icon

Návšteva s chorým dieťaťom

30. mar 2023

Ahojte zienky viem že sem táto téma asi nepatri tak mi prepacte ktorým to vadí, verím ale že mi pár z vás zanechá svoj názor 😇 som prvorodička takze nemám žiadne skúsenosti alebo informácie o týchto detských chorobách ale na víkend by k nám mala prísť rodina. Prespia u nás jednu noc, ide ale o to že by sem malo prísť aj dieta, ktoré od pondelka berie antibiotika, mala hnisavú angínu ale teploty, sopel aj hrdlo uz ma v poriadku, vraj jej ostal len kašeľ. Antibiotika bude brat ešte tusim do konca týždňa ale teda je bezpečne aby prišla ? Je to uz podchytené alebo môže byt stále infekčná ? Prosím neukamenujte ma ak to je blba otázka ale ako prvorodička prirodzene zo všetkého stresujem a nechcela by som teraz byt chorá 😃

Strana
z2
any_soj
30. mar 2023

Pred pôrodom by som to zrušila, nebyť tehotná tak asi ok, aj keď - dieťa nepríde samo, a nevieš, či zrovna nie je infekčný jeho doprovod, možno im na ďalší deň prepukne to isté, lebo sa nakazili...

nikpa
30. mar 2023

Po dobrati ATB už nie je infekčná a kašeľ sa doliečuje aj 2 týždne, no neznamená to, že niekoho s ním nakazi. Ale tak vidíš, že ženy to berú rôzne, jedna je hysterka a chce sa pred pôrodom zatvárať doma, druhej je jedno aj keby koronu dostala... Rob ako uznáš za vhodné 🙂

pralinka25
30. mar 2023

nesuhlasila by som s takou navstevou pretoze nevies ci este niekto z nich od toho dietata toto nechytilo. my sme mali teraz tak ze dcera doniesla domov hnisavu anginu ale ona bola takmer bezpriznakova len ju malicko bolelo hrdlo. nebola ani unavena nic. vlastne sme ani netusli ze to je toto. az ked to dostal od nej syn ( s nikym inym v tom case nebol) a on chudacisko to mal take hrozne ze sa dva tyzdne doslova dusil hnisavymi mandlami. hrozne dlho sa z toho dostaval a ona bola uplne v pohode plna energie
tym len chcem povedat ze kludne to moze mat este niekto dalsi ale nemusi mat prejavy take. netreba zbytocne pred porodom riskovat. naco.

mk1111111111
30. mar 2023

Ak sa na to necitis, tak to zrus. Ci sa nahnevaju, ci nie. Ja by som osobne k Tebe nesla, este by sa nakoniec nieco stalo a do smrti by som si to vycitala. Ak nevies, co povedat, tak povedz, ze si sa informovala u Tvojho lekara a on to neodporuca.

gabika0825
1. apr 2023

Nie, návštevu si dohodnite na inokedy. Alebo nech matka ostane s dieťaťom doma. Do škôlky/skoly dieťa nedá ale po vonku a po návštevách s ním behá. To o čom je? Nie nedovoliť, si tehotná a nepotrebuješ mat angínu aj ty

majka1921
1. apr 2023

Autorka no ako to dopadlo? Prisli, alebo ste to zrusili?

Strana
z2