icon

Náš kocúr všade močí a ja som tehotná, ako to riešiť?

petrapetra1993
5. okt 2019

Ahojte,
mame doma kocúra, ktorý bohužiaľ všade ciká. Je tonaozaj nepríjemne a aj napriek návštevám veterinára a liekom, sa to nijak nezmenilo. Akosi sme si však už na tuto nepríjemnosť zvykla avšak mám strach z toho, ako to bude keď príde domov bábätko. Kocúr sa nám už vymocil do kočiara.
Máte niekto skúsenosť s tým, čo robiť aby sme mocenie odstránili?
Ďakujem

Strana
z2
majlo1234
5. okt 2019

Je kastrovany? Aky je stary? Kocurikovia si zvyknu znackovat svoje teritorium, po kastracii to ustane.

fokuska
5. okt 2019

@petrapetra1993 Ak si si na to zvykla, tak co ti to zrazu vadi?
A to ho mate dnu v dome/byte? Lebo to je absolutne hnusne ci si alebo nie si tehotna.

ukulela
5. okt 2019

@petrapetra1993 je kastrovany? ak nie, tak si znackuje uzemie. ma macacievecko s pieskom? mackysu mudre a len tak kade tade necuraju.

jahodka11
5. okt 2019

Nasa mačka,ked to robila,bola chora....vzali sme ju veterinarovi a aj ju operovali,potom to prestalo....je vykastrovaný?

lunkaa
Autor odpoveď zmazal
misinka0611
5. okt 2019

@petrapetra1993 Feliway ste skúšali? Nerobili sa u vás nejaké zmeny väčšie? Možno naraz veľa nových veci ste kupili, kocúr je v strese nieje v pohode. Nepremoestnila si misky na jedlo, jeho toalietu? Nemáš to pri sebe? Nezmenila si podstielku?

dianka318
5. okt 2019

@petrapetra1993 dava ti najavo ze je chory, alebo ma plny piesok,alebo ma podstielku na zlom mieste..nas to robil ked bol prechladeny a mal zvacsene oblicky..a nevsimaj si tie komentare ze je hnusne mat doma macku..kazdy nech sa stara o seba , nech ma doma kazdy to co chce alebo nech nekomentuje ked neodpoveda k veci.....macky ukludnuju, liecia a davaju energiu....len treba zistit co trapy tvojho kocurika...zmen veterinara

misinka0611
5. okt 2019

Rôzna banalita to môže byt napr. vies čo našej vadilo? Že WC bolo kryté.

misinka0611
5. okt 2019

@dianka318 U veterinara s nim boli, zeby neriešil tuto moznost?

luba41
5. okt 2019

ak je kastrovaný a nemá potvrdený zdravot problem..tak aj žiarlivost pripadá do úvahy..na teba, na prichádzajúce dieta..proste si ujasnuje svoje teritorium..veci zatvorte do izby kam nepojde - nech nejde k postielke, kočiku ..príp ich zakryte..dietatu neublíži, ale s týmto sa budete asi občas stretávat..

korunka1
5. okt 2019

@petrapetra1993 páni moji...ako sa dá na niečo take zvyknuť? Ak nemá žiadny zdravotný problém tak by už letel z domu...mala som macku aj psa, nie som odľud

zuzubb007
5. okt 2019

Tak akože keby sa mi Mačka vysti do kočíka asi v momente letí, akože nechutne ešte podlaha dobre čert to vezmi ale po veciach to ako vyčistis taká sedačka kým to n dáš odborne vytepovat fuj ani by som tam nesedela a nevravím ine

dianka318
5. okt 2019

@misinka0611 preto pisem nech zmeni veterinara..

luba41
5. okt 2019

@zuzubb007 a kam by letel ..na ulicu? sa nečudujem potom, prečo sú ich plné ulice..ked s takou nadradenostou a lahostajnostou tu o tom píšete..a potom asi aj konáte☹

misinka0611
5. okt 2019

@zuzubb007 Poradiť nie, ale hlavne, že si si pofujkala. Raz al budeš napriklad v situacii že budeš musieť opatrovať niekoho chorého a vymoci sa ti na posteľ, tiež v momente letí? Pani má problem, chce ho riesit ale riešenie nieje vyhodit zviera na ulicu, len preto, že má nejaky problém. Takto sa plnia útulky. Ak nemáš ako pomoct tak to preskoc proste, tvoj komentár jej nijak nepomohol.

77daniela77
5. okt 2019

Ak nie je vykastrovany tak znackuje a treba ho dat vykastrovat,on to hned prestane robit zvycajne.

judar
5. okt 2019

Podla toho ako cura....ak normalne to sa este zvladnut da ale ak dviha chvost ...tak amen tma...taky kocur by sa skor len stale paril a vtedy to fakt nehorazne smrdi....jednoznacne veterinar

katrin21
5. okt 2019

Nam toto robil jeden kastrovany kocurik dlhodobo..napriek tomu ze bol cisto bytovy,mal problem s mocovymi cestami.

Casto ale za tyk byva aj psychika kocura..nieco sa mu nepaci.

lindusss2016
5. okt 2019

A co ti ten veterinar povedal? Je to zdravotny alebo psychicky problem? Ako cura? Len si cvrkne, znackuje alebo sa normalne vyprazdni? Ak je to psychicky problem, skuste vyssie spomi any felliway. Ak je to zdravotny problem, tak musite absolvovst specialne vysetrenia nech pridu na ko kretnu pricinu, odporucam macaciu kliniku CatVet, ak znackuje, tak kastrovat. Moznosti su vzdy. Jedine ze by mal ozaj vazny zdravotny problem, ale to by sa uz toho porodu najskor ani nedozil. Takze to treba riesit

fokuska
5. okt 2019

@dianka318 Ak narazas na mna, tak som nenapisala, ze je hnusne mat doma macku.
Je hnusne ak akekolvek zviera ocurava hore dole veci v byte alebo dome. To akoze podlaha, nabytok, sedacka, postel, kvety, steny, dvere...? Tebe by to nebolo hnusne mat denno denne ocurane veci? A autorka napisala, ze si zvykli... tak ano, to je pre mna absolutne hnusne.

fokuska
5. okt 2019

@misinka0611 Niekto chory ti asi nebude chodit po byte a curat hore dole.
A ak ano, tak si asi nezvyknes, ale riesis plienky, gumovu plachtu na postel a pod.

Snad neporovnavas spravanie kocura a choreho cloveka.

misinka0611
5. okt 2019

@fokuska Ja som počula resp. čítala o psychicky chorých ľuďoch kt. sa nesprchuju, vyberajú kôš, pomočia sa a plienky nemajú, odmietajú ich, keďže svojprávnosti niesu zbavený a nieje to take jednoduché. Aj ten kocúr má zrejme, no určite nejaký problem a podľa mna nieke riešením hneď chore zvieratá vykopnúť na ulicu. Keď sa človek rozhodne pre zviera musí rátať s tým že to nieje len tak. A keď zviera nezvladam tak dá sa to aj humannejsie, darovať ho napriklad. Inac čakala som aj že sa niekto opýta ako porovnávam človeka a zviera, pritom tam islo o pointu, že keď je chorý člen rodín snazime sa pomôcť zaoberáme sa nim, keď je chore zviera tak hneď rada kopni ho do prdele. A na druhej strane to zviera má kolkokrat viac empatie ako nás príbuzný.

Tak či tak odbacat od témy nechcem. Autorka chce poradiť ako riesit problem.

fokuska
5. okt 2019

@misinka0611 Ano v tom mas pravdu - problem treba riesit - najst pricinu. Lebo ci to robi zviera ci clovek, tak je to nechutne a nehygienicke. Nie ze mavnem rukou, ze vsetko ocurane a my sme si zvykli.

korunka1
5. okt 2019

@misinka0611 divné prirovnania máš . Podľa všetkého si doma mačku nemala

misinka0611
5. okt 2019

@korunka1 Podľa čoho si to myslis? Čítaj cele vlakno, nieje tu toho tak veľa 🙂

korunka1
5. okt 2019

@misinka0611 no že mačku prirovnávaš k človeku. A asi netušís ako smrdí mačacia šťanka vsiaknutá do koberca.

misinka0611
5. okt 2019

@korunka1
@fokuska som sa k tomu prirovnaniu vyjadrila. Opakovať ti to nebudem. Keď chces prečítaj si inde. Viem ako smrdí moč macací, či zatoze mne mačka neciká na koberec to znamená, že ju nemám? Veď to každá nerobí. Mám práveže, v roku 2012 sme ju zobrali ako mačiatko z ulice keď jej mamu zrazilo auto. Čo máš pocit, že zlahcujem problem autorky? Veď som jej poskytla radu čo by mohlo zabrať a pomôcť. Čo máš útočnú náladu keď nevidim ako prvé riešenie vykopnúť macku von pred zimou? Prepáč, ale nikdy nebudem súhlasiť s tým aby sa chore zvieratá vyhadzovali von, to radsej darovať alebo zaniesť do utulku. Blbo by mi bolo kebyže si doma veceriam a pritom viem, že ona mojou vinou trpí od hladu. Ďalej sa už nebudem k tomu vyjadrovať a spamovat to tu. Kto chce pochopi, kto nie nech nechápe.

77daniela77
5. okt 2019

@misinka0611 Ja chapem ako si to myslela a vyjadrila si sa dobre,suhlasim s tebou.Majitel zvierata ma za neho zodpovednost a ma ho aj rad,tak mu treba citlivo pomoct,o co sa autorka aj snazi.Podla toho co pise sa mi zda ze bud nepochopila veterinara,alebo veterinar to oflakol.Treba asi najst leosieho.

0silvia0
5. okt 2019

@petrapetra1993 najprv napis, ci je kocur kastrovany, az potom sa da radit...

fokuska
5. okt 2019

Inak... diskutujuca napisala, ze keby sa vycural do kocika, tak leti - ja som to pochopila, ze by isiel z domu prec. Napr na dvor, k pribuznym, k inej rodine (predat, darovat), do utulku... vobec mi nenapadlo, ze by ho nechala len tak vyhodeneho na ulici.

Strana
z2