icon

Nárokujúce matky a neupravené tehotné ženy

cicus14
18. apr 2015

Ahojte.nechcem tymto prispevkom nikoho urazit ani nic podobne ale vcera sa mi stala taka zvlastna vec.isla som v mhd,sedela som,a zrazu nastupila tehotna zenska,neupravena,proste nic...a povie mi este aj PUSTITE MA SADNUT!ani prosim ani nic..lebo ona je tehotna no jej problem..ale nielen tehotne ale aj matky doma na materskej mi pripadaju take neupravene proste vyjdu von v teplakoch s mastnymi vlasmi,bez kvapky makeupu a parfemu,a o tehotnych uz ani nehovorim.vsetko si narokuju tym ze su tehotne alebo ze matky.co je toto za mentalitu??zanedbane chodit po ulici??? 😲

juli268
2. máj 2015

@mircalla no napríklad matka pôrode ma narok zamestnat na 4 hodiny kohokolvek npr zo svojej rodiny...ako vypomoc a stat jej to preplati o vyske pridavkov pomlcim pozistuj si ked to tak velmo chces vediet

sue
2. máj 2015

Kocky ale ono je to vzdy o vyhodnoteni situacie tej ktorej konkretnej rodiny...neexistuje navod na to, ako to urobit, aby bola rodina stastna. V jednej je to vtedy, ked je mamina domaca pani, pretoze manzel pracuje 15 hodin denne, alebo maju deti oslabenu imunitu a zena je doma spokojna,pretoze zabezpecuje servis okolo deti a muza.... V druhej zas ked ide baba po roku do prace, pretoze citi, ze zoslepacieva a lepsie bude ak bude dieta 9hodin v jasliach a ona sa mu bude potom 100% venovat usmiata.... Vzdy mame na vyber. Vzdy sa da bieco robit tak, aby sme my a tym padom aj nase deti a nasi chlapi boli spokojnejsi... Ak uz nic ine, tak aspon pohlad na vec 🙂 to nie su dristy, zivot je len jeden aje prilis kratky na to, aby sme ho len tak...prestvali a pretrapili...

siska53
2. máj 2015

@mircalla pozerala som serial z VB este tak davnejsie na Spektre.. Taky na sposob reality trosku,bolo to skor o vyvoji deti za nejake obdobie a tam veru tie maminy mnohe nepracovali vobec,hoc uz mali skolopovinne deti.
A dalsi zas Mamicka strajkuje,ten neviem,ci bol britsky ci americky,ale aj tam slo o matky,co boli vsetky doma,hoci mali deti zvacsa aspon skolkopovinne..
Kamoska,co zije v Amerike mi pisala,ked som jej vravela,ze ja sa uz pomaly chystam do prace,ze je cela stastna,ze ona nemusi... Jej mala ma sice este nejake zdravotne problemy,ale aj keby nie,tak nejde.
Dalsia z Anglicka tiez nepracuje. Skor sa zaobera takym tym vyrabanim nejakych predmetov a tak..

Necudujem sa,ze maminy su vyflusnute..ved v praci su v jednom kole,doma si ich zas deti vyzaduju po veceroch a nociach domacnost..

dai
2. máj 2015

@siska53 ahoj... ja som to tu uz viackrat pisala - na upratovanie mam agenturu ale len raz za tyzden... ja teda neviem ako ostatne zeny ale ja upratujem kazdy den😉 ten piatok je to skor take do hlbky upratovanie... varime si sami a celkom radi- spolu vaecsinou ako rodina...
Siska - to ze nie kazdy nema predpoklady - no nie... preto niekto sa zatne a schudne a iny chudne cely zivot a neschudne ani gram... za toto ale obvinovat niekoho? Mna samozrejme stve ze z tych platov v obchode sa tazko zije, ja som ale v prvom rade zodpovedna za svoju rodinu... ja som napr. 1.5 nemala sviatok, takisto 24.12 ani 31.12 ani mnoho inych sviatkov... takisto ked deti vecer zaspia tak nepozeram vseliake burlive vina a podobne, volny cas netravim ohovaranim susied - proste kazdy ma na vyber - ci si napr. Pusti radio v pohodli slovenciny alebo v nepohodli cudzieho jazyka aby sa v nom zlepsoval. Fakt je ze vaecsina ludi si voli lahsiu cestu ktora zial vaecsinou aj nikam nevedie ☹
Necitim sa vinna za to za zvladam svoj zivot , skor som nato hrda lebo som nic zadarmo nedostala... a nemyslim z3by som mala vaecsie sance v zivote ako ini ludia...

dai
2. máj 2015

@sue super prispevok😉

dai
2. máj 2015

@juli268 pozri sa juli na vyse 80% krajin sveta kde sa zije vyrazne horsie ako u nas... sr este chvilku ak vobec bude trvat dotiahnut sa na krajiny so socialnym systemom typu rakusko, nemecko a podobne - aj ked ja aj v tychto krajinach poznam zeny ktore pracovat musia aby zili v urcitom standarte...

mircalla
2. máj 2015

@sue suhlas
@siska53 Neviem si predstavit mat skolopovinne deti a sediet doma.......ale kazdy sme iny

amadora
2. máj 2015

@cicus14 a čo malo spoločné to že sa ti povedala nech ju pustíš sadnúť s tým či bola upravená alebo nie? lebo 3/4 úvodného príspevku píšeš len o tom aké je hrozné že maminy a tehotné nechodia upravené. deti nemáš lebo nechceš... vďaka pánu bohu za všetky nenarodené deti, mať teba za matku tak stúpne počet samovrážd mladistvých 😝 živo ťa vidím, zgechlená pipka ktorá má bod G na konci slova shoping 🙄

juli268
2. máj 2015

@dai ja som tym vsetkym nechcela povedat ze teraz si mame vsetci vylozit nohy na stôl a nic nerobit ale zase aby som pracovala ako kôn a polovica mojej vyplaty isla na dane a mne ledva ostalo na vyplatenie elektriny .....a neviem ci poznate teoriu padajúceho hov...takze najskôr pocitia ten nedostatok a tu nepohodu ti co su najnizsie a az postupne sa to zacne sirit nahor .....a bola navsteva u nas z ukrajiny a poviem ti povedala ze este nezazila u nich aby si musela platit 20 centov na WC v kaviarni kde si nieco aj kupila takze na nevyspele krajiny 🙂 ale tak samozrejme su krajiny kde je to horsie ....

lenka110611
2. máj 2015

Čo chcela vlastne zakladateľka tejto otázky týmto povedať? Čo očakáva?? Akože mne je fuk kto ako chodí a takisto ja budem chodiť oblečená a namaľovaná ako ja chcem. A na ihrisko tiež s malou nechodím v lodičkách.

mircalla
2. máj 2015

@juli268 Nuz kym budeme stale volit fica...tak budeme z nasich dani financovat jeho kamosov....ja som mala po navrate z rodicovskej netto nizsi plat ako predtym a nie malo, nakolko fico sa rozhodol, ze s mojim komickym platom som uz milionar a musi mi z neho co najviac zobrat

katinka71
2. máj 2015

@dai zijem v at veru uz po roku materskej ja aj ostatne moje kolegyne sme naklusali do prace,aj ked na skrateny uväzok ,nevybrali sme si ani jedna najdlhsi variant 2,5 roka byt doma

dai
2. máj 2015

@juli268 vidis... a my sme teraz boli v londyne a moja dcera bola zhrozena ze musime platit za toalety...

mircalla
2. máj 2015

@juli268 za toalety sa plati aj v rakusku,dokonca aj na pumpe

peneloppe
2. máj 2015

Situáciu ako je to zahraničí, preto tam ženy ostávajú doma dlhšie, aj ked už majú po MD, by mali hodnotiť len ľudia, ktorí tam aj reálne žili alebo žijú. Žila som roky v UK a po MD som sa nevrátila do práce a ostala som s deťmi doma ešte ďalších 7 rokov. Poplatky za jasle, škôlku, sú tam tak vysoké že pokiaľ ma rodina deti hneď po sebe, tá žena dá celý plat na child care. A sú tam aj ďalšie dôvody.

ossr
2. máj 2015

Zakladatelka temy je neaktivna a pravdepodobne to ani nepisala real osoba...naslo sa na nu viacej prispevkov a kazdy o dacom inom ze ma 14 rocnu dceru a pod....zbytocne je este nieco komentovat...uz ma asi iny nick a robi si srandu dalej

siska53
2. máj 2015

@mircalla ako ani ja si to neviem predstavit...ale viem si predstavit,ze do takych 7-9 r.dietata pracovat skor na kratsi uvazok. A s tymi je to bieda.
Kamoska rok take nieco hladala,lebo nejak nevedela v byvalej robote zladit pracu a domaci zivot.. Tak radsej ostala doma a teraz uz konecne pracuje na skrateny,ale nez sa jej to podarilo,trvalo to...
@dai ja ti tvoj zivot,nezavidim..ja kraviny v telke nepozeram,pozeram to,co ma bavi a to su skor naucne serialy,ale ano,mnohi si nechavaju vymyvat mozog vselicim..
No zas..viem,ako vie cloveka praca vyflusnut,moj drahy je schopny zvacsa len pred telkou lezat a hladiet do nej.. Pravdupovediac pred detmi som tiez chodila taka vyflusnuta,castokrat som tam bola aj 10-11hodin..a aj po sobotach.. Nezaplatenych.. Bolo toho vela a stihnut sme to museli.. Predtym som robila na inom.oddeleni,kde to bolo fajn,prace tak primerane,nenudila som sa nikdy, len zas kvoli porucham spanku kvoli zmenovosti som si musela hladat nieco nezmenove.. Ta praca nebola zla,bavila ma,len fakt,toho bolo nenormalne vela a na tomto oddeleni nam nadcasy neplatili a casom ten neustaly napor bol uz unavny..ak sa to strieda s primeranym mnozstvom prace,ok,ale ak je to bez prestania tak, aj ta najlepsia praca ta moze prestat bavit,pokial nie si workaholik.. Mozno aj nasa chyba,asi sme sa mali viac ozvat..
Teraz to je ine.. Ale zas za dost menej prachov. No aspon tam nevypustim dusu. Aj ked to nie je lahka robota a vela ucenia ma este caka, nedobrovone-dobrovolne nadcasy tam nebudu.
Ja sa teraz ucievam doma,do toho sa hravam s detmi a vecer co sa len trochu da,porobim. Ale zatial sa musim hlavne ucit.
Keby cokolvek,pokracujem so svokrou v nateraz prerusenom uctovnictve a pustim sa do vodicaku,hoci sa toho desim..
Ja som ale nateraz velmi spokojna..aj za cenu nizsieho prijmu,z ktoreho musime platit sukromnu skolku..mohla som byt doma..mala bybsom narok na podporu. Ale ja som nechcela,preto som si hladala robotu. Viem,ze malej by zatial bolo lepsie so mnou,ale bala som sa,ze v lete,ked skoncia absolventi,si pracu najdem tazsie..mnohe firmy ich uprednostnuju,hoci moj muz ma s nimi skor zle skusenosti..

A veeelmi pochybujem,ze by sa dakej pokladnicke chcelo este po veceroch studovat..aj jed..vyskytnut sa moze..
No vsetci nemozeme len riadit.. To by sme potom nemali koho.. Skor by sa mali ludia nejak posnazit,aby ich podaktori zamestnavatelia( nie moj pripad) nevyciciavali.

valy
3. máj 2015

@atrami ja by som po tyzdni takého rezimu asi umrela, to doslova. ak sa poriadne nevyspim, tak hned ochoriem.

atrami
3. máj 2015

@valy určite by si to zvládla 🙂 my ženy sme predsa silné! Mne to tak vyhovuje, som taky ranostaj.

mirkaandrej
3. máj 2015

Fuuuuha....silne slova...je kazdeho osobna vec,ci pojde vonku s make upom alebo bez, ci pojde v teplakoch alebo vo vreci.... to sa mi napr na Slovensku nepaci,ludia len porovnavaju odsudzuju...tu v Nemecku sa take nieco nemoze nikdy stat,ludia tu chodia kadejako poobliekani a nikto to neriesi,jeden druhemu nevyhadzuju na oci,ze ako si si dovolil/a takto vyjst na ulicu???? A ze si nieco tehotne/mamucky s detmi narokuju?? Ved je to normalne,ze tieto zeny maju prednost ci uz sadnut si v autobuse,alebo im niekto len tak pomoze..je to slusnost v prvom rade.

tamia
3. máj 2015

kočky, ešte vás to baví komentovať...téma bola založená 18.04.2015 a zakladateľka sem aj tak nechodí.... už by sme to mohli uzatvoriť. čo vy na to?

lucinkaboz
3. máj 2015

Slovenky su povyšenecke ženy, myslia si že osobnosť je osobnostou a niekym len vtedy ak ma drahé handry, detto češky.
Chcela by som ešte na margo toho,vysoké opatky ,ake nosia naše zeny tie platformové, vysoke mohutne, sa v zahraniči cez den nenosia, to su topanky určené na večer pripadne pre office, ale na nižšiom opatky ci vylučne spojene s nejakou prezentáciou.
Naše zeny si daju o dve čisla menie rifle, tieto topanky , tricko kde vidiet akurát stačenu rit, kabelku na predlaktie, tapetu na tvár ,vyžehlia si vlasy...nadych vulgarity....toto je pre mne zena ktorá sa nevie obliect nema vkus a je symbolom absolutneho nevkusu

valy
3. máj 2015

@atrami fakt Ta obdivujem 🙂

mayama
3. máj 2015

@tamia ale táto téma je nadčasová

lucineckalu
5. máj 2015

Ja tiez chodim doma bez makeupu, ale ked idem von, tak sa aspon trochu upravim. V teplakoch nechodim vonku vobec, jedine, ze by som mala nejake super moderne teplaky "na von" 😀 Ale inak tiez nie som zastanca teplakov na von (na ihrisko s detmi budis, ale urcite nie do mesta, do MHD a pod)...
Neviem, co vsetko zahrna slovo "neupravena" v pripade cestujucej tehotnej - tazko sudit, preco tak vyzerala - ci mala tazky den, nejaku hadku, ci sa nieco stalo a niekam sa ponahlala... ak tam nic z toho nebolo a mala mastne vlasy a smrdela a neviem co vsetko este, tak potom uznavam, ze takto by som sa sama ani doma necitila, nieto ist este medzi ludi...
Plus neznasam, ak si niekto vynucuje sedenie... ci uz stari ludia, alebo tehotne... Myslim, ze by ju urcite niekto pusitl sadnut, keby videl, ze je tehotna... tiez zalezi, ako to povedala.. ja by som si toto dovolila iba ak by mi bolo zle a aj to by som to povedala slusne a milo.. a nie vynucovala si to iba preto, ze som tehotna... nuz ale su ludia a ludia 🙂

decode
5. máj 2015

ja milujem tepláky a nebudem preto navlečená v úzkych slim rifliach, v napasovaných tričkách, košieľkach a bohviečom iba preto, aby som sa páčila okoliu? No niekto tu má pomýlené priority 🙂

andula77
5. máj 2015

@lucinkaboz Tie kabelky na predlakti su fakt komicke...mna akurat vzdy napadne, ze ci tie baby neboli ta ruka ked to takto nosia... 😉 sak ale ked moda kaze treba to tak nosit...ale inak nechapem, ze o co tu bvlastne ide v tejto diskusii???? Nemala som ani chut sa zapojit, ale uz ma prsty svrbeli...mozno len nejaka VS pise diplomovku na temu "Co dokaze vytocit zeny na MK" a ony sa tobho pekne chytili ako muchy na lep 😀

dugyna
17. máj 2015

@cicus14 jaj moja ty mas kolk rokov? t este nepoznas ze cim viac farbieciek na tvari a voni na tele a moderneho oblecenia tym menej rokov?

no po prve..som tehotna pracujem z domu, vacsinou chodim autom je to pri dvoch detoch pohodlnejsie. vlasy si kazdy den neumyvam ale tiez nechodim s vyslovene mastnymi ci spinavymi. makeup nemam doma uz niekolko rokov a ver tomu ze ho ani nepotrebujem odkedy som ho vyradila s pouzivania mam kranu cistu plet. fabricky a spirala - ak ideme s manzelom niekam alebo gratulovat..nemam potrebu ich pouzivat na ihrisko ci inde..prirodzena krasa je krajsia ako ta umela. a apon si neskodim tymi umelymi vecickami na tvari a taktiez babatku v brusku. A mensie dievcata nemusia mat priklad ze treba chodit vymachleny ako na karneval.
deodrant pouzivam len prirodny ci eko...a vonavku tiez....

ale poznam tehotne zeny ktorym vsetky vone vadia..a musia pouziavt vsetko neparfemovane ci bez vone pocas celeho tehotenstva. mala som taku zakaznicku co cez praci gel, avivaz, mydla..vsetko bez vone a aj manzelov parfem jej vadil...cize skus sa zamysliet ci neslo o takuto vec...ale to nemozes vediet kedze deti asi nemas...
neviem ci si chcela povedat ze bola spinavo oblecena alebo len nie moderne...nevies aka je jej socialna situaciu...mozno nie je na tom moc dobre..a druha ak bola nemoderna tak mozno len po niekom zdedila tehu oblecenia..nakolko za tento druh oblecenia nevedeia obchodnici co pytat...
taktiez sa mohla v inom obleceni citit zle (napr. obe tehu predchadzajuce mi oblecenie nevadilo.tc.neznesiem ziadnu gumicku ci pas cez brusko ani tesne tricko malickej to vadi..cize najlepsie mi je v teplakoch ci leganinach..)
co sa tyka tho ze si chcela sadnut..prepac ale sama ked si ju zbadala si sa mala postavit a ponuknut jej miesto. ja som osobne isla v piatok po velmi dlhej dobe autobusom a elektrickou so starsou dcerou zubarke..zle sa tam parkuje v centre mesta a je to drahe..a co myslis? vsetci pekne sedkali nikto sa neuracil nech sa paci podte si sadnut.vsetci sluchatka ci stukali do mobilov ...ale sa tvarili ze nevidia. nesla som dlho len 4 zastavky takze kaslat na to..
ale je to naozaj namahave ak mas +15kg navyse v brusku stuplika co ti bucha do mocoveho mechura, k tomu , anemiu..a zadychavas sa..
a to ze nepovedala prosim ok mohla..ale mozno prave ju si vytocila ty ak si na nu kukala ako puk a miesto si jej slusne hned neponukla...
druha vec je ta ze tej maminke tehotnej mohlo byt z nejakej priciny zle..alebo isla aj k dr a necitila sa dobre a proste neriesila prosim potrebovala si sadnut...
ono vies obcas treba najprv sa zamysliet a potom pisat a konat...

tak ako ja si tiez rozmyslim co poviem babke ci dedkovi ked povedia nejaku hlupost a ako im to vysvetlit nakolko si ich vazim a aj jaj raz budem stara...a taka ista senilna..

petkaa28
17. máj 2015

@cicus14 asi som dement, ale vysvetlis mi pls este raz suvis medzi tym, ze tehotna zena si chce sadnut a tym, ze nema makeup?? Co ty vies, odkial/kam sla? Mozno jej bolo zle, atd... A hlavne, kde je povinnost nosit makeup? Normalnemu, sudnemu cloveku nemusi nikto vraviet, aby uvolnil miesto tehule - takyto clovek to spravi sam automaticky. A mozno sa ti buduca mamicka podakuje s usmevom a bude krajsia ako keby vykradla studio krasy. To, ze mohla byt slusna je druha vec. Ale spajat potrebu tehule/matky s dietatom sadnut si s jej makeupom je fakt chore. Btw - uz si sla mhd s malym dietatom a stala si pri tom?? Odporucam si vyskusat... A hlavne, nezabudni na makeup, inak mozno niekoho pohorsis... 😱😱😱😱🙏🙏

danana
18. máj 2015

@juli268 osobne ma tvoje názory pekne vytočili. 'Milujem' všetkých,ktorý kydajú na Slovensko, ako je tu na prd, ako sa všade žije lepšie, úrady na prd lekári na prd, cesty na prd, ľudia na prd atď. Sa všetci zoberte a choďte tam kde je to lepšie, kde sa to dá a kde nebude všetko na prd.

Sestra je rovnaká, ale v IT je tiež na prd, tak sa hrabú na Slovensko, ktoré je tiež na prd. Manžel pracuje v AT ako rakúsky zamestnanec, lebo slovenský plat by bol na prd,ale keby sme žili v AT tak tam máme tiež prd, kdežto na SK sa máme celkom nadpriemerne. Tak ak ťa to tu tak vytáča, prosím vyprdni sa na SK a zober deťúrence do AT, veď Slovensko je smrrrrrrrrrrť! 😎