icon

Náš kocúr všade močí a ja som tehotná, ako to riešiť?

petrapetra1993
5. okt 2019

Ahojte,
mame doma kocúra, ktorý bohužiaľ všade ciká. Je tonaozaj nepríjemne a aj napriek návštevám veterinára a liekom, sa to nijak nezmenilo. Akosi sme si však už na tuto nepríjemnosť zvykla avšak mám strach z toho, ako to bude keď príde domov bábätko. Kocúr sa nám už vymocil do kočiara.
Máte niekto skúsenosť s tým, čo robiť aby sme mocenie odstránili?
Ďakujem

Strana
z2
modrykoniicek
5. okt 2019

@luba41 Keby som riešila každú šťanku alebo grcku alebo rozčapnutú čokoládu... idem vyčistím , nezbláznim sa.Sú horšie veci na svete.
Zavrieť veci pre dieťa do izby a hľadať kde je problém.Zvykli sme si.. toto trebalo riešiť kým si nebola tehotná.Hľadať možnosti. @petrapetra1993

monkabohdalova
5. okt 2019

@petrapetra1993 zvyčajne pri tomto probléme majú problém s ladvinami

babikadaska
5. okt 2019

Skus mrknut do tejto knizky https://www.fleknet.cz/nejoblibenejsi/klara-nev... alebo archivu ceskej relacie kocka neni pes. Riesili tam vela pripadov cikania maciciek vo vnutri.

petrapetra1993
autor
6. okt 2019

Ďakujem za rady.
Kocúrik je kastrovany. On neznačkuje ale normálne sa vymočí. Je čistokrvný, bytový, vonku nechodieva vôbec. Skúšali sme snáď všetko, zmeniť wc, stravu, dizuferi do zástrčky, lieky... pomáha jedine to, že ho nepustíme do miestnosti kde moči, pripadne nenechám na podlahe žiadne oblečenie/koberec. Veterinar tvrdil že to má psychicky pôvod. Možno by naozaj pomohlo zmeniť veterinára, možno iné testy zaručia iné výsledky. Každopádne to skúsim.
A áno, zvykli sme si. Kocúr je súčasťou našej domácnosti a mame ho veľmi radi, nevidím dôvod ho vyhodiť na ulicu/dať do útulku len kvôli tejto nepríjemnosti. Chlap mi tiež občas lezie na nervy a nevyhodím ho (haha). Chcela by som tento problém vyriešiť, riešime to už dlhšie avšak neúspešne, preto som si po pomoc prišla sem, predsa len tu je veľa žien, určite mnohé z nich milovníčky zvierat.
Takze dámy, ďakujem za rady, že sa trebakoxurs zbaviť, avšak určite zvolim inú alternatívu.

zuzubb007
6. okt 2019

@luba41 bolo to obrazne myslené, tiez mám psíka ktorý je už starší a cika na podlahu z dôvodu, že chce spraviť naprotiven keď mu niečo nedovolíme ale nikdy by som ho nedala preč, proste ale toto že do kočíka no neviem kto má dieťa pochopí, zdravie dieťaťa najdôležitejšie, dám mačku do jednej miestnosti a nenechám ju všade behať logicky nech obcurava všade kade ide, a v prvom rade veterinár na prvom mieste,

katrin21
6. okt 2019

@petrapetra1993 skus vygooglit etiologa maciek. Pochopi pricinu jeho spravania.

fiafia
6. okt 2019

Ja mám zvieratá rada ale toto by som netolerovala. O zápachu a rôznych ochoreniach ani nevravím. Treba zmeniť lekára snáď niečo zanedbal lebo keď sa narodí dieťatko bude to ťažšie . Niesom za držanie dieťaťa v sterilite ale všetko xy krát pocurane by mi vadilo

cecilia68
6. okt 2019

@fokuska A potom, že prečo sú útulky preplnené...s taký prístupom ak konajú všetci, tak ďakujem pekne :(

stanulienkat
6. okt 2019

@misinka0611 Ja súhlasím s @zuzubb007. Ako môžeš porovnávať mačku s chorým človekom ? S človekom ?Mne to tiež nepríde normálne, že sa mi mačka vyšti do kočiara . Možno ty máš iné štandardy, ale normálne to nie je a tiež by letela. Ato mám rada zvierata.

marcelkaemmka
6. okt 2019

Gulku medzi oci teraz ma ukamenujte vsetky no toto je cez vsetky medze nedaj boze ti vazne dokonca aj smrtelne moze ochoriet babatko koli nemu a ver ze radsej zit z pocitom ze zdochol kocur ako mrtve babatko precitaj si na googli a bude ti mraz behat po chrbte co roznasaju kocury fuj

mariska1989
6. okt 2019

@petrapetra1993 neskúšala si zmeniť vystelku?? Poprípade ju častejšie čistiť. Ja som na chalupe a máme záhradu a keď sme si zaobstarali malé mača chvíľku bola s nami vnútri samozrejme teraz už je vonku a keď som výstelku hneď nevyčistila a chcel ísť močiť tak tá potvora šla na posteľ na paplón😬 ako hnus odpor od vtedy som zdôrazňovala deťom až zatvárajú dvere počasie už samozrejme šlo von

korunka1
6. okt 2019

Mne to aj bez dietaťa pride uplne odveci nechať si očúrať veci a zmieriť sa s tým.
A keď poviem, žeby letela, neznamená to hned na ulicu, moznosti sú.

ktochytavzite
6. okt 2019

A to sa da ma to zvyknut?fuj ale je tu podobna tema ,len o psovi,ktovie ci tieto temy niesu vymyslene.Inak fuj kocura do mat a este moci to je ine humusactvo.

ktochytavzite
6. okt 2019

A ak je to pravda tak asi by siel z domi prec,locur sa o seba vie postarat.

0silvia0
6. okt 2019

@marcelkaemmka ale ved to je interierovy kocur, ten jej nezoznesie nic, kedze je stale vo vnutri a nestyka sa s inymi mackami... Urcite ho ma ockovaneho a odcerveneho🤦‍♀️

misinka0611
6. okt 2019

@stanulienkat V pohode, je normálne že sa na vec každý inak pozeráme 🙂 Sme rôzny ľudia a asi by bolo divné keby mame jeden a ten istý názor.

ktochytavzite
6. okt 2019

@0silvia0 a?aj aj tak,vsetko ocurava,no to ine cafe a beviem ako sa da na to zvyknut,ved je to nehygienicke a k babatku to nepatri.

0silvia0
6. okt 2019

@ktochytavzite pisem o chorobach a ich prenose na dieta, obcuravanie nekomentujem v mojom prispevku. Snad sa to podari nejako vyriesit.

erickatt
6. okt 2019

@petrapetra1993 Skúste zmenit piesok, inú značku,

stellamaris
6. okt 2019

@petrapetra1993 nas kastrovany kocur jeden cas takto mocil vzdy vedla macacieho zachodika.Ktore bolo nastastie v kupelni na dlazdiciach,tie sme umyvali denne niekolko krat.Veterinar to oznacil za nejaky protest a mal pravdu.Doma sme mali stres z mojho byvaleho muza a takto on reagoval.Ked sa situacia ukludnila a kocura sme mojkali viac ako predtym,prestal a mocil pekne do zachodika

stellamaris
6. okt 2019

@petrapetra1993 este ma napadlo,ak je teda iba v byte,nenudi sa? mozno mu chyba dalsia macka.My mame 2 a tak si robia spolocnost.Mali sme dokonca 3.

petrapetra1993
autor
6. okt 2019

@stellamaris premýšľali sme nad druhým kocúrom ale keby robil to iste tak sa asi zbláznim

stellamaris
6. okt 2019

@petrapetra1993 vies lebo je mozne ze mu chyba spolocnost.Väcsinou sa odporuca chovat v byte 2 macky.Neboj sa mne sa narodil syn a mali sme vtedy 3 macky.Boli dni,ked som nevidela cely den ani jednu😊babätko v obyvacke v postielke chodili neskor obkukavat a lahli si vedla postielky ked babätko spalo.A nemocila ziadna z nich niekde inde v byte a pouzivali vsetky macacie zachodiky

ktochytavzite
7. okt 2019

@petrapetra1993 kocur a dieta nieeeed

luba41
7. okt 2019

druhú mačku nie..náhodou si nesadnú a máte další problem..teraz bude dieta, ešte len potom bude vystresovaný. ak náhodou budete riešiť jeho odchod z domu, radšej jedneho ako dvoch..už tu bola pani , ktorej 2 mačky nezvládli príchod dvojičiek- stres, plače detí, choroby detí, nervozita rodičov ...a mačky si to odniesli..išli z domu ☹a hlavne za to nemohli.. zabezpečte kludnú čast bytu, kde bude dalej od detskeho hluku..teraz je on pán v dome, preto si upevnuje svoju poziciu..snažte sa obmedzit to čuranie tým, že zatvoríte, zakryjete veci -ale možno sa nevyhnete tomu úplne..tak kočík, autosedačka - to občas schytali, ked som nedala pozor, to sa dá oprat...a následkov z nejakej čuranice sa neboj, moč je sterilný.
@petrapetra1993

akecheta
7. okt 2019

kctv

Strana
z2