu s parfermami (nie klasicka parfumeria, ale parfemy amouage za cca 250-300 euro flakon), kedze to mam po ceste....
hovorim, ze vypadam snad ako potencionalny zakaznik?nakoniec som dostala asi 4 vzorky tych drahych parfemov zadara, asi si mysleli chuda, nech ma radost....
Mimochodom som casnicka a vcera mi prisla do podniku taka skupina chlapcov v teplakoch. Nevyzerali byt nejaki spinavy alebo co ale po chvili zacalo cosi smrdiet. Som sa zlakla ze z toaliet lebo to bol taky zapach mocu. Skontrolovala som poriadne toalety nikde nic zeby naznak niecoho co by to sposobovalo. Ked chlapci odisli zmizol aj zapach. No baby humač. Hlavne nadavat ake su dnesne baby vyberave. No ked mi pride na rande taky smradlavy nerd tak sa postavim a odidem.
🙂)))) dnes je ako nahodou medzinarodny den teplakov !! tak dnes je to dovolene 😀 vsetci do teplakov.. povinne !!!
@cicus14 vy teda máte starosti...uz len to by ma trapilo a zaoberala sa tým,či ma nejaká tehotná na sebe parfem alebo nie..
@kexik218 🙂)))))))))))) presvitajúce legíny na zadku objemnejšej slečny s krátkym vrškom dokážu rozčertiť aj mňa a dokonca na tehotnej by som to ešte prijala, fajn je tehotná, má problém si niečo kúpiť, ale na netehotnej fúúúúú, to nie. Ale pobavila si ma 🙂
Ja ako som tehotna tak som raz mala na sebe parfem proste to teraz nemozem ani citit.Takze aj ked daka je tehotna a nevonia tak moze to znamenat aj ze jej to teraz robi zle.
Tehotna som bola 2x a uprimne Ti poviem, co sa tyka mentality ludi - vacsinou som vzdy stala v mhd,nikto ma sadnut nepustil a nikoho som ani neprosila aby som si mohla sadnut. Dvakrat sa mi ale stalo, ze ja, tehotna som sa postavila, ked do mhd nastupil starsi clovek,kt bolo tazko chodit, lebo vsetci okolo sa tvarili, ze su slepi a nevidia ich..asi tak..
@rebellefleur Tak toto sa stávalo aj mne. Ja som dokonca vstávala mamičke s malý dievčatkom a bola opäť tehotná. Lebo ľudí naokolo to nejak moc nezaujímalo. Ale cestovala so mnou mužova teta, (podotýkam staršia pani). Takže ona chúdiatko sa postavila, aby sme my dve tehotné mohli sedieť. Tiež som sa nikdy nikomu nedoprosovala. Nezvyklo mi bývať zle, išlo len o to, že niektorí autobusári jazdia ako blázni a skôr som sa bála o to, aby som nespadla na bruško. A hlavne ľudia sú bezohľadní, takže ani tlačenice som nemusela.
Nezvyknem prispievat ale tvoj prispevok mi zdvyhol tlak. Skoda ze si mna nestretla v tom autobuse ja by som ta moznoaj ogrcala lebo mi bolo cele tehotnestvo zle. Nerozumiem ked nechces deti preco si na fore o detoch. Ked som nebola tehotna mala som aj 15cm opatky a kostymceky umele nechty vzdy upravena. Ked som bola tehotna neriesila som make up ale to ze kolkokrat dnes budem grcat a ci budem vladat prejst od zachodovej misy do postele!!!! Pises ze je tvoja vec ci chces deti alebo nie a myslim ze je vecou tej pani akzdej jednej ako sa oblieka a ci ma umyte vlasi alebo nie. Tvoja poznamka ... proste nic???? Ako take mozes bieco napisat?! To ze nepovedala prosim ani ja keby mi bolo zle a mozno aj jej bolo. Mam doma 5 mesacne babatko a som rada ked niekedy stihnem nievo zjes hodit rychlu sprchu a na statie pred zrkadlom cas nemam je pre mna prvoradejsie moje dieta ako to ako vizeram. To ze to nechapes ok nemas deti ale ked budes mat tak po porode si spome na svoj prispevok a verim ze sa budes hanbit!!!!
Nehovorim ze ja som si nevsimla ze niektore mamicky moc pribrali,neobliekaju sa a nosia taky polodrdol a chlap pri nich taky fesak....nechcem byt pokrytecka.myslela som si ze preco sa neucese aspon ved to zaberie 5min.ale potom som otehotnela a na zaciatku mi bolo tak zle ze som sa nedokazala cesat.umyvat si vlasy....a bolo vidno ze trpim a nemam naladu.dolezite bolo len aby sa tehotenstvo udrzalo.aby vysledky boli v poriadku...okrem toho chces pouzivat co najmenej chemie....sminky...laky na nechty....a od kamosiek som si vyfasovala poznamky typu preboha ako vyzeras 🙂 vypadas hrozne...preco si smutna?co sa netesis?.....a uz chapem ze fakt je take ze si rada ze zijes a nech tvoj zovnajsok nikto nekomentuje lebo nevie ze co prave prezivas
ja si vsimam v poradni, ze maminky chodia velmi pekne upravene. Aspon vacsina. Pred rokmi to bolo akesi ine. Aj zeny boli vtedy ovela viac pribrate, aspon mam ten pocit. Osobne sa mi paci, ak je zena stale zenou. Ale ako vsetky tehotne vedia, tak clovek je rad ked sa citi pohodlne a nic ho netlaci. Tak doma urcite vacsina voli pohodlne oblecenie. Ja som si nakupila leginy, ze budem za kocku doma. No, uz mam take velke brusko, ze tie leginy mi prekazaju aj zrolovane pod bruchom a jedine, co na sebe znesiem cely den su volne tenke teplaky. Manzelovi som to tiez vysvetlila, ze nech sa nehneva, ale ja sa musim v prvom rade citit pohodlne. Ale ked idem niekam do mesta, co je teraz uz velmi zriedka a vacsinou idem len k lekarovi, tak sa pekne nalicim, obleciem sa tiez pekne a citim sa super. Manzel mi vtedy vzdy povie, ze som nadherna a ja sa tak aj citim. Ale opatky a tesne oblecenie len kvoli tomu, lebo nejakej pipke moze vadit ze som bez opatkov, by som si urcite nedala..
@anakristina ak by som mala taketo stavy a tazke nevolnosti, kaslala by som fakt na vsetko. Clovek vtedy mysli len na to, aby to v poriadku "prezil" on a aj babo
No ja s tymi mojimi detusami este aj na zachod chodim, na upravu ked niekam ideme mam cca 5 min. popritom este uvazujem co zbalit, do toho jacia, kde som tak dlho 😀 a verim, ze niesom jedina mamicka co to ma takto... Ja sa skor cudujem, ked sa vyobliekana mamicka v bielom a stokloch dosype na ihrisko s malym krpcom a nechod tam a hentam zaspinis sa, neutekaj, nevalaj sa a vlastne sa ani nehraj, aby sme sa nezaspinili @cicus14
@ewisam hahaaa, toto som zazila u svagrinej. Nedovolili dietatu behat (dieta malo nadvahu uz od mala), lebo sa spoti. Vazne... ani v piesku sa nesmel hrat a ked sa zahral, hned ho isla prezliect. Ja som nechala dieta v lete doslova sa bahnit v blate, v starom tricku. A nebolo stastnejsieho dietata pod slnkom. A tiez by som sa neobliekla do krasneho, ak idem na ihrisko
@katuliena82 ja som si napr. vsimla, ze niektore zeny beru tie svoje dietky ako modne doplnky...super nastajlovana fotka, decko rovnako oblecene ako ja, a potom si ide s tym kozusinovym kociarom po ulici, v ruke smartphone a na male ani nepozrie...alebo sedia v kaviarni, slimka medzi prstami a dieta na ne pozera z kociara... 🙂
@dominikav123 minule som na fb videla take detiky. Vymodene. Akoze deti oblecene krasne. Ale vsak to babo si v tych tvrdych rifliach ani nozicky nezohne. A naozaj chcem vidiet, ako necha niekto behat dieta, ktore zacina chodit, v takych novych veciach...no, kazda sme ina :D ja nechcem byt nervozna zakazdym, ked si dieta zaspini kolena
@katuliena82 ale jasne, ja to vidim kazdu chvilu na tych ihriskach...Podla mna, kazda zena sa rada paci, niektora na to nema prostriedky ina cas a je jedno ci je mamicka alebo tehotna alebo daka studentka.. Ja sa tiez uz 2m chystam ku kadernicke, ale deti mam chore, nemam ich komu na nos zavesit, hold prisposobila som sa situacii a nerobim z toho kovbojku. Mozem ja za to, ze doma najradsej nosim chlapove tricka? Tak obcas aj vybehnem von vysypat smeti v nom...a co? Odkedy ma prepadli, sperky nenosim, som snad menej sexi? Pre neznameho mozno ano, ale to ma absolutne netrapi... Pre mna je podstatne, ze vidim iskru v oku mojho chlapa a s usmevom mi povie /ako sa u nas zvykne/ ze zas reprezentujem firmu 😉
@cicus14 Dievča zlaté mať tvoje problémy......žije sa Ti dobre na tejto planéte alebo sa potrebuješ presťahovať na planétu dokonalosti a osobného priestoru? Život ťa evidentne ešte veľmi málo naučil 😉

No ja som tiez tehotna...a teraz v siedmom mesiaci ma velmi zacali nohy boliet...poravde nic na to nepomaha...iba troska polezat...no ja som autobusom nesla odkedy som tehu...ale vlakom...naposledy som tam mala velmi neprijemnu situaciu...isla som regio jetom...a system mi uz nechcel predat listok, tak som si vo vlaku kupila listok...no a tym padom mi nemohli ani miesto priradit...tak som bola na chodbe.,pritlacena o sklo s bruskom najviac ako sa dalo...a stevardka co tam bola...mi povedala , ze sa mam posunut inak ma obleje horucou kavou.., to ma zaskocilo...lebo naozaj som bola na kraju najviac ako sa dalo..,a ja jej vravim..,noviacej sa mi uz neda...tak mi povedala, ze mam ist na chodbu von, ze nebudem nikomu zavadzat..,tak toto ma dorazilo..,takze polhodinu som bola na prievane s bolestivymi nohami...ja ozaj nevuzivam svoje tehotenstvo...ale troska ludskosti a slusnosti si zasluzi kazdy cestujuci ...nie len tehotna