Nárokujúce matky a neupravené tehotné ženy
Ahojte.nechcem tymto prispevkom nikoho urazit ani nic podobne ale vcera sa mi stala taka zvlastna vec.isla som v mhd,sedela som,a zrazu nastupila tehotna zenska,neupravena,proste nic...a povie mi este aj PUSTITE MA SADNUT!ani prosim ani nic..lebo ona je tehotna no jej problem..ale nielen tehotne ale aj matky doma na materskej mi pripadaju take neupravene proste vyjdu von v teplakoch s mastnymi vlasmi,bez kvapky makeupu a parfemu,a o tehotnych uz ani nehovorim.vsetko si narokuju tym ze su tehotne alebo ze matky.co je toto za mentalitu??zanedbane chodit po ulici??? 😲
Cicuska si vysla na vylet na SK a tak sa ma dobre,ze ani na taxi nema. A kritizovat nas ide,lebo ona vzdy upravena,perfektna a slusna. Co som pocula od kamaratky co zije vo VB,tak je vzdy milo prekvapena ake tu stretava upravene a pekne zeny. Ze tam zeny idu ci nakupovat ci hocikam tak mastne,v deravych teplakoch a podobne. Teda cest vynimkam na obidvoch stranach. 😀
@cicus14 neviem som "blavacka"a na taxi som nikdy necakala dlho, zato na mhd hej. Co je lepsie? Pockat si chvilu na komfortny taxi, kde ma nebude nikto rozculovat, alebo na MHD, kde ma neserie kazdy 😉
@evittam
Musim povedat ze tak to bolo niekedy, aj ja som zila v UK a vzdy som hovorila ze my mame krasne upravene zeny a tam je to jedna katastrofa. Ale teraz co pozeram tak aj na SK to ide dole vodou. Prisla k nam teplakova kultura. 😀 Ale nic v zlom, ja ich nekritizujem, len hodnotim ze taka je situacia.
@cicus14 a mimochodom, co ja viem taliani a Taliansko su narod, kde je zena -matka a dieta posvatne. Decka si v reštaurácii robia co chcu, vrieskaju a nahanaju, coby tiez mohlo nematkam liezt na nervy.
@maciatkolulu ale ti taliani su tak super 😀 ja ich zboznujem 😀 no fajn o detskach v restike mas pravdu ale zvacsa su to turisti..talosi chodia jest k rodine vascinou no 🙂 ale to asi skor dole na juhu..tu na severe je su vacsinou turisti
@maciatkolulu zastavka pod nosom 🙂
Moje zazitky pocas tehu tu v Nl- Pocas prveho tehu som dochadzala 3dni/tyzden do prace 2hodky. Az do 32tt. Bus-vlak-bus. Rano bolo vzdy miesto, poobede sam sofer oznamil- ked bolo v buse plno, ze "uvolnite vyhradene miesto na sedacke pre tehotnu"- to miesto je tesne za nim, ale niektori studenti- slepi, hluchi... Vzdy som sedela. 😝 Vo vlaku som mala stastie, ze som nastupovala na prvej stanici= vzdy miesto. Len raz- zhodou okolnosti moj posledny prac. den nefungovala klimatizacia vo vlaku- jul. Sprievodca mi povedal,ze ak mi bude zle, mam mu zavolat cez ten ich vlakovi telefon a pomoze mi.
Teraz tesne po druhom porode som rada,ze som rada... Kto nezazil nepochopi. 😝
Co sa tyka kozmetiky- mne bolo pocas obidvoch tehotenstiev taaaaaaak zle z kozmetiky.v Aj z obycajnej maskary ma natahovalo. Sprchove gely som pouzivala napr. manzelove. Umyvanie vlasov trebars detskymi "bezvonovymi" samponmi- trest... Vsetko moj nos zaregistroval a zaludok reagoval... KEd sa niekomu nepacim, prosim divajte sa inde. 😝
A nosila som teplatky- nic ma netlacilo. Dokonca teraz po porode na cestu domov autom som mala BIELE HRUBE ponozky a slapky. (mam poporodnu komplikaciu kvoli ktorej topanky neobujem.) A nemala som pocit, ze pri prepustani z nemocnice to niekomu klalo oci. Novorodenec v maxi-cosi v naruci zeny, ktora sedi na vozicku= kazdy normalny pochopi, ze ta zena prave porodila.
@cicus14 No.. Poprosit mohla.. Ja som chodila malokedy namalovana aj vtedy,ked som nemala deti..jednoducho moje telo zle znasa akukolvek kozmetiku.. Takze u mna je take volaco vynimocne...
Vlasy..hm.. Tak nie kazdzmu dobre drzia.. Mna sa casto od detstva pytali,ci som sa cesala..no cesala... A kilo laku?to tiez zachvilku nevyzeralo dobre a supiny z neho som potom vytriasala... Asi tak..
V teplakoch sice nechodim,len doma...
Mozno si sla buduca mamicka kupit oblecenie pre tehotne...
Alebo ty vobec nevies,ci jej nebolo zle,mozno kvoli tomu na nejaku upravu ani nepomyslela... Viem,ake to bolo,ked mi bolo zle pri malej,do toho maly stuplik ledva 18mesacny..nastastie do poradne ma muz vzdy odviezol... Ver mi,ked mi bolo zle(a nemusela som byt ani tehotna),bolo mi uplne jedno ako vyzeram... Potrebovala som sa dostat k doktorovi..hoc aj "emhadeckou".
@sharlotta presne si trafila klinec po gebeni. Tu nejde ani o nezdvorilu tehulku v taplakoch s mastnými vlasmi. Cicus sa potrebovala pochvalit, ako odisla do sveta a tam jej padaju pecene holuby do huby a nikto netyra jej vysoke a krehke esteticke citenie chodenim v teplákoch s mastnými vlasmi.
Takze baby ZAVIDIET mame a OBDIVOVAT. Freneticky potlesk, velke ovacie, pritakavanie a stovky LIKE su ocakavane v tejto teme. Nie nase traposiny, co tu piseme 😝
@zita19 hlavne si lajkuje sama seba s druheho profilu 😀 😀
@cicus14 ci jej bolo zle, ci sa citila vyborne, slusne vychovany clovek vstane tehotnej. Ano, si pre mna neokrôchaná fiflena bez stipky vychovy a empatie. Je uplne jedno ake mas vzdelanie, kde zijes, ci mas vysoke opatky, dokonaly make-up a vymodila si sa u Diora. To vsetko je len obal, ale grondaľa v tebe nezakrylje.
Este mi vysvetli co vlasne v tejto teme riesis. Lebo nejak neviem co je jej priorita:
1. pani bola tehotna a ako taka by mala sediet
2. pani bola nevychovana a zabudla poprosit a podakovat
3. pani mala tepláky a to urazilo tvoj vytribeny vkus
4. citila si sa ponizena tym, ze musis pouzit sluzby MHD
5. potrebovala si poukazat, na to, ze si racila dojst na Slovensko minut svoje peniaze a nikto to neocenil
6. ?????
@mamulienka30 vidis, taka vynaliezava a pritom taka samovytacava 😀 😀 😀
Apropo robit v severnom taliansku casnicku nie je ziadne terno...som tam robila dva roky a o moc lepsie ako na svk zo tam nebolo a plat az raka vyhra tiez nie 1400e zs takmer 300hod. Mesacnd ale to vysvetluje preco na dovokenke pouzivas mhd.
Inak tie kvazi upravene mamicky na pieskovisku vidavam casto stekle oblecko ako uo zurnalu make upu tolko ze az hruza sedia na lavicke dieta ani nevedia kde maju a co robi a strasne zamestnane telefonom....a nechty radsej sa nevyjadrujem... nevraviac o ich rozhorceni ked si nahodou vsimnu ze ich dieta spadlo a zaspinilo sa...
A paradoxne tie v teplakoch a rifliach s jednoduchym copom a decentnym alm ziadnym makeupom nemaju problem vliezt do piskoviska alebo s dietatom na kolotoc....tolko len z mojho okolia a to nezijem na svk....
@zita19 ja ked si teraz predstavim 21 rocnu servirku na starom pokrachnutom aute, tak neviem, ci sa smiat alebo plakat, hlavne, ze je nastajlovana a dobre vonia v tom autobuse 😀 😀 Ved image nadovsetko 😀 Boze a toto nam robi v zahranici reklamu 😀 😀 A chodi si zvysovat ego medzi mamicky na modreho konika 😀 😀 Ach jaj teraz jej podme vsetky zavidiet 😅 Normalne mam chut po desat rokoch ist zasa raz autobusom 😀
@edita56 tlieskam za detektivnu pracu. Ale nic ine som v podstate necakala 😉
@edita56 na ucelku ma priserny pravopis 😖 😝 😀 na kozmeticku podlahových krytin to celkom moze byt 😅
@mamulienka30 vies, ze aj mne sa zdalo, ze slecne tak trosku slama z tych lodiciek vytrca. Pardon, v BA to asi slama nebude, ale slusnej vychovy sa jej dostalo pomalo...
Som zvedava ci sa este ozve po tomto odhaleni 😀 😀 😀
@peneloppe ako pises, ja tiez zasnem v poslednej dobe... niekedy, ked sme boli na dovci niekde, tak anglicanky, nemky, rakusanky a pod boli vzdy hrozne, rozkysnute, skarede 😝 teraz, ked niekde sme, tak najskaredsie su cesky a po nich slovenky 😢
a to sme boli vzdy najkrajsie baby... a aj rakusanky su uz krajsie, co tie boli vzdy asi najskaredsie, teda tu v okoli viedne nie su ziadne krasky, ale dalej v okoli salzburgu a este dalej su krajsie...

@khkt ja nikoho neurazaaaaam zeny uvedomte sa